|
Sada je: sri 24 lip, 2026 7:36 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Parade i homoseksualna prava
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ensign
Pridružen/a: pon 19 pro, 2011 3:33 am Postovi: 66 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: U vezi Koje si vrste?: Trill
|
 Re: Parade i homoseksualna prava
_Oz je napisao/la: Kapetanica je napisao/la: Buco? Ma jok. Odakle ti samo ta ideja?  E nisam u toku, kaj je banan, ima novi acc? Klon?
|
| sri 28 ožu, 2012 11:24 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 29 srp, 2010 9:19 pm Postovi: 811 Lokacija: treća s desno od kraja Spol: Ženski Naj Serija: ENT Koje si vrste?: not martian
|
Sorron je napisao/la: sareno i usklađeno oblace, imaju smisla za modu. e da, bila ti je super ona kombinacija sa ljubičasto-zelenom košuljom prije nekoliko dana... pošto nema smisla svađati se i pokušavati promjeniti tuđe mišljenje, voljela bih samo iznijeti svoje: da sporazumnoj ljubavi i svemu što se za nju traži. 
_________________ run you clever boy and remember...
|
| sri 28 ožu, 2012 11:27 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
@Kapetanice, sa ili bez konteksta ispadne isto. Neovisno o samom komentaru za tramvaj, uz razloge koje sam sam naveo u prošlom postu (netko se prije tebe izborio da imaš ova prava koja imaš danas), kao nekome tko je donekle uključen u tu priču smatram da koliko god da su protesti ponekad neučinkoviti, to je jedan od rijetkih ostataka demokracije koji nam je preostao, pa me žalosti čitati da se netko buni radi prosvjednika zato što su mu "smetnja". A komentari o alkoholu su mi presmiješni da bi ih ozbiljno komentirao i shvatit ću ih kao uvid u razinu komunikacije kad se s nekime ne slažeš  Općenito: Raspravljajte (po mogućnosti argumentirano) da li je nešto krivo ili pravo, no imajte barem osnovnu kulturu poput suzdržavanja od vrijeđanja drugih korisnika ili pozivanja na genocid. (Znam da sam lijen i da mi se ne da moderirati i pisati zapisnike i sve to, pa za postove do ovog služi samo ovo upozorenje. Ukoliko se Oz ili neki drugi moderator osjeća poduzetnim, samo naprijed, neću se osjećati uvrijeđenim u stilu da mi se krši autoritet i tako ta sranja  , danas se osječam više aktivistički a ne moderatorski  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 29 ožu, 2012 12:06 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Wildchild je napisao/la: Također, nemam ništa protiv homoseksualne orijentacije, samo nisam za to da im se daju određena prava koja traže. Negdje mora postojati red. Po kojim bi ti kriterijima odlučivao da li netko "zaslužuje" neka prava? Koga ili što smatraš pod taj autoritet koji će o tome odlučivati? El Zvonko je napisao/la: p.s. i mislim da je to psiho-bolest. premda znam da ne spada pod klasifikaciju F dijagnoza, NHF  Kapetanica je napisao/la: zvonko to iskomplexiranost govori iz tebe, kak bi se osjećao da pretilima ukinu dopunsko zdravstveno i sve beneficije? Da u restoranu smiješ samo salatu naručiti a u lance brze prehrane ne smiješ? Ovo se danas već gogađa u nekim djelovima svijeta. Za osnovne informacije predlažem da pogledaš Mooreov "Sicko"  Kapetanica je napisao/la: I ne nije nikakva bolest. Bolesni su ljudi koji misle da je to bolest  Što kažete da radije krenemo u argumentiranje stavova, a ne prozivati drugačije mišljenje bolešću? Recimo jesam li ja rasist ako napišem da je znanstveno dokazano da crnci u prosjeku imaju koji % nižu inteligenciju od bijelaca koji opet imaju koji % nižu inteligenciju od azijata ili židova? Ono na što želim usmjeriti raspravu je da ako je znanost nešto može dokazati, da to onda više nije rang vrijeđanja ili prozivanja već nešto za što možemo tražiti uzroke zašto je to tako. El Zvonko je napisao/la: Kapetanica je napisao/la: Nije mi jasno kako netko može voljeti Trek i biti zadrti homofob.  guilty as charged Ti i Miroslav bi se trebali negdje nać na pivi (sjetih se njegovog siga  ) shirajzl je napisao/la: Na temelju svog dosadašnjeg radnog iskustva u školi odgovorno tvrdim da nekih 50 % ljudi uopće ne bi smjelo imati djecu. To je nešto strašno kakva su današnja djeca, apsolutno za ne povjerovati. Neke najosnovnije moralne vrijednosti i obrasci ljudskog ponašanja nestaju zbog lošeg odgoja. shirajzl!!!!! Dok sam poticao ovu temu mislio sam o tebi, jer si komentirao da ti fale prepucavanja Slažem se oko ovoga za to kakva su današnja djeca. No ne slažem se oko "krivnje" koja bi se trebala tražiti u cjelokupnom društvenom sistemu. Sistem utječe na roditelje, a onda i roditelji i sistem utječu na djecu. Također današnja materijalistička, konzumerska kultura, u suradnji s marketingom, djeci od najmlađe dobi usađuje loše vrijednosti a roditelji (koji su prezaposleni u nastojanjima da prežive) nemaju toliko vremena da se bave djecom, i s obzirom da su i sami su pod utjecajem tih negativnih pojava, iste se onda s njih prelijevaju i na djecu. I "vlast" voli ljude koji su zatupljeni, konfliktni i kakvi već ne, jer je takve je lakše kontrolirati (ovo bih trebao bolje obrazložiti no ne da mi se više tipkati, vjerujem da si skužio što želim reći  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 29 ožu, 2012 12:39 am |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Wildchild je napisao/la: Pa... ja isto ne bi dao da usvajaju djecu. Malo su previše, kako bi se reklo, dobili krila, nek se spuste malo. Lijepo je imati liberalne stavove i prihvaćati nekog zbog nečega što je, ali i dalje mislim da u praksi to nije zdravo. Wildchild je napisao/la: Tako je, nema dokaza jer sve što dosad rade je teorija, ja isto tako mislim da u praksi to nikako nije zdravo za dijete. Kao što sam i gore napisao, lijepo je biti libelaran, ali negdje treba povući crtu. Wildchild je napisao/la: Također, nemam ništa protiv homoseksualne orijentacije, samo nisam za to da im se daju određena prava koja traže. Negdje mora postojati red. Ovo je sve takva LOLČINA da ne znam ni šta iskomentirat bez da se ozbiljno ne uzrujam. Dobili krila, neka se spuste malo, ne bi im trebalo davali djecu, mora postojati "red" ha, šta, kako, zašto? O čemu mi to pričamo? Definiraj red, kao prvo. Zašto to pridonosi neredu? Zašto bi njihova ljubav i zajednica zasluživala išta manje prava od heteroseksualne? Zašto im se ne bi trebala davati djeca? Zar su nesposobni odgojiti dijete i pružiti mu ljubav? Zašto zašto zašto? El Zvonko je napisao/la: ak me sjećanje služi bila si i ti nekad maca za prste polizat  , a šteta što igraš za drugu momčad  Bokte. Tebi ne bi škodilo malo obrazovanja iz područja "psiho bolesti".
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| čet 29 ožu, 2012 9:30 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Izgleda da je Kapetanica jako isfrustrirana.
@Mirna: Ne da mi se sad objašnjavat. Možda kasnije. Uglavnom, držim do tih quotanih stvari.
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| pet 30 ožu, 2012 3:38 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Wildchild je napisao/la: Izgleda da je Kapetanica jako isfrustrirana. Probaj se stavit u njenu kožu. 
|
| pet 30 ožu, 2012 6:13 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
@Mirna, ja sam postavio wildchildu pitanje sličnog smisla, samo malo... kak da kažem... racionalnije. Baš bi me zanimalo koji se temeljni razlog koji se manifestira u tim njegovih stavova. Prema činjenici da ne želi obrazložiti, bar dok ne dobijem drugačije informacije, pretpostavljati ću da je nešto iracionalno u pitanju... _Oz je napisao/la: Wildchild je napisao/la: Izgleda da je Kapetanica jako isfrustrirana. Probaj se stavit u njenu kožu.  Možda se on probao "staviti u njenu kožu" al je doživio odbijanac pa sad pod***ava Šalu na stranu, većina nas (ili i svi?) smo pripadnici gomile raznih manjina, i svi smo isfrustrirani raznoraznim stvarima (da krenem o posljedicama rastućeg neoliberalizma i svega što proizlazi iz toga?  ) Frustracije i pripadnost manjini ne smiju biti razlog da se jednoj osobi nešto tolerira nauštrb druge "manje važne manjine". Moja misao vodilja je da svi trebamo biti ravnopravni, jer upravo iz nejednake tolerancije prema različitim izborima dolazi do naglašavanja razlika što dovodi do negativnih posljedica...
|
| sub 31 ožu, 2012 10:28 am |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: pon 19 pro, 2011 3:33 am Postovi: 66 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: U vezi Koje si vrste?: Trill
|
Ovdje se neki dječaci igraju psihića a možda bi njima trebao... Ja sam u ovu raspravu ušla s jako dobrom voljom čak sam ponudila odgovoriti na neke nedoumice ako ih imate, međutim, količina primitivizma koja se ovdje odvija je zastrašujuća. Čak i od samih moderatora. Na pravom forumu bi se to trajno sankcioniralo. Baš me zanima da li ste gledali DS9 epsizodu "Rejoined" i da li ste gledali to s isplaženim jezikom ili gađenjem. ovo se odnosi na homofobe. Ja se dam kladiti da je ovo prvo bilo u igri. Baš me zanima da je situacija bila primjerice s Bashirom tj. da je on trill. Licimjernost? 
|
| sub 31 ožu, 2012 11:22 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Homoseksualizam = psihički poremečaj Kod: Ni Freud nije imao dileme, za njega je homoseksualnost bila psihički poremećaj, i razrađivao je različite metode liječenja homoseksualaca. Osobito je u tome daleko otišao C. G. Jung koji je objasnio: ,,Homoseksualni muškarac nespoban je pronaći muškost duboko u svojoj nutrini. Stoga je pokušava naći na biološko-seksualnoj razini. "
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| sub 31 ožu, 2012 11:57 am |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Za Freuda je žena bila kastrirani mučkarac uvijek osuđena na podređeni položaj jer je eto jadna i sekundarna, dječaci su bili mali zavodnici zaljubljeni u majku koji hoće ubiti oca, a djevojčice su, kada nisu htjele imati penis, željele roditi djecu svojim očevima. A što se tiče Junga, on je bio njegovo potrčkalo dosta dugo.
Imala sam čitav kolegij o Freudu i ne smatram ga NIMALO psihoanalitičkim autoritetom. Još malo čitaj wikipediju, sigurno ćeš naići na nešto bolje od ovog.
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sub 31 ožu, 2012 12:10 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
LOL, Zvonko citira Katolik.hr 
|
| sub 31 ožu, 2012 12:11 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Mir'Na Riker je napisao/la: Imala sam čitav kolegij o Freudu i ne smatram ga NIMALO psihoanalitičkim autoritetom. Još malo čitaj wikipediju, sigurno ćeš naići na nešto bolje od ovog. a što češ kada smo mi tu tako pametni a veliki utemeljitelji psihoanalize "budale"  _Oz je napisao/la: LOL, Zvonko citira Katolik.hr  da priložim primjer, i da ne bude oneliner 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| sub 31 ožu, 2012 12:14 pm |
|
 |
|
Častoljupka
|
Freud je bio "utemeljitelj" psihoanalize zbog tog što je: 1) prvi zagovarao liječenje pacijenta razgovorom, 2) prvi zagovarao da nas oblikuju i motiviraju nesvjesni procesi.
I samo zbog toga. Ostalo je bilo produkt čudnog čudnog uma.
|
| sub 31 ožu, 2012 12:27 pm |
|
 |
|
bubica
|
Mir'Na Riker je napisao/la: I samo zbog toga. Ostalo je bilo produkt čudnog čudnog uma. Zašto si editirala? Pa Freud je bio izopačenjak A-kategorije.
|
| sub 31 ožu, 2012 12:28 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|