Sada je: čet 17 ruj, 2026 9:46 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
 Najviše anti-ubermoralni trenutak Federacije u DS9-u? 
Autor/ica Poruka
Admiral
Admiral

Spol: Ženski
Post Re: Najviše anti-ubermoralni trenutak Federacije u DS9-a
Meni se upravo radi te neke mračne strane DS9 najviše sviđa od trek serija. Ratovanje, prevare i savezi su mi bili savršeni ... trebala bi ponovno seriju odgledati od samog početka.

Cal Lightman: Now you're talking!

čet 08 lis, 2009 3:19 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
Post Re: Najviše anti-ubermoralni trenutak Federacije u DS9-a
Ma definitivno trenutak kada Sisko mulja romulance kako bi ih uveo u rat. Potpuno netrekovski i nemoralno.

čet 08 lis, 2009 4:47 pm
Admiral
Admiral

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Post Re: Najviše anti-ubermoralni trenutak Federacije u DS9-u?
Ali i potrebno... :mrgreen:
U tim epizodama se radja ponovo covekova prava priroda (ne izopacena) i jednostavno insktikt za prezivljavanje :naughty:
:D

Sto se tice S31..ja sam i ocekivao da i mi imamo neku verziju Tal Shiara a ako ne zvanicnu onda tajnu ipak ni ljudi ma koliko bili "evoluriali" nisu i niti ce ikada biti cvecke i da ce sve da ucine kako bi zastitili Federaciju (ko da je samo nasa... :naughty: zez.. :zubo: )

sri 18 sij, 2012 5:48 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Ma mislim smješno je bilo za očekivati da Federacija kao multiplanetarna organizacija i respektabilna sila nema tajnu agenciju koja u sjeni obavlja prljave poslove za opstanak Federacije. Naposljetku takva bogata i moćna organizacija je sigurno primamljiva meta mnogim stranim silama. :)

A što se tiče najviše (ne)trek momenata... pa enterprise ih ima puno. Pogotovo recimo u 3. sezoni kad se ljudi doslovce bore za opstanak čovječanstva.

čet 19 sij, 2012 1:02 pm
Admiral
Admiral

Suikotreki je napisao/la:
Ma mislim smješno je bilo za očekivati da Federacija kao multiplanetarna organizacija i respektabilna sila nema tajnu agenciju koja u sjeni obavlja prljave poslove za opstanak Federacije. Naposljetku takva bogata i moćna organizacija je sigurno primamljiva meta mnogim stranim silama. :)

A što se tiče najviše (ne)trek momenata... pa enterprise ih ima puno. Pogotovo recimo u 3. sezoni kad se ljudi doslovce bore za opstanak čovječanstva.

U potpunosti se slazem sa tobom...

Yap samo sto ENT-u moze da se progleda kroz prste jer u to vreme covecanstvo je bilo nesto izmedju danas i kasnije ali polako sto se i videlo u seriji gura prema trek ponasanju...

čet 19 sij, 2012 1:08 pm
Defender of Earth

Norexan je napisao/la:
U potpunosti se slazem sa tobom...

Yap samo sto ENT-u moze da se progleda kroz prste jer u to vreme covecanstvo je bilo nesto izmedju danas i kasnije ali polako sto se i videlo u seriji gura prema trek ponasanju...

I zato je recimo ona Federacija kakva je bila prikazivana u TNg-u bila nerealna. Sve mirno, svi dobri savršeni boyscoutovi usmjereni samo na istraživanje i pomaganje drugima... Mislim "flagship" Federacije je u doba TNG-a imao glavnu ulogu transportiranja raznoraznih znanstvenika, upoznavanja novih vrsta, proučavanje maglica i takve ostale "nevažne" zadatke. Malo čudno? :zubo:

A što se tiče ENT-a... ne samo da su ljudi tad bili između ovakvih kakvi smo danas i onakvih kakve vidimo u Treku, nego je i tad svemir bio podosta drugačiji. Divlji, nisu postojala pravila što se smije a što ne smije radit, nije postojao sigurnosni sustav koji će šititi brodove od piratskih i drugih napada... u svakom slučaju puno opasnije mjesto, a samim time u takvoj situaciji ćeš očito drugačije reagirat i ponašat se kad znaš da si uvijek i u bilo kojem dijelu Federacije siguran...

čet 19 sij, 2012 1:21 pm
Admiral
Admiral

Pa nije bas nerealna za sigurnost Federacije oduvek je postajala Starfleet Inteligence sluzba koja uvedena kao jos organizacija United Earth-a a S31 je samo tajnji odeljak te iste sluzbe...
Tako da je u TNG-u sve to postojalo samo nije prikazano i upravo to dokazuje kako Federacija nasledila jednu covekovu osobinu a to je da neke stvari moraju da ostanu tajnost kao recimo susret sa Borgom...a Pikard pita : Kako se zovu?
Bas kao danas mnoge stvari se sklanjaju i o njima se ne govori pa mozda je bas zbog toga u Entu imamo recimo napad Xinda i ostale suc-mucove jer kolika sam ja naucio Federacija bas kao ni sad Ljudi nikad ne govori sve a neke stvari bivaju spakovene i odlozene i njihovu veziju Werehouse 13 :mrgreen:

čet 19 sij, 2012 2:32 pm
Defender of Earth

Ma sve to stoji. Samo trebaš uzeti u obzir koliko je ogroman teritorij Federacije, tako da ne znam koliki bi napori bili potrebni da se održava jednaka sigurnost u svim djelovima Federacije.
Sigurno su recimo Zemlja, Vulkan ili Andorija sigurni... s obzirom da su glavni planeti Federacije, ali neka tamo xy kolonija koja je stotine svjetlosnih godina udaljena od najbližeg važnijeg planeta?
Zato kažem da mislim da je ne moguće da se osigura apsolutna sigurnost na cijelom teritoriju Federacije na onaj način kako je to prikazano u TNG-u.

Pa gledaj šta se tiče prišućivanja informacija i selektiranja koja su "prigodna" za javnost mislim da je to neizostavno.
Ipak kako je rekao Sloan iz Section 31, njihova je funkcija da štite način života građana Federacije. Dakle u prijevodu, prosječan građanin Federacije živi u svom svijetu gdje mu je dobro i gdje uživa u "raju" koja mu je njegova Federacija stvorila, nesvjestan na situaciju i okolinu izvan Federacije i sve dok je to tako, vlastodršci se ne trebaju bojati da će se njihov "narod" zapitati dali oni ispravno vladaju.
Jer siguran sam da šta se tiče Star Trek svemira da građani Federacije (a pogotovo na glavnim planetima) nisu svjesni kakvo mišljenje druge civilizacije imaju o njima da imaju mišljenje da su svima dragi i poželjni. :neznam:

čet 19 sij, 2012 4:24 pm
PARTIJA

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Smiješno je uopće što nam je TNG gurao pod nos priču da je Federacija stekla TAKVU moć isključivo mirnim putem, šireći ljubav, trčeći livadom ispod duge...

Kad kročiš u ST svemir, sve je puno civilizacija koja svaka ima svoje interese, svaka(ili većina) želi proširiti svoju moć i utjecaj. Povrh toga, nema teorije da bi već postojeće sile mirno gledale kako tamo neki Zemljani postaju velesila...

Trek je spašen prikazom tamnije strane u DS9.

čet 19 sij, 2012 9:09 pm
Admiral
Admiral

Pa normalno da Federacija nije bela...
Nista u biti u prirodi nije ni belo ni crno...
Vec su to sve nijanse sive boje :D

čet 19 sij, 2012 9:43 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Norexan je napisao/la:
Ali i potrebno... :mrgreen:
U tim epizodama se radja ponovo covekova prava priroda (ne izopacena) i jednostavno insktikt za prezivljavanje :naughty:
:D

Sto se tice S31..ja sam i ocekivao da i mi imamo neku verziju Tal Shiara a ako ne zvanicnu onda tajnu ipak ni ljudi ma koliko bili "evoluriali" nisu i niti ce ikada biti cvecke i da ce sve da ucine kako bi zastitili Federaciju (ko da je samo nasa... :naughty: zez.. :zubo: )
Čovjekova "prava priroda" je takva da se prilagođava uvjetima u okolišu, ne postoji "zlo" ili "dobro" samo po sebi već je ta ljestvica ovisna o referentnom sustavu promatranja...
S obzirom da je situacija bila ratna, federacija je gubila i jedina (tada poznata) nada je bila uvlačenje Romulanaca u rat, bilo je za očekivati da bi se mogli povlačiti takvi, inače gotovo nezamislivi potezi.

A što se S31 tiče, ona ne bi bila potrebna da je stanje takvo da postoji jedino ujedinjena Zemlja (sa svojim "evoluiranim" stanovnicima) a vjerojatno slično i da postoji samo Fereracija planeta. Dokle god postoje različiti entiteti, sukladni državama sa svojim ciljevima i koji su prijetnja entitetu zvanom Federacija, postojanje takve službe je nužno, slično kao što je i slučaj s vojskom.

Suikotreki je napisao/la:
I zato je recimo ona Federacija kakva je bila prikazivana u TNg-u bila nerealna. Sve mirno, svi dobri savršeni boyscoutovi usmjereni samo na istraživanje i pomaganje drugima... Mislim "flagship" Federacije je u doba TNG-a imao glavnu ulogu transportiranja raznoraznih znanstvenika, upoznavanja novih vrsta, proučavanje maglica i takve ostale "nevažne" zadatke. Malo čudno? :zubo:
Zašto smatraš da je takav prikaz Federacije bio nerealan. Kako uopće definiraš pojam "realnosti"?

Što se tiče ostalih serijama i njihovim "antiubermoralnim" trenucima, zamolio bih vas da o tome pišete u prikladnim temama, ili ako takvih nema, da otvorite istu. Dojma sam da pogotovo za Voyager ne fi falilo materijala...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 19 sij, 2012 9:44 pm
Admiral
Admiral

Cvicek je napisao/la:
Čovjekova "prava priroda" je takva da se prilagođava uvjetima u okolišu, ne postoji "zlo" ili "dobro" samo po sebi već je ta ljestvica ovisna o referentnom sustavu promatranja...
S obzirom da je situacija bila ratna, federacija je gubila i jedina (tada poznata) nada je bila uvlačenje Romulanaca u rat, bilo je za očekivati da bi se mogli povlačiti takvi, inače gotovo nezamislivi potezi.

Pa u biti dobro ni zlo ne postoje vec je to samo subjektivni dozivljaj za neku pojavu ili delo kako kod :)

Ono sto je Federacija uradila je bilo potrebno ali tako nesto nebi nikad ocekivao da to uradi Federacija kakvu poznajem u TNG recimo bez obzira na posledice..moralnije je bilo da se nadje drugo resenje ali ne....
Nasa draga Federacija kao neki prevarati uveli su na Romulance u rat..to iskreno nisam ocekivao od UFP-a
Ali priroda je cudo...kao sto rekoh..
U trenucma izmedju zivota i smrti (Dominona) ne postoji moral :mrgreen:

čet 19 sij, 2012 9:54 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: