|
Sada je: sri 26 kol, 2026 11:11 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Utjecaj Star Treka na vaše ponašanje
| Autor/ica |
Poruka |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: Utjecaj Star Treka na vaše ponašanje
_Oz je napisao/la: Svaki put kad uđem u lift u Tower Centru i krenem stisnut dugme, jedva se oduprem porivu da kažem "Deck one, bridge"  Deck five, observation room. Neminovno je da se pokupi neka fraza ili obrazac ponašanja od likova koji se promatraju stalno/par sati dnevno/tjedno. Npr. primjetih da otkad gledam TOS, više koristim riječ "logično/nelogično" nego inače... odnosno nikad. 
| uto 14 pro, 2010 12:44 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pet 01 lis, 2010 3:33 pm Postovi: 118 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Vulkanka
|
Vodim se Vulkanskom logikom Ok pretjerujem  , ali nastojim postupati onako kako treba bez obzira na sve. To sam i uvijek mogla jer emocije uglavnom izostaju... To nije uvijek nuzno dobro... ali kloni me nevolja  . Uglavnom se drzim cistog TV morala (mislim na serije a ne ovo novo plitko sranje od "modernizacije") I mislim i nadam se da nisam i nikad necu sama sebe iznevjeriti. Da se nadjem u svemiru  postupala bi kao najbolji st junaci uvijek, postujuci da sve ostane na svome mjestu.
| uto 14 pro, 2010 1:34 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Vulcan girl je napisao/la: Da se nadjem u svemiru  postupala bi kao najbolji st junaci uvijek, postujuci da sve ostane na svome mjestu. Ne bi propucala koju zvijezdu fotonskim torpedom?  Onako, iz gušta? 
| uto 14 pro, 2010 6:04 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pet 01 lis, 2010 3:33 pm Postovi: 118 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Vulkanka
|
Jednu maaaaaaaaaaaaaaalu mozda samo maaaalo 
| uto 14 pro, 2010 7:01 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Zlo počinje od malog! Ubermoralnog 2

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 14 pro, 2010 8:11 pm |
|
 |
|
Number One
|
Generalno, volim ST upravo zato što se slažem s načinom na koji oni prikazuju stvari, i s načinima razmišljanja koji su prikazani u seriji (poglavito mislim na Vulkance  ). That said, totalni je gušt govorit: nelogično, nebitno, fascinantno itd...
| sri 15 pro, 2010 11:29 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Spet je napisao/la: Generalno, volim ST upravo zato što se slažem s načinom na koji oni prikazuju stvari,... [/color] To i jest problem. Stvari se prikazuju iskrivljeno, netočno i lažno. Uvijek se iznova pitam gledajući ST: Što im je to trebalo? Ljudska psiha je lažno prikazana i prodaje se pričica o raju, samo ne nebeskom nego nekom drugačijem. Kao što se bojimo smrti pa lako povjerujemo u sve oblike "after life" tako imamo silnu potrebu da budemo ravnopravni, da nam bude lijepo, divno... ka u raju! Zaboravljajući pri tom da ljudski um tako ne funkcionira. Ne podsjeća te to na nešto što već imamo i što nije previše toga dobroga donijelo svijetu i puku obećavajući rajske vrtove svima koji u to vjeruju? No ubijajući, direktno ili indirekntno, sve koji u to nevjeruju. Deset zapovijedi me silno podsjećaju na "Prime directive" i slične "direktive " iz ST religije. Dozvoliš li da te lažno predstavljanje ljudske naravi, prirode u nama, navede na to da je onako što moguće, mislim na moral STa, jako griješiš. Ono je lakrdija od morala i onako se ljudi ne ponašaju niti će se ponašat. No jedna je stvar točna, pogodili su u bit jer ljudi maštaju da su upravo ono što nisu. Vijekovima. Od onog najmlađeg pa do najstarijeg. I dok god je tako, dok želimo das smo to što nismo i potiskujemo ono što jesmo mjesto da to pokušamo razumjeti, ljudski će rod plaćati visoku cijenu svoga postojanja i napretka. Povijest ljudske civilizacije je prepuna fakata u prilog tome. U sferi ljudske prihologije ST je jedna jako loše napisana komedija. Užano loše. U sferi demagogije odlično odrađen posao. Gotovo se može mjerit sa vodećim religijama i filozofskim pravcima u svijetu danas. U sferi znanosti mnoge su stvari odavno prevaziđene i naprosto je čudno gledat o kakvim oni to računalima pričaju i računalnim tehnologijama. Neke današnje su naprednije od onog u STu. O fizici čestica nebih, jer bla..bla.. tehno pojmovima je smijurija no slažem se da toga u seriji te vrste mora biti ali možda ne toliko puno. Uspiješ li serial gledati s distance zanimljiv je. Zanimljivo je gledati kako vidimo sebe, svoj rod u budućnosti no i u sadašnjosti jer je serija poprilično napravljena po modelu mi i oni. Hladnoratovskoj podlozi. Koristeći se raznim vrstama pokušavaju se prikazati mnogi aspekti ljudske prirode a da to nije integrirano u nedodirljivi ubermoral čovijeka spasioca svemira i svega što u universzumu postoji, svim njegovim dimenzijama. Svima drugima se nalaze mane koje se naglašavaju! Samo je čovijek "savršenstvo bez mane", ideo tip budućeg bića u svemiru. San svih rasa, vrsta... koga i čega sve ne. Zemlja je naravno raj koji je privilegia ljudi, bogova, ali i nekih drugih vrsta koje su uzete da im služe da budu ka ljudi jednog dana. Odlično je opisan proces globalizacije koji se odvija na Zemlji samo ne po onim uzusima ili vaših, naših, ST maštarija, snova i lažnih nadanja. Ima potpuno drugi cilj. Onaj koji je prirodan ljudskom iskonu. Nadam se da znate i koji. Konfederacijska 10

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 15 pro, 2010 1:24 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Zašto si uopće tu kada je Trek tako loša serija? Čovjek bi i išao argumentirati protiv, ali bojim se da bi to bilo uzalud potrošeno vrijeme i trud. 

|
| sri 15 pro, 2010 1:47 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Jel to forum? Služi li on da bi se iznijlea mišljenja s kojima se baš svi i uvijek nemoraju slagati? Slobodno ti odgovri. Mislim da će bit manje uzaludno trošebnje vremena nego piskaranje po topicima tipa "pitajte xxx xxx vam odgovara". Pričam ti priču 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 15 pro, 2010 2:01 pm |
|
 |
|
Number One
|
@ buco, naravno da svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje na ovom forumu. Dakako, s obzirom da sam radila s ljudima na psihološkoj bazi, moram ti reći da si potpuno u krivu. Bar u prva dva pasosa koje sam pročitala. Svi ljudi imaju potrebu živjeti dobro, činiti dobro, gledati dobro, slušati dobro, pojesti dobro... itd. You get my point.  Međutim, iz određenih psihičkih/duhovnih/emocionalnih razloga, ljudi često negiraju takve stvari. Generalno, ljudi sami sebi čine svoj svijet od svojih razmišljanja, osjećanja i djela. Kakva će biti njihova djela, njihove misli, njihovi osjećaji, jest nešto što oni sami mogu odabrati. Narav je puno lakše oblikovati nego običaje. Sve je stvar odluke i mogućnosti i sposobnosti introspekcije. Ono što ST prikazuje, su razne mogućnosti događanja, reakcije ljudi (alieni u biti predstavljaju samo jedan od aspekata ljudske osobnosti, bilo izgledom, bilo ponašanjem), ishodi tih situacija, i dakako ono što svi volimo jest fiction aspekt svega toga. Što se tiče ST-a, neke stvari psihološke naravi, pogotovo u kasnijim serijama, prikazane su površno (ne usudim se reći američki, ali to je ipak američka serija). Ne bih rekla da su ljudi prikazani kao savršeni, ali ima jedna doza sterilnosti, pretpostavljam zato da bi to bila podloga kako bi gledalac mogao donijeti svoj sud o ostalim akterima u priči. Kužiš? S obzirom da je realnost onakva kakvom je sam učiniš, a moja uključuje gledanje i obožavanje ST-a (kao i većine individua na ovom forumu), proglašavam svaku daljnju diskusiju suvišnom. Bar s moje strane. Spet out. 
| sri 15 pro, 2010 2:32 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: pet 04 vel, 2011 10:11 pm Postovi: 396 Lokacija: Zg Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
|
Live long & prosper je jedan od službenih pozdrava u mojoj užoj obitelji i među nekim prijateljima. Resistance is futile... je nešto što se ne mora spominjati... Ono, za to znaju čak i ljudi koji nisu trekiji... Kad sam jako napeta i brzo planem kažem sama sebi da se ponašam kao B'Elanna i da se moram ohladiti (bivši dečko mi je to isto često govorio  )... Kad me netko/nešto jako naživcira i pokušavam to ignorirati kažem sama sebi: "Ti nisi Vulkanka. Eksplodirat ćeš.", i nakon toga počnem vrištati ili plačem. Kad je netko jako, jako ljigav i iskorištava druge ljude obavezo za njega kažen da je pravi Ferengi. Ferengije spominjem i svima kojima su uši erogene zone. Ujutro me jedino može dići iz kreveta misao: Coffee. Black. Kad sam bila u osnovnjaku stalno sam visila u jednoj bordo majici jer mi jedna cura rekla da u njoj ličim na Kes (majica je bila vrlo startreki). Još ju negdje čuvam. Ljutim se kao Janeway. Ali ozbiljno. Onaj njen pogled kad ju netko naljuti, kad totalno poludi i kaže: I don't like threats, I don't like bullies, and I don't like you!. Ima još puno toga, ali čemu spamati... Uuuu, ima još jedan... Kad se treba opisati savršenog dečka to se radi prema osobinama likova iz ST-a. 
_________________ Shakespeare: How can a man so young have eyes so old? The Doctor: I do a lot of reading.
|
| ned 06 vel, 2011 8:29 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Lampyris je napisao/la: Uuuu, ima još jedan... Kad se treba opisati savršenog dečka to se radi prema osobinama likova iz ST-a.  Frizura ko Pikard, škemba ko Rajker, osjećajan ko Data, blag kao Worf, zabavan kao Čakote... nastavi niz... 

|
| ned 06 vel, 2011 8:34 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: pet 04 vel, 2011 10:11 pm Postovi: 396 Lokacija: Zg Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
|
T'Rapavi je napisao/la: Lampyris je napisao/la: Uuuu, ima još jedan... Kad se treba opisati savršenog dečka to se radi prema osobinama likova iz ST-a.  Frizura ko Pikard, škemba ko Rajker, osjećajan ko Data, blag kao Worf, zabavan kao Čakote... nastavi niz...  Nenene, Worf u krevetu...  Karakterno dobrica kao Kim. 
_________________ Shakespeare: How can a man so young have eyes so old? The Doctor: I do a lot of reading.
|
| ned 06 vel, 2011 8:44 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Lampyris je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: Lampyris je napisao/la: Uuuu, ima još jedan... Kad se treba opisati savršenog dečka to se radi prema osobinama likova iz ST-a.  Frizura ko Pikard, škemba ko Rajker, osjećajan ko Data, blag kao Worf, zabavan kao Čakote... nastavi niz...  Nenene, Worf u krevetu...  Karakterno dobrica kao Kim.  Znači riskiraju ti se polomljene kosti I zašto baš Kim, šta nije bolji netko s malo jačim karakterom tipa Picard, Sisko, Garak...
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| ned 06 vel, 2011 8:53 pm |
|
 |
|
Commander
|
Sovereign X je napisao/la: Polomljene kosti...  Pa s obzirom da sam se predstavila kao napola Klingonka pitanje je bi li bile polomljene moje ili njegove kosti. Dobro, istina je da bi mi jedan čistokrvni Klingonac bio malo pregrub, ali kakva razvodnjena verzija Klingonca u krevetu bi bila sasvim ok. Otkad Kim nema karakter?!  Ccc... Svašta ću ovdje pročitati.  Kim je meni baš simpa.  Garak mi je bljak skroz.  A Pic i Sis mi nisu baš nešto. 
|
| ned 06 vel, 2011 9:07 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
| |