Sada je: sri 02 ruj, 2026 3:21 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 123 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeća
 Da li slušate Thompsona? 

Da li slušate Thompsona?
Da 29%  29%  [ 8 ]
Ne 71%  71%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 28

Da li slušate Thompsona? 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Da li slušate Thompsona?
Wildchild je napisao/la:
Primitvno i još k tome življenje u povijesti.

Dobro pa nisi nit ti puno napredniji sa izricitim slusanjem muzike na engleskom ..jer primjetija sam da mnogi uopce se ne trude slusat domacu glazbu a posebno ono pod uticajen kulture nekog podrucja ..iskazuju drugu vrstu primitivizma ..a to je etiketiranje drugih na jednak nacin na koji bi drugi etiketirali njih ..znan tocno tvoj i mikijev um ..ja san bija takav sta se thompsona tice ..potpuno generaliziranje , znan to jer je i meni tesko razumit njegova koketiranja s ustastvom i izvedbe nekih pisama ..ali ima uradaka koje kad san poslusa ..mora san cut opet ;)

Cesto ste vi "napredni" zatvorenijeg uma neg oni sta ih zovete "nazadni"

uto 27 ruj, 2011 3:29 pm
Desolate

Opis Stanja: Alienated
Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
Hm, pa sve je to lijepo ovako, ali da on nije tako poznat po svom veličanju stvari vezanih za domovinski rat i profitiranja od njegovog propagiranja, za ove pjesme bi samo čuli po lokalnim dalmatinskim birtijama.

captain je napisao/la:
Wildchild je napisao/la:

Dobro pa nisi nit ti puno napredniji sa izricitim slusanjem muzike na engleskom ..jer primjetija sam da mnogi uopce se ne trude slusat domacu glazbu a posebno ono pod uticajen kulture nekog podrucja ..iskazuju drugu vrstu primitivizma ..a to je etiketiranje drugih na jednak nacin na koji bi drugi etiketirali njih ..znan tocno tvoj i mikijev um ..ja san bija takav sta se thompsona tice ..potpuno generaliziranje , znan to jer je i meni tesko razumit njegova koketiranja s ustastvom i izvedbe nekih pisama ..ali ima uradaka koje kad san poslusa ..mora san cut opet ;)

Cesto ste vi "napredni" zatvorenijeg uma neg oni sta ih zovete "nazadni"

Očito je da ne znaš o čemu pričaš.

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

uto 27 ruj, 2011 3:32 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Kako neznam ..tebe nikad nisan vidija da si slusa neku "domacu" pismu a bome iz topa si zakljucija da su neki glazbeni stilovi "primitivni" ..izjasni se :mrgreen:

Jer tvoj stav i je "etiketiranje" u punom smislu

Citat:
Hm, pa sve je to lijepo ovako, ali da on nije tako poznat po svom veličanju stvari vezanih za domovinski rat i profitiranja od njegovog propagiranja, za ove pjesme bi samo čuli po lokalnim dalmatinskim birtijama.

I sta fali velicanju domovinskog rata ..mislin da su lokalne dalmatinske birtije iznjedrile dosta uradaka koji su dobri ..to jest jadranska bodulija i primorje opcenito ..dalmatinske toverne&konobe "mi nekazemo birtija" su iznjedrile neke od najboljih klapskih uradaka i opcenito uradaka etno glazbe pa i pop glazbe istocnog jadrana ..i uopce nisu neke agresive ili primitivna vrsta muzike ..stovise sirom mediterana je sve to isto prisutno uz neke razlike ..pivanje u tovernama ..zivot vani , to sta ostaje nesto malo poznato ne znaci da je lose ;)

S druge strane "vlasko" pivanje ili ganga ..ojkavica i slicno ..se cesce odvija vanka ili ponekad doma u konobi s drustvom ..dosta je primitivan nacin pivanja i opcenito je ambijent kruci ali ako je takvo nesto unesco zastitija onda ima neku vridnost

Meni nije nesto lipo ali tako je ..i nepiva se po birtijama

E sad ..thompson ne piva nit na jedan nit na drugi od prikazanih nacina ..tako da sumljan da spada pod tu tvoju kategoriju..ali s obzirom kakve su pisme dalmatinskih "birtija" ovo je skoro pohvala ..jer to znaci da je pisma kvalitetna :mrgreen:

Thompsonovo pivanje je vise stil zapadne bosne oko livna i like ..onako podinarski ..tako da mislin da bi se vise slusalo po licko-bosanskim birtijama neg dalmatinskim :mrgreen:

uto 27 ruj, 2011 3:51 pm
Desolate

Ma ti sve znaš. Daj ajde... :lol: Što ti znaš što ja slušam? Govoriš nešto o neetiketiranju, a upravo ti to sada radiš. :)
Ako ja na forum tu i tamo stavim neki link za neku pjesmu koja (gle čuda) ne mora biti na engleskom već i na ostalim europskim jezicima ne znači da ne cijenim domaću glazbu.

Nisam rekao ništa kontra domaćih pjesama, klapskih ili onih koje možeš čuti po dalmatinskim konobama. To što su one manje poznate široj javnosti ne znači da ne valjaju (ja inače cijenim glazbu čiju kvalitetu malo ljudi prepoznaje), samo sam iznio činjenicu da Thompsonove pjesme ne bi bile poznate široj javnosti da nije bilo njegovog profitiiranja na stvarima koje jednostavno treba pustiti iza sebe. Gledajući po njihovoj kvaliteti, nisu uopće reprezentativne. Žalosno je što će se opet naći netko tko će početi govoriti o nekakvom propagiranju domoljublja, vjere ili, u ovom slučaju, sličnih bljuvotina.

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

uto 27 ruj, 2011 4:11 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Da , etiketiram :mrgreen:

Etiketira san kako bi isprovocira reakciju , sad ako ces pravu istinu marko perkovic nebi nit bija pivac bez rata ..jer su cavoglave nastale za vrime kad je napadano njegovo selo ..a kasnije je on jednostavno nastavija s karijerom ..posli rata ima neke stvarno nacionalisticke uratke u nekom ekstremnijem smislu(meni uzasno) a kasnije se udaljava od toga ..iako ostaje desnicar 8)

Citat:
Žalosno je što će se opet naći netko tko će početi govoriti o nekakvom propagiranju domoljublja, vjere ili, u ovom slučaju, sličnih bljuvotina.

U 80% slucajeva nisu bas bljuvotine ..meni naprimjer vira znaci dosta a religija i obredi u katolickim crkvama nista ..domoljublje je s glazbene strane super ..cak i ponekad kad bi rekli da je propaganda ..ali ima tako super uradaka :inlove:
Vidis da san zloban moga bi se na ovu konstrukciju recenice naljutit jer je skroz politicki nekorektna :zubo:

Thompson ima samo dvi "domoljubne koje uistinu volin" ..vjetre s dinare i lijepa li si ..s druge strane ako vec zelin nacionalno nabijenu mjuzu ..bolje ovo :

I nevidin nista lose u nacionalno nabijenin pismama :)

uto 27 ruj, 2011 4:33 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ti misliš da ćemo klikat na sve te pjesme? :lol:

Slušanje pisama na engleskom = primitivizam? Pure win.

Wildy sluša Omega Lithium, a i ja. Pa eto, znamo nešto od domaće glazbe. :D

Tupsonova karijera, ona prava karijera, je rođena kad je Tuđman umro. Onda su došli krvoločni jugosrbokomunisti, pa je Tupson ispalija 'E moj narode', što je odmah prigrlila tvrda desnica, pa je i sam Markiša postao avatar desničara, daleko zabavniji i kontroverzniji od potkraj senilnog Franceka koji je vidio samo crvene, žute, plave i kakve već vragove.

Odgovor na pitanje u anketi? Pne.

Ovo će prije il docnije otić u lock.

uto 27 ruj, 2011 5:16 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Hrvatski kraljevi (HRT)
captain je napisao/la:
Daj miki ne govori gluposti :roll:
To Miki po svom običaju samo zafrkava :mrgreen:

Ako netko u avatar želi staviti kontraverzne osobe/bandove poput Thompsona ili Čorbe, može proći, a druga stvar bi bila da isti u avataru stavi nekog pjevača da nosi kokardu ili veliko U ili nešto slično...
A "partija" može svašta značiti (to bi bilo istoznačnica s riječi "stranka", jel?) i bez veze ju je povezivati samo s jednom političkom opcijom.

I sad kad sam iznova pročitao ovaj stari topic:

Lucrezia BORGia je napisao/la:
radije bi se przila na vrelom ulju nego otisla na njegov koncert.
Mr.bobo je napisao/la:
...nema baš neke kvalitete u njegovom glasi i izvedbama, pa nema smisla da to slušam...
Ted;DeA je napisao/la:
...nedo Bog većeg zla...
Lil'Mee je napisao/la:
ne pada mi na pamet
TerNek je napisao/la:
Njegovo vrijeme je davno prošlo samo što on (i puno ljudi) to još ne shvaća.
Mislim da je u temi većina onog što komentirao već rečeno, pa i nemam puno toga za dodati.

@captain, njegove pjesme koje si stavio su okej, no postoje i drugačije s kojima ne bi htio zagaditi forum, a radi kojih bi u nekoj naprednijoj državi već bio kazneno gonjen zbog pozivanja na genocid. Da, on je, isto kao i puno drugih negativnih stvari, proizašao iz rata i nažalost trebat će još mnogo godina da ljudi prerastu takvu retoriku i to spominju samo kao sramotne stvari iz prošlosti.
Nekima od nas je teško prijeći preko negativnih stvari, nakon što u samo jednoj pjesmi pozivaš na genocid, to ne možeš "oprati" sa 100 drugih pozitivnih. Isto vrijedi i za istočnjačku varijantu - Čorbu, koji u ranijem repertoaru ima odličnih pjesama u kojima se mnogi mogu pronaći, no to ga ne opravdava kao čovjeka koji je isto tako imao fašističku retoriku.

A kad se već stavlja druge pjesme, evo i jedne iz doba Ex Yu - kada se genocidne pjesme nisu tolerirale a kamoli veličale, kada je bivša država bila cijenjena i od istoka i od zapada, i mnogima bila primjer trećeg, srednjeg puta prema kojem je svijet mogao, ali nije krenuo,.. svijet u kojem je mlađa generacija tražila stvari koje ih povezuju...

Da mi smo svi jeans generacija
i mi smo sad najveća nacija
i mi smo i istok i zapad i jug
mi smo tovariš, mister i drug
:zaljubljen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 27 ruj, 2011 5:27 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Thompson ima par okej pjesama. "Zaustavi se vjetre" je, štoviše, maestralna.

Ipak, ne slušam ga iz dva razloga:

1) što se u dobrom dijelu svojih pjesama obračunava sa ljudima čiji svjetonazori nisu kompatibilni s njegovim

2) imam osjećaj da mi u nekim pjesmama de facto broji krvna zrnca (geni kameni), što mi, kao nekome tko je samo 75% hrvat, stvara lagani osjećaj nelagode... Dok mi u drugima govori za koga da glasam na izborima ("ne idi lijevo, tamo su zvijeri...")

Također, "Lijepa li si" je okej pjesma, ali me još uvijek pomalo "žulja" što se u njoj ne spominje dio zemlje u kojem ja živim, al se zato spominju dijelovi BiH... :|

uto 27 ruj, 2011 6:23 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Wildchild je napisao/la:

Ako je nešto primitivno, onda je to sigurno tvoj glazbeni ukus. ;)

Cvicek je napisao/la:
A "partija" može svašta značiti (to bi bilo istoznačnica s riječi "stranka", jel?) i bez veze ju je povezivati samo s jednom političkom opcijom.

Istina, da se zovu stranka, onda bi im kratica bila SDS. :mrgreen:

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

uto 27 ruj, 2011 6:28 pm
Profil Web stranica
Desolate

Miroslav je napisao/la:
Wildchild je napisao/la:

Ako je nešto primitivno, onda je to sigurno tvoj glazbeni ukus. ;)

Javlja se čovjek koji sluša Thompsona i koji je pravi poznavatelj glazbe. :lol: Ta dva pojma ne idu zajedno. :lol:

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

uto 27 ruj, 2011 8:36 pm
Profil ICQ Web stranica
PARTIJA

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Thompson je shvatio kako lako može zaraditi na idiotima s U na kapama i crnim košuljama s natpisom "gusta magla", te ljudima koji poistovjećuju ustaštvo s domoljubljem.

Thompson zaista ima nekoliko, po mom mišljenju, veličanstvenih pjesama (pogotovo ljubavnih), ali isto tako nekih koje su dno dna. Ne daju mi se sad stavljat linkovi, ali ima nekih njegovih pjesama koje su stvarno lijepe i bez političkih konotacija, ali na to se ne pali masa. Masa želi Jasenovac.

uto 27 ruj, 2011 8:40 pm
Desolate

Tak je, prilagođava se mentalitetu većine koja i dalje živi u prvoj polovici 90-ih godina. U tu tematiku ubaci još malo katoličke vjere, malo Dinare, malo Ustaštva i eto ti profita.

Pa mislim vidi ove isprane mozgove: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 2007_3.jpg oni bi još ratovali.

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

uto 27 ruj, 2011 8:51 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

_Oz je napisao/la:
Thompson ima par okej pjesama. "Zaustavi se vjetre" je, štoviše, maestralna.

Ipak, ne slušam ga iz dva razloga:

1) što se u dobrom dijelu svojih pjesama obračunava sa ljudima čiji svjetonazori nisu kompatibilni s njegovim

2) imam osjećaj da mi u nekim pjesmama de facto broji krvna zrnca (geni kameni), što mi, kao nekome tko je samo 75% hrvat, stvara lagani osjećaj nelagode... Dok mi u drugima govori za koga da glasam na izborima ("ne idi lijevo, tamo su zvijeri...")

Također, "Lijepa li si" je okej pjesma, ali me još uvijek pomalo "žulja" što se u njoj ne spominje dio zemlje u kojem ja živim, al se zato spominju dijelovi BiH... :|

1) - Da ..to je iritantno kod njega ..neka vrsta tvrdoglavosti i nefleksibilnosti na drugacija misljenja :| "uff umalo dinamo primi gol dok ovo pisen"

2) ..I to je istina ..doduse prica se i da u pismi "daleko iza devet sela" opisuje put do kuce ..ali da to su mu velike negative ..iako zanemarivo naspram onog idiotizma sa gradiskom starom "di su btw ubijani ljudi i hrvatske nacionalnosti"

3) Pa mislin da je u pismi lijepa li si obradija skoro sve regije HR ..tesko se sitit svih mikroregija i regijica ..banovina ..kordun ..moslavina ..gorski kotar ..podravina ..međimurje ..fali i kvarner (vi to zovete bodulija isto..kvarnerski otoci) ..s druge strane taj "herceg-bosna" dio mi je bas drag " uz onaj ajmo istro i zagorje..jer dalmacija se spominjeu pismama svako malo a istra i zagorje su po mnogocemu zapostavljeni u tim domoljubnim pismama" :inlove: .. btw kad vec spominjen domoljubne ..moze se uvik i postovat tuđe ..naprimjer ja nisan talijan i oni mi ponekad idu na nerve ...ali ona pisma "lasciate mi cantare" je lipa ..sigurno za talijane super , a njih spominjen jer po mnogocemu su slicni nama u tome ..pa i thompsonu ...imaju lipe pisme ali san sto posto siguran da bi se nasla koja fasisticka i politicki nekorektna ..a sad imaju li oni "dinarski mentalitet" ?

uto 27 ruj, 2011 9:08 pm
Make it so
Make it so

Wildchild je napisao/la:
Tak je, prilagođava se mentalitetu većine koja i dalje živi u prvoj polovici 90-ih godina. U tu tematiku ubaci još malo katoličke vjere, malo Dinare, malo Ustaštva i eto ti profita.

Pa mislim vidi ove isprane mozgove: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 2007_3.jpg oni bi još ratovali.

To su ti australci ..tamo su i dalje hrvati ustase a srbi cetnici ..vecinom :zubo:

Ovo je polusala iako ima istine u tom ..iseljenistvo iz te dvi grupe je mahom iselilo u australiju i juznu ameriku ..u samoj hrvatskoj ultradesne stranke ne prelaze nit izborni prag "sta se nebi moglo rec za srbiju i BIH"

uto 27 ruj, 2011 9:12 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
captain je napisao/la:
..tamo su i dalje hrvati ustase a srbi cetnici

Najjače mi je kad se nađu na Australian Openu, pa se pomlate... I jedni i drugi rođeni u Australiji, posjetili ove prostore možda jednom ili dvaput u životu, ali su zato najvatreniji četnici / ustaše. :lol:

uto 27 ruj, 2011 9:41 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 123 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: