|
Sada je: čet 04 lip, 2026 3:55 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Capri je napisao/la: Ljudi, pogledajte malo pažljivije...
gledam, ja, gledam
i nebih se bas slozio s tobom.
bilo koju promjenu mozemo okarakterizirati ili kao evoluciju ili kao revoluciju.
Crkva je u svoje vrijeme imala par revolucija koje su zavrsavale manje ili vise krvavo, a u dogorocnom pogledu, samo su stvorile razdor među ljudima. tako da, kad je u pitanju Crkva ja sam nekako skloniji ideji evolucije. za to je, dakako, potrebno vise vremena, ali smatram da je krajnji rezultat bolji nego sto bi mogao biti da se radi o revoluciji. dakle, bitno je da se stvari pomicu na bolje, i bitno je da se pomicu konstantno.
istina je da Crkva jos uvijek nije pustila neke zastarjele ideje, ali to neznaci da nikada i nece, a po brzini napradka (kako same Crkve, tako i covjecanstva u cjelini) u proteklih sto/dvjesto godina, rekao bih da necemo jos dugo morati cekati te promjene, promjene na bolje.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 20 ruj, 2006 10:25 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
Nekad mislim da smo sami u svemiru, a nekad da nismo. Obe ideje
izgledaju mi podjednako zastrašujuće
(Artur Klark )
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pon 25 ruj, 2006 1:15 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 16 svi, 2006 7:02 am Postovi: 1066 Lokacija: Atlantis
|
Lijepo rečeno, oboje je zastrašujuća pomisao.
_________________ "That is Lt. Colonel errand boy to you."
|
| sri 27 ruj, 2006 9:24 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
|
Meni nije zastrasujuce to
Nego sto nas sad posjecuju izvanzemaljcu i nase vlade to zataskavaju (tj. samo SAD)
Jedna drzava je bila objavila snimke o izvanzemaljcima
Sve snimke koje su imale stavile su da mogu svi ljudi pogledati
Nesjecam se koja drzava ali znam da sam to cuo na "Na rubu znanosti"
_________________ Mind is terible thing to waste
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
|
| sri 27 ruj, 2006 11:22 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
To mi zvuči previše kao teorija zavjere... "vlade zataškavaju"... Ne sviđa mi se prizvuk toga. Iste te vlade ili koje god organizacije unutar neke države mogu postiti takve glasine kako bi među ljudima proizvele ozračje paranoje, evo SAD je odličan primjer za to - M. Moore je to izvrsno prikazao.
Kad se radi o izvanzemaljskom životu -- vjerovat ću u ono što znanost potvrdi. That's it.
|
| sri 27 ruj, 2006 11:33 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
|
Ejj 100 ljudi 100 cudi
Svatko ima pravo na svoje misljenje
Ja svoje necu mijenjati ali necu ni tebe nagovarati da promijenis svoje
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
|
| sri 27 ruj, 2006 11:36 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ja se slazem sa capri... kad znanost potvrdi, onda cu tek reci da sa sigurnoscu postoji izvanzemaljski zivot
a ako neke vlade zataskavaju eventualne dokaze ili cak posjete aliena, a boze moj... meni se ne zuri dokazati da alieni postoje... sa time necu nikako profitirati a i necu nista izgubiti ako ostane trenutna situacija
ako ih veseli da to taje i ako veseli aliene (jel tesko da bi ih skrivali bez njihovog pristanka), neka im bude... ja volim da ljudi (ili alieni) budu sretni 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 27 ruj, 2006 3:38 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Slažem se s Chakyjem!  Šta imam od toga da znam da postoje ili ne postoje alieni? Trenutno sad mi više treba novi posao 
|
| sri 27 ruj, 2006 9:07 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Capri je napisao/la: Slažem se s Chakyjem!  Šta imam od toga da znam da postoje ili ne postoje alieni? Trenutno sad mi više treba novi posao 
mozda bi ti alieni mogli ponuditi posao 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 27 ruj, 2006 9:30 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Istina
Mozda ti bas Alieni ponude posao
Ja znam da bih ja prihvatio
Jer bi vjerojatno bio bolje placen
A i postoji mogucnost da putujem svemirom 
|
| sri 27 ruj, 2006 9:52 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ijooooj onda bih bila intergalaktički šrink, pa koja bih ja faca bila!!
|
| sri 27 ruj, 2006 10:54 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ant je napisao/la: Capri je napisao/la: Ljudi, pogledajte malo pažljivije... gledam, ja, gledam  i nebih se bas slozio s tobom. bilo koju promjenu mozemo okarakterizirati ili kao evoluciju ili kao revoluciju. Crkva je u svoje vrijeme imala par revolucija koje su zavrsavale manje ili vise krvavo, a u dogorocnom pogledu, samo su stvorile razdor među ljudima. tako da, kad je u pitanju Crkva ja sam nekako skloniji ideji evolucije. za to je, dakako, potrebno vise vremena, ali smatram da je krajnji rezultat bolji nego sto bi mogao biti da se radi o revoluciji. dakle, bitno je da se stvari pomicu na bolje, i bitno je da se pomicu konstantno. istina je da Crkva jos uvijek nije pustila neke zastarjele ideje, ali to neznaci da nikada i nece, a po brzini napradka (kako same Crkve, tako i covjecanstva u cjelini) u proteklih sto/dvjesto godina, rekao bih da necemo jos dugo morati cekati te promjene, promjene na bolje.
Ja ne znam postoji li kakav mehanizam da se evolucija ubrza, jer kad čujem ovakvo nešto, osjećam se zgroženo....
Razmislite malo da li bi institucija koja bi trebala biti moralna svjetiljka SMJELA imati ovakav dokument??!
http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/p ... 389684.stm
ukratko, osigurava tajnost počinitelju i slobodu od optužbi, ušutkava žrtvu i potencijalne svjedoke prijetnjom ekskomunikacije. Osim toga, direktno se protivi svemu onome što Biblija poučava (posebice Novi Zavjet). Tko je ono spominjao pozitivne pomake??
A evo kako se tretira krivce i žrtve...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/c ... 879407.stm
Samo dio članka:
The ensuing gardai investigation resulted in Fr Fortune being charged with 66 counts of sexual, indecent assault and buggery relating to eight boys. 18 years after the first complaint, the Catholic Church was finally forced to remove him from duties.
Moj zaključak - evolucija je prespora stvar.
|
| pon 02 lis, 2006 4:33 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
Možda evolucija i je spora stvar ali sami razvitak čovječanstva je nevjerojatan, evo prije samo 200 godina je Napoleon pokoravao Europu, a sjetite se koja su se tada sredstva i oružija koristila ili još bolje sami status građana i tadašnje tehnologije!? Vrlo brzo se razvijamo, naime mi se toliko brzo razvijamo da je nemoguće predvidjeti sljedećih 10 godina(bez utjecaja nekih SF serija). Ja sam samo sretan što živim u dobu u kojem je gotovo sve moguće, pa i putovanje svemirom! Dream is an illusion until it come true!
|
| pon 02 lis, 2006 4:45 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ja bi ipak htio da sam se rodio u svijetu u kojem je moguce putovati svemirom bez placanja
I u kojem bi mogao imati svoj svemirski brod ili cak da sluzim u nekom svemirskom brodu
Ali to sam ja 
|
| pon 02 lis, 2006 5:53 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Dečki, jeste li uopće pogledali linkove? Ovo baš i nema veze sa svemirom... jer dok se ovakve stvari događaju na Zemlji i zataškavaju jedni će si plaćati putovanja u svemir a drugi umirati od gladi
|
| pon 02 lis, 2006 6:13 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|