| Autor/ica |
Poruka |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
 Salutiranje
Imaju li Zvjezdana Flota ili Flotini Marinci salutiranje poput današnje vojske? (Znam da Flota nije vojna organizacija, ali ipak?)
Peace and good life!
| uto 21 stu, 2006 8:31 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Nije vojna organizacija u današnjem smislu riječi. Osobno salutiranje nikad nisam vidio u serijama (osim u Terran Empire (TOS: Mirror, Mirror); nešto slično kad "saluto romano".
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 21 stu, 2006 9:57 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Nema salutiranja, samo verbalno pozdravljanje, odnosno oslovljavanje po činu i zauzimanje stava "pozor".
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 21 stu, 2006 11:06 pm |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
 Re: Salutiranje
Alokin je napisao/la: Imaju li Zvjezdana Flota ili Flotini Marinci salutiranje poput današnje vojske? (Znam da Flota nije vojna organizacija, ali ipak?)
Peace and good life!
Salutiranje u ST, u smislu pokreta rukom ili uzvika/usklika ne postoji, a najblize tome je sluzbeni stav kojim podređeni mora iskazati respekt nadređenom. Odgovor si sam dao, flota nije vojna organizacija (sužbeno).
Ali, ruku na srce, nebi mi bilo fora gledat da svako malo neki lik bakta rukama kada Picky prolazi deckom ili ulazi u turbolift. Iako bi se za njega zapravo trebao nabaciti koji ''semper fi''
| sri 22 stu, 2006 12:11 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Starfleet nije vojna organizacija?
Sto je onda?
a sto se salutiranja tice... sve je rekao Night
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 22 stu, 2006 2:18 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Chaky je napisao/la: Starfleet nije vojna organizacija? Sto je onda?
a sto se salutiranja tice... sve je rekao Night
Koliko znam, Flota je organizacija kojoj je primarni cilj istraživanje svemira, iako postoje i neki vojni, tj. interventni ogranci unutar same Flote, poput Odjela 31, koji "štiti interese" Federacije i njenih građana.
Peace and good life!
| sri 22 stu, 2006 9:52 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja mislim da se u flotu ulazi dobrovoljno, bez ikakve prisile...
| sri 22 stu, 2006 3:20 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Tajne službe nisu dio vojske nego su u službi državne sigurnosti.
Po meni bi salutiranje bilo sasvim ok (Night, suprotno mislimo). Kad god se mimoilaze hodnikom ili sl. trebalo bi se salutirati.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 22 stu, 2006 4:57 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Ipak je i stvar nekih pravila koja vrijede u današnje vrijeme, a koja su velikim dijelom okosnica fiktivnim pravilima ST-a. Za one koji nisu bili u vojsci obavijest, a za one koji su bili podsjetnik: u zatvorenom prostoru, sa oružjem na ramenu, kao i bez kape na glavi se NE salutira.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 22 stu, 2006 5:55 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Ne salutira se ali se to radi. To je, kao, nešto novo. Časnici u Zvonimirovoj kad prolaze pozdravljaju vojnike bez kape na glavi. Časnici, jel nemaju tada kapu.
|
| sri 22 stu, 2006 6:08 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
MIsle da su frajeri pa mogu. Ja kažem ono što je po službovniku.
|
| sri 22 stu, 2006 6:11 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ja mislim da se u flotu ulazi dobrovoljno, bez ikakve prisile...
pa ima dosta zemalja u svijetu di se u vojsku ulazi dobrovoljno... odmah mi na pamet pada SAD
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 22 stu, 2006 7:08 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
pa i hrvatska ce uskoro ukinuti vojni rok, barem tako obečavaju.
Ups...evo, opet spamam...no, da nebude tottalni spam, jel ima neko ideju kakvo bi salutiranje bilo rjecima, bilo rukama bilo prikladno za Star Fleet?
| sri 22 stu, 2006 10:05 pm |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
Nightshoot je napisao/la: Ups...evo, opet spamam...no, da nebude tottalni spam, jel ima neko ideju kakvo bi salutiranje bilo rjecima, bilo rukama bilo prikladno za Star Fleet?
"Captain on the bridge." I najviši časnik ustane. 
| sri 22 stu, 2006 10:27 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
to zapravo vec i postoji, ali islio sam onako, bas svaki put kadsa se nadzu 2 lika tazličitih činova (a može i istih)...
nesto tipa
''Jagshemasz'' ili ''high five'' pa mu das pet
salimse. Mislim, ja fakat nemam ideju, ali mozda ima netko malo domišljatiji
| sri 22 stu, 2006 10:52 pm |
|
 |
|