|
Sada je: pon 28 ruj, 2026 2:36 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
predsjednikovo č ... part 2
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
predsjednik je napisao/la: simbolićnoj
eh... sad znam zakaj se drzis slova č
ali lijepo od tebe sto se trudis ... ja to vjesto izbjegavam pisajuci c umjesto č i ć 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 31 sij, 2007 1:57 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Chaky je napisao/la: predsjednik je napisao/la: simbolićnoj eh... sad znam zakaj se drzis slova č  ali lijepo od tebe sto se trudis ... ja to vjesto izbjegavam pisajuci c umjesto č i ć 
Onaj tko zna o čemu je riječ neće se švercati koristeći "c" za priliku "č"-a i "ć"-a.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 31 sij, 2007 2:39 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
nekima bi bilo bolje da se švercaju...el presidenteu na primjer 
_________________ njanjanja
|
| sri 31 sij, 2007 3:17 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Bilo bi ali on je C-in-C (el Presidente) i ima puno pravo pisat kako želi. Jel' tako, studentice najboljeg faksa u državi?
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 31 sij, 2007 3:21 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
da, a ja ga imam puno pravo zezat zbog toga 
_________________ njanjanja
|
| sri 31 sij, 2007 3:37 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Naravno! A tko će drugi... hehe
|
| sri 31 sij, 2007 3:39 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
dvije male napomene:
1. otisli ste u te...esko OT
2. na forumima/mailovima/SMSovima je preporucljivo ne pisati slova ž, đ, š, č, i ć, tako da nije naglasak na "svercanju" nego na svojevrsnom kulturno ponasanju na netu (kao, i recimo, ne koristenje velikih stampanih slova), a to sto je nekima to isplativo i iz neki drugih razloga to je njihova stvar 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 31 sij, 2007 8:08 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ma ja bi moderirao... ali bas cekam predsjednika da izmoderira svoj kutak...
ne sjecam se kad sam to zadnji put vidio 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 31 sij, 2007 9:16 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Molim te, Ant, kakvo je to kulturno ponašanje ako se izbjegava pisanje "č, ć, đ, š i ž"?! Znam da je uvrijedljivo pisati velikim (capslockanim) slovima. No, ne vidim zašto je to tomu tako jer su stari Rimljani tako pisali, a on su druga temeljna civilizacija u zapadnom svijetu (ili treća, kako tko računa...).
|
| sri 31 sij, 2007 9:29 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
zato kaj pisanje velikim slovima oznacuje da se netko dere ...a konstantno deranje nije kulturno 

|
| sri 31 sij, 2007 9:41 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
nisam izdrzao... podijelih temu 

|
| sri 31 sij, 2007 9:44 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
T'Grel je napisao/la: Molim te, Ant, kakvo je to kulturno ponašanje ako se izbjegava pisanje "č, ć, đ, š i ž"?! Znam da je uvrijedljivo pisati velikim (capslockanim) slovima. No, ne vidim zašto je to tomu tako jer su stari Rimljani tako pisali, a on su druga temeljna civilizacija u zapadnom svijetu (ili treća, kako tko računa...).
na jedan dio ti je Chaky lijepo odgovorio.
a buduci rimljani nisu imali internet oni su mogli pisati kako su htjeli (da su imali internet, odgovorno tvrdim da bi izmislili i mala slova  )
a sto se tice slova s kvacicama njih se obicno nepise radi toga sto jos uvijek postoji masa situacija na netu, ali i opcenito u informatici u kojima upravo ti znakovi stvaraju veliku pomutnju. tako da se ustalila praksa ne koristenja tih slova kako bi se izbjegle te gnjavaze i kako bi se pomoglo onima koji bi se inace susretali s tim problemom.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 31 sij, 2007 10:47 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|