Re: Passion of the Christ (2004.)
evo, knock yourself out:
http://www.jesus-passion.com/DOLOROUS_P ... CHRIST.htmtu ti je cijela knjiga prevedena na engleski + neš što se događalo nakon svega toga...
koliko se sjećam, od svih stigmatiziranih osoba, ona je prošla cijelu pasiju od početka do kraja, s razdobljem prije i poslije, a to je trajalo duže od 3 mjeseca... s tim da nije ona zapisivala (jer nije mogla, ne) nego je došao neki lik/novinar i pisao... s tim da se računa, ove "meditacije" se ne smatraju objavama već vizijama... dakle, vizija je prilagođena onome koji je prima, i ne mora biti potpuno povjesno točna, već je dana tj namijenjena onome koji je dobija da bi je taj mogao lakše prihvatiti i shvatiti... to govorim jer mnogi kritičari njene malenkosti (koji prije toga očito nisu čitali djela Tereze Avilske) s*ru protiv nje...
mel gibson, sklon nasilju kakav jest, iskoristio je vrlo detaljno opisane scene mučenja...
A što se tiče konkretno filma (vidim da sam malo offtopic

, zanesoh se), da, film je brutalan, a onog koji vodi djecu da gledaju taj film (bio klerik ili ne) treba... ne znam... nemam prave riječi za takvo nešto besmisleno...
Meni je film bio odličan, ali nije baš za nedjeljno popodne...