Sada je: sri 29 tra, 2026 1:34 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 3x18 - Azati Prime 

Ocjenite epizodu:
Anketa je završila: sub 04 ruj, 2010 4:02 pm.
10 79%  79%  [ 11 ]
9 7%  7%  [ 1 ]
8 7%  7%  [ 1 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 7%  7%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 14

3x18 - Azati Prime 
Autor/ica Poruka
Overlord
Overlord

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
 3x18 - Azati Prime
''Azati Prime''

Sezona: 3
Epizoda: 18
Datum premijere: 03.03.2004.
Prikazano na HRT-u: 05.08.2010.

Scenaristi: Rick Berman, Brannon Braga i Manny Coto

Redatelj: Allan Kroeker

Stardate: Siječanj 2154/2550

Gostujući glumci:
Matt Winston - Daniels
Randy Oglesby - Degra
Scott MacDonald - Dolim
Tucker Smallwood - Xindi-Primate councilor
Rick Worthy - Jannar
Christopher Goodman - Thalen

Kratki sadržaj (preuzeto sa ST centra): Enterprise je konačno stigao do Azati Primea, lokacije na kojoj se navodno nalazi ksindijsko superoružje. Nažalost, Reed ne može naći niti jednu slabu točku u njihovoj obrambenoj mreži. Kapetan Archer predlaže da iskoriste šatl Insektoida, koji su nedavno ugrabili, kako bi se provukli kroz obrambenu mrežu i locirali oružje. Nakon što su malo proučili letjelicu, Mayweather i Trip kreću u ksindijsko područje nadajući se da će pronaći oružje. Uspješno prođu obrambenu mrežu i otkriju kako većinu planeta čine oceani. Pod vodom su otkrili nešto što bi moglo biti superoružje te kreću u podmorje. Prizor koji ih je zatekao je zastrašujući, oružje je ogromno. Uspješno su ga skenirali i krenuli su natrag prema Enterpriseu. U međuvremenu, Enterprise je otkrila i skenirala ksindijska postaja na površini mjeseca. Archer, zabrinut da će letjelica uzbuniti ksindijske postrojbe, uništava postaju.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: Chakoteya

slika

ST battles audio/video tribute!

čet 05 kol, 2010 4:03 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Post Re: 3x18 - Azati Prime
E azati prime je jedna kompletna epizoda ...jer pokazali su neke odlicne stvari ... enterprise je napokon dosao do azati prime-a i nakon sta su trip i travis odlucili izvidit oruzje ..a to i napravili ..kapetan archer odlucuje se krenit na samoubilacki napad ..defacto se oprasta od posade ali u svemu tome intervenira daniels koji pokazuje bitku iz 26 stoljeca i daje archeru xindi artefakt a zanimljivo je da vidimo neke od brodova iz 24 stoljeca ..cini mi se da je jedan od njih bia i prometheus .. ipak najbolje od svega su emocionalne muke glavnih junaka ovih zbivanja ...archer nakon sta je unistia xindi postaju pokazuje svojevrsno zaljenje a taman prije odlaska na svoju tesku misiju ..pokazuje i zaljenje zbog odluka iz epizode similitude ..na sebi svojstven nacin kazuje kako je bia primoran radit stvari koje njemu nisu u krvi i da zeli iznijet svoje breme do kraja :( :smrc:

Jos bolje od archerova klasicnog kapetanskog preuzimanja teskog bremena na sebe ..je tpolina reakcija na sve to ..vulkanci obicno pricaju o emotivnoj cistoci i logicnosti ali valjda znajuci kako ce archer zavrsit ..tpol se spusta na gotovo ljudsku emotivnu razinu u kojoj nemoze suspregnut suze i cak svojevrsni frustrirajuci bijes (onaj momenat kad se izvikala na trip-a) ..totalno netipicne reakcije za vulkance ..ali meni se svidilo jer je totalno cudno da u takvoj situaciji netko ne pokaze nimalo emocija ..jos u svemu mislim da tpolinom liku dobro stoji povremena emotivnost ..djeluje dosta prirodno 8) :vulcan:

A tu je i degra ..znanstvenik koji je izradio oruzje apokalipse ali i dalje ima svojevrsni moralni upitnik oko tog-a ...oko te linije di postaje sudionik u genocidu a nazalost po njega on to tehnicki vec i je ..zbog onih sedam milijuna poginulih ..druga stvar je dolim i reptili ..potpuna suprotnost degri i primatima ali i arborealima ..dok su reptili bezosjecajni i nasilni ..vrsta koja ne zali jer ce ubit milijune osoba i unistit cijeli jedan ekosustav a mozda i istrijebit jednu rasu ..u biti jedna brutalna kultura ..arboreali i primati su vise jedna kultura koja ne tezi surovosti iako je ima ...i puno je spremnija na pregovore i na mirna rijesenja ..ali imaju i veci moralni osjecaj za neke stvari ..ponekad imas osjecaj kako reptili su ti koji bi napali a ove dvi ljudolike rase su one koje bi ipak prvo pitale a onda pucale ..ne prvo pucale pa pitale pitanja 8)

Zarobljeni archer je ima par dobrih uvrida za reptile ..koji su napravili gresku jer su pustili da razgovara s degrom ..koji eto ima vise razumijevanja ..a archer mu je otkria plan graditelja sfera i cak pokaza dokaz koji je dobia od danielsa..da govori istinu ...iako su mu price bile nevjerojatne

Kraj epizoda di reptili i insekti napadaju ent je ispao odlicno a scene borbe su me podsjetile na neke od najboljih DS9 epizoda sa svemirskim bitkama ..jos jedna stvar u vezi graditelja sfera ..mogucnost istrazivanja paralelnih stvarnosti je stvarno prednost ali ako uistinu imaju problema s federacijom ...kako to da ispada kako nebi imali problema s borgom ..dominijem ili nekim jos gorim ..ipak nebi li mozda bilo pametnije transformirat svemir u nekoj manje napucenoj galaktici ..ipak ovaj mlijecni put je podosta opasan u star trek svemiru :-k

10

čet 05 kol, 2010 4:04 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
@kapetane ..nakon ovakvog mega komentara pa ne znam što bi dodao...stvarno bi mogo pisat recenzije...dobro analiziraš..
da ovo je uistinu predobra epka....dati nešto ispod desetke bi bio grijeh :mrgreen: ..
moram pohvalit trojac B&B and Coto...za odličan scenarij...
odlična gluma bakule i jolene...a još ono kada se archer opraštao od posade ..joj..tužno..još kada je Porthosa donio Phloxu i reko mu da mu ponekad ipak da sira...mali Porthi...to dušasto stvorenje.... :)
e da specijalni efekti su zbilja fenomenali....
10 ko galaksija.... :)

čet 05 kol, 2010 4:59 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
10 :sesir2:

Akcija, emocije. To je to. Sve ste rekli, i praktički se svi možemo složiti da je ovo dobra epizoda. (osim onih kojima se ne sviđa kako je Archer počešljan pa dati mizernu ocjenu)

No ne pobuđuje previše rasprave. Archer je krenuo u suicidalnu misiju za dobrobit svih i to je to. Bravo za njega. Više rasprave će potegnuti sutrašnja epizoda koja gleda oči u oči epizodi DS9 - In The Pale Moonlight. :twisted: :twisted: :twisted:

čet 05 kol, 2010 5:15 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
alfa_Q je napisao/la:
@kapetane ..nakon ovakvog mega komentara pa ne znam što bi dodao...stvarno bi mogo pisat recenzije...dobro analiziraš..

Fala :mrgreen:

čet 05 kol, 2010 5:31 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Nema se šta za dodat...
Odlična epizoda s kristalno podjeljenim negativcima i pozitivcima. Zanimljivo je to što u reptilskom ponašanju ima doze "arijevskog nacizma", gdje su jedino oni viša rasa, a sve ostale Xindi podskupine su niža bića, i bilo bi zanimljivo što bi se desilo da su uspjeli u svom naumu i uništili Zemlju. Što bi onda dalje bilo s Xindijima? Pored reptila nekako teško da bi svi živjeli u mirnom suživotu.

S druge strane imamo Degru kao kreatora oružja koje bi trebalo uništit cijelu rasu, i njegove unutarnje borbe, što možemo usporedit s tvorcima nuklearnog oružja i njihovog stanja kad su saznali srahote u Hirošimi i Nagasakiju koje su se dogodile "njihovim oružjem"...

I naravno tu je Daniels, koji nekako sve to gleda hladnokrvno.
Koji kao da mu je svejedno što je Zemlja a samim time i njegova Federacija u opasnosti da uopče nastane i tu provodi svoju politiku, koju naravno da Archer nije prihvatio.
Inače su mi u ovom slučaju ti temporalni agenti nudili premalu pomoć, dok su graditelji sfera otvoreno "pomagali" Xindijima, i to više nego jednom...

U svakom slučaju ocjena čistih 10...
iako kako je Miki rekao sljedeći nastavak je još i bolji od ovog...

čet 05 kol, 2010 6:36 pm
Admiral
Admiral

Spol: Ženski
Koje si vrste?: not martian
Super epizoda, ali me iživciralo Archerovo "neću više nikog slati u smrt". Kužim ja da je on emotivan i ne želi žrtvovati svoje ljude (pogotovo prijatelje jer su se Travis i Trip prijavili), ali svejedno- kapetan je i treba razmišljati objektivno. Dužnost mu je da donosi odluke koje će mu možda i biti teške, ali koje su važne kako bi se cijela operacija dobro završila. Totalno mi je glupo da se kapetan žrtvuje. Ja sam se samo čudila zašto ga nitko nije uspavao ili ga ikako drugačije pokušao spriječiti.

svejedno- 10 :)

čet 05 kol, 2010 8:56 pm
MINDFVCK

Rowena je napisao/la:
Ja sam se samo čudila zašto ga nitko nije uspavao ili ga ikako drugačije pokušao spriječiti.

Zato jer su mu u prethodnoj epizodi to napravili pa ne bi bilo fora opet. :lol:

čet 05 kol, 2010 9:34 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Azati Prime - vjerojatno jedna od najboljih epizoda u 3. sezoni, kako zbog dramatičnog Archerovog odlaska na samoubilačku misiju, tako i zbog spektakularnog napada reptila i insektoida na Enterprise. Inače, odličan je i sam početak epke, kad ENT izađe iz warpa, praćen "napetom" glazbenom podlogom. :D

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

pet 06 kol, 2010 7:47 am
Profil Web stranica
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Al eto sad kad smo već kod te borbe...
nekako sam stekao dojam kao da je Enterprise dosta bio močniji i od reptilskih brodova a i od insektoidnih, jer ih je bilo potrebno 4 da ga onesposobe i unatoč tome je Enterprise uspio uništit jedan insektoidni brod.
Tako da su se borili jedan na jedan sumnjam da bi brod od bilo koje Xindi rase imao šanse protiv Enta osim brodova od Xindi Aquatica... :)
Što pak ako pogledamo činjenicu da NX Enterprise uopče nije toliko jak brod i da su i Vulkanski i Andorijasnki brodovi mnogo moćniji od NX brodova, slobodno možemo doći do zaključka da Xindiji i nisu toliko opasni, kolko ih se predstavlja... :P

pet 06 kol, 2010 11:23 am
MINDFVCK

Pa da. Zato ih ni nema u budućim Trek radnjama. Valjda će ostati u svom kutku, rastrzani sami među sobom.

pet 06 kol, 2010 4:56 pm
Goddess in green
Goddess in green

Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Ocjena 1. Epizoda je nerealna i za trek svemir.
Jedan jadni primitivni zemaljski brodić uništava brodove vrsta koje putuju svemirom tisućama godina i rasprostranjeni su na velikom području.
Ne sviđa mi se epizoda.

Premda je bilo lijepo vidjeti prometheus klasu, ali nedovoljno je to da mi se svidi ta epizoda.

Čekam 4 sezonu. Po meni najbolju sezonu Enta i jedinu koja ima epizoda koje ne zaslužuju jedan.

sub 07 kol, 2010 7:33 pm
MINDFVCK

RAI'TARA je napisao/la:

Jedan jadni primitivni zemaljski brodić uništava brodove vrsta koje putuju svemirom tisućama godina i rasprostranjeni su na velikom području.

Pogriješila si nešto. Nije ovo Voyager. :lol:

sub 07 kol, 2010 8:37 pm
Goddess in green
Goddess in green

Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Miki je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Pogriješila si nešto. Nije ovo Voyager. :lol:

Znam da nije. Tema je Ent. :wink:
Ovdje se ipak radi o brodu koji nema niti štitove.

sub 07 kol, 2010 9:29 pm
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
9

Fora epizodica u kojoj je vrhunac Arcerovo podhebavanje reptila... :mrgreen:

sub 07 kol, 2010 10:15 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.