Sada je: pet 17 tra, 2026 12:17 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 140 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća
 Intrepid VS Galaxy 

Koji od ova dva broda je taktički jači?
Intrepid 37%  37%  [ 7 ]
Galaxy 58%  58%  [ 11 ]
Ne znam...podjednaki su 5%  5%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 19

Intrepid VS Galaxy 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Post Re: Intrepid VS Galaxy
Prometheus i Defiant bi crkli u prvoj sezoni.

sri 02 pro, 2009 2:25 am
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Ant je napisao/la:
da, ali Galaxy ima daleko veće šanse da preživi duže vremena bez kontakta s Federacijom od recimo Defianta, premda Defko ima jače fazore torpeda i slično.

Pa naravno kad je Defiant dizajniran za kratkotrajne taktičke zadatke, prvenstveno eskort.

sri 02 pro, 2009 3:00 am
Profil Web stranica
Overlord
Overlord

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Galaxy ima definitivno veću vatrenu moć od Intrepida, a Intrepid je brži i manervabilniji što stoji.

Dokaz da Galaxy ima veću vatrenu moć je sljedeći:

GALAXY CLASS

Citat:
Affiliation: Federation Starfleet
Type: Explorer
Active: 2360s-
Length: 642.51 m
Beam: 463.73 meters
Height: 195.26 meters
Mass: 4,500,000 metric tons
Decks: 42
Crew complement: roughly 1,014 (officers, enlisted, and civilian)
Speed: Warp 9.8 (Possible at an extreme risk)
Warp 9.6 (12 hours)
Warp 9.2 (max. cruise)
Warp 6 (initial average cruise)
Warp 5 (later implemented Starfleet speed limit)
Armament: 12/14 phaser arrays; 2 torpedo launchers; 250 photon torpedoes
Defenses: Deflector shields

Citat:
Tactical systems

The Galaxy-class was equipped with ten phaser banks, distributed in phaser arrays at various points along both hulls. One array was located on the dorsal of the battle section and could only be used following a separation. There were also fore and aft torpedo launchers on the engineering section. (TNG: "Conundrum") Each launch tube was capable of firing at least five photon torpedoes simultaneously, each torpedo capable of being independently targeted. (TNG: "The Arsenal of Freedom", "Yesterday's Enterprise") In the 2360s, Galaxy-class ships typically carried about 250 photon torpedoes. The torpedo launchers were also capable of launching probes. The Galaxy-class also supported a high-capacity deflector shield grid. (TNG: "Conundrum")

While "Conundrum" establishes that there were only ten phaser banks aboard the ship, a visual inspection shows twelve arrays and effects have established extra emitters on the nacelle pylons and in the forward torpedo launcher. (TNG: "The Best of Both Worlds", "Darmok") The aft-firing saucer launcher was never established in dialogue, but is visible on the filming model. The Star Trek: The Next Generation Technical Manual states that ten torpedoes can be launched simultaneously and 275 torpedoes are usually carried by the ship. In TNG: "Preemptive Strike", Ro stated there was a weakness in the aft-shields where the impulse exhaust destabilized them, but this appeared to be a scam as Captain Picard give the order to let the Ro's ship come through.

INTREPID CLASS

Citat:
Affiliation: Federation Starfleet
Active: 2370s
Length: 344 m
Mass: 700,000 metric tons
Decks: 15
Crew complement: approx. 150
Speed: Warp 9.975 (maximum warp)
Warp 9.75 (max. sustainable cruise velocity)
Armament: 13 Phaser arrays, 38 photon torpedoes,
Defenses: Deflector shields

Citat:
Tactical systems

The Intrepid-class utilized a ship-mounted phaser array system. The dorsal saucer section was covered by four phaser arrays, two of which extended from the aft curvature, along the length of the saucer and stop short of the auxiliary deflector incision. The aft firing arc was covered by two smaller arrays, angled on the rear of the saucer section. The relative bottom of the ship was protected by two similar arrays as on the dorsal saucer section, extending to the rear of the saucer and following the curve to the auxiliary deflector incision. More protection was provided by an array that extended across the ventral engineering hull just fore of the warp core ejection port. Far-aft strips were provided on the underside of the mobile nacelle pylons and under the shuttlebay landing deck on the underside of the ship for a total ship's complement of thirteen arrays. (Star Trek: Voyager)
An additional phaser emitter was seen firing from the ventral surface of the ships right nacelle in "Unimatrix Zero".
[edit] Torpedo systems

The Intrepid-class housed five standard torpedo launchers (two fore and two aft, and one on the dorsal side of the ship ). The USS Voyager was loaded with type-6 photon torpedoes in 2371. She also had at least four class-10 photon torpedo warheads and two tricobalt devices in her torpedo arsenal, as well as spatial charges. Quantum torpedoes were also compatible with Intrepid-class launchers, with some modification. (VOY: "Caretaker", "Resolutions", "Dreadnought", "Scorpion, Part II", "In the Flesh", and more)

Iz ovog se jasno vidi da Galaxy ima daleko više torpeda i skoro jednak brod fazorskih emitera/torpednih lansera (razlika je u tome što Galaxy može 10 torpeda istovremeno ispalit za razliku od Intrepida). To dokazuje da je Galaxy moćniji brod od Intrepida.
I BTW to su kanonski podaci skinuti s memory alphe i nije ništa mjenjano (bar ja nisam mjenjao ništa) :wink:

slika

ST battles audio/video tribute!

sri 02 pro, 2009 3:26 pm
Profil YIM Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
_Oz je napisao/la:
Galaxy je veliki pokretni hotel sa pet zvjezdica, nikakav ratni brod, barem ne po namjeni.

A s obzirom da je ta klasa dosta starija od Intrepida, logično je da je tehnološki u zaostatku.

Upravo tako. Primarna funkcija te klase, su diplomatske misije. Prijevoz kolonista, razne opreme, lijekova. Ugošćavanje raznih ambasadora i slično. Kako se i vidi u TNG-u.

Većinu broda čine kabine te prostorije za život i rekreacije.
Mislim ima i trgovinu, frizerski salon, beauty centar, arboretum, nekoliko holodeka, vrtić, školu. Razne prostorije za razne aktivnosti, kao što su gimnastika, mačevanje i slično. Nije to ratni brod.

Prevozi i obitelji.

Intrepid je bolji brod, kako se i vidi u Voyageru.
Jedan brod, je preživio tolike nedaće u delta kvadrantu. Ostao je u komadu punih 7 godina.

A mnogi galaxy-iji su uništeni i u TNG-u i DS9-u.

Sovereign, opet ti koristiš ljestvice, koje se ne spominju u niti jednoj epizodi star treka, stoga one nisu dokaz tvrdnje.
:wink: :thumbs2:

sri 02 pro, 2009 7:35 pm
bubica
bubica

RAI'TARA je napisao/la:

Pa u Dominijskom ratu. No flota nikad nebi za flagship izabrala klasu koja u trenutku gradnje nije među taktički najjačima. Nebi imalo smisla, jer poanta flagshipa je da sa njega admiral (ili komodor) zapovijeda cijelom flotom u bitci.

sri 02 pro, 2009 7:44 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

_Oz je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Pa u Dominijskom ratu. No flota nikad nebi za flagship izabrala klasu koja u trenutku gradnje nije među taktički najjačima. Nebi imalo smisla, jer poanta flagshipa je da sa njega admiral (ili komodor) zapovijeda cijelom flotom u bitci.

U star treku nije nužno tako. Kako smi vidjeli postoji puno federacijskih floti. 7. flotom zapovjedao je Admiral Ross, sa brodom Intrepid klase.

Zapravo da bi brod bio flag ship, on mora bit dobar u ama baš svemu, ali to ne znači da mora bit najbolji u svemu.

Recimo normalno je da znanstveni brodovi imaju savršene senzore, ali im je zato naoružanje slabo. Flagship ima zadovoljavajuće senzore, ne tako dobre kao znanstveni brodov brodovi, ali dovoljno dobre, ali za razliku od njih ima i zadovoljavajuće naoružanje.

Što se tiče dominijskog rata. Kad je rat počeo galaxy klasa više nije bila flag ship. To je prestala bit nakon zadnje epizode TNG-a.

sri 02 pro, 2009 7:52 pm
Overlord
Overlord

Draga Rai, ak nisi znala osim tih ljestvica sam ti stavio dva citata direktno s memory alphe koji itekako imaju veze sa serijom te nemožeš i to poricat. Mislim ja ne kužim zakaj ti baš svaki moj dokaz opovrgavaš, al kad ti staviš neki dokaz onda je to sveto pismo i to se mora poštivat :P Daj budi malo kolegijalna i nauči prihvatit kad nisi u pravu :wink:
I ne znam već kolko put sam ovo rekao, al evo još jednom: Intrepid je istraživački brod, a ne ratni [-X

Dok Galaxy je multifunkcionalni brod koji se ekstenzivno koristio za vrijeme Dominijskog rata što se i vidi vrlo jasno na sljedećim slikama:

Image
slika

Ja ih tu vidim bar 4-6 na ovim slikama :thumbs2:

A pitam se gdje je Intrepid tu :-k :P

slika

sri 02 pro, 2009 8:48 pm
Profil YIM Web stranica
bubica
bubica

Sovereign je napisao/la:

OWNED! :lolsmjeh:

sri 02 pro, 2009 8:50 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
Sovereign je napisao/la:

Cuj, da su u dominijskom ratu koristili samo jedan Intrepid, ne bi bilo posteno prema Dominiju. I serija i rat bi prebrzo zavrsili. :zubo: :lolsmjeh:

sri 02 pro, 2009 8:53 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
Mr.Good je napisao/la:
Cuj, da su u dominijskom ratu koristili samo jedan Intrepid, ne bi bilo posteno prema Dominiju. I serija i rat bi prebrzo zavrsili. :zubo: :lolsmjeh:

:lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:
Khitomerskim sporazumima zabranjeno je korištenje potprostornih oružja i brodova Intrepid klase u bilo kakve vojne svrhe. :mrgreen:

sri 02 pro, 2009 11:04 pm
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Sovereign je napisao/la:
Draga Rai, ak nisi znala osim tih ljestvica sam ti stavio dva citata direktno s memory alphe koji itekako imaju veze sa serijom te nemožeš i to poricat. Mislim ja ne kužim zakaj ti baš svaki moj dokaz opovrgavaš, al kad ti staviš neki dokaz onda je to sveto pismo i to se mora poštivat :P Daj budi malo kolegijalna i nauči prihvatit kad nisi u pravu :wink:
I ne znam već kolko put sam ovo rekao, al evo još jednom: Intrepid je istraživački brod, a ne ratni [-X

Dok Galaxy je multifunkcionalni brod koji se ekstenzivno koristio za vrijeme Dominijskog rata što se i vidi vrlo jasno na sljedećim slikama:

[ http://images2.wikia.nocookie.net/memoryalpha/en/images/2/21/Federation_fleet_prepares_to_engage_Dominion_fleet.jpg ]
[ http://images4.wikia.nocookie.net/memoryalpha/en/images/1/13/Federation_fleet_departs_Starbase_375.jpg ]
[ http://jordanhoffman.com/wp-content/uploads/operation_return_1.jpg ]

Pa i Galaxy je istraživački brod, a ne ratni.. Nema nikakve razlike.
Uglavnom većina podataka u ljestvici nije iz serija niti filmova, stoga nisu kanon.

Što se tiče Intrepida. Postoje samo 4. Jedan je izgubljen u delti. Drugim upravlja Admiral Ross, a treći patrolira romulanskom granicom, kako se spominje u Nemesisu.

Isto tako na slici nema ni brodova Sovereign klase. Stoga po tvojoj teoriji oni su najslabiji brodovi u floti. :baeh:

Brodova galaxy klase ima puno, oni se proizvode godinama, naravno da će koristit brodove koji su na raspolaganju. A u bitkama brodovi Galaxy klase padali su ko kruške.

I Intrepid je multipraktik. Jedina razlika je u tome, što nije toliko udoban za putovanje ko Galaxy. Galaxy je ko hotel.

čet 03 pro, 2009 1:03 am
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian

Pa iskreno, ove brodove u daljini nije baš lagano za raspoznat koje su klase.
Tako da i postoji vjerojatnost da je koji Intrepid klase...
Mislim smiješno je za pomislit da u floti od tisuću brodova koliko je Federacija imala u Dominijskom ratu da niti jedan nije Intrepid klase...
Mislim samo malo logički razmisli...

čet 03 pro, 2009 2:59 pm
Overlord
Overlord

RAI'TARA je napisao/la:
Pa i Galaxy je istraživački brod, a ne ratni.. Nema nikakve razlike.

Da, ali Galaxy nekako više naginje prema borbenom brodu nego Intrepid :wink:

RAI'TARA je napisao/la:
Uglavnom većina podataka u ljestvici nije iz serija niti filmova, stoga nisu kanon.

Ta ljestvica nije iz Technical manuala, već se nalazi točno ispod slika određene klase i ona je kanon. A i u dosta navrata se u serijama i filmovima spominju identične karakteristike :thumbs2:
I BTW nisu tu samo ljestvice dokaz već i oni citati koje sam postao uz njih, koji su sto posto kanon i to nemožeš poreć :wink:

Samo kaj ja znam da hoćeš, jer bilo čiji dokazi koji pobijaju tvoje, po tvojoj procjeni su uvijek krivi pa makar su i kanon :roll:

RAI'TARA je napisao/la:
Što se tiče Intrepida. Postoje samo 4. Jedan je izgubljen u delti. Drugim upravlja Admiral Ross, a treći patrolira romulanskom granicom, kako se spominje u Nemesisu.

Ok za Voyager i Bellephron si u pravu, al ne sjećam se da je u Nemesisu spomenut ovaj treći koji patrolira romulanskom granicom :-k Ako mi daš citat gdje se to spominje, možda ti i povjerujem :mrgreen:

I BTW šta radi onda ovaj četvrti Intrepid :-k hvata Makije po pustinji? :lol:

RAI'TARA je napisao/la:
Isto tako na slici nema ni brodova Sovereign klase. Stoga po tvojoj teoriji oni su najslabiji brodovi u floti. :baeh:

Zapravo u to vrijeme je postojao samo jedan brod Sovereign klase i to je Enterprise E, ali o njemu ne raspravljamo u ovoj temi, a inače on je najjači brod u Starfleetu :thumbs2: te je i meni nejasno zašto ga nije bilo u najvažnijim bitkama protiv Dominija (al mislim da su to scenaristi napravili namjerno kako bi Defiant mogao doć do izražaja) :P

RAI'TARA je napisao/la:
Brodova galaxy klase ima puno, oni se proizvode godinama, naravno da će koristit brodove koji su na raspolaganju. A u bitkama brodovi Galaxy klase padali su ko kruške.

Baš to i nije istina [-X , jer su Defiant, Galaxy i Akira klase bili najzaslužniji za dobivanje nekih ključnih bitki u dominijskom ratu za razliku od brojnih Excelsiora, Mirandi, Steamrunnera, Sabera..., koji su padali ko kruške :P

RAI'TARA je napisao/la:
I Intrepid je multipraktik. Jedina razlika je u tome, što nije toliko udoban za putovanje ko Galaxy. Galaxy je ko hotel.

Po tome je i Galaxy multipraktik, jer kao što vidjelo u serijama/filmovima on također izvršava od istraživački, preko diplomatskih i transportnih pa sve do taktičkih misija :wink:

Suikotreki je napisao/la:
Pa iskreno, ove brodove u daljini nije baš lagano za raspoznat koje su klase.
Tako da i postoji vjerojatnost da je koji Intrepid klase...
Mislim smiješno je za pomislit da u floti od tisuću brodova koliko je Federacija imala u Dominijskom ratu da niti jedan nije Intrepid klase...
Mislim samo malo logički razmisli...

Baš i nebi rekao, jer se spominje samo 4 Intrepid klase u vrijeme Dominijskog rata što i je istina i kanon, kao što Rai kaže (Voyager je u Delti zapeo, druga dva ne znam di su). Jedini je Bellephron sudjelovao u bitkama izgleda :wink:

slika

čet 03 pro, 2009 3:45 pm
Profil YIM Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

1. Zašto bi Galaxy više naginjao borbama, baš suprotno, brod na kojemu žive obitelji i djeca i koji je pun rekreacijskih, posve nepotrebnih za rat prostora, to jednostavno ne može bit.

2. Ja ne poričem sve, što si citirao, već samo one podatke koje nisu iz serija.

Recimo mnogi podaci o brzini Galaxy klase nisu iz serija.

3. Intrepid, prvi brod te klase patrolira romulanskom granicom. Njegovo ime se vidi na zaslonu.

Četvrti brod te klase koristi odjel 31. To je vidljivo u epizodi u kojoj su agenti oteli Bashira. Setovi korišteni su oni isti iz Voyagera. Trebali su glumiti unutrašnjost 4. broda Intrepid klase.

4. Postoje najmanje 2 broda Sovereign klase. Po prvom obično klasa dobije ime. Kako se ovaj zove Enterprise-E, morao je postojati neki prije njega koji se zove Sovereign.

Iz istog razloga se rijetko vidi i Intrepid, jer je taj brod glavni u seriji Voyager, i namjerno su ga htjeli sačuvati primarno za to seriju. Ista stvar i za Sovereign klasu. Nju su čuvali za filmove.

Isto tako ni Galaxy klasa se nije koristila u DS9-u sve dok nije završio TNG, iz istog razloga ( iznimka je samo prva epizoda ).

Isto tako ni postaja DS9 u VOY-u, osim u prvoj epizodi.

5. U DS9-u smo vidjeli hrpu brodova Galaxy klase koji su se veoma brzo uništili. Dok su brodovi Defiant klase, uvijek preživljavali dulje.

6. Barem 2 broda Intrepid klase od 4 su sudjelovala u ratu. Jedan je bio zapovjedni brod.

Jedino se ne zna jeli brod intrepid klase u vlasništvu odjela 31 sudjelovao u ratu.
:)

pet 04 pro, 2009 1:41 am
Über Trekkie
Über Trekkie

glupo je porediti intrepid i galaksi iz prostog razloga sto je intrepid iskljucivo istrazivacki dok je galaksi kombo brod... sto se tice vatrene moci oba broda poseduju isto naoruzanje (obnovljivi stitovi, fejzori i fotonska torpeda) dok je jedina prednost galaksija u velicini... mislim da galaksi bez tanjira (borbeni deo) cak i slabiji od intrepida.

s druge strane intrepid ima instaliranu najnoviju tehnologiju i tu sije galaksija i to dosta... astrometriks, bio-provodnici, brzi, okretniji, najmanji brod koji poseduje holodek.

na slici koju je postovao souvereign ja vidim defianta kako vodi napad i u vezi sa tim dodao bih da sisku to nije ni malo smetalo da vodi napad na dominij sa defianta... taj brod (siskov defiant sa cloakom) je brutalno prikazan u DS9 i kao takav bi se prosetao kroz deltu... da podsetim da je on prvi federaciski brod sa ablativnim oklopom, rafalnim fejzorima i kvantnim torpedima.

sve u svemu intrepid je daleko savrseniji brod ali je galaksi mnogo veci i opremljeniji... sa druge strane defiant je najbolji 8)

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

uto 15 pro, 2009 8:34 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 140 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: