Sada je: uto 28 srp, 2026 1:40 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 1x20 - Oasis 

Ocjena:
Anketa je završila: pet 28 svi, 2010 5:34 pm.
10 6%  6%  [ 1 ]
9 6%  6%  [ 1 ]
8 29%  29%  [ 5 ]
7 29%  29%  [ 5 ]
6 18%  18%  [ 3 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 12%  12%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 17

1x20 - Oasis 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
 1x20 - Oasis
Oasis
(Oaza)

Sezona: 1
Epizoda: 20

Datum premijere: 3.4.2002.
Prikazano na HRT-u: 28.4.2010.

Scenaristi: Stephen Beck
Redatelj: Jim Charleston

Nadnevak: Nepoznat (2151/2152)

Gostujući Glumci:
* Rene Auberjonois - Ezral
* Tom Bergeron - D'Marr
* Annie Wersching - Liana
* Claudette Sutherland - Maya
* Rudolph Willrich - Kuulan

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Nakon što su čuli glasine o ukletom brodu s kojeg bi mogla uzeti neke dijelove, posada Enterprisea kreće u istragu prema obližnjem planetu. Iako smatra duge hodnike pomalo zastrašujućima, Tucker je iznenađen kad otkrije da su brodski motori netaknuti, a još više kad zajedno s T'Pol pronađe vrt, potpuno očuvan. Uskoro posada ukletog broda, koja je naizgled živa i zdrava, otkriva izvidnički tim. Kažu da su se skrivali tri godine od neprijatelja koji su ih srušili na planet. Archer nudi pomoć svoje posade u popravku broda.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: Chrissie's Transcripts Site

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 28 tra, 2010 5:35 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 1x20 - Oasis
Odo is back ..tocnije ulogu ezrala je odigrao rene auberjonois poznatiji po ulozi oda u DS9-u ..ali i sama epizoda podsjeca na jednu DS9 epizodu iz druge sezone di jedna osoba stvara sebi holografske prijatelje jer je prave prijatelje izgubio :( :smrc:
Zanimljivo je i da trip prica o holodoktoru i to mislim je referenca na voyagerova doktora jer ce u buducnosti upravo hologramski doktori postat nesto uobicajno ..trip se i opet zaljubia a Tpol nemoze a da ga ne podbode u vezi toga ..jer je zadnji put osta trip trudan kad je popravlja neciji brod :zubo:
Zanimljiva je i teza o tome sta je stvarno a sta nije ..trip kaze ezralu da bi trebali zivit i otic sa planeta ..zbog njegove kceri a ja ipak mislim koliko god je trip u pravu ..da je i malo u krivu jer su 22 godine ti hologrami bili stvarni i bili su obitelj koju je ovaj dvojac ezral i liana ..ima ..inace i to ime podsjeca na ime kceri od tekeny ghemora iz DS9 -a ..koje je bilo slicno ..kra je mislim klasican happy end po meni ali ipak je prica o tome kako nitko nemoze stalno bit sam i svima treba nekakva obitelj ili bliski ljudi ..pa makar i umjetni 8)

7

sri 28 tra, 2010 6:21 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Pa dao sam šesticu. Svo ovo moraliziranje oko lažnog života je dosta solidna ideja, no ne previše inovativna jer previše podsjeća na 'zapeli-smo-u-holodeku' epke. Ne znam što dalje natipkati. Blijedo.

sri 28 tra, 2010 10:03 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Upozorenje, kreće opet moj kritički nastrojen osvrt na epku. :mrgreen:

Pih, epizoda lošija od one jučer. Opet imamo već n puta viđeni scenarij di netko skrivi neku nesreću u kojoj seljani/posada/ljudi pogibaju pa ovaj šta se krivi za nesreću (u ovom slučaju Odo) stvara holografske prikaze istih kako im ne bi bilo dosadno i blabla.

Onda, jedna poznata boljka Star Treka iako ne znam jel je bilo za sada u ovom obliku, ali slične gluposti se događaju. Jedan od holograma prolazi kroz zid da bi trenutak kasnije uhvatio Archera (ili Tripa) koji ga baca u zid, ali je zid ovaj put nepremostiva prepreka.

Dakle, malo je hologram neopipljiv (prozračan), a drugi tren je čvrst. Isto i kada su pucali u njih, fazorska zraka je prolazila kroz njih. Iduća stvar koja mi nije baš jasna, zašto su Odo i njegova ćerka uopće sakrivali od posade Enta da su ovo hologrami?

Ne znam koji im je bio razlog za to. Pa ok, žive već dvadesetak godina dole sa hrpom holograma, big dil. Zašto je to tolika tajna, meni će uvijek ostati tajna. :zubo: Al ne samo da su to tajili, već su bili spremni i na teške stvari da to ekipa ne otkrije.

Opet se pitam, zašto? Opet vidimo jednu ST iskusnjaru u epizodnoj ulozi. To su očito malo stavljali kako bi progurali kvaziTrek kod fanova. :lol: No neka, lijepo je uvijek vidjeti kakvog ST veterana u ulozi.

Trip malo bacio oko na ćerku, T'Pol ga zafrkava zbog toga. Tu je kakti i ta neka dvojba (neko moraliziranje?) o životu i sl., ali to mi i nije bilo nešto jako u ovoj epizodi.

Lošija epizoda od one jučer, ali opet mi se čini prestrogo dati peticu, pa još jedna šestica...

224

čet 29 tra, 2010 12:35 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

7
Okej mi je epizoda.

Oda se ne može fulati :)

Ovo gledanje nije bilo toliko napeto, sjetio sam se da bi to mogla biti ta epizoda s hologramima, jedino se nisam sjećao tko je sve od njih (osim ženske) bio hologram, do pred kraj sam prokužio.

Prvi puta je zaista izgledalo kao da se radi o duhovima, kad su počeli pucati po njima a zrake samo prolazile...

Od "podsjećanja na neku epizodu", moglo bi se povući paralele čak i sa "The Cage".

Bilo je smješno kad je Tpol počela upozoravati Tripa da se opet ne zaigra s mladom strojarkom :lol: i još smješnije kad se Archeru opravdavao da je bio gentleman a Archer ga je u samo htio pitati je li mu nešto sumnjivo :lol:

I na kraju je Archer umjesto da dođu do rezervnih dijelova, još i poklonio resurse njima da si poprave brod :P
I naravno, nije se sjetio pitati da podjele hologramsku tehnologiju s njima :roll:
T'Rapavi je napisao/la:
Dakle, malo je hologram neopipljiv (prozračan), a drugi tren je čvrst. Isto i kada su pucali u njih, fazorska zraka je prolazila kroz njih.
Nisu li svi hologrami takvi - da mogu šaltati da li su "prozračni" ili "čvrsti" (ako zanemarimo ono iz Voyagera da phaseri ponekad "destabiliziraju matricu" :roll: )
A kroz zidove možda ne "prolaze" već se samo prvo ruka počne materijalizirati uz rub zida, pa kako se pomiče tako se "materijalizira" i ostatak tijela....
Jedino, onda put ne bi bio potreban - zašto ne jednostavno hologram "teleportirati" do tako gdje treba ići? :-k
T'Rapavi je napisao/la:
zašto su Odo i njegova ćerka uopće sakrivali od posade Enta da su ovo hologrami?

Ne znam koji im je bio razlog za to. Pa ok, žive već dvadesetak godina dole sa hrpom holograma, big dil. Zašto je to tolika tajna, meni će uvijek ostati tajna. :zubo: Al ne samo da su to tajili, već su bili spremni i na teške stvari da to ekipa ne otkrije.
Dobro pitanje. To mi tokom gledanja nije palo napamet... valjda jer u skoro svakoj epizodi netko od nekoga nešto skriva :)

Ajd da su na početku bili sumnjičavi, no kad su skužili da je ekipa s Enta miroljubiva, nisu imali pretjeranih razloga da to kriju... :-k

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 29 tra, 2010 1:43 am
Kingslayer
Kingslayer

Cvicek je napisao/la:
Ovo gledanje nije bilo toliko napeto, sjetio sam se da bi to mogla biti ta epizoda s hologramima, jedino se nisam sjećao tko je sve od njih (osim ženske) bio hologram, do pred kraj sam prokužio.

Prvi puta je zaista izgledalo kao da se radi o duhovima, kad su počeli pucati po njima a zrake samo prolazile...

S ovime se slažem, prvo gledanje je definitivno bilo puno zanimljivije. I ja sam se sjetio da se radilo o hologramima, pa jednostavno više nije tako napeto.

Cvicek je napisao/la:
T'Rapavi je napisao/la:
Dakle, malo je hologram neopipljiv (prozračan), a drugi tren je čvrst. Isto i kada su pucali u njih, fazorska zraka je prolazila kroz njih.
Nisu li svi hologrami takvi - da mogu šaltati da li su "prozračni" ili "čvrsti" (ako zanemarimo ono iz Voyagera da phaseri ponekad "destabiliziraju matricu" :roll: )
A kroz zidove možda ne "prolaze" već se samo prvo ruka počne materijalizirati uz rub zida, pa kako se pomiče tako se "materijalizira" i ostatak tijela....
Jedino, onda put ne bi bio potreban - zašto ne jednostavno hologram "teleportirati" do tako gdje treba ići? :-k

Zapravo da, imaš pravo. Mislim i u Voyageru su pucali kroz doktora, a on opet može primati štogod i tako. No ne sjećam se jel Doc ikada prolazio kroz zidove. I slažem se opet da je to prolaženje kroz zid bilo potpuno nepotrebno. Jednostavno su mogli tamo (gdje treba) stvoriti hologram i točka.

EDIT: Eh da, zašto onda recimo, ovaj hologram što ga je Archer zgrabio nije u tom trenutku odlučio biti "prozračan" pa da se ovaj strovali, jer nema što uhvatiti. :mrgreen: Znam, previše pitam gluposti i sitnice... Mislim, nije sad ni tako bitno. Tako već godinama je, pa niš strašno. :mrgreen:

Cvicek je napisao/la:
T'Rapavi je napisao/la:
zašto su Odo i njegova ćerka uopće sakrivali od posade Enta da su ovo hologrami?

Dobro pitanje. To mi tokom gledanja nije palo napamet... valjda jer u skoro svakoj epizodi netko od nekoga nešto skriva :)

Ajd da su na početku bili sumnjičavi, no kad su skužili da je ekipa s Enta miroljubiva, nisu imali pretjeranih razloga da to kriju... :-k

Ma ne samo da su to krili, nego su i zatvorili T'Pol recimo, prijetili posadi, a pitam se dal bi ih i pobili da ih ćerka nije isključila, samo da sačuvaju tu veliku tajnu. :mrgreen:

captain je napisao/la:
Zanimljivo je i da trip prica o holodoktoru i to mislim je referenca na voyagerova doktora jer ce u buducnosti upravo hologramski doktori postat nesto uobicajno

I da, ovo je i meni palo na pamet kada je Trip spomenuo holodoktore. :D

218

čet 29 tra, 2010 1:59 am
Profil Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
e, moj je stari gledao ovu epku.
to bi trebalo nesto govoriti.
pogotovo s obzirom da lik ne podnosi Oda.

(al' da... epka i nije nesto)

čet 29 tra, 2010 2:40 am
Profil ICQ Web stranica
fluffy

Spol: Ženski
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
joj ja bila uvjerena kako je mena ta epizoda kada je počela ludo poznata ali iz kao nekog drugog treka :mrgreen: i onda laganini shvatila da je to ipak sjecanje na tu istu epizodu...vjerojatno kada sam Oda vidjela u gosujucoj ulozi :zubo:
...ali na neku ruku i podsjeca na onu jednu epku iz TNG-a...
...kako god, Trip i Liana su tako kjutiš par :biggrinlove: :biggrinlove: :biggrinlove:

8

čet 29 tra, 2010 2:40 pm
Profil YIM Web stranica
anarho trekkie

T'Rapavi je napisao/la:
Ma ne samo da su to krili, nego su i zatvorili T'Pol recimo, prijetili posadi, a pitam se dal bi ih i pobili da ih ćerka nije isključila, samo da sačuvaju tu veliku tajnu. :mrgreen:
Yep, skroz pretjerano...
T'Rapavi je napisao/la:
Zapravo da, imaš pravo. Mislim i u Voyageru su pucali kroz doktora, a on opet može primati štogod i tako. No ne sjećam se jel Doc ikada prolazio kroz zidove. I slažem se opet da je to prolaženje kroz zid bilo potpuno nepotrebno. Jednostavno su mogli tamo (gdje treba) stvoriti hologram i točka.

EDIT: Eh da, zašto onda recimo, ovaj hologram što ga je Archer zgrabio nije u tom trenutku odlučio biti "prozračan" pa da se ovaj strovali, jer nema što uhvatiti. :mrgreen: Znam, previše pitam gluposti i sitnice... Mislim, nije sad ni tako bitno. Tako već godinama je, pa niš strašno. :mrgreen:
Nekako mi se to s hologramima čini kao da nije u potpunosti razrađeno, ima hrpa stvari u kojima bi se mogli iskoristiti na različite načine.
Recimo, kako to da u Dominijskom ratu nisu uzeli koji generator s holografskom projekcijom i napravili nekolicinu obrambenih holograma :)
Ili bar kao obrambene snage na brodovima na kojima su holografski projekori na cijelom brodu... a ne gubiti ljudstvo u situacijama boardanja...

U biti ne bi trebali ni biti hologrami, već bilo kakva vrsta "bota" koja ima mogućnost pucanja ili teleportiranja s jednog mjesta na drugo.
Ili samo holografsko-forcefieldska mreža koja jednotavno raskomada bilo kojeg Jem Hadara koji dođe u domet... itd... sad sam malo skrenuo s teme 8-[

slika

čet 29 tra, 2010 3:12 pm
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
8

E, ovo je bilo lijepo gledat... kad će se odo pojavit... :mrgreen:

Bilo bi bolje da priča nije toliko prozirna

sub 01 svi, 2010 7:59 pm
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Interesantna epka, ali ništa super posebno :)

Uglavnom Odo se pojavljuje u ovoj epki tj. glumac koji ga je glumio :thumbs2:

Što se tiče plota manje više sam i pretpostavio da bi oni ljudi mogli bit hologrami, ali mi ipak nije jasno zašto jednostavno nisu odmah popravili brod i otišli, umjesto da ostanu na onom planetu :P

Što se tiče Liane, od njenog oca nije uredu što joj je lagao cijelo vrijeme i nije joj omogućio drukčiji život osim toga na pokvarenom brodu :thumbs3:

Srećom je ona na kraju odlučila to promjenit i isključila holograme prije nego što su uspjeli sredit ekipu s Enta, a njen otac je shvatio da je pogriješio :thumbs2:

A T'Pol opet podhebava Tripa zbog onog što se desilo na Ksilirijanskom brodu te ga upozorava da ne ponovi istu grešku :lolsmjeh: I onda se još Trip opet ide opravdavat Archeru da se ponaša ko pravi džentlmen :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

Sve u svemu ocjena 7 :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

sub 01 svi, 2010 8:11 pm
Profil YIM Web stranica
anarho trekkie

Sovereign X je napisao/la:
ali mi ipak nije jasno zašto jednostavno nisu odmah popravili brod i otišli, umjesto da ostanu na onom planetu :P
Zar lik nije rekao da se na početku trudio popraviti brod, ali jednostavno nije imao resurse potrebne da u tome uspije...

A poslije se je navikao na život na planetu s hologramima, pa mu je bilo teško za otići... i to ponajprije radi kćerkine budućnosti...

slika

sub 01 svi, 2010 9:27 pm
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Cvicek je napisao/la:
ali mi ipak nije jasno zašto jednostavno nisu odmah popravili brod i otišli, umjesto da ostanu na onom planetu :P
Zar lik nije rekao da se na početku trudio popraviti brod, ali jednostavno nije imao resurse potrebne da u tome uspije...

Ma da sve je to ok, al možda se trebao malo više potrudit :wink:

Cvicek je napisao/la:
A poslije se je navikao na život na planetu s hologramima, pa mu je bilo teško za otići... i to ponajprije radi kćerkine budućnosti...

Da je on imalo mislio na kćerkinu budućnost, onda joj nebi lagao i odveo bi ju s tog planeta :wink:

slika

ST battles audio/video tribute!

sub 01 svi, 2010 9:29 pm
Profil YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
7 ocjena
Odo se vratio ...
Taj glumac uvijek dobije uloge nekog usamljenika ...

sub 01 svi, 2010 9:51 pm
Kingslayer
Kingslayer

Cvicek je napisao/la:

Ma da sve je to ok, al možda se trebao malo više potrudit :wink:

Cvicek je napisao/la:

Da je on imalo mislio na kćerkinu budućnost, onda joj nebi lagao i odveo bi ju s tog planeta :wink:

Podsjeti me šta joj je to točno lagao? :-k

184

ned 02 svi, 2010 3:56 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.