|
Sada je: pon 24 kol, 2026 12:32 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: ENT (ni)je Trek (3. put)
alfa_Q je napisao/la: @t grel...tebi bi bilo najbolje da odeš do hollywooda i posjetiš paramount i sazoveš sastanak sa Bermanom i Bragom...B&B dvojcem i fino lijepo pitaš što su oni mislili i na koji način kad su stvarali enterprise Braga (curica) bi se rasplakao nakon čega bi Berman (birokrat, debil) zvao osiguranje. BTW, ni jedan ni drugi odavno nisu u Paramountu (Braga je u Foxu, Berman u penziji).
|
| uto 06 tra, 2010 11:23 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Suikotreki je napisao/la: T'Grel je napisao/la: ..smooth operator.. je napisao/la: Anyway, ENT nije ST dok se ne pojavi STAR TREK u špici.  Znači ako piše "Star Trek Enterprise" onda je to Trek? Koja nebuloza... Zar je samo pisana riječ dovoljna tj. ona koja se pojavi na ekranu? Ili bi tu ipak trebalo bit nešto više? Da samo pisana riječ je dovoljna. Da, da. To je tebi dovoljno. Meni nije. Suikotreki je napisao/la: Koliko puta ti se to još mora ponovit.  Ajd nemoj se opet pravit pametan. Nisam ja neki balavac. alfa_Q je napisao/la: @t grel...tebi bi bilo najbolje da odeš do hollywooda i posjetiš paramount i sazoveš sastanak sa Bermanom i Bragom...B&B dvojcem i fino lijepo pitaš što su oni mislili i na koji način kad su stvarali enterprise Rado. Reko bi im: dobro, ljudi na kakvim ste vi drogama bili kad ste radili ENT? Najpametnije bi im bilo da nisu ENT napravili. Ali eto, šta je tu je. Da nije ENT idila bi vladala među trekerima. Ali ovako, a šta možemo...
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 06 tra, 2010 11:27 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
alfa_Q je napisao/la: @t grel...tebi bi bilo najbolje da odeš do hollywooda i posjetiš paramount i sazoveš sastanak sa Bermanom i Bragom...B&B dvojcem i fino lijepo pitaš što su oni mislili i na koji način kad su stvarali enterprise [/quote]Rado. Reko bi im: dobro, ljudi na kakvim ste vi drogama bili kad ste radili ENT? Najpametnije bi im bilo da nisu ENT napravili. Ali eto, šta je tu je. Da nije ENT idila bi vladala među trekerima. Ali ovako, a šta možemo...[/quote] ti isti ljudi koji su bili jedni od glavni pokretača treka niza godina i taj trek koji ti uvažavaš osim ent-a...da te iste ljude bi upito na kojim su drogama bili..mislim da ti ovakve izjave nisu potrebne...ja bi ti osobno savjetovo da se ne prepucavaš na ovakav način...evo ovaj je forum jako dobar i zanimljiv i otvaraj neke i komuniciraj na nekim temama smislenim i na lijep način...piši o nekim npr. povijesnim stvarima treka nega događanja nešto lijepo i kreativno..a ne gubit na ovakav način vrijeme... 
|
| sri 07 tra, 2010 12:35 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
T'Grel je napisao/la: Rado. Reko bi im: dobro, ljudi na kakvim ste vi drogama bili kad ste radili ENT? Najpametnije bi im bilo da nisu ENT napravili. Ali eto, šta je tu je. Eto, upravo je ovo dokaz kad sam rekao da ti nas ENT-ovce radiš budalama i da nas neizravno proglašavaš nenormalnim idiotima na teškim drogama. Kakvo je to jednoumlje s tvoje strane? Kakva je to tolerantnost? Dali su to odlike nekog trekija za kakvog se predstavljaš?l Kažeš da bi bila idila samo da... T'Grel je napisao/la: Da nije ENT idila bi vladala među trekerima. Ali ovako, a šta možemo... A ne misliš li možda da je problem u tebi? I da bi "idila vladala" samo kad bi ti i takvi slični tebi samo bili malo više tolerantiji, obzirniji i otvoreniji na drugačiji Trek od TNG-a i da ljudi mogu voljeti Trek a i ujedno voljeti Enerprise? Samo ću te to pitat?
| sri 07 tra, 2010 12:43 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Nakon 4 godine kako sam u udruzi i kako neprestano slušam da je ENT Trek, da je Archer prvi kapetan u Starfleetu, da je osnivač Federacije, da je Enteprise NX-01 prvi federacijski brod, da ostali kapetani su samo pošli putevima velikog Archera utemeljitelja UFP-a, morao sam napisat ovaj post jer mi je više dosta tog hvalospjeva. Poći ću od tvrdnje da svatko ima pravo na svoje mišljenje i ukus u svačemu, ne samo glednju serija. Pa i stara latinska De gustibus non est disputandum. Ne valjda se prepirati oko različitih ukusa, ali svakako valja raspravljati. Ne osporavam činjenicu da je ENT nekima Trek, da vole tu seriju, kako neki kažu njegove likove, radnju i šta već ali smatram svrsishodnim da napišem zašto imam drugačije mišljenje o ENT-u tj. zašto smatram da ne treba nositi pridjev ''Star Trek''.
1. Archer je osnivač Federacije – ok, ako je osnivač, zašto nije u kasnijim serijama spomenut kao veliki osnivač, začetnik prvotnog dijaloga s Vulkancima i sl.? Odgovor i sami znate.
2. Enteprise NX-01 je prvi međuzvjezdani brod koji nosi naziv Enteprise – kako? Opet kažem, jel to igdje spomenuto u kasnijim epizodama. Znamo i sami zašto nije.
3. Uniforme su plave boje – kako može postojati takvo odstupanje od boje uniforme i uopće u dizajnu iste, a u kasnijim serijama su uniforme potpuno drugačije
4. ENT ima manje-više sve humanoidne vrste koje su prikazane u ST-u – ok, ima Vulkance, Klingonce... pa šta... tako se mogu te vrste stavit u neku drugu SF seriju. Jel bi onda i ta serija bila ST?
5. Gene Roddenberry je rekao da ''ST uvijek mora ići naprijed'' – ta teza se tumači kako kome pogoduje, kao npr. da se ST mora razvijati ali nije tako. Postoji intervju s pokojnim Geneom (pokoj mu duši i velika hvala) u kojem govori o toj svojoj izreci koju je tada izrekao i rekao da ''ST se ne smije vraćati unatrag nego uvijek mora ići naprijed''. Naravno, cijela ta rečenica nije poznata u trekerskim krugovima jer to, očito nekome, ne pogoduje. Znači, ST mora ići naprijed. Kakvo je to vraćanje u prošlost i pobijanje svega što je do tada snimano
6. ENT se predstavlja kao pre-TOS era: pa ljudi, TOS je prvi, TOS je Star Trek Original i kako ga onda ENT može ''zamijenit''... kakve su to izmjene. Kirk je bio prvi (izuzevši Pikea) kapetan Enteprisea, a ne Archer.
7. U kojim se kasnijim serijalima spominju prisutni Sulibani i Xindiji?? Ne spominju se, a Xindiji su napali i Zemlju. Zašto to nije zabilježeno u kasnijim serijalima. Mislim da nam je poznato
8. Archer je dobio kapetansko mjesto zbog svog oca. Ok, možda se i potrudio ali veza je bila jača.
9. Trebalo je zaradit pare pa se snimio ENT i išlo se pokrpavat rupu koju je namjerno Gene ostavio od Prvog konakta do ST ere. I onda su se našli neki tamo producenti i scenaristi koju su išli krpat tu rupu. Išli su mjenjat Geneove ''naputke'' da se namjerno ostavi jedno vremensko razdoblje baš zbog toga da ne bude malverzacija.
10. Mogli su, sa naprednom tehnikom i tehnologijom koju su imali 2000-tih godina snimit napredniji serijal od VOY-a, ali ne... oni se protivno zakonima fizike i vremenskog pravca vraćaju u prošlost
11. Svima onima kojima je Gene pijanac, ženskar i šta ja znam šta već to govore kako bi ga oblatiti braneći ove nabodune scenariste koji su napravili ENT zbog toga što su htjeli zaradit i nešto su na brzinu napravili.
12. Trebalo se čekat par godina pa onda dat novi ST, a ne ovako navrat-nanos napravit ''novi ST''. I George Lucas je 20 godina čeka inspiraciju za svoj SW
13. U prve dvije sezone ENT ne postoji naziv Star Trek. Zašto? Zato što nisu ni oni koju su ga radili bili svjesni kako će ga publika primit. I ove priče da onda 3. i 4. sezona jesu Trek jer postoji naziv ne drži vodu. Ili je cijeli serijal Trek ili nije. Zašto bi netko morao vjerovat da je to tako ako tako piše ili su se neki scenaristi sjetili da tako to mora bit. Koji su oni faktor da odlučuju ne pitajući trekere.
14. Da je Gene htio prikazat početke Federacije, to bi već s TOS-om napravio. Ali kako napisah prije, nije.
15. Zašto ENT ima samo 4 sezone, a Trek serije imaju po 7, izuzev TOS? Zato jer nije dobro ''sjeo'' većini trekera i postao je neisplativ. Nisu više imali ideje šta da dalje rade. I nemojte sad govorit pa TOS ima 3 sezone? Ima, ali 60-te godine su potpuno drugačija bila vremena od 80-ih, 90-ih i 2000-tih.
16. Zašto ENT-ovcima smeta zadnja epizoda serije? Zato jer se u njoj pojavljuju Riker i Troi. Šta im to toliko smeta, ne znam? Valjda zato što su Riker i Troi TNG ekipa. Mada je Troi rekla da je to napravila zbog love. Razumljivo, ali da je trekerica ne bi to napravila. Njih dvoje su doveli da spase ENT ali nisu uspjeli jer nije doživio 5. sezonu
17. Kako objasniti temporalne i ostale vremenske zavrzlame u ENT-u? Nikako, jer se to ne može. Kako može Archer spomenut Picarda, ne može. A opet kako npr. Picard može spomenut Archera, ne može jer nije ni postojao. I priče kako su možda spisi iz doba ENT-a nestali bla, bla je neutemeljena. Kako mogu svi, ama baš svi spisi nestat? Pa nije to Velika Aleksandrijska knjižnica koju su Arapi zapalili pa ne znamo danas o povijesti nego što bi trebali. Da, zapalili su je, ali su ipak neki svici ostali.
18. U ST enciklopediji, koja sama po sebi nije kanon, a koja služi kao uputnik, ne spominje se Archer i ENT. Zašto? Pa dobro, nisu stigli to napisat. Ali da to uvrste, sve bi se poremetilo i onda bolje neće ju to dirat.
19. ENT-ovci su uvjereni da je ENT Trek i grčevito, nasilno ga brane. Ne smije im se reći da ENT nije Trek, odmah zlo i naopako.
20. Govori se da ENT krši kanon i to poprilično. Kako onda može bit Trek? Zar kanon nije mjerilo nečega što je Trek?
21. Zašto su producenti tek u 3. sezoni ENT-u stavili prefiks ''Star Trek''. Ko će ih znat... vjerojatno da udobrovlje onih malo ENTovaca. Vjerojatno u 1. i 2. sezoni nisu stavili prefiks ST jer nisu znali kakvu zapravo seriju rade. Naknadno stavljanje je čisti propust.
22. Zašto u TNG-u nisu zaboravljene vrste kao Ikonijanci i T'Koni koji su stari tisućama godina, a u kasnijim serijama nema spomena vrsta koje su bile u ENT-u, a razlika je koja stotina godina??
23. ENTovci koriste izraz ''ENT je Trek zato što je Trek''. Kako, molim? Argumentirajte.
24. Kanon su ustaljene činjenice, a ustaljenost i dosljednost nije vrlina ENT-a
25. Veliki su se sukobi događali u ENT-u, jel tako? Je. A zašto se o tim sukobima ne uči na Star Fleet akademiji?
26. Picard zna za Kirka, Sisko zna za Picarda, Janewayica zna za Picarda. Zašto nistko od slavne četvorice ne zna za Archera?
27. Kirk zna za Prvi konakt, Picard zna za Khitomersku bitku, zašto nitko ne zna za napad Xindija na Zemlju?
28. Jedan ENT-ovac na ovom forumu čim netko brani i hvali ENT, odmah napiše da je on/ona glas razuma. Pa logično, zar ne?
29. Ako je NX-01 prvi Enteprise, zašto je Picard poželio sjesti u kapetansku stolicu prvog Enteprisea, koji je, vidi, bio Kirkov Enteprise. Zašto su Sisko i Dax otišli na Kirkov Enteprise, a ne na Archerov kad je Archer prvi kapetan, osnivač UFP-a
30. Kada su temporalni istražitelji pitali Siska na kojem je Entepriseu bio, on je odgovorio na prvom, Enteprise-A. A kasnije je spomenuo da je bilo 5 Enteprisea: A, B, C, D i E. Zašto nije spomenuo slavni prvi zemaljski međuzvjezdani brod Enteprise NX-01 i rekao da je bilo 6 Entepriseova??
Mogu ja ovako do jutra nabrajat ali ENTovci svejedno će tvrdoglavno tvrdit da je ENT Trek zašto što, po njima, je. Ako sam nekoga ovim dugačkim postom potaknuo na razmišljanje, bit ću sretan.
Koliko god mi koji volimo Trek (TOS, TNG, DS9 i VOY) se trudili dokazati da ENT nije Trek, badava je to jer ENTovci uvijek energično i nasilno brane svoj stav te govore neENTovcima da pljuju po ENT kad govore protiv njega, što nije točno.
Očekujem i nadam se da će ENTovci dati kontra post koji će pokušati dokazati kako je ENT Trek.
Dosta je bilo pisanja za ovu noć. 1 sat je u noći i vrijeme je za spavanje. Sutra je ipak Skupština, najbolji dio udruge.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 07 tra, 2010 12:59 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
T'Grel.. .tkao možeš trkeljiti nebuloze samo na ovom forumu... ...na svim ostalim bi pobrao takvu bannčinu da nebi znao što ti se dogodilo... 
...i uvijek ćeš slušati da je Ent trek... ...i uvijek će biti...
...a dat ću si vremena da osporim sve te tvoje kvazi tvrdnje... 
| sri 07 tra, 2010 1:36 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Majko ti mila T'Grel ako ti ne lupetaš gluposti što se tiče Treka onda stvarno ne znam. Kao prvo i sam si rekao dosta neistina, tako da mi se neda sad sve citirat pa ću reći samo jednu koja mi je zapela na oko...a vjeruj mi ima ih dosta, a da ne govorim o logici koja ti očito nije jača strana... Ali eto pogledaj ovo kao veliki "poznavaoc treka i kanona" Citat: "30. Kada su temporalni istražitelji pitali Siska na kojem je Entepriseu bio, on je odgovorio na prvom, Enteprise-A. A kasnije je spomenuo da je bilo 5 Enteprisea: A, B, C, D i E. Zašto nije spomenuo slavni prvi zemaljski međuzvjezdani brod Enteprise NX-01 i rekao da je bilo 6 Entepriseova??" Kao prvo... prvi Enterprise ako se ne računa NX Enterprise nije Enterprise A, nego već NCC-1701, Kirkov prvi Enterprise koji se pojavljuje u TOS-u. I ako niti to ne znaš, onda nemamo o čemu drugom raspravljat, i to onda dokazuje koliko su tvoji dokazi vjerodostojni... Ukratko možda ti jesi član udruge već 4 godine, ali očito ne znaš toliko puno o samom treku... 
| sri 07 tra, 2010 2:02 am |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Heh T'Grel mozda si u pravu, mozda nisi. A mozda su u sumi. Neznas...Jedino sto znamo da si natrekeljio mnogo cinjenica, puno njih istinitih, neke si malo falso,a sve u svemu gluposti... Hmm, pa Enterprise A i jest prvi Enterprise, Federacije. NX-01 je samo prvi Zemaljski brod, a nigdje ne pise da je on prvi Federacijski brod, pa naravno kad tada nije jos bilo Federacije. Da, sad netko moze reci ali sve je to Starfleet. E pa opet nije tocno...da li je Starfleet prije Federacije i poslije Federacije ista stvar?...e mislim da ne. Ima takvih primjera u tvom postu mnogo. Ali nemam ja vremena se bavit tobom... I jos nesto...i kaj onda ak nije Trek. Mislim mene uopce boli ona stvar da li je ENT proglasen Trekom ili ne. Briga me da li ti mislis da li je Trek ili nije. Ja znam da je ENT raden na tematiku Zvjezdanih Staza, odnosno Star Treka, ja znam da za mene to i izgleda kao Star Trek kada ga gledam jer tako i je, i dalje me uopce ne zanima kaj misle tu neki ljudi kojima je ocito cilj u zivotu samo provocirat. ENT 4ever 

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| sri 07 tra, 2010 10:09 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Neke točke ti se ponavljaju TGrel, samo si ih drugačije preformulirao tak da ispadne da imaš više argumenata. Uglavnom slažem se da su trebali pričekati sa snimanjem ENTa; ne samo zbog efekata, već zbog zasićenosti čitavim Trek svemirom koji je od jedne solidne obiteljske serije početkom devedesetih spao na isfuranu seriju za samo najzagriženije fanove (govorim o VOY). Naravno da nakon takvog pada interesa se čini suludim ponovo oživljavati franšizu sa novim početkom, rebootom, jer ne samo da to dodatno zamara publiku sa 16 i višegodišnjom franšizom, već i ove zagrižene fanove dijeli u tabore. I upravo većina ovih točaka koje si naveo TGrel je posljedica tog rebootanja. Sve se piše ispočetka, možda je u onom 'pravom' svemiru Archer bio negdje drugdje, a planet Archer IV. koji se spominje u TNGu, zapravo spomen Henryju, a ne Jonathanu Archeru. To ne znamo. Neke stvari se ni meni ne sviđaju u ENTu, pogotovo taj Temporalni rat zbog kojeg je došlo do sukoba između Xinda i Zemlje, a nije trebalo doći do njega (to Daniels kaže u ENTu). Ovo o ENTovcima kako se brane argumentima, ne ulazim. Ljudi vole tu seriju i svatko je interpretira na svoj način, i ako se takve interpretacije podudaraju, nema razloga da ih se naziva glasom razuma ili kako već impliciraš. Ovo za uniforme ti je gaf. Svaka serija ima svoje uniforme. 
|
| sri 07 tra, 2010 10:55 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Sa ovim svojim postom prestajem s komentiranjem zašto ENT nije Trek, jer što god ja rekao, ENTovci će uvijek reć da je Trek. Pa sretno im bilo... svatko ima svoje veselje. Vidim da nema smisla uopće trošiti slova i riječi na jednu kvazi tvorevinu kao što je ENT, njenog kapetan bigleboya i na podmornicu zvanu Enteprise NX-01. Jer nikakvih argumentima nisu pobili moje tvrdnje nego samo kao... ti pljuješ po tome... ti ne znaš šta govoriš... pišeš nebuloze. Ok, ako ih to tješi...
To što su huleći stavili sveto ime Star Trek i naziv broda Enteprise kod te SF serije je, u najmanju ruku bezobrazno prema nama starim trekerima.
Ukazat ću TerNeku na ove postove... ali opet, čemu... kad ste tvrdoglavi do asa. Nemam ja šta više raspravljat sa Bobom, Suikom, Cmd Datom o ovoj temi.
Za neke će ENT biti Trek, za neke neće. I točka. Neka svatko misli kako hoće, a meni ne može i neće oduzet tezu da ENT nije Trek. Pa busali se u prsa ne znam koliko puta. Svejedno će nasilno, zaštitnički i energično branit da je ENT Trek. Ne znam samo od kakve im je to vitalne važnosti da ta SF serija bude Trek. Stvarno ne znam... i nije mi i neće nikad bit jasno.
|
| sri 07 tra, 2010 11:15 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Grel je napisao/la: 1. Archer je osnivač Federacije – ok, ako je osnivač, zašto nije u kasnijim serijama spomenut kao veliki osnivač, začetnik prvotnog dijaloga s Vulkancima i sl.? Vrlo dobro, vrlo validno pitanje. Odgovor je - u First Contactu je promijenjen vremenski pravac (ili pak stvoren novi, nešto od to dvoje). ENT je plod te promjene, što sugerira i epizoda "Regeneration" koja se direktno nadovezuje na film. Također, u samom ENT-u je konstatirano kako se napad Xindija na zemlju u izvornom vremenskom pravcu nikad nije dogodio. T'Grel je napisao/la: 2. Enteprise NX-01 je prvi međuzvjezdani brod koji nosi naziv Enteprise – kako? Opet kažem, jel to igdje spomenuto u kasnijim epizodama. Znamo i sami zašto nije. Zato jer se te epizode zbivaju u starom vremenskom pravcu, a ENT u novom. T'Grel je napisao/la: 3. Uniforme su plave boje – kako može postojati takvo odstupanje od boje uniforme i uopće u dizajnu iste, a u kasnijim serijama su uniforme potpuno drugačije Ovo nisi trebao napisati, diskreditiraš svoje teze ovakvim apsurdom. Uniforme su se kroz serije i filmove radikalno mijenjale. Pogledaj samo skok sa TOS uniformi na TMP uniforme, pa onda skok sa TMP uniformi na TWOK uniforme. Jedne nemaju veze s drugima. ENT uniforme se temelje na modernim pilotskim uniformama, a slijede i TOS boje koje predstavljaju divizije (zlatna - command/navigation, plava - science/comm, crvena - tactical/engineering). T'Grel je napisao/la: 4. ENT ima manje-više sve humanoidne vrste koje su prikazane u ST-u – ok, ima Vulkance, Klingonce... pa šta... tako se mogu te vrste stavit u neku drugu SF seriju. Naravno da ne mogu, Vulkanci, Klingonci, Andorijanci, Tholianci i dr. su zaštićeni CBS-Paramountovi trademarci. Moglo bi ih se eventualno koristiti u nekakvim parodijama, uz dopuštenje. T'Grel je napisao/la: 5. Gene Roddenberry je rekao da ''ST uvijek mora ići naprijed'' – ta teza se tumači kako kome pogoduje, kao npr. da se ST mora razvijati ali nije tako. Postoji intervju s pokojnim Geneom (pokoj mu duši i velika hvala) u kojem govori o toj svojoj izreci koju je tada izrekao i rekao da ''ST se ne smije vraćati unatrag nego uvijek mora ići naprijed''. Naravno, cijela ta rečenica nije poznata u trekerskim krugovima jer to, očito nekome, ne pogoduje. Znači, ST mora ići naprijed. Kakvo je to vraćanje u prošlost i pobijanje svega što je do tada snimano Roddenberryjeva riječ vrijedi koliko i kovanica od 3 kune. Da se njega slušalo, Patrick Stewart nikad nebi dobio ulogu Picarda, Deanna Troi bi imala tri sise, a žene u TNG-u nikad ne bi nosile hlače. Star Trek je ono što je usprkos Geneu Roddenberryju, ne zbog njega. Barem tako kaže William Shatner u svojim memoarima. Inače, taj isti GR nije učinio ništa kad je Grace Lee Whitney zamalo silovana na setu. Štoviše, govorilo se i da je on sam bio počinitelj, iako o tome nitko nije htio pričati (bio je na glasu kao kurviš i šovinista, te je bio notorni alkoholičar i ovisnik o narkoticima). Pa ako te zanima zašto je Janice Rand preko noći nestala iz serije, sad znaš. T'Grel je napisao/la: 6. ENT se predstavlja kao pre-TOS era: pa ljudi, TOS je prvi, TOS je Star Trek Original i kako ga onda ENT može ''zamijenit''... Ne zamjenjuje ga. Čak mu ni ne prethodi, jer je TOS dio izvorne vremenske linije, ENT je u novoj (ono o čemu sam gore pisao). Citat: 7. U kojim se kasnijim serijalima spominju prisutni Sulibani i Xindiji?? Ne spominju se, a Xindiji su napali i Zemlju. Zašto to nije zabilježeno u kasnijim serijalima. Mislim da nam je poznato Čitaj ono iznad. Citat: 8. Archer je dobio kapetansko mjesto zbog svog oca. Ok, možda se i potrudio ali veza je bila jača. Istina. Citat: 9. Trebalo je zaradit pare pa se snimio ENT i išlo se pokrpavat rupu koju je namjerno Gene ostavio od Prvog konakta do ST ere. I onda su se našli neki tamo producenti i scenaristi koju su išli krpat tu rupu. Išli su mjenjat Geneove ''naputke'' da se namjerno ostavi jedno vremensko razdoblje baš zbog toga da ne bude malverzacija. Zanimljivo, a nije mu bio problem prčkat po bližoj budućnosti i izmišljat razne Eugeničke ratove iz 1990-ih... Ajme, šta ja pričam, pa dogodili su se... Citat: 10. Mogli su, sa naprednom tehnikom i tehnologijom koju su imali 2000-tih godina snimit napredniji serijal od VOY-a, ali ne... oni se protivno zakonima fizike i vremenskog pravca vraćaju u prošlost Kakvi prokleti zakoni fizike i vremenskog pravca? Citat: 11. Svima onima kojima je Gene pijanac, ženskar i šta ja znam šta već to govore kako bi ga oblatiti braneći ove nabodune scenariste koji su napravili ENT zbog toga što su htjeli zaradit i nešto su na brzinu napravili. Rick Berman je (na žalost) osobno izabran od GR-a za svog nasljednika. Nije ni čudo. Pitaj boga na čemu je GR bio kad se to dogodilo. Brannon Braga je pak svoju karijeru gradio na TNG-u, te napisao neke od najboljih epizoda uključujući i All Good Things. No sad, kako se probio na mjesto producenta, pitaj Boga... Citat: 12. Trebalo se čekat par godina pa onda dat novi ST, a ne ovako navrat-nanos napravit ''novi ST''. I George Lucas je 20 godina čeka inspiraciju za svoj SW Lucas tvrdi da je priča za nova tri filma postojala odavno, samo je čekao nove tehničke mogućnosti. Citat: 13. U prve dvije sezone ENT ne postoji naziv Star Trek. Zašto? Zato jer je tada važilo uvjerenje da je riječ "Enterprise" gotovo sinonim za "Star Trek," te da bi oba pojma u naslovu bila previše. Ovo sam pročitao u nekom intervjuu dosta davno. Citat: 14. Da je Gene htio prikazat početke Federacije, to bi već s TOS-om napravio. Ali kako napisah prije, nije. Bio si na kavi s njim prije nego što je umro, pa ti je rekao? Citat: 15. Zašto ENT ima samo 4 sezone, a Trek serije imaju po 7, izuzev TOS? Zato jer u današnjem svijetu serija vrijedi onoliko koliko i onih 15 minuta reklamnog prostora u tih sat vremena koliko traje svaka epizoda. ENT je ukinula nova garnitura ljudi u CBS-u, kao dio preorijentacije te mreže na sasvim drugu vrstu publike. UPN (program na kojem je išao ENT), ugašen je da bi se stvorilo mjesta za CW, program namijenjen prvenstveno mlađoj ženskoj publici. Istina, ENT je imao dosta lošu gledanost (jako je pala tijekom vrlo loše druge polovice 2. sezone), no vrlo je upitno da li bi i bolje brojke spasile seriju s obzirom na klimu koja je tada vladala na CBS-u. E, i još jedna stvar. Poznato je da se direktor CBS-a Moonves (koji je tada ustoličen) i Rick Berman otvoreno mrze godinama. Bermanu je ovim ukidanjem Moonves uništio karijeru i to je njegova velika pobjeda. Ne mogu reć da mi je žao. Ima još jedna stvar, doduše... U tom je periodu mnogima Treka bilo puna kapa... Vidjelo se to po "Nemesisu" koji je bio toliko neuspješan da ga mnogi međunarodni distributeri nisu htjeli ni otkupiti (uključujući i naše). Citat: 16. Zašto ENT-ovcima smeta zadnja epizoda serije? Zato jer se u njoj pojavljuju Riker i Troi. NIKAKO!!! Vidi se da ne znaš puno o toj temi. Citat: 17. Kako objasniti temporalne i ostale vremenske zavrzlame u ENT-u? Onako kako sam ja to učinio u gornjem dijelu posta... Citat: 18. U ST enciklopediji, koja sama po sebi nije kanon, Kraj rasprave. BTW, u novijim izdanjima se ENT spominje. Citat: 19. ENT-ovci su uvjereni da je ENT Trek i grčevito, nasilno ga brane. Ne smije im se reći da ENT nije Trek, odmah zlo i naopako. Yep. Ispričavam se u ime nekih... Citat: 20. Govori se da ENT krši kanon i to poprilično. Kako onda može bit Trek? Zar kanon nije mjerilo nečega što je Trek? Za ime Isusovo... S obzirom na sve viđeno kroz godine, pravilnije je reći da je kršenje kanona mjerilo nečega što je Trek. Pogledaj ovaj video: http://www.youtube.com/watch?v=d1chtJQFQNs(obavezno štivo za svakog trekera). Citat: 21. Zašto su producenti tek u 3. sezoni ENT-u stavili prefiks ''Star Trek''. Da se digne ugled serije izgubljen u lošoj drugoj polovici druge sezone. Očajnički potez, moglo bi se reći, no dobar, jer je treća sezona neusporediva s prve dvije (u pozitivnom smislu). Citat: 22. Zašto u TNG-u nisu zaboravljene vrste kao Ikonijanci i T'Koni koji su stari tisućama godina, a u kasnijim serijama nema spomena vrsta koje su bile u ENT-u, a razlika je koja stotina godina?? A koje, Sulibani i Xindiji? Sulibani su kasnije vjerojatno vrlo nebitni (u ENT-u su ionako samo marionete), a Xindiji se ne spominju iz gore navedenih razloga. Citat: 23. ENTovci koriste izraz ''ENT je Trek zato što je Trek''. Kako, molim? Argumentirajte. Ja radije kažem - "ENT je Trek jer su tako rekli vlasnici franšize." Trekije nitko ne pita. Nikad ih nitko ništa nije ni pitao. Tako stvari funkcioniraju. Citat: 24. Kanon su ustaljene činjenice, a ustaljenost i dosljednost nije vrlina ENT-a 25. Veliki su se sukobi događali u ENT-u, jel tako? Je. A zašto se o tim sukobima ne uči na Star Fleet akademiji? 26. Picard zna za Kirka, Sisko zna za Picarda, Janewayica zna za Picarda. Zašto nistko od slavne četvorice ne zna za Archera? 27. Kirk zna za Prvi konakt, Picard zna za Khitomersku bitku, zašto nitko ne zna za napad Xindija na Zemlju? 29. Ako je NX-01 prvi Enteprise, zašto je Picard poželio sjesti u kapetansku stolicu prvog Enteprisea, koji je, vidi, bio Kirkov Enteprise. Zašto su Sisko i Dax otišli na Kirkov Enteprise, a ne na Archerov kad je Archer prvi kapetan, osnivač UFP-a Vidi ono gore... Citat: 30. Kada su temporalni istražitelji pitali Siska na kojem je Entepriseu bio, on je odgovorio na prvom, Enteprise-A. A kasnije je spomenuo da je bilo 5 Enteprisea: A, B, C, D i E. Zašto nije spomenuo slavni prvi zemaljski međuzvjezdani brod Enteprise NX-01 i rekao da je bilo 6 Entepriseova?? Zato jer je prvi federacijski puno slavniji od prvog zemaljskog? Također, vidi ono gore... Citat: Koliko god mi koji volimo Trek (TOS, TNG, DS9 i VOY) se trudili dokazati da ENT nije Trek, A mi ostali ne volimo Trek? Nije da sam TNG prvi put gledao (i zavolio ga) pred gotovo 20 godina... Uf, umoran sam. Mislim da je ovo moj zadnji post na ovu temu... Ne mogu vjerovat da sam toliko vremena posvetio ovoj temi. No dobro, mislim da je vrijedilo.
|
| sri 07 tra, 2010 11:36 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Oz, smatraš li da je reboot s kojim su se scenaristi vadili iz vlastitih gov*na pametan potez i dobar za budućnost Treka?
|
| sri 07 tra, 2010 11:49 am |
|
 |
|
bubica
|
shirajzl je napisao/la: Oz, smatraš li da je reboot s kojim su se scenaristi vadili iz vlastitih gov*na pametan potez i dobar za budućnost Treka? Objektivno - da (franšiza je opet popularna). Subjektivno... Hm, baš i ne. Inače, ja promjenu nastalu ENT-om ne smatram rebootom, samo malim zaokretom. ENT možda jest u alternativnoj stvarnosti, no ta je vrlo vrlo slična originalnoj. Pa čak ni ovaj novi film ne vidim kao reboot, već također kao zaokret, samo naravno mnogo mnogo veći.
|
| sri 07 tra, 2010 11:53 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Jel misliš da postoji opasnost da scenaristi otvore novi vremenski pravac ako jednom zas*ru i ovaj novi?
|
| sri 07 tra, 2010 11:59 am |
|
 |
|
bubica
|
shirajzl je napisao/la: Jel misliš da postoji opasnost da scenaristi otvore novi vremenski pravac ako jednom zas*ru i ovaj novi? Brijem da ne. Al nikad ne znaš. 
|
| sri 07 tra, 2010 12:04 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|