|
Sada je: čet 30 srp, 2026 10:40 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
do cega cemo najteze doci?
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 do cega cemo najteze doci?
sto mislite do koje brodske tehnologije cemo najteze doci?
Warp pogona, umjetne gravitacije, deflektora, fotonskih torpeda, teleportacije, phasera, superjakih materijala, holodeka... ili do neceg devetog?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 08 svi, 2007 4:05 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
sada me mući samo umjetna gravitacija...
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| uto 08 svi, 2007 7:14 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Scimitar je napisao/la: sada me mući samo umjetna gravitacija...
je i mene ona jos muci.
ovo ostalo sam sve nekako uspio dovesti u radno stanje, samo ta gravitacija mi jos nekako nesljaka
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 08 svi, 2007 9:41 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
 Re: do cega cemo najteze doci?
Chaky je napisao/la: sto mislite do koje brodske tehnologije cemo najteze doci? Warp pogona, umjetne gravitacije, deflektora, fotonskih torpeda, teleportacije, phasera, superjakih materijala, holodeka... ili do neceg devetog?
Teorija "warp pogona" postoji.
Umjetna gravitacija je postojala još u Odiseji, ali vjerojatno si nešto drugo imao na umu  . Uglavnom, ako nađu graviton, zašto ne?
Deflektori su nedavno spominjani u nekom člančiću negdje, ali ne znam o čemu se točno radilo.
Fotonski torpedo as in projektil s anti-materijom je sasvim okej, iako bi mu cijena sada bila mrvicu golema  .
Teleportacija iz ST-a nikada.
Fazori? Zašto ne, iako nekako sumnjam da će se njima moći stunnati i to  .
Superjaki materijali su već tu - fulereni.
Holodek je također sasvim realan, bar njegova osnovna ideja  .
Sve IMHO, naravno.
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| uto 08 svi, 2007 11:04 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pa mislim da nam trebaju "super jaki materijali"
...druga stvar, je deflektor i teleporter...
...hm... morasmo biti strpljivi ividit što nam budučnost nosi 
| sri 09 svi, 2007 12:35 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"..Teorija "warp pogona" postoji..."
ccc....
Covijece boziji pa jos se furamo na klasiku raketnih motora , ionski su korisni ka i da ti sjednes na autic igracku i os iz zagorja doc u Split...
Koji warp , koje glupostoi ... teorija je bilo i bit ce , matematickih i slicnih idiot modela ima ko u prici za sve i svasta no ... mi jos na "kurblu" idemo do Marsa.......
Sve nam fali dragi moj shefe [@chaky] ..... bumo se nacekali ... a lala....ovakvin tempon istrazivanja i investiranja u istrazivanja ...pogotovo ona koja nisu primarno zanimljiva vojsci ..
Vis koja se smijurija dogadja vec 20 i vise godina oko fuzionog reaktora ... cirkus covijece....
Bez Motora potpuno novog tipa , materijala koji bi mogli podnijet naprezanja koje bi stvorila polja sile , temperature ....gledat cemo mi jos dugo ST i uzivat...
no "jednog suncanog dana "... tko zna ......to je za one vijecne optimiste ..sutra bu bilo [morgen bez malo] sve to rijeseno....

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 09 svi, 2007 1:57 pm |
|
 |
|
Admiral
|
buco je napisao/la: "..Teorija "warp pogona" postoji..." ccc.... Covijece boziji pa jos se furamo na klasiku raketnih motora , ionski su korisni ka i da ti sjednes na autic igracku i os iz zagorja doc u Split... Koji warp , koje glupostoi ... teorija je bilo i bit ce , matematickih i slicnih idiot modela ima ko u prici za sve i svasta no ... mi jos na "kurblu" idemo do Marsa.......
Pitanje je bilo do čega ćemo najteže doći, a ne što ćemo imati u slijedećih 20 godina.
pozdrav
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
I like your flowers...
|
| sri 09 svi, 2007 2:03 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@kralj svemira
Kak znas !? da je bas 20 godina u igri ...!?
Inace do nicega necemo doc ni za 20 godina ona "baljezganja" oko fuzionog reaktora su mnogo neuvijerljiva , iskoristivost premala ak i bude sta od toga za 50--100 godina ovin tempon...nekad san to pratio malo vise bilo mije jako zanimljivo ali... kad se vidilo da je to tralalala pricica za puk... odusta san ,... onda su opet pustili pricu , nedavno , ka za 10--20 godina i rekli "ali" ako se bude ulagalo toliko i toliko mijuna/ milijardi !? dolara .....
Posto to sigurno nije zanimljivo vojnoj industriji , naftnim kompanijama sumljam da se se pozurit i ulozit svoj novac da se finalizira projekt odavnooo.. zapocet .. neki se tu nisu ni rodili kad se to dogodilo....
To je poanta price ..nazalost .
Postoje dobre ideje , uvijek ima ideja ali problem je u interesima .. nazlost nauka danas nije ko prije , previse je vezana na kompanije , drzavu i vojsku... nema "slobodnih radikala" sto bi kemicari rekli ... ostali su vezani oni koji imaju novac i opremu .. ili su slobodni i bez love za bilo kakva ozbiljnija istarazivanja koje ce dovest do krajnjeg upotrebljivog uredjaja ne ona bazicna , koje vrlo cesto ne zavrse nigje njcesce se samo "primilo na znanje" .....
A nama treba potpuno nova tehnologija pogona i materijala kao prvo , e tu si nis posebno nije dogodilo....koliko se vidi ..prakticno upotreblivog ...
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 09 svi, 2007 2:22 pm |
|
 |
|
Admiral
|
buco je napisao/la: @kralj svemira Kak znas !? da je bas 20 godina u igri ...!?
Ne znam, posudio sam brojku iz tvog prethodnog posta.
pozdrav
I like your flowers...
|
| sri 09 svi, 2007 2:27 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco... svaki istrazivacki tim bi tebe trebao imati u ekipi... "ma nema sanse da cete to napraviti" " pa jeste ludi tko ce vam to platiti" "bezveze, to ne moze upaliti"... uspjesnost tog tima je zagarntirana
samo cekam da kazes... "sve sto se moglo izmisliti, izmisljeno je"
p.s. ma znam, ti si realan i samo govoris "istinu" i bla bla... ali bas me zanima koliko je "realnih" ljudi uspjelo napraviti nesto revolucionarno novo. Zanimljivo, ti si prvi SF fan (ili barem ST fan) koji organski ne podnosi ikakve nove ideje u znanosti (jer skaces za vrat bilo kome tko se usudi pomisliti o necemu novom )
btw. ...
buco je napisao/la: Sve nam fali dragi moj shefe [@chaky] .....
je moze bez uvlacenja? 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 09 svi, 2007 3:12 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...neki bi to mogli krivo shvatiti...
| sri 09 svi, 2007 3:36 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Ne brini se @mrbobo ima mijesta i za tebe ...
"..ma znam, ti si realan i samo govoris "istinu" i bla bla... ali bas me zanima koliko je "realnih" ljudi uspjelo napraviti nesto revolucionarno novo. Zanimljivo, ti si prvi SF fan (ili barem ST fan) koji organski ne podnosi ikakve nove ideje u znanosti (jer skaces za vrat bilo kome tko se usudi pomisliti o necemu novom..."
@Chaky Odakle ti taj zakljucak !?
@kraljsvemira ti to malkcice "dekontextiras" , da ne kazen dezintegriras moj uradak tj replay ..hmmm.. zanimljivo, ak ti mislis da tako zvucis pametnije uredu .
Nekima je ionako samo stalo do toga da ne kazu nis da se nebi vidilo sto su zapravo . Ne brini ima takvih ka ti ko pljeve ....
Valjda misle da su nadljudi ... i tolko pametni da nemoraju nis ni rec vec samo "kre" i to dovoljno ko ne kapi mora da je bedast...
Od takvog soja puka nebumo vidili novi tip motora , materijale i slicne stvari.. iako se ponasaju ka da ce ga bas taki sutra ucinit..
Ako neznamo sto imamo danas kak cemo pogadjat sto ce bit sutra !? osim niskoristi teorija , prakticnog nema ..ne na vidiku nego ka da je u delta kvadrantu.... 

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 10 svi, 2007 1:12 am |
|
 |
|
Admiral
|
buco je napisao/la: @kraljsvemira ti to malkcice "dekontextiras" , da ne kazen dezintegriras moj uradak tj replay ..hmmm.. zanimljivo, ak ti mislis da tako zvucis pametnije uredu . Ja radim koga ili što? Vidio sam broj u tvom postu, trebao mi je neki broj za moj post, a taj tvoj mi je bio ostao u glavi. A u čemu je tvoj problem? Citat: Nekima je ionako samo stalo do toga da ne kazu nis da se nebi vidilo sto su zapravo . Ne brini ima takvih ka ti ko pljeve .... Da? A što sam ja zapravo? Citat: Ako neznamo sto imamo danas kak cemo pogadjat sto ce bit sutra !? osim niskoristi teorija , prakticnog nema ..ne na vidiku nego ka da je u delta kvadrantu.... 
Dobro.
pozdrav
I like your flowers...
|
| čet 10 svi, 2007 1:42 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
hehehe... buco je konacno puko 

|
| čet 10 svi, 2007 2:44 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
@Chaky Nije bas da sam "puko" samo ne kuzin ljudi koji kazu "kre" i mislie ta su Anstajni ili Steveni H... a takih je puno ..Vijerojatno njihov "Q" pociva na principima Hajzenbergove teorije neodredjenosti...
@kraljsvemira
deleted by chaky... jel moze bez vrijedjanja buco... sto se mene tice "zuti karton"

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 10 svi, 2007 12:44 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|