|
Sada je: ned 11 lis, 2026 5:24 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Pitajte Lampyris, Krijesnica odgovara
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Pitajte Lampyris, Krijesnica odgovara
Lampyris je napisao/la: To su jako mali detalji. Vjerujem da većina ljudi ne bi primijetila razlike. Uostalom, ti to čitaš zbog zabave, a ne zbog znanstvenog rada tako da te nitko neće šarafiti ako zapamtiš krivi podatak... Imaš pravo. Tako je bilo i sa zadnjoj knjigom o E.I. Npr. nisam zapamtio koji dio mozga šalje impulse u koje točno djelove mozga koji to šalju dalje po tijelu itd... već samo koji je konačni rezultat svega toga  Lampyris je napisao/la: Znaš onu izreku: jedna knjiga vodi u ludilo, a puno knjiga u mudrost. Nisam veliki pobornik da ljudi pročitaju samo jednu instant knjigu iako znam da zapravo samo želiš reći da te ta tema ne zanima dovoljno da bi išao detaljno proučavati. Ako te zanima evolucija (a Dawkins zapravo piše o njoj), pročitaj knjigu koju sam veća navela (Najveća predstava na Zemlji). To su osnove. A ako te zanimaju samo crtice o najzanimljivijim biološkim popularno-znanstvenim temama danas nađi knjigu "Od Geje do sebičnog gena". Radi se o zborniku tekstova. Tnx! Baš dok sam pisao odgovor mi je palo tako nešto na pamet. No kako si mogla primjetiti, sad me drži čitanje o nekim drugim područjima. Nije da me to slabo zanima, već mi je trenutačno to niže na listi prioriteta. Cvicek je napisao/la: Citat: I ak bih bio u prilici, ugrabio bih negdje "Anarchy Evolution" od Grega Graffina i Steve Olsona A o čemu se tamo radi? Greg Graffin je antropolog, geolog i evolucijski biolog (ak se ne varam) koji predaje na UCLA a uz to je i frontmen omiljenog mi banda Bad Religion. Jako mi se sviđa ta njegova "dualnost" Izdao je nekoliko knjiga, i ova najnovija " Anarchy Evolution" (tak piše na naslovnici) govori "o vjeri, znanosti i lošoj religiji u svijetu bez boga" .... zvuči zanimljivo. Kako si mi ti napisala da je onaj kvot izvučen iz konteksta, slično je i meni postalo nedovoljno samo slušati pjesme, i htio bih se više upoznati s njegovim svjetonazorom. Lampyris je napisao/la: ono, mogu nanjušiti modrobrade muškarce.  Možeš li ovo malo pojasniti? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 13 vel, 2011 10:48 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: pet 04 vel, 2011 10:11 pm Postovi: 396 Lokacija: Zg Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
|
captain je napisao/la: Lol zadnji put kad san cuja pricu o obitelji s deset dice je bilo od jedne zene iz srednje bosne a s obziron da cujen tu pricu od tebe a ti si zavrsila u rijeci ..onda mi je logicki bilo da si iz zapadne BIH ..vjerojatno banjalucko ili bihacko podrucje ..jer dosta je ljudi od tamo zavrsilo u zagrebu ili rijeci Volis li vise planine ili nizine ? Koja ti je nalipsa katedrala u hrvatskoj ? Koje ti je voce najdraze ? Razlog zašto je tako puno ljudi raseljeno iz našeg kraja zaslužuje dulju priču od forumske. Krajnje tužna tema. Planine! Obožavam planinarenje. Ona zagrebačka jer ima tamnoplavi svog posut zvijezdama. Recimo da mi je gotika omiljeni stil, a to zvjezdano nebo nešto najljepše uz vitraje štp je donijela. Rekla sam da ću jednom imati sobu koja će imati tako napravljen svod. Trešnje. Njam! 
_________________ Shakespeare: How can a man so young have eyes so old? The Doctor: I do a lot of reading.
|
| ned 13 vel, 2011 10:49 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: pet 04 vel, 2011 10:11 pm Postovi: 396 Lokacija: Zg Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
|
Mislim da je "dualnost" preblaga riječ za Graffina o koejm si pisao. Studiram znanosti o okolišu. Znati istodobo evoluciju (+antoropologiju) i geologiju nije mala stvar... Cvicek je napisao/la: Lampyris je napisao/la: ono, mogu nanjušiti modrobrade muškarce.  Možeš li ovo malo pojasniti?  Uf... Najjednostavnije bi bilo da ti preporučim knjigu. Dakle, radi se o jednoj priči iz knjige "Žene koje trče s vukovima". O ženi koja upozna muškaraca koji ima modru bradu. Sve druge žene su skužile da tu nešto ne štima, samo ona je zanemarila intuicijsko upozorenje iz srca. Naravno da je nakon toga nastradala. Neću ti kako dalje ide priča, ali recimo da se završava puno krvavije od one moje noćne more. Poanta je u tome da sve žene imaju u sebi senzore za ljude koji nam ne pašu, ali ih sve ne slušaju. Ako ikad naiđeš na tu knjigu obavezo pročitaj tu priču. DUga je svega par stranica, ali je poanta dovoljno vrijedna da ju nosiš cijeli život. Mislim da i muškarci imaju svoje modro... modrokose žene.  A ako ipak jednom odlučiš pročitati knjigu, javi dojmove o onoj priči s ukradenim krznom. 
_________________ Shakespeare: How can a man so young have eyes so old? The Doctor: I do a lot of reading.
|
| ned 13 vel, 2011 10:59 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Lampyris je napisao/la: Mislim da je "dualnost" preblaga riječ za Graffina o koejm si pisao. Studiram znanosti o okolišu. Znati istodobo evoluciju (+antoropologiju) i geologiju nije mala stvar... Respektiram ga što je završio 2 faksa (TJ. kako sam našao ima "bachelor" za biologiju, "Master of Science" za geologiju i Ph.D za evolucijsku biologiju... ne znam kak bi se to sad rangiralo. No pod dualnos mislim to što uz to što je priznati znanstvenik USPUT je frondman banda koji je uz NoFx bio predvodnik u buđenju kalifornijske punk scene osamdesetih. To je ta dualnost koja me fascinira - da netko bude vrhunski u dva tako različita područja ljudskog djelovanja. Lampyris je napisao/la: Uf... Najjednostavnije bi bilo da ti preporučim knjigu. Shvaćaš li ti koliko si knjiga preporučila nekome tko je ponosan na sebe kad uspije pročitati više od 1 knjige mjesečno Lampyris je napisao/la: Mislim da i muškarci imaju svoje modro... modrokose žene. AHAAAA! Vjerojatno slično onome što ja nazivam Chiane (po liku iz Farscapea  ) Lampyris je napisao/la: A ako ipak jednom odlučiš pročitati knjigu, javi dojmove o onoj priči s ukradenim krznom.  Dogovoreno! i btw, Lampyris je napisao/la: Pa.. ako bude neko predavanje koje mi je zanimljivo, rado bih došla...  Da li bi predavanje o novcu (tj.njegovom nepostojanju) i ekonomiji u Star Treku spadalo u tu kategoriju? (i uzmi u obzir da bi to predavanje držao netko tko se do sada nije okušao o tome, i počeo se ohrabrivati tek kad je vidio na što liče predavanja njegovih udružnih kolega  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 13 vel, 2011 11:24 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
Lampyris je napisao/la: Jesi li već našla dovoljno informacija da potvrdiš moj identitet na Fejsu? Sad možeš biti 100% sigurna.  khm...pa ono...i ne baš  još još... što ćeš točno moći raditi onda kada finiš taj faks...secirati životinje 
| ned 13 vel, 2011 11:48 pm |
|
 |
|
Commander
|
Cvicek je napisao/la: Lampyris je napisao/la: Uf... Najjednostavnije bi bilo da ti preporučim knjigu. Shvaćaš li ti koliko si knjiga preporučila nekome tko je ponosan na sebe kad uspije pročitati više od 1 knjige mjesečno [/quote] Pa nisam ni ja daleko od toga.  Tješim se time da nije važno koliko knjiga pročitamo, već koliko iz njih naučimo. Cvicek je napisao/la: Da li bi predavanje o novcu (tj.njegovom nepostojanju) i ekonomiji u Star Treku spadalo u tu kategoriju? (i uzmi u obzir da bi to predavanje držao netko tko se do sada nije okušao o tome, i počeo se ohrabrivati tek kad je vidio na što liče predavanja njegovih udružnih kolega  ) Generalno sam zainteresirana za predavanja. Napravi(te) nešto zanimljivo i ja ću gotovo sigurno doći.  pahuljica je napisao/la: Lampyris je napisao/la: Jesi li već našla dovoljno informacija da potvrdiš moj identitet na Fejsu? Sad možeš biti 100% sigurna.  khm...pa ono...i ne baš  još još... što ćeš točno moći raditi onda kada finiš taj faks...secirati životinje  Ajde onda reci što ti još treba pa da završimo s tim.  Moći ću se baviti zaštitom okoliša i zaštitom prirode.
|
| pon 14 vel, 2011 12:22 am |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
Lampyris je napisao/la: Ajde onda reci što ti još treba pa da završimo s tim.  Moći ću se baviti zaštitom okoliša i zaštitom prirode. te već tko žicao sa ovog foruma za fejs? imaš li koga već? ...ja imam predmet na faksu, doduše to je izborni ali isto se zove zaštita okoliša (ja ga bila uzela) 
| pon 14 vel, 2011 12:50 am |
|
 |
|
Commander
|
pahuljica je napisao/la: te već tko žicao sa ovog foruma za fejs? imaš li koga već?
Nitko me nije žicao. Dakle, nemam.
|
| pon 14 vel, 2011 12:54 am |
|
 |
|
fluffy
|
Lampyris je napisao/la: pahuljica je napisao/la: te već tko žicao sa ovog foruma za fejs? imaš li koga već?
Nitko me nije žicao. Dakle, nemam. hehe, dovoljan je jedan da te stavi i odmah dobiješ u paketu još njih par...većinom je to tako  si sigurna da to želiš? e da, što ti misliš o tim konovima...si bila na kojem(Sferakon, Rikon, Istrakon...)? bi voljela ići?
| pon 14 vel, 2011 12:57 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
A da te neko žica, bi mu dala? 

|
| pon 14 vel, 2011 12:57 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
S cime najvise volis putovat ?
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 14 vel, 2011 1:00 am |
|
 |
|
Commander
|
pahuljica je napisao/la: hehe, dovoljan je jedan da te stavi i odmah dobiješ u paketu još njih par...većinom je to tako  si sigurna da to želiš? e da, što ti misliš o tim konovima...si bila na kojem(Sferakon, Rikon, Istrakon...)? bi voljela ići? Pa s obzirom da me je pola foruma danas virtualno izgrlilo (na čemu sam jako zahvalana), ne bi mi smetala ista grupa ljudi i na Fejsu. Nisam bila ni na jednom konu iako mi se čine jako zanimljivima. Jednostavno nisam nikad našla ekipu koja je bila u tom điru i tako da me je to mašilo... A bi li išla... Možda.  T'Rapavi je napisao/la: A da te neko žica, bi mu dala?  Zašto imam osjećaj da sam na ovo pitanje već odgovorila. A je li ti i Pahuljica to skupa okolišate da me pitate za frendšipstvo na Fejsu?  Pravit ću se važna (ovaj put) i reći da će određena osoba to saznati tek ako me bude pitala.  captain je napisao/la: S cime najvise volis putovat ? Nogama u gojzama ili vlakom. A bicikl mi također nije mrzak. 
|
| pon 14 vel, 2011 1:09 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Zapravo kad si prvi put razvila ljubav prema sf-u i fantasyu ? ..nesican se da se te to pita pa sad pitan
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 14 vel, 2011 1:11 am |
|
 |
|
fluffy
|
ovaj, khm..mislim da je T'Rapavi...nda...baš nije cool onda, kada ćeš nas staviti za frendove? ti je žao što nemaš sa kime ove godine proslaviti Valentinovo?
| pon 14 vel, 2011 1:16 am |
|
 |
|
Commander
|
captain je napisao/la: Zapravo kad si prvi put razvila ljubav prema sf-u i fantasyu ? ..nesican se da se te to pita pa sad pitan Pa fantasy volimo valjda svi još od djetinjstva jer nas filaju s bajkama.  Sjećam se da me je u osnovnjaku opčinjavala knjiga "Priča bez kraja". Pročitala sam ju nekoliko puta. A SF... Pa sjećam se da sam se, kad sam imala vodene kozice, igrala sa sestrom da smo u svemirskom brodu. Znam da je naš tadašnji tv imao hrpu nekih tipkica i kliznih kontrola i to je bilo moje radno mjesto. Tad sam imala nekih šest-sedam godina. Nisam išla još u školu. Danas me to strašno podsjeća na ST. Vjerojatno sam kao dijete pogledala neku epizodu koja je ostavila dojam iako je se ne sjećam. I nekakav robotić sličan C-3PO-u, samo što je bio sivi i nije imao ruku. To je bila jedna od mojih omiljenih igračkica iako je bila velika svega dva centimetra. Ono iz kinder jajeta. Ali prije svega su tu ST. Mislim da sam tek tad počela stvarno voljeti SF.  pahuljica je napisao/la: ovaj, khm..mislim da je T'Rapavi...nda...baš nije cool onda, kada ćeš nas staviti za frendove? ti je žao što nemaš sa kime ove godine proslaviti Valentinovo? Stavit ću vas za frendove kad mi pošaljete na PM kako se zovete da vas mogu naći. Ili mi pošaljite rikvest pošto već sve znate o meni.  Nije mi žao za Valentinovo etc.. Koliko god da (kao svi) volim imati nekoga, nije mi to preduvjet za sreću. Mogu si i sama kupiti čokoladu.  I previše sam rasuta na sve strane... taj dečko bi jako patio zbog zanemarivanja... 
|
| pon 14 vel, 2011 1:28 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|