Sada je: uto 26 svi, 2026 12:22 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
 6.5.2010. Sastanak o udruzi + ST okrugli stol 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
 6.5.2010. Sastanak o udruzi + ST okrugli stol
20:00 - Sastanak o udruzi
Kako bi udruga krenula još više naprijed, pozivamo sve da dođu na sastanak i svojim idejama i prijedlozima, ali i konstruktivnim kritikama (ako ih ima :mrgreen: ) doprinesu radu udruge.

Točke za raspravu:

- Sastanci nedjeljom i izrada konzola
U zadnje vrijeme su sastanci nedjeljom u špansko slabije posječeni. Da čujemo kakav program bi htjeli imati nedjeljom, šta vas zanima? Igre? Projekcije? Boardgameanje? Poker? RPG? Nešto deseto? :)

Također, nastavlja se izrada kulisa (konzole, zidovi i sl) pa će i o tome biti riječi.

- Pitanje fanzina
Zbog nepostojanja grafičkog urednika, fanzin već dosta kasni. Što napraviti? Čekati i dalje da se netko na kraju javi, ili da se izda kakav-takav pa makar i slabijeg vizualnog izgleda, unajmiti nekoga, ili nešto drugo?

- Away misije i izleti
Želite li da organiziranje izleta "izvan udruge" poput onih koje smo već imali (izlet na Plitvice, roštilji i sl)

- ideje za projekte i program udruge, pitanja, prijedlozi
Sve drugo što vas zanima glede rada udruge....

Također, ako imate želje i volje, svoja razmišljanja možete iznjeti i u ovoj temi, pa ćemo onda sve finalizirati na sastanku u četvrtak.

Moj prijedlog predsjedništvu da se jednom mjesečno uz izradu programa s članovima popriča o takvim i sličnim temama, kako bi nam svima u udruzi bilo što zanimljivije i zabavnije.

21:00 - Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji
U Treku je česta tema umjetna inteligencija i njena prava - od androida date, preko raznih strojeva koji su razvili svijest, pa do holograma i drugih umjetno stvorenih "bića"
Da li su živi? Da li imaju svijest ili je u pitanju samo skup if-then naredbi, da li trebaju imati jednaka prava kao i "organska" bića?

Prošli okrugli stol o kanonu je dobro prošao, nadam se da će tema o umjetnoj inteligenciji uroditi još boljom raspravom [-o< :)
@Ant - ima da se pojaviš!!! :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 02 svi, 2010 12:34 am
Ensign
Ensign

Naj Serija: TNG
Post Re: 6.5.2010. Sastanak o udruzi + ST okrugli stol
Vjerojatno dolazim! 85,34% sam siguran! I'll make it so!

ned 02 svi, 2010 5:54 pm
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Cvicek je napisao/la:
@Ant - ima da se pojaviš!!! :mrgreen:

by your command, imperious leader.

ned 02 svi, 2010 9:09 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Program za svibanj 2010
6.5. Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji u Treku.

Za početak - došlo nam je u posjet izaslanstvo novoosnovane udruge! Bavit će se SFom općenito, i nude suradnju. Lijepo je vidjeti da nakon pada aktivnosti u HR SF fandomu (Warseri, LOTR udruga itd) niču i nove SF udruge :)
BTW, imaju odbor za approvanje podobnosti potencijalnih članova... :? nisam siguran kako će im to pomoći u rastu članstva 8-[

Okrugli stol... Zanimljiva tema, zanimljivi diskutanti. Iako su Mirna, Asimov i još neki su otišli ranije :smrc: nekolicina onih koji su ostali su poslije izjavili da su zadovoljni :)
Iznenadili ste me što ste već u samom početku preskočili nekoliko "razina rasprave", da tako kažem (o tipovima mjetne inteligencije, Soongovi androidi, TOS kompovi i sl) i odmah krenuli na pomalo filozofska razmišljanja o tome što su to svijest i emocije, percepciji stvarnosti, bivstva i sl :o Ne kažem da je to bilo loše, rasprava mi je bila zanimljiva, i dio ekipe je o svemu nastavio raspravljati i nakon što je okrugli stol "službeno" završio.
Osobno sam zadovoljan kako je sve ispalo, jedino ima još par sitnica na koje više trebam voditi računa drugi puta... pripremiti više definicija nekih termina, i donjeti više predmeta da gađam one koji međusobnim pričanjem ometaju sudionike rasprave :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 07 svi, 2010 2:10 am
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Same pohvale što se tiče jučerašnjeg okruglog stola.
Zanimljiva tema te još zanimljivije na koji način se rasprava odvijala i razvijala. Apsolutno bi ovdje mogao pohvaliti sve sudionike rasprave, više manje su svi iznijeli dobre argumente i zanimljiva stajališta...
Od uspoređivanja androida i holograma i to kako oni percipiraju svijet i okolinu oko sebe u usporedbi s ljudima, pa do kasnije malo kompleksnijih rasprava o definiciji svijesti,koji su sve potrebni kriteriji da neko biće možemo nazvati svijesnim, te povezanost svijesti s inteligencijom.

Za kraj samo bi spomenuo Mirnu koja nas je stvarno iznenadila kad je išla (tko god to bio) nazvat preko mobitela da pita definiciju emocija... na tu vrstu originalnosti ti skidam kapu do poda. :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

Tako da ukratko mogu reći da sam uživao u sinoćnjem okruglom stolu i definitivno bi volio da se ovakvo što barem još jednom ponovi. :thumbs2: :thumbs2:

pet 07 svi, 2010 10:22 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Koje si vrste?: BORG
Rasprava je bila dobra no ja cu se referirati na onaj gornji dio posta... sastanak..

Odlucilo se da ce sljedecu nedjelju u prostorijama u Spanskom odigrati "STAR TREK DRINIKING game" koji je Ant rekao voditi. Ovaj sastanak je jako vazan jer ce zapravo odluciti sudbina sastanaka nedjeljom posto u zadnje vrijeme nitko ne dolazi na sastanke nedjeljom poslje 20:00. Koliko cujem ljudi se boje da ce se ih nekako natjerati raditi konzole ili nesto slicno. No kao sto sam rekao program izrade konzola je uvijek bio gotov do 20:00 i uglavnom u to vrijeme ako je netko uranio mogao nas je vidjeti kako pospremamo prostorije. No apropo toga bilo je i nedjelja na kojima se nisu radile konzole i izvodio se samo program udruge pa se svejedno nitko nije pojavio (svaka cast cviceku koji je doso svaki put). Zato ne kazem da smo skroz gotovi sa konzolama, tocnije imamo ih jos dvije za napraviti + zidove pokraj no to radi ekipa koja dolazi u 18:30 npr. ovu nedjelju. Dakle svi koji -> da ponovim NE ZELE RADATI NA KONZOLAMA ( e svaka im ne dala ) neka dodju sljedecu nedjelju u klub u 20:00 na DRINKING GAME, ovu nedjelju se samo rade konzole pa ovom prilikom pozivam ONE KOJI ZELE RADITI NA FILMU!!!! -> nakon toga nekolicina nas ide samo pit i to je to.

------------------------------
Za one kojima se neda citat ovaj tekst gore:
-----------------------------

OVA NEDJELJA 09.05. - 18:30 - nastavak izrada konzola
SLJEDECA nedjelja 16.05 - 20:00 DRINKING GAME!!!!! - donesite cugu ili kaj vam vec Ant zapovjedi...

pet 07 svi, 2010 10:36 am
Profil ICQ Web stranica
Ensign
Ensign

Bila je dobra rasprava jučer! Baš sam se zabavio. Super tema, Cvicek! Imao sam još jedan argument koji sam zaboravio iznjeti tamo, i htio sam na forumu, ali zaboravih. To je tako kad mi je pozitronski mozak na popravku :D .

pet 07 svi, 2010 4:00 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
e, bio je jucer predobar sastanak!!! :skok:

prvo sto mi je fora da se pocnemo opet sastajati na pivi/caju prije same udruge, kao sto se to obicavalo prije kojih godinu, godinu i pol. fora mi je to druzenje. nekako nema formalnost sastanka (sto god to znacilo :) ) a opet su tu ljudi iz udruge.
anyway, nadam se da ce obicaj ponovno zazivjeti.

onda, sam sastanak! najprije smo raspravili neke stvari vezane uz udrugu. dolazi nam dugo ocekivani fanzin! \:D/
(a imamo i prijava za novo urednistvo i slicno.)

i potom okrugli stol.
vec sam zahvalio Cviceku sto ga je odgodio (radi mene), ali napraviti cu to jos jednom! hvala Cvicek!
bilo je genijalno. meni osobno vrlo zanimljiva tema, dobro pripremljena (nisam primjetio neke vece nedostatke u vidu definicija i slicno, ne moze se uvijek u naprijed predvidjeti smjer u kojem ce rasprava otici ;) )
nadalje, i sugovornicima same pohvale. premda su neki na kraju rekli kako smo se samo vrtili u krug, ne bih rekao da je tako. vise smo se kretali spiralno, i svatko je konstruktivno pridonosio raspravi.
uglavnom, definitivno jedna od boljih organiziranih aktivnosti u zadnje vrijeme! =D>

i za kraj smo jos svratili i do donuta, na zafrkanciju, klopu i slicno.

pet 07 svi, 2010 4:08 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Koje si vrste?: BORG
Ant imo si fakat dobar zakljucak na kraju. Potpuno se slazem sa tvojom tvrdnjom da treba dopustit entitetu prava ako ih razumije.

sub 08 svi, 2010 3:07 am
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: