| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: SFeraKon 2010
Jedna od zanimljivosti Sferakona je i dodjeljivanje nagrade Sfera najboljim autorima HR SF kniiževnosti za proteklu godinu. Upučeni znaju da se oko toga u prošlosti često dizala prašina, kako o tjeranju posjetitelja da moraju prisustvovati dodjeli, tako i o kriterijima i načinima izbora pobjednika. Oko ovog zadnjeg se je na NOSF forumu razvila vrlo zanimljiva diskusija. Preporučam pogledati ako vas zanimaju (ne)regularnosti oko "žiriranja", da li je netko nepravedno ispao iz konkurencije jer mu uradak nije imao 50.00 nego 49.22 kartica teksta, da li nakladnici smiju žirijati, šta je to "regionalni ključ", da li će se kriteriji žiriranja mjenjati pravilnikom ili čak i na skupštini, da li je (kontra)produktivno za Hr SF da nagradu dobije "celebrity" iako mu priča možda i nije nešto, da li i Nives Celzijus piše svoj prvi SF roman.... sve prožeto vječitim pitanjem - kuda ide Hrvatski SF. I sve to u nepunih 10 stranica teme! 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 21 tra, 2010 10:41 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
ništa, izgleda da će pahuljica samo čitati vaše mega reporte...uživajte i za mene... 
| pet 23 tra, 2010 2:50 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
a neeeeeeeee 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pet 23 tra, 2010 3:03 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Možda danas dođem, a možda i ne dođem na kon.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 23 tra, 2010 3:17 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Ako danas dođem na kon bit ću tamo.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 23 tra, 2010 3:34 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ant je napisao/la: Ako danas dođem na kon bit ću tamo. A ako ne dođeš danas na kon, nećeš bit tamo. Jel tak? Ma, kak je to sve logično.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 23 tra, 2010 6:43 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Danas su vas prikazali na onoj Zagrebackoj panorami (ima Max Tv ) i pricali o odrzavanju Sferakona
| pet 23 tra, 2010 9:27 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Vidimo se danas na mom predavanju u 14,30 h u sivoj sobi!! 
|
| sub 24 tra, 2010 11:48 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
4 od 1 je napisao/la: Danas su vas prikazali na onoj Zagrebackoj panorami (ima Max Tv ) i pricali o odrzavanju Sferakona Vidio sam Shadowmastera na toj reportaži.
|
| sub 24 tra, 2010 12:46 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Prezadovoljan sam svojim predavanjem koje je bilo u subotu u 14.30. Nešto super... atmosfera, slušači na predavanju... mislim da je ove godine ovo predavanje o 7 antičkih čuda bilo fenomenalno.
Još bi pohvalio Anta i Mirnu za super predavanje o Darmoku i Jaladu... na Tanagri, jel...
|
| ned 25 tra, 2010 12:36 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Stavi te neke slike da i mi koji nismo bili vidimo kako to izgleda ?
| ned 25 tra, 2010 12:18 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
4 od 1 je napisao/la: Stavi te neke slike da i mi koji nismo bili vidimo kako to izgleda ? To će dežurni fotografi: El Zvonko i Cvicek.
|
| ned 25 tra, 2010 12:25 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Evo me doma. I moram reć da je bilo odlično. Bilo bi puno bolje da je Pahuljica bila s nama. Eh, there's always next time... Upoznao sam T'Grela... Čovjek je čisto okej i moram priznat da više nisam u cijelosti uvjeren da je ENT doista Trek. Nda, umoran sam, idem ubit oko koju uru...
|
| ned 25 tra, 2010 12:49 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
_Oz je napisao/la: Evo me doma. I moram reć da je bilo odlično. Bilo bi puno bolje da je Pahuljica bila s nama. Eh, there's always next time... thanx _Oz  no nadam se da ce ih puno njih doci i na sljedeca dva koja se odvijaju tu kod nas pa da ce također biti lude zabave ...ajde drago mi je što ste se super zabavili 
| ned 25 tra, 2010 1:47 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
E, da... jučer je bilo super: pjevali smo i to od Bacha do sevdaha... (neki su i plesali... čudne plesove...), bili na mostu, zapovijedali brodom i izvršavali naredbe... Ja održao predavanje i kolege Ant i Mirna... Slikali se, izvodili gluposti... sve u svemu - super!
|
| ned 25 tra, 2010 2:04 pm |
|
 |
|