Sada je: uto 28 srp, 2026 5:47 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 Što ljudi na Zemlji rade? 
Autor/ica Poruka
PARTIJA

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
 Što ljudi na Zemlji rade?
Sorry ako je već bila tema...

Dakle, znamo cijelu priču o tome kako je na Zemlji sve savršeno, med i oras...

Pošto postoje replikatori i svatko ima apsolutnu mogućnost da zadovolji svoje životne potrebe, što ljudi rade, čim se bave?

Ok, postoje restorani da se napravi hrana bolje od replicirane. Onda recimo ljudi se bave umjetnošću vjerojatno...Ali, što je s onima koji ne kuhaju, ne slikaju/skladaju i ne lete po svemiru?

Sjede ispred replikatora i loču? :mrgreen:

čet 14 sij, 2010 12:02 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Post Re: Što ljudi na Zemlji rade?
Meni jednostavno nejde u glavu kako ručno možeš pripremiti hranu bolju od one koju pripremi stroj koji hranu slaže atom po atom po tvojim posebnim željama.

čet 14 sij, 2010 12:36 pm
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Spol: Ženski
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Zato jer ljudi to rade s osjećajem? 8-[

čet 14 sij, 2010 1:31 pm
Cadet 4th year
Cadet 4th year

The Boz je napisao/la:
Meni jednostavno nejde u glavu kako ručno možeš pripremiti hranu bolju od one koju pripremi stroj koji hranu slaže atom po atom po tvojim posebnim željama.

Kak može klopa iz replikatora biti bolja od regularne? Cijelo vrijeme su npr. štrukli iz replikatora rađeni po istoj šemi, a znamo svi da treba nekad metnut više vrhnja, nekad manje, više sira-manje sira, nekad se malo bolje treba zapeć...
Hrana iz replikatora je kao oni Montana sendvići, napravljeni su prije pol godine, bili u frižideru i sad ih klopaš,a okus sigurno nije kao kad su napravljeni friški.

ne samo klopa, i mene interesira kaj rade "regularni" ljudi ak nisu u Floti? Kak postoji medicinski hologram, jel imaju svi doma možda hologram za čišćenje? Umjesto televizije, jel ljudi doma imaju instalirane male holodeke, pa onda unutra krate vrijeme?
Kak putuju, npr. iz Zagreba do Los Angelesa, samo se teleportiras ili...?

sad bum malo u offtopic oko dešavanja na Zemlji:
Jel i dalje se igra Liga prvaka i jel Dinamo možda prezimil u Europi?
Postoje li uopce države kao države?
Zakaj nema nijednog Indijca u Floti a po natalitetu u 24. stoljecu oni bi trebali zauzimati skoro pol planete?
Jesu se ujedinile pravoslavna i katolička crkva?
Jesu našli Atlantidu?
Jesu istražili ocean?

čet 14 sij, 2010 1:53 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Vidiš, nisu svaki put po istoj šemi. U tome je i fora. Svaki lik na Voyageru ima vlastitu recept za zagorske štruklje, to je ustanovljeno nekoliko puta. Čak si i prilikom naručivanja mogu neke detalje recepta izmjeniti.

čet 14 sij, 2010 1:55 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Slabo smo vidjeli Zemlju u Treku. Uglavnom vidimo San Francisco i Stožer. Pored toga smo vidjeli...što sve? Farmu u Oklahomi, vinograd u LaBarreu, uličicu u New Orleansu, zatvor na Novom Zelandu, birtiju u Marseilleu...još nešt?
Po onome što smo vidjeli ispada kao da pola Zemljana je u Floti. Djelomično za očekivati, jer Zemlja je postala vođa Federacije. Ovi ostali su možda trgovci, znanstvenici...uglavnom tercijarni i kvartarni sektor...rijetki su ostali primjerice poljoprivrednici ko Robert Picard, koji to više radi iz inata prema svemu nego iz vlastitog gušta. Rudarenje i slične opasne stvari pretpostavljam da rade hologrami.

Tuvix je napisao/la:
Kak putuju, npr. iz Zagreba do Los Angelesa, samo se teleportiras ili...?

Valjda neki planetarni šatlovi, a može i teleportacija. Puno brže.

Tuvix je napisao/la:
Jel i dalje se igra Liga prvaka i jel Dinamo možda prezimil u Europi?
Postoje li uopce države kao države?
Zakaj nema nijednog Indijca u Floti a po natalitetu u 24. stoljecu oni bi trebali zauzimati skoro pol planete?

Bio je jedan Indijac, Singh. Bio je glavni strojar u prvoj sezoni TNG-a, al brzo je ubijen. Glede država, nešto slično sam se i ja upitao na nekoj drugoj temi (ne sjećam se kojoj hmm); o upravnom ustrojstvu planeta. Kroz Trek su se samo spominjale Europska hegemonija, Novi Ujedinjeni Narodi, Istočna koalicija i sl...al ništa zapravo od toga nismo vidjeli.

A Dinamo će rasturati u 24. stoljeću. Mamićev praprapraprapraunik će transformirati NK Dinamo u PS Dinamo (parisses squares), i osvojit će Ligu prvaka protiv andorijskog PS Coolheadsa; u dramatičnoj utakmici pred prepunim stadionom T'Pol Tucker na Vulkanu. (Dinamo će imati prednost jer Andorijanci nisu navikli na tak toplo vrijeme)

čet 14 sij, 2010 3:45 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

I pobjednički gol zabija praprapraprapraprapraprapraunuk Modrića, i to glavom, za inat Coolheadsa.

čet 14 sij, 2010 5:08 pm
Make it so
Make it so

Hrčak je napisao/la:
Zato jer ljudi to rade s osjećajem? 8-[

I s ljubavlju :zubo:

Pa putuje se teleportacijom ...jede se iz replikatora ili jednostavno sam spremas svoju hranu ...sport je i dalje najposjecenija stvar kad je zabava u pitanju ..itd 8)

čet 14 sij, 2010 6:12 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Miki je napisao/la:
Glede država, nešto slično sam se i ja upitao na nekoj drugoj temi (ne sjećam se kojoj hmm); o upravnom ustrojstvu planeta. Kroz Trek su se samo spominjale Europska hegemonija, Novi Ujedinjeni Narodi, Istočna koalicija i sl...al ništa zapravo od toga nismo vidjeli.

...koliko sam ja skužio postoji UNITED EARTH...
...koja bira svojeg predstavnika/predsjednika...
...a da li su neke države ostale zasebno, to neznam...
...no uglavnom društvo se totalno promjenilo...
...moralnost/otvorenost/napredak...
...pa je možda prestala potreba za moći od kad je kapital mrtav...
...pa je onda i prestala potreba za državama...

Miki je napisao/la:
A Dinamo će rasturati u 24. stoljeću. Mamićev praprapraprapraunik će transformirati NK Dinamo u PS Dinamo (parisses squares), i osvojit će Ligu prvaka protiv andorijskog PS Coolheadsa; u dramatičnoj utakmici pred prepunim stadionom T'Pol Tucker na Vulkanu. (Dinamo će imati prednost jer Andorijanci nisu navikli na tak toplo vrijeme)

...Dinamo nažalost neće opstati do 24 st. kao klub...
...naime jedna sekta će zavrtit Mamićevom pretku glavu...
...on će narediti upravi i igračima da se pridruže tok kultu...
...ako se ne pridruže, otkaz...
...i oni koji ostaju nakon nekog vremena izvršit će obredno masovno samoubojstvo... O:)

čet 14 sij, 2010 10:52 pm
Profil ICQ Web stranica
PARTIJA

Po tome su se svi ljudi na Zemlji izjednačili po mentalitetu...Inače ne mogu zamisliti jednog Balkanca da nešto radi kad već može ležat u hladovini s pivom u ruci po cijele dane...S pauzom za koji sat u holodeku...

Miki je napisao/la:
Po onome što smo vidjeli ispada kao da pola Zemljana je u Floti. Djelomično za očekivati, jer Zemlja je postala vođa Federacije.

Ne slažem se s ovim. Da je Zemlja ne znam koliki vođa Federacije, zašto bi tako velik broj ljudi riskirao život radeći za Flotu...Bez obzira što radio za njih, makar i neki uredski posao (ako to postoji), uvijek te mogu poslat na neku starbase i onda putem naj*beš...Bolje ostati na Zemlji i baviti se bacanjem pogleda u vis...

pet 15 sij, 2010 12:06 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Pa da, ako ćemo tako gledati onda doista 'there's no place like home'. Al nije Flota samo vojska; Flota je i znanost; istraživanje, upoznavanje novih vrsta i civilizacija, odlaženje tamo gdje još nitko nije išao. Opasnosti su usputna nevolja.

pet 15 sij, 2010 4:15 pm
PARTIJA

Miki je napisao/la:
Pa da, ako ćemo tako gledati onda doista 'there's no place like home'. Al nije Flota samo vojska; Flota je i znanost; istraživanje, upoznavanje novih vrsta i civilizacija, odlaženje tamo gdje još nitko nije išao. Opasnosti su usputna nevolja.

Na to sam i mislio, zašto se izlagati usputnoj nevolji kad možeš ostati na Zemlji i rizik smanjiti na minimum.

pet 15 sij, 2010 10:18 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
shirajzl je napisao/la:
Na to sam i mislio, zašto se izlagati usputnoj nevolji kad možeš ostati na Zemlji i rizik smanjiti na minimum.

uvijek imas pustolova koji traze avanturu, i to ne usprkos nego upravo radi tog jednog rizika, neizvjesnosti i slicno.

pet 15 sij, 2010 10:30 pm
Profil ICQ Web stranica
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
shirajzl je napisao/la:
Pošto postoje replikatori i svatko ima apsolutnu mogućnost da zadovolji svoje životne potrebe, što ljudi rade, čim se bave?

Razmnožavaju se...

sub 16 sij, 2010 3:05 am
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
The Boz je napisao/la:
Vidiš, nisu svaki put po istoj šemi. U tome je i fora. Svaki lik na Voyageru ima vlastitu recept za zagorske štruklje, to je ustanovljeno nekoliko puta. Čak si i prilikom naručivanja mogu neke detalje recepta izmjeniti.

Upravo tako, postoji hrpa varijanti svakog jela programirana u replikator. Tako da okus svaki put može bit drugačiji.

Svaka organska materija koja se teleportira, može se replicirati kao hrana u replikatoru.

Stoga ja mislim da je njima više zadovoljstvo jesti hranu ''prirodno'' skuhanu, samo zato jer nije iz replikatora, malo za promjenu, nego što je ukus nešto bolji.
:-k

ned 17 sij, 2010 2:00 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: