Sada je: sri 29 tra, 2026 12:18 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
 3x08 - Twilight 

Ocjena:
Anketa je završila: uto 07 ruj, 2010 3:11 pm.
10 67%  67%  [ 8 ]
9 17%  17%  [ 2 ]
8 8%  8%  [ 1 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 8%  8%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 12

3x08 - Twilight 
Autor/ica Poruka
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
 3x08 - Twilight
"Twilight"(Sumrak)

Sezona: 3
Epizoda: 08
Datum premijere: 05.11.2003.
Prikazano na HRT-u: 22.07.2010.

Scenarist: Michael Sussman

Redatelj: Robert Duncan McNeill

Stardate: Nepoznat(2153 /2153-2165)

Gostujući Glumci:
* Gary Graham - Soval
* Brett Rickaby - Yedrin Koss
* Richard Anthony Crenna - čuvar

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Dvanaest godina u budućnosti, Archer živi u kućici na pustom planetu sa svojom njegovateljicom T'Pol. Zadnje njegovo sjećanje je da hoda niz hodnik prema mostu. T'Pol objašnjava da je brod pogodila anomalija i Archer ju u zadnji tren odgurne s puta vala izobličenja. Val ga zahvaća i on pada u nesvijest, budi se u ambulanti, Phlox ima uznemirujuće vijesti. Archer je zaražen sa nekoliko nakupina parazita koji mu blokiraju nastanak dugoročnog pamćenja. Phlox je nekoliko mjeseci tražio lijek, ali bez uspjeha jer su organizmi iz područja van normalnog svemira i vremena pa niti jedna terapija nema efekta. U međuvremenu T'Pol je promaknuta u kapetanicu. Nakon nekoliko mjeseci traženja, posada je otkrila mjesto konstrukcije ksindskog oružja, ali Ksindi su ih otkrili i napali Enterprise koji je teško oštećen u bitci. Oružje je lansirano i Zemlja je uništena. T'Pol također govori Archeru da su Ksindi uništili sve ljudske kolonije koje su uspjeli naći i preživjelo je samo 6000 ljudi.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Scenarij: chakoteya

čet 22 srp, 2010 3:11 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 3x08 - Twilight
Odlicno ..kako samo jedan događaj moze promijenit cilu jednu povijest ..iako tehnicki nista od viđenog u epizodi se i nije desilo ..nesto sta je prisutno u dosta star trek epizoda i po tome me ovo sve podsjeca i na zavrsetak TNG-a i na year of hell ali i na first contakt di je u jednom momentu borg asimilira zemlju a ent sve sprijecio dolaskom u proslost ..to jest jos jedna u nizu slicnih ali dobrih epizoda ..podsjeca me uz sve ove i na yesterday enterprise 8)
Ono sta je zanimljivo je apokalipticno stanje do kojeg je doslo i konstantne napetosti sa xindima ..nema federacije ..nema zemlje i nema niceg nama poznatog ..ljudi su ugrozena vrsta a na kraju i to vise ide ka istrebljenju nego ka opstanku ..jos su odabrali i planet koji je unisten u jednom od trek filmova ..za zadnju koloniju ..iako mi ova dizanja planeta u zrak ..djeluju pomalo isforsirano ..onako svako superoruzje digne cili planet u nebesea ..meni bi mozda logicnije bilo da civilizacija i zivot umre a planet ostaje ..nije to ko da demoliras zgradu ..to je citav jedan svit
Kraj je klasika ..brod explodira a vremenska se linija vrati na svoje misto ..to jest nije nit postojala ..pokazali su i iridijanca u epizodi

Sam uzrok ovog svega ..nekakav parazit van prostora i vrimena koji archeru petlja s memorijom je zanimljiv i na neki nacin specijalna vrsta problema ..mislim da to nije do sad bilo ..uglavnom meni je sve bilo zanimljivo gledat :sesir2:

10

čet 22 srp, 2010 3:23 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
odlična epka....jednostavno sve je predobro odrađeno od scenarija do režije..ipak d.mcneill se primio posla ovdje...super su mi bile scene borbe...no vidjeti uništenje zemlje ..grozno..vidjeli smo na što su sve ksindi spremni ..čak i izbjeglice uništavaju..kada je archer sve to saznao..ono ..predobra gluma scotta bakule ovdje....ipak je tužno bilo gledati enterprise i posadu kako ih ksindi ubijaju polagano.no ipak na svu sreću sve se vratilo na početak i svi sretni i zadovoljni do slijedećeg sukoba sa ksindijima...ova me epka podsjeća na voyagerovu ..year o hell..mislim da je i ova epka mogla biti dvodjelna....no sve u svemu odlično..uživam u ent-u svake sekunde..jednostavno predobre epke.. :D
10..

čet 22 srp, 2010 3:25 pm
fluffy

Spol: Ženski
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
Evo pišem prvo ovdje danas :D
...čim sam pročitala kratki sadržaj znala sam da će biti nešto dobro i da nesmijem propustiti ju nizašto :)
...Archer se razbolio pustivši anomaliju da prođe kroz njega i tako budućnost otišla k vragu, Zemlja nestala sa lica svemira, ostalo još samo 6000ljudi koji su uspjeli naći neki tamo daleki planet di su se nastanili...
...TPol se osjećala krivom i dužnom da mu pomogne i tako odrekla se kapetanskog mjesta i odlučila živjeti s njim...tokom 12 godina planula tu i ljubav očito (barem sa njene strane što se moglo otkriti, awwwwwwwww :D ) i da, tpol sa dugom kosom mi je puno ljepša :)
...srećom Phlox se posvetio archerovom oporavku i tako ga uspio vratiti u sadašnjost
...tužno je bilo gledati kako ostali članovi posade pogibaju, a pogotovo još onaj dio kada je most odletio te krajnja eksplozija enterprisea :goodbye:
...no sve se na kraju vratilo na svoje mjesto a archer je još otkrio Tpol da bi vjerojatno bila jako dobra njegovateljica :D
...i da, trebali su gledati film Rosemary's Baby...zakon film :)

10

čet 22 srp, 2010 4:52 pm
Profil YIM Web stranica
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Super epizoda, no uistinu... Daniels se pojavljuje samo kad tako odgovara scenaristima... :zubo:

čet 22 srp, 2010 4:53 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Da ..stvarno zemlja ce bit unistena a daielsa nit cut nit vidit :roll:

čet 22 srp, 2010 4:58 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
_Oz je napisao/la:
Super epizoda, no uistinu... Daniels se pojavljuje samo kad tako odgovara scenaristima... :zubo:

A možda je samim time što je Archer pokupio te parazite tim činom automatski nestala Federacija a samim time i Daniels.
Ili da parafriziram, onim trenutkom kad se Archer zarazio parazitima, tad je nastao "novi timeline" u kojem Zemlja biva uništena i Federacija nikad nije nastala... Zato Daniels i nije mogao djelovat ili bilo tko iz budučnosti, jer su jednostavno prestajali postojati, izbrisani iz povjesti...
U svakom slučaju ovo je najbolji ENT-ov nastavak i jedan od najboljih Trek nastavaka opčenito.

čet 22 srp, 2010 5:33 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Suikotreki je napisao/la:
_Oz je napisao/la:

A možda je samim time što je Archer pokupio te parazite tim činom automatski nestala Federacija a samim time i Daniels.

Da, mi u ovoj epki zapravo dobivamo uvid u alternativnu stvarnost u kojoj je Zemlja uništena, a jedina veza između dvije stvarnosti su paraziti koji postoje u svim stvarnostima istovremeno (zbog čega je njihovo uništenje u paralelnoj stvarnosti značilo i uništenje u glavnoj).

čet 22 srp, 2010 11:34 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Moj kržljavi mozgić ne može pojmiti svo to trabunjanje oko alternativnih budućnosti, tajmlajnova i parazita u mozgu. U biti, ovo zadnje mogu. No ne mogu pojmiti jednu stvar:
Phlox uništi par parazita kao probu, right?
I pazi sad, ti paraziti se ne pojavljuju na rengenskim snimkama Archerovog mozga od prije 12 godina, navodno kao da nisu nikad postojali. Pa zašto ih se onda svi sjećaju? Zašto Phlox kaže da su na tom mjestu postojali neki transdimenzionalni ili kakvi već paraziti? Temporalno drobljenje je odgovor, nuspojava je nepotrebna rasprava, i glavobolja.
I još jedna stvar na kraju epizode, a to je Steven Seagalovsko ranjavanje senilnog Archera koji je popio valjda tri Xindi šusa u kičmu. Jedan je bio dovoljan da nokautira fizički jaču TPol, al tri nisu dovoljna za Archera koji je eto motiviran da promjeni čitavu povijest sa pomicanjem par ručica na jezgri. I to zato jer je uvjeren, tj. ostali su ga uvjerili da je BAŠ ON taj koji će spriječiti napad Xinda, spasiti Zemlju, dati šansu Picardu i ekipi itd itd. Pomalo mi je manjkavo ta logika 'Archer mora spasit svijet, u suprotnom smo gotovi'.

No, previše sam opisao manjke epizode koja je inače odlična 8-[ . Napeta od starta, intrigantna; iako taj 'što bi bilo kad bi bilo' način prikazivanja radnje nije nov niti inovativan, ali je uvijek zanimljiv i potiče na raspravu.
U skladu sa novim trendom ENTa, opet imamo mračnu radnju sa uništenom Zemljom, i preživjelima u bijegu. Da sam otvorio anketu, pod rubriku bi napisao da je ovo referenca na BSG (kao i da je zanimljivost to što je Archerova 'sijeda' kosa u biti Sovalova perika, samo drugačije počešljana). T'Pol sa dugom kosom izgleda kao LOTR elfkinja, i sigurno se našao poneki ljubitelj tih fantasy likova koji je dobio virtualnu erekciju na T'Pol. Super je i Reed sa brkovima i bradom, baš izgleda kao opasni maderfaker. Super je i što su odmah ubili Mayweathera :lolsmjeh: , pa da nam ne smeta sa svojim piskutavim glasićem.

Mračna radnja, odlična radnja, napeta radnja, uništenje, smrt, kaos, odličan i riskantan manevar T'Pol =D> . Samo eto tih par mana što sam gore rekao.

9

Edit.

I šteta što nismo doznali za koga je Iridijanac pratio Phloxa sa fudbalerkom, možda bi doznali poneki odnos među silama u tom alternativnom tajmlajnu.

Vid ga, faca, madafaka
Image

pet 23 srp, 2010 12:06 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Inače, ovoj epki ostatak čovječanstva bježi na planet Ceti Alpha V. Podsjetimo, riječ je o planetu na kojemu je Kirk ostavio Khana u TOS epki Space Seed. Međutim, nije uništen taj planet, nego Ceti Alpha VI, pa su Khan i ekipa zbog toga jedva preživjeli na Ceti Alphi V. Inače, Soval je spomenuo i dobro nam poznati Mutara sustav.

Osim toga, zanimljivo je spomenuti kako je scenarist Mike Sussman, dok se spremao pisati scenarij Twilighta, imao priliku pročitati prvu verziju scenarija BSG miniserije pa je zato u epizodu ubacio scenu izbjegličke flote, kao svojevrsnu posvetu BSG-u u nastanku.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

pet 23 srp, 2010 7:43 am
Profil Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
Odlična epizoda, volim alternativnu stvarnost ... 10
Ali milsim da je u Voyageru to bolje odrađeno i bolja gluma ...

uto 27 srp, 2010 9:39 am
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Još jedna zakon epizoda :thumbs2:

Enteprise ponovno upada u neku anomaliju, jedna od njegovih pregrada pada na nogu od T'Pol, i nakon što joj Archer pomogne da je izvuče njega proguta anomalija i zarazi ga nekim podprostornim parazitima koji su mu se nastanili u mozgu :shock:

Zbog tih parazita je nastala čitava alternativna stvarnost u kojoj Xindiji uspijevaju uništit Zemlju - prizor uništenja Zemlje je zbilja strašan :shock: :(

No osim nje, Xindiji uništavaju i ostale planete te je ostalo samo 6000 ljudi i Archer živi među njima s T'Pol. Kako je zbog parazita izgubio dugoročnu memoriju mora da mu je bilo jako teško svaki put iznova doznati kako je Zemlja uništena i kako je kolonija na kojoj živi zadnje stanište ljudi koje brani par brodova uključujući i Enterprise :(

Phlox nakon otprilike 12 godina uspijeva otkrit kako će maknut parazite iz Archerovog mozga, te uništava jednu od nakupina istih te sa rendgenskih snimka otkrivaju da isti nikad nisu ni postojal :? :-k

Zbog toga zaključuju da će se uništenjem svih parazita vratit stari vremenski timeline, no prije nego što to naprave plan im zezne Iridijanac koji je navodno tražio Phloxa, no za njime su ubrzo došli i Xindiji koji su uništili čitavu flotu, a na kraju i Enterprise. Srećom je upravo eksplozijom Enteprisea se sve vratilo na staro :thumbs2:

BTW T'Pol puno bolje izgleda s dugom kosom :thumbs2:

10 :biggrinlove:

slika

ST battles audio/video tribute!

uto 27 srp, 2010 11:47 am
Profil YIM Web stranica
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Ova epka mi je fora. Zanimljivo je bilo vidjeti neuspjeh čovječanstva... unatoč resetu na kraju. Malo su namaskirali i pofarbali glumce da izgledaju starije, ali u pojedinim slučajevima su se mogli i malo više potruditi oko toga.

čet 16 ruj, 2010 10:55 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: