Sada je: uto 18 kol, 2026 9:03 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 Borg i Transwarp 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

je. kao sto su klingonci u TOSu predstavljali SSSR tak sam ja od pocetka shvacao borg ko neku novu opasnost... ono, jos ne znamo ni s cim se igramo, al igramo se... tipa nove tehnologije kao GMO, internet, mobiteli i razno razna druga zracenja, fuzija?, itd.
...i da, kolektiv mi je neka metafora za globalizaciju.. ali ja sam inace pristasa globalizacije.. pa..

pon 12 vel, 2007 9:28 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Ja bas i nisam odusevljen tom idejom [ prakticnom poslijedicom] , teorija je zanimljiva [globalizacije] ali mislim ds je to prasina u oci .. no .. !!

A sad nastavak.........

Kad covijek tako pogleda prezentaciju Borga naprosto se nemoze otet dojmu kako je takav ustroj naprosto superioran .
Borgu su cak dodijeljene neke osobine koje koje su zanimljive , tako da nikad ne ostavlja svoje na cjedilu [ opet VOY i unimatrica0 to malo micu ali vijerojatno za potreba superiornosti "zemljaka" ] cak ni mrtve . Podsijeca na pravilo kapetana zvijezdane flote koji se isto ponasaju , ali za razliku od Borga oni to cine iz "ljubavi prema bliznjemu svome i moralnih vrednota " dok Borg istu stvar vrsi iz egoistickih razloga [ zanimljivo za kolektivnu svijest] da bi pokupia tehnologiju tj da nebi pala u ruke drugima , sto na koncu konca i flota cini !
Borg sto je zanimljivo nije apriori predator , osvajac prostora , sto bi bilo za ocekivat iz nekih prezentacija , on jednostavno vrste koje smatra "beskorisnima" [ manje vrijednim, tehnoloski nezanimljivim ? ! ] ne dira , sto je neobicno ali ima logike za scenarij .
Zamislite da Borg ima apsolutni predatorski nagon kao Klingonci ili Romulanci .. , osvoji bi cijeli svemir malte ne , naravno osim Federacije jer je tamo VOYAGER .. i kontiinuma [ili kako se to kaze] !
Njega nebi sprecavali tamo neki "proroci" ko Dominij u DS9 on sam stvara "transwarp kanale" tako da mu put u kvadrante nije nikakav problem ...A sto se vidi iz gotovo svih "poznatijih" vrsta iz svih kavdranata u njegovu kolektivu .
Steta sto U DS9 nisu u igru ubacili i Borga bilo bi zanimljivo vidit interakciju s "prorocima" tj koju bi taktiku proba koristit !
No ono sto je takodjer zanimljivo a nije bas obradjeno [ bar ne dovoljno] je to da svaki clan moze uc u misao onog drugog tisucama lty daleko i kopat po njima a to je omogucila veoma sofisticirana komunikaciona tehnologija i implantati u mozgu svake radilice i najvijerojatnije taj visevektorski sustav razmijene informacija . Ali mene je jos nesto bar nagnalo da razmislim a to je mod kontrole tako mocne mreze , jer ipak je tesko povijerovat da je sve ostalo na ugradjenim protokolima u radilica , mislim da postoji vrlo napredan sustav kontrole "toka svijesti i informacija u sustavu" !!
Primitivno gledano nesto kao sustav koji koriste neke zemlje za filtriranje informacija u pristupu internetu .. oni jesu na netu ali "ne vide" sve tj za njih to ne postoji.
Naravno opet cu spomenut VOY i unimatricu0 gdije je i pokazano da bi takav mehanizam mogao postojat , ali tamo za potrebe superiornosti druge vrste .. itd.. ! .......

Tehnika Pucanstvu !

uto 13 vel, 2007 1:27 am
Über Trekkie
Über Trekkie

No ono sto je takodjer zanimljivo a nije bas obradjeno [ bar ne dovoljno] je to da svaki clan moze uc u misao onog drugog tisucama lty daleko i kopat po njima...
eh da je tako onda bi borgovi bili individue sa slobodnom voljom (da drugome kopaju po memoriji)
...i niko se ne bi previse bunio asimilaciji.

fora je upravo u tome da te borg na sve prisiljava. ne odlucujes ti koje ces informacije dohvatit i pohranit u mozak, vec to sve obavlja neki apstraktni sustav na kojeg se ne moze utjecat.

Citat:
Zamislite da Borg ima apsolutni predatorski nagon kao Klingonci ili Romulanci .. , osvoji bi cijeli svemir malte ne , naravno osim Federacije jer je tamo VOYAGER .. i kontiinuma
hm da, kaj borg uopce radi u tom podrucju koje zauzima... mislim ono, asimilirali su ono sto se dalo asimilirat, izgradili su hrpu brodova i kaj sad? cuce i kontempliraju o savrsenoj egzistenciji?

ne razmnozavaju se, namaju slobodnog vremena nego samo rade i spavaju. Pa pobogu sta rade tolko? sta? sta? uz svu tu silnu tehnologiju jos uvijek 50 bilijona ruku mora okretat neke sarafe i stiskat gumbe... ok, ok vecinom ih vidimo kako se samo secu hodnikom -to mora da im je high-point of the day! kuzis? BORG JE SUSTAV U RASPADU! -isto kao moji windowsi sa 500 instaliranih programa (tj. kod njih -asimiliranih), adawarea, cookiesa, spam mailova itd. -windowsi su jednostavno usporeni zbog svega toga, registry je krcat i stalno se nesto treba krpat!
-E TO RADE BORGOVI CIJELO VRIJEME! -krpaju sami sebe jer su poinstaliravali tolko toga da ih to generalno koci -

imaju toliko informacijskog smeca u svom sustavu da jednom kad pokrenu neko skeniranje memorije radi optimizacije ili cisto nalazenja korisnih informacija (znaci nesto ko kad se digne Norton Antivirus) to im oduzme toliko procesorske snage da pol kolektiva mora spavat.

zapravo borg je jako slican meni! -samo instaliraju programe, skidaju stvari s "neta" i NIKAD nista ne zele brisat! ..onda pizde kak im sve radi sporo i kak se ruse programi zbog malo memorije i kak im treba bolji hardware -pa odu nekog asimilirat! ALI GLAVNO da si ja brijem da je moj komp savrseniji ako ima vise programa! jer onda mogu radit kaj god pozelim, nis me ne moze iznenadit! nis! imam program za svaki qurac.
eto -BORG JE PUN SMECA! i zato nisu tolko predatorski nastrojeni

uto 13 vel, 2007 5:21 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@maX ovo je bilo dobro !!!! :P Kazes Borg to si ti , zvuci mi nekako poznato ... :D

Borgovi nisu individue s voljom , to nigdje nisam rekao !! A to da imaju mogucnost prijenosa individualnih znaja pojedinca [prociscenih] ili grupe do drugog pojedinaca ili grupe je ocito.
To je i je jedan od zanimljivijih aspekata kod Borga , taj neobican nacin razmijene informacija .
Apstrakni sustav , hmm.. ja sam bio nesto bas o tome pisao na "kresinom" boardu , bas ta tema , ko kontrolira Borga !?? Ovdije sam nesto isto bio pisao vezano na to .
Naravno da se pri asimilaciji bica ciste "nebitne" informacije da ne udju u sustav pa je tesko za povijerovat da Borg lici na tvoj PC ...s time se na koncu konca Borg i ponosi , znas onu borgovsku "to je nebitno" !! :D

"..kaj borg uopce radi u tom podrucju koje zauzima.."
Moram priznat da je pitanje intrigantno i jako zanimljivo ali u ST serijalu se ni jednom jedinom "crticom" , "natuknicom" nisu podrudili odgovorit na to pitanje tako da mozemo nagadjat ili izvlacit zakljucke ovakve ii onakve ...

Vecinu su ostalih "opasnijih" [po "zemljake"] vrsta dosta dobro "obradili" , ali cudno tako "strasnog" neprijetalja bas nesto i nisu , jedino ona epizoda "Rawen" [tako nekako] ali opet samo kocku i vezano na
7od9 roditelje i njihovu "nesmotrenost" !
Izgleda da su "kreirani" samo za potrebe par episoda TNG i VOY da budu kao "babaroge" , vise znamo o "prorocima" nego o borgu !? :D

Sad smo bar saznali da je Borg tako slab predator zbog lose odrzavanih windowsa !! :? :P
A da im pokazemo Linux , a mozda bi i tebi dobro dosa !??
Ili mislis da bi se tek onda raspali do kraja i to bez Katice .... :P

"..ne razmnozavaju se, namaju slobodnog vremena nego samo rade i spavaju.." [@maX]

Jesi vidija moj maX sta te ceka u globaliziranom svijetu !?? :P

Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !

uto 13 vel, 2007 9:02 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

daj link nabaci ak ste nekaj dobrog pisali ...posebno ak ste dosli do nekih "zakljucaka"

Ja ti kazem! borg ima hrpu internih problema
uglavnom zbog svoje pohlepnosti.
ali mislim da su oni najveci -filozofske prirode

...a sto se tice globalizacije... :) svjestan sam toga i jos uvijek sam pristasa globalizacije kao sto rekoh :)

globali..ups... borg dolazi, resistance is futile.

i da, vidis dao si mi ideju.. vjerojatno, ak bi pogledali ustorj neke velike informaticke ili velike moderne firme opcenito (tipa google, yahoo, misrosoft...) siguran sam da bi tu nasli mnoge odgovore na pitanja o borgu!
kolko sam ja cuo, ti ljudi koji tamo rade su ko borg dronovi :) firma im omoguci sve potrebno za zivot na samom poslu -tako da zapravo nikad ne moraju napustati firmu -mogu cak i prespavat u svom uredu jer imaju kauc
-firma tjera ljude da rade sto duze tokom svakog dana.
svi ti programeri tamo su vise manje isti, slicni ljudi koji polako lude od posla, firma im oduzima privatni zivot i pokusava ih zadrzati sto duze u firmi i tako da razne aktivnosti koje se inace rade za vrijeme slobodnog vremena omoguci unutar firme -tipa sportske aktivnosti... sa kolegama s posla itd. povezanost je vjerojatno velika preko neta... i tako... malo sam zapoceo, ne da mi se vise pisat... al dalo bi se tu teoretizirat i vuc metafore

inace sve ovo me pomalo podsjeca i na moj fax s prve 2 godine... kad smo svi bili ko borgovi (osim onih koji su padali)

uto 13 vel, 2007 9:59 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Slazen se s tobon , u mnogim stvarima Borg more posluzit kao metafora tj neke drustvene i tehnoloski generirane drustvene pojave mogu posluzit da se bolje razumije Borg !!
Sad je malo kasno [rano] pa cu nastavit sutra...!

A ona stranica , to ti @mrbobo zna kako se zove ja sam zaboravio , znam samo da je "kreso" bia boss !! :?
Bila je dobra i zanimljiva ...

Tehnika Pucanstvu !

sri 14 vel, 2007 2:31 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Kad ste već našli spajat Borga i Windowse, evo par starih, ali dobrih fora koje će i Borgu doći glave:
1. Daj im da asimiliraju Windowse
2. Ako ih to ne sruši dodaj Windows Service Pack 2
3. Dok se ruše pusti snimku: Mi smo Microsoft. Vaš sustav će biti srušen. Otpor je uzaludan.
4. Ako koja radilica preživi dotuci je Microsoft Officeom.
5. Upoznaj Borgovsku kraljicu sa Bill Gatesom.
6. Dok se upoznaju onako usput spomeni Billu da Borg koristi ilegalne kopije Windowsa.
7. Gledaj kako Borg napadaju gomile Billovih ratnika zvanih odvjetnici.
8. Gledaj kako je nakon napada Borg prisiljen prodati kocku da podmiri dugove a Borgovska kraljica odnese gaće na štapu.
9. Kupuj samo originalne Windowse da te ne zadesi ista sudbina kao i Borga
10. Ama baš nikad ne instaliraj Windowse u shuttle jer mogao bi proći gore od Voyagera.

sri 14 vel, 2007 12:58 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ovo je predobro, valjam se od smijeha... !!!!!
... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sri 14 vel, 2007 1:33 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@ternek ovo je stvarno dobro za "duhovnu " relaksaciju !!

Da je Kata znala Windowse bi in dala !! :P

Moga bi postat pjesnik !?? :D

Tehnika Pucanstvu !

sri 14 vel, 2007 3:17 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Da je Kata znala Windowse bi in dala !! :P
:D

hehe -fala -sad mogu odma i rec zasto je TNG bolji od VOY

kao sto si reko -da je baba jana imala -bi in dala

Picard je imo! -u epizodi "I, borg" Data i La Forge smislili su kompjuterski virus koji je mogao unistiti citav kolektiv. Sve sto je trebalo napraviti je ucitati virus u borgovsku jeninicu po imenu Hugh koju su pronasli i doveli na Enterprise. No Picard to nije htio uciniti nakon sto je razgovarao sa Hughom i zakljucio da je on individua te mu je cak ponudio azil.
U TNG-u cilj ne opravdava sredstva -to mi se svida! -to je ono sto je toliko drugacije u odnosu na danasnji zivot u svijetu...

...ono sto se desilo nakon sto se Hugh vratio kolektivu samo jos jednom dokazuje da borg ima los operativni sustav

inace, zao mi je da sad sve usporedujemo s windowsima... kad sam poceo pricat o metafori s OS-om mislio sam na OS opcenito :)

sri 14 vel, 2007 4:04 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Usporedjivat Borg kolektiv i samu filozofiju borga s bilo kojim OSom neznam bas koliko je razumno !? :D
Prije svega sam racunalni sustav je potpuno drugaiji , nije to silicijski IC koji zpravo rabi 5 naredbi da bi radio [ to znate , ostalo su manje vise kombinacije] ...
Naravo to racunalo je kako smo "skuzili" ipak mozak
ali ne u prenesenom smislu vec pravi biloski organizam za procesiranje i obradu podataka [ sad malo pojedostavljenje definicije , ak ima neki lijecnik neurolog da to pojasni s njihovog kuta bit ce nam drago ] .
Znaci racunalo koje koristi potpuno drugaciju procesnu tehnologiju i nije bazirano na 1/0 logici vec sofisticirani biokemijski komp . !!
E sad kad je jedan jedini takav mocniji od najmocnijeg nama znanog stroja sto je tek kad se udruzi s milijardama drugih po visesmijernoj komunikacionoj tehnologiji , mos mislit ..... :P
Naravno da Borg nije samo bioloski vec i napredan kiberneticki "stroj" .
E sad tu postoje neki implantanti u organizmu koje su preuseli neke funkcije autonomnog zivcanog sustava [ sjetite se kad je 7od9 dosla u opasnost da kao strada pa joj je "kolega" borg dao svoj imlantant] .
Ostali implantanti su takodjer zanimljivi , specijalo dizajniranje 'ruke" za raslicite namijene , kao medicinska ruka ... scanner opticki [ ka pobojsano oko ] zatim sustav zastite adaptivnim energetskim poljima .. i naravno ono
super zanimljivo nano sonde !!
Nas bi Bill G. mora stvarno bit faca da sa svim svojim programerskim "robljem" smisli nesto sto bi upravlalo i nadziralo rad takvog sustava , a i Linus sa svojim "pingvinima" !!

To sta je "moga" Picard ili Katica [ mogla je pustit vrstu 8472 da unisti Borga pa onda da ih VOY sredi s isto nekim tamo virusom ] to je scenarij da malo "posoli" stvar i ljudski rod u "TNG" prikaze toliko "humanim" da bi radje unistia sam sebe nego jednu radilicu zvnu Hugh , pricali smo racionalizaciji STa vec , inace znamo kavi smo , tesko uz sva napredovanja da su se promijenili to jednostavno u ljudskim genima , predator !!
:?
Biokemijsko oruzje je nasem Geneu mnogo drago sredstvo ratovanja to mu valjda ostalo od struke , a nije kolega kemicar !!! :D
Pa svako malo nekog jaceg srede virusom , a zanimljivo da nijedana vrsta nije bila kadra nista smislit slicno [biokemijsko oruzje] sto bi ugrozilo "Earth" !?? Vijerojatno ni Borg ni Dominij , ni Romul , ni Kardasija ni Klingonci [ dobro oni su dezurni "tupavci" u STu , jak a bedak ] neznaju i nisu culi za bilogiju kad su oruzja u pitanju , iznimke su samo napadi na druge vrste gore navedenih ... Zato je bolje to ne ne spominjat , katastrofa !
Jedino se u ENT bar neko uspija probit do majcice Zemlje i napravit "belaj" ostali su svi nula bar kad se ostale serije ST serijala gledaju !! :P
Toliko o Picardovom magicnom "napitku" kontra Borga , pa su ga scenaristi jadnoga kaznili da postane ne bas drag kapetan u povijesti flote bas zbog Borga ......kod gledatelja je kontra ,valjda im je dargo sta su ga Borgizirali
mozda je to razlog njegove popularnosti o kojoj neki pricaju !???
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !

sri 14 vel, 2007 7:43 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

gle -tak je svejetno kakva tehnologija se koristi -OS je program -algoritam!
a algoritmi nemoraju imati nikakve veze s 0 i 1. to su uputstva za donosenja odluka (if then else) i razno razni recepti za pojedne slucajeve, te petlje koje treba izvrsavat (skeniraj/asimiliraj/skeniraj/asim.. itd)
-tak je svejedno dal se radi o siliciju ili ljudskom mozgu
npr. kad sjednes u auto ti isto koristis algoritam za voznju auta (recimo da su te sprogramirali u auto skoli
-i cak bi se moglo rec da su tamo ugradili u tebe OS za voznju -znas osnove -ukljucit,rucna,prva,druga,semafor... i koji redom trebaju ic radnje)
a kad recimo naucis vozit i pricat s punicom u autu -eeeee to ti je vec dodatni program koji si instalirao na postojeci OS (dakle postojece znanje) :)

i nesto kaj nas uce na faxu
-tak je svejedno kolko imas procesorske snage -ak imas los algoritam -mos jebat ježa

"mogla je pustit vrstu 8472 da unisti Borga pa onda da ih VOY sredi s isto nekim tamo virusom"
baba jana nema vremena cekat tolko, a ne bi ih mogli sredit virusom ni da ga imaju u neogranicenim kolicinama -jer su oni samo jedan brod
-jedino je borg imao dovoljno snage

"smo racionalizaciji STa vec , inace znamo kavi smo , tesko uz sva napredovanja da su se promijenili to jednostavno u ljudskim genima , predator "
Da ocu gledat danasnje ljude ljude -samo u buducnosti -gledo bi BSG ili nes slicno tome :)
fora mi je upravo vidit malo naprednije ljude (moralno) od danasnjih
-kao sto rekoh, realnost je na svakom koraku... vulkanci nisu :)

"a zanimljivo da nijedana vrsta nije bila kadra nista smislit slicno [biokemijsko oruzje] sto bi ugrozilo "Earth" "
bas suprotno -sve rase imaju vrlo razvijena biokemijska oruzja -samo ih ne koriste ili zbog nekog treaty-a ili iz prakticnih razloga -a to su -posljedice napada
-ak mislis napas biooruzjem -onda moras pocinit genocid odmah -jer ako ostane neko ziv, barem jedan, racunaj na opaku osvetu -i to vjerojatno opet biokemijskim oruzjem
-u slucaju da napadas federaciju -to su 1000 planeta (svaki od njih je vazan -to propvjeda nerasizam) dakle da bi ih unistio sve odjednom, moras organizirat ogromnu operaciju -a to znaci da ce te vjeroatno skuzit neke tajne sluzbe pa si popusio prije nego si krenuo (pogledaj TNG: Chain of command -bas o biooruzju)
-bas kao i danas -kad bi neko koristio biooruzja -posljedice bi bile medunarodno osudivanje takvog postupka *i bio bi u qurcu -trgovinski i u svakom drugom smislu

-zato se takva oruzja u pravilu ne koriste -makar ih svi imaju (budi siguran u to :) )

sri 14 vel, 2007 9:18 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Racunala tj algoritmi ..hmmm .. naravno da ima veze kako je dizajnirana masinna i racunalo ne razumije if then else, ja znam da je to "in" imao sam ja polemika po boardima s programerima "fast food generacije" , to proistice iz nametnute filozofije da HPL + crosscompiler je vrhunac progamerske tehnologije. :?
Diasembliraj jedan takav uradak kad ti bude dosadno , i tako usporedi dobivene rezultate reversnim inzinjeringom pa mi reci sto je to tvoj crosscompiler ucinija tako pazljivo pisanom algoritmu u HPLu [ High Programming Language] nema veze kojem .
I naravno da je bitno kako racunalo radi , koja arhitektura internih i externih sabirnica je podrzana , klasa racunala , i naravno ono najvaznije da se "izradjivac algoritma" spusti na razinu racunala za kojeg isti pise jer budi uvijeren s ovakvom tehnologijom i ovakvim compilerima i HPLima nikad se racunalo nece popet na razinu mozga kokoske a kamoli covijeka !!!!
To sto se strebaju C++ , Delphi ,Java .. to je cisto komercijalno , tako dobiveni algoritmi ce nazalost racunalo samo bacit u ocaj i ono malo sto bi islo grcat ce i naprezat se , preokupirat sabirnice ... Ali to je stvar izbora ..!
"Fast food programming" za "fast food industriju" to je izreka jednog starog znanca inace razvojnog inzinjera jedne Francuske kompanije koja radi GSM telefone s kojim sam skupa radio na nekim projektima za pay-tv hacking !
Ja sam se na disasemblirao raznih programa , najvise za potrebe boarda za pay-tv , jedino analizom koda se moglo utvrdit tko vara , tu ti hex i bin komparatori ne pomazu !! Tocno se pozna otisak autora iako je program radjen u assembleru jer nije bilo prostora ni vremena [bez cryto processora] da se petlja sa nekim crosscompilerima i HPL programiranjima !!
Algoritam je insrukcijski slijed kojim se rijesava neki "problem" ili vise njih i to u temeljnoj binarnoj logici , sve ostalo je tralala ! A slijed i nacit postvke problema ovisi o inernoj arhitekturi processora [ ili MCUa ] za koji je pisan .
Crosscompileri jos uvijek su nesposobni da zamijene mozak i sposbnost da prepoznamo i tocno definiramo insrukcijski slijed shodno racunalu za kojeg pisemo rutinu tj rijesavamo neki problem ili vise njih .
Ja ovih dana bas nesto slicno radim .... ! :P

Toco vas uce na faxu , samo je neobicno da se forsiraju kako cujem HPL nacini programiranja , assembler je izbacen naprosto i vidim "uzasavanje" studenata kad dodju na boarde pitat za pomoc ak im ponudis assemblersku rutinu , uglavnom !!!
Cuo sam takodjer da je u modi prodaja kniga o radu s ARM i MIPS jezgrama i to cujem da su jezgre knjiga profesora koji ih prodaju zapravo kopije interntski publicirane dokumentacije kompanija koje ih koriste najcesce kao jezgre svojih "proizvoda" !! Mozda ne govore istinu , glasine !?? Nisam citao jer sve ima na netu besplatno !
Znam da me par ljudi pitalo o iskustvimas ST7xx controlerima [ARM7 tdmi jezgra] .

Kazes oni su samo jedan brod [VOY} znaci za 8472 vrstu su samo jedan brod za napad na citav Borg kolektiv su flota !?? :P scenristi u uzeli slobodu izrazavanja ... valjda !??

Ljudska "skromnost" je toliko velika da svako sebe smatra u "naprednije" ljude , zanimljivo ...!!!!!!

Kazes moras pocinit genocid , mozda i ne , vidis kako su Kata i VOY smirili 8472 vrstu a nisu pocinii genocid sve ovisi o scenariju , slicno je i s napadom na Borga onaj virus je djelova da ga "individualizira" , pa kako to da nitko recimo nije nasa bio oruzje da deinstiktivizira drustvo iz federacije !? jer iako ima tu planeta par je bitnih , ostali se slepaju kako sam skuzija ! a Earth je najvaznija bes nje bi se sve raspalo , bar po scenariju ...!!??? :?

Danas pucanstvo ne koristi tone i tone bio i kemijskog oruzja ali ne zato sto se bolji sankcija nego zato sto se bolji smrti , dok nekom ne dosadi ...
to vrijedi i za nuklearno oruzje .... nazalost !! Covijecanstvo neide prema moralnosti vec prema ko zna cemu ... :?
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !

čet 15 vel, 2007 2:41 am
Über Trekkie
Über Trekkie

na ovaj programerski dio bum odgovorio sutra :)

ovo za 8472 ...htio sam rec da nakon sto bi razbili borga, bez problema bi razbili VOY jer je VOY samo jedan brod (pa makar imali te nanosonde sa sobom)

...sto se tice genocida... to je malo specificno u Borg/8472 slucaju posto 8472 moze pobjec u svoj svemir a borg moze odustat od potjere
..ali kolko sam ja skuzio, borg je imao namjeru pocinit genocid (?)
...s druge strane -8472 ce se tesko sluzit nekim biooruzjem protiv borga jer je to ipak borg ...laganini su prenapredni da bi ih nekaj sjeb...
zato je to malo specificnan slucaj...

"slicno je i s napadom na Borga onaj virus je djelova da ga "individualizira" , pa kako to da nitko recimo nije nasa bio oruzje da deinstiktivizira drustvo iz federacije !? "

emm... moram priznat da nisam skuzio ovu recenicu
(i nije virus "individualiziro" vec je bio jedan nerjesivi paradox koji bi borgu exponencijalno zderao procesorske resurse)
-pojasni ovo "deinstiktivizira"

buco je napisao/la:
Danas pucanstvo ne koristi tone i tone bio i kemijskog oruzja ali ne zato sto se bolji sankcija nego zato sto se bolji smrti
da, to sam pokuso i reci, znaci slazemo se :)
i tak nes bi se vjerojatno i desilo da se napadne samo Earth... ili samo Quonos ili samo Romulus ...sve ostale snage i saveznici rastrkani po galaxiji bi se udruzili i BAM

čet 15 vel, 2007 3:10 am
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Pa rekao sam "deinstiktivizacija" , mislio sam na ono cime se pred svim vrstama svi kapetani flote [ koje sam gledao] ponose kao nesto sto im uvijek kaze sto treba uradit u kriticnom trenutku i tako pobijede pocesto i super nadmocnog neprijatelja .
E sad zamisli virus koji bi unistia taj osijecaj za instinkt u covijeka..!? nasi bi "zemljaci" izgubili najmocnije oruzje bar po scenariju STa ...

A sto se genocida Borga nad vrstom 8472 tice Borg asimilacijom zapravo opstaje i za njih optika covijeka [ moralna optika naravno postavljena u STu ] jednostavno ne ide , to znaci da za njih to nije genocid vec proces transformacije , za covijeka is ST serijala je to "svetogrdje" .
U pravu si glede nobicno lagananih uspijeha 8472 vrste protiv Borga , tamane ih krumpirovu zlaticu !? :P

Vidis kako bi moglo bit zanimljivo u stvarnim susretima s vrstama u svemiru , percepcije dobra i zla u STu su nedvosmisleno holiwudizirane , i u nasoj u stvarnosti toga nema .
Tu nastaje sukob vrsta kad jedna namece svoja moralna nacela drugoj , iako se pod plastom prve zapovijedi kao to nikako nesmije cinit to se zapravo od prve epizode ST serijala cini , tako da je smijesno zapravo zasto su je scenaristi i smislili [ dobro nije odmah dosla] !?!?
Jedno je borba za opstanak kad si ugrozen i zele te transformirat u radilicu ili u paru molekula i atoma [ upucaju] ,.
Nelogicno je ocekivat da u svemiru svi svima budu prijatelji , toga nema ni u porodici cak a kamoli sire , tako da kad se sjetim ENT i njihovog pocetnog cudjenja kao sto ce im oruzje oni idu trazit prijatelje dijeluje doista komicno .... :P
Scenariji su naravno pisani tako da se ljudi nebi kao mijesali ali eto natijerani su da se mijesaju u unutarnje stvari drugih civilizacija cak se do te mijere pretjeruje da su katkad sudjelovali u rasturanju nekih drustava jer je nekoj jedinki i grupi bilo uskraceno neko pravo.
Kao da dodju "vanzemajci" tu do nas i vide zatvor ili bijedu Afrike , velikog dijela Azije ... napune oruzje i "uvedu red" , sto bi na to rekli Ameri , Eu , Japan ..pa i Kina u novije vrijeme ..!???
Valjda je zato uspijela izazvat onoliku paniku ona radijska emisija o invaziji vanzemaljaca u USA , mos mislit zasto !!! :P
A osveta zajednice se vidi iz kasnijeg odnosa prema autoru , nikad mu to nisu oprostili , cudno za tako moralna i "bogobojazna" bica !?? jel tako ??
Gdije je tad bila "intuicija" i spasitelji svijeta holiwudskih podzemlja , razni supermeni, spidermani , batmani i sl "cudovista" da ih spasu .. ameri su se nacisto usr*li od straha , a kad su shavitili da je obicna sala i da su razgoliceni u kukavicluku svoj bijes su iskalili na autoru naravno !!!!!! :?
Mos mislit kad bi takvi dospijeli svemir ... !? sto bi bilo ak bi slucajno bili "jaci" , ak bi bili slabiji ... !? :P

U serijalu DS9 se lijepo vidi da se zapravo mnogi drze u Federaciji zato sto im "Earth" pruza sigurnost , tj virtualna federacija . Dolaskom Dominija mnogi se premisljaju sto bi napravili kad vide koliko su najjaci zapravo nemocni , u pocetku invazije" !
I da proroci [ cudno nije intuicija] nisu zatvorili crvotocinu za invazione snage federacija bi se raspala ko kula od karata .
Zato sam bio rekao da bi bilo zanimljivo da su se scenaristi sjetili Borga u DS9 , jer je cudno da Borg nista o tome nije zna i nije se cak ni pokusava umijesat u tako vazan sukob u kojem bi veoma lako moga i profitirat .
Zamisli da je samo otvorija transwarp kanal Dominiju za alpha kvadrant vijerojatno bi dobija dobru nagradu a nebi se mora borit na bojistu !!!!!

Tehnika Pucanstvu !

čet 15 vel, 2007 2:43 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 103 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: