|
Sada je: sri 10 lip, 2026 1:29 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Plox je jako dobar liječnik!
|
| pet 19 svi, 2006 8:30 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...znaći zadovoljava kriterije? 
| pet 19 svi, 2006 8:40 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ne u potpunosti, ali da.
|
| pet 19 svi, 2006 8:43 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ma samo sam to htio čuti... 
| pet 19 svi, 2006 8:58 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ma samo sam to htio čuti... 
Nećemo pretjerivat!
|
| pet 19 svi, 2006 9:04 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...pa znam  , ali malo pomalo i upoznaješ pozitivne strane Enterprisa... 
| pet 19 svi, 2006 9:16 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
U ENT-u nema pozitivnih strana osim T'Pol!
|
| pet 19 svi, 2006 9:23 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...pa sad si dao pozitivnu kritiku Phloxu!!
| pet 19 svi, 2006 9:34 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
E, vidiš. Razlika je između pozitivne kritike i cjelokupnog dojma.
|
| pet 19 svi, 2006 9:38 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
..pa da, znam, ali ti si već dao + kritiku Phloxu i T'Pol...
...budem našel ja još nekaj...
...T'Pol je vulkanka... a gdje se spominju vulkanci?? u kojim serijalima... ??
...pa o star treku... 
| pet 19 svi, 2006 9:54 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ja samo hocu reci da volim ent. 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 20 svi, 2006 3:13 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
| sub 20 svi, 2006 11:21 am |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 10:21 am Postovi: 333 Lokacija: Zagreb, Sesv. Kraljevec
|
OMG...prođoh ovlaš kroz ovih 9 stranica i nema tu ništa pametno izrečeno. Enterprise je kao serija jako dobra s obzirom da ima nekakav idealistički uvod u priču. Isto tako, jako mi se sviđa Cvičekova misao da Enterprise nije imao prefiks ST zato što nije bilo još o pravom Star Trekingu.
S druge strane, ni prva ni druga nisu loše, gledano po pojedinačnim epizodama, ali su definitivno promašene i glavna radnja je u njima katastrofalno provedena. S druge strane, prve dvije su ono što nazivamo pravim istraživanjem i to doslovce mislim tako, jer jako dobro obrađuje nekakve probleme vezane uz početke čovječanstva.
S treće strane, mislim da su malo prekasno počeli istraživati (mislim u odnosu na Cochraneov prvi warp let) i da se tu moglo jako puno toga napraviti.
TCW je promašena priča od samog početka i ne znam što su s njime htjeli napraviti, ali ispalo je očajno. Doduše, s Grgom se nikako ne slažem u njegovom mišljenju o evil alienima štukama, jer ta je epizoda bila manje-više nužna da se ta priča završi. Nedostatak ikakve inspiracije u epizodi je bio i više nego očit, ali sama epizoda je bila po svim kriterijima i po mišljenju svih fanova živa katastrofa. Mislim da uz još neke epizode nije bilo katastrofalnije epizode u čitavom ST-u.
No s njom je ST završio i dobili smo fenomenalnu četvrtu sezonu, sa jako dobrim radnjama. Naravno, da ne bi sve bilo idealno, čitava četvrta sezona je u potpunosti zasluga M.C.-a, da bi u finalu Berman i Braga praktički uništili čitavu priču.
Treća sezona je IMO vrlo dobro napravljena. Kad čovjek ima odličnu viziju od samog početka i vrhunac radnje, naprosto dođe čovjeku da pusti koju kapljicu...IMO, izuzmemo li sitne gluparije sa transdimenzionalnim bićima, riječ je o jednom (uz Dominionski rat) od najboljih priča u ST-u. Mislim da u priči ima dovoljno svega da se napravi jedna odvojena serija posvećena Expanseu i da ima sve što bi jedan Trek trebao imati - istraživanje, mističnost, tehnologija koja nije u službi čovjeka, putovanje kroz vrijeme, složeni odnosi između likova, savezništva i da ne ide uvijek sve na silu (zato mi je Azati Prime i Countdown tako fenomenalan).
No sve to dolazi vrlo kasno, a i fanovima se nisu svidjele pojedine odluke kapetana i ostalih ljudi, tako da smo dobili sezonu koja nije u potpunosti zadovoljila sve fanove.
Inače, dosta vas koji ste odgledali SG-1, znate koliko su dobre epizode Lost City 1 i 2 da su to bolesnoće. Ako pitate bilo kojeg SG fana, reći će vam da je riječ o epizodama koje su među 5 najboljih prikazanih...Onaj fenomenalan element, čitava radnja, sva iskustva, tehnologije, razvoj likova je dosegnuo vrhunac. E sad, ja bi sam kraj priče o Expanseu doslovce usporedio sa ovim dvjema epizodama.
Stoga je moje mišljenje o Enterpriseu kao takvom, jako pozitivno. Iako jedan Enterprise nikad nije mogao premjestiti kultnost jednog TNG-a ili razrađenost DS9-a, odnosno moralnu poruku jednog Voyagera.
_________________ Pročitajte intervju sa Eugeneom Roddenberryjem ovdje http://www.ufpcroatia.com - Hrvatski Star Trek portal
http://forum.ufpcroatia.com - SciFi forum
|
| sub 20 svi, 2006 12:26 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
Morala sam i ja doći prokomentirati ovu raspravu,A ZAŠTO?
Zato što je Trek uvijek Trek dok vrijedi misao koja je zapravo temelj STAR TREKA
IĆI HRABRO GDJE JOŠ NIJEDAN ČOVJEK NIJE BIO!
Roddenberry je izmislio rečenicu koja je nama postala nada i poticaj za bolju budućnost.
Ok možda Ent nije odličje uspijeha STAR TREKA ali Archer isto sljedi taj san i ide
gdje još nijedan čovijek nije bio.
Što nije to zapravo cijeli smisao Star Treka?
Zapravo Ent je tužan,TOS je bio zabavan i u neku ruku smiješan dok je Ent totalna suprotnost.....Ja volim TOS puno više od Ent i nisam neki ljubitalj Ent no to ne znači da ga ne smatram Trekom....
Enterprise je i uvijek će biti "Wagon train to the stars-STAR TREK" 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| sub 20 svi, 2006 1:34 pm |
|
 |
|
Gost
|
...odlično Ted:dea!! to je spirit!!
Ent je možda malo tužan u 3 sezoni, zato jer se pokazuju sve mane ljudskosti!! ...Archer je možda pogriješio... kriva odluka... (djelovalo je to sve malo na njegovu psihu i kopkalo ga, jel donio dobru odluku ili ne!?)... i fanovima se to nije svidjelo... nije uvijek svaka njegova odluka prihvačena s oduševljenjem... ali to je ono što mi se kod njega svidjelo... nije savršen... ko ostali kapetani... uvijek je sve super uvijek imaju "pravi odgovor za sve" uvijek su oni face!! 
|
| sub 20 svi, 2006 2:07 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|