| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 5x01 - Night
Night (Noć) Sezona: 5 Epizoda: 01 Datum premijere: 14.10.1998. Prikazano na HRT-u: 12.11.2009. Scenaristi: Brannon Braga & Joe Menosky Redatelj: David Livingston Stardate: 52081.2 (2375) Gostujući Glumci: * Ken Magee - Emck * Steve Dennis - Night Alien * Martin Rayner - Doctor Chaotica Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Paris i Kim provode vrijeme u holodeku u jednoj od epizoda "Kapetana Protona". Međutim, usred odvijanja radnje, u holodek ulazi Doktor i prekida radnju jer su zakoračili u njegov termin korištenja holodekka. Paris želi dovršiti radnju i u prepiranju sa Doktorom, preopterećuju holomrežu. Chakotay na mostu to primjećuje, i govori im da to odmah riješe, jer najmanje što mu sada treba je kvar na holodekku. Na most dolazi Sedma i pruža Chakotayu izvješće u kojem nema niti jedne dobre vijesti. Voyager se nalazi u području gdje nema zvjezda niti planeta u krugu od 2500 ly. U "tmini" se nalaze već dva mjeseca i posada vrlo teško podnosi takvo okruženje, svi su pomalo na rubu živaca. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Night
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 12 stu, 2009 8:11 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: 5x01 - Night
Super epizoda, iako se sjećam da sam zaspao na pola kad sam ju prvi put gledao. Inače, nema mi baš smisla onaj mrak. Sedma kaže da je prostranstvo bez zvijezda raspona svega 2500 svjetlosnih godina, te da se vanjske zvijezde ne vide zbog theta-radijacije koja ometa senzore. Okej, ali zašto se onda ne vide zvijezde ni kroz prozore u menzi i osobnim kabinama?
|
| čet 12 stu, 2009 8:16 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| čet 12 stu, 2009 8:43 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 9. Super epizoda.
Inače u epizodi se spominje da sustavi koji imaju nezavisni izvor energije rade, poput holodekova, klimatizacije. Tako da to nije nelogičnost. ( a još od prvih epizoda prve sezone se spominje da holodek ima nezavisni izvor energije ne spojiv sa ostalim sustavima na brodu. B'elanna je rekla da je tu energiju nemoguće iskoristit za ništa drugo osim za rad holodeka )
A zvijezde se ne vide vjerojatno, zbog nekog oblaka, ili maglice sastavljenog od nekakve mračne tvari koja blokira svjetlost zvjezda.
|
| čet 12 stu, 2009 8:50 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
RAI'TARA je napisao/la: A zvijezde se ne vide vjerojatno, zbog nekog oblaka, ili maglice sastavljenog od nekakve mračne tvari koja blokira svjetlost zvjezda. Onda su to mogli i spomenut u epizodi, a ne čekat nas da smišljamo svakakva nategnuta objašnjenja. Whatever, dobra epka. Pogotovo mi se svidjela Janeway. Konačno su joj neke stvari došle do mozga.
|
| čet 12 stu, 2009 8:53 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
U ovoj epizodi me pomalo Janeway podsjeća na Archera, kad je on imao krivnju zbog događaja u delfijskom prostranstvu. 
|
| čet 12 stu, 2009 8:57 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
... ja mislila da su ono sulibani...  ... a malonce sam pobrkala s onima što kradu tehnologije i žele bit pametni...  pa sam bila zbunjena pola epke jer mi niš nije bilo jasno... ... bio je odličan dio kad se posada (viši činovi) udruži da "spase" janeway... ... malo borbe... fora vidjet neelixa u neurozi... za promjenu... 8
| čet 12 stu, 2009 9:38 pm |
|
 |
|
bubica
|
Spet je napisao/la: ... ja mislila da su ono sulibani...  ... a malonce sam pobrkala s onima što kradu tehnologije i žele bit pametni... Điiiz, kak moš pobrkat Malonce i PAKLEDE! 
|
| čet 12 stu, 2009 10:10 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Dobra epizoda ima nešto u sebi premda sam pomislio da mi je dvd-u u kvaru kad sam vidio na početku crno-bijelu tehniku....
|
| čet 12 stu, 2009 10:46 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Super mi je ova epizoda i smijesna na momente , pogotovo kad je doktor upao u program koji je izvodio paris a sedma u istom programu borgovski deaktivirala robota  a na kraju je i doskocila parisovoj pilotskoj vjestini (van programa) , captain proton to the rescue  Voyager je upao u podrucje svemira bez zvijezda i planeta , podrucje je u totalnoj tami i cini se bezivotno ....kapetanica kao i cijela posada previse razmislja o sebi a nju je jos uhvatila i krivnja zbog ostanka voyagera u delt  i , dok kapetanicu muci griznja savjesti neelixa muci strah od nicega i sve to monotono nestaje kad ih napadne veoma zanimljiva rasa koja zivi u toj praznini jer misle da je voyager prijetnja kao i malonci koji ih truju (koje upoznajemo u ovoj epizodi) , na pocetku se cinilo da su night alieni zapravo opasnost kad su malonci spasili voyager ali ispalo je bas drugacije , nekako mi se cini da su se ti alieni razvili na nekoj planeti a onda nastanili u praznini jel mi se ne cini logicno da se humanoid razvije na podrucju di nema planeta Malonac emck mi je odvratan zbog svog sitnog profita odbija rijesenje problema sa antimaterijom i truje rasu koja mu nije nista skrivila  , nazalost ova pojava je vjerojatno cesta u nasoj realnosti i naftnoj industriji koja nastoji blokirat obnovljive izvore energije zbog svojih sitnih interesa .....super je bilo kad ga je chakotay potjerao s broda a jos bolji je bio fight na kraju kad je janeway ocistila smece iz praznine  , taman prije toga je htjela napustit voyager i sama unistit prolaz iz praznine ali je njena posada mislila drugacije i nasla rijesenje a usput su pomogli i alienima da se oslobode malonske cizme i njihova smeca Happy end  9
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 12 stu, 2009 10:54 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
RAI'TARA je napisao/la: Ocjena 9. Super epizoda.
Inače u epizodi se spominje da sustavi koji imaju nezavisni izvor energije rade, poput holodekova, klimatizacije. Tako da to nije nelogičnost. ( a još od prvih epizoda prve sezone se spominje da holodek ima nezavisni izvor energije ne spojiv sa ostalim sustavima na brodu. B'elanna je rekla da je tu energiju nemoguće iskoristit za ništa drugo osim za rad holodeka )
A zvijezde se ne vide vjerojatno, zbog nekog oblaka, ili maglice sastavljenog od nekakve mračne tvari koja blokira svjetlost zvjezda. Isto ko sto ti je Oz rekao...meni ne trebaju nekva super uber objasnjenja...inace malo previse vi svi tu seriju dozivljavate kao stvarnu... Nije me uopce briga za sad taj holodek..oke on ima svoje napajanje, no vidjeli smo u epki "One" da klimatizacija i lifesuport nemaju, dok je Sedma preusmjerila energiju iz tih sustava u sustav za odrzavanje hibernacijskih kapsula...Pa kako onda su sad ti sustavi radili?? ... i nemoj sad opet..ja ne trazim takva objasnjenja...svi mi znamo da su to ili obicne redateljske pogreske ili namjerno tak napravljeno jer bi onda sve to izgledalo malo prenapeto itd... Isto tako sa ovim zvijezdama...ne kuzim kaj sad imas filozofirat zasto se ne vide?...ne vide se zato jer se ne vide...zato jer su redatelji osmislili takvu epku, sa takvim prostranstvom gdje je totalni mrak...amen...
bas sam danas vidio jedan komentar na Youtubeu na jednoj od epki iz Voyager gdje je napisano, citiram: "Computer: WARNING! Anyone who takes things seriously about this show is stupid." bez uvrede al ja se sa njim slazem I to pise neki trek fan sa nickom Defiant82

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| čet 12 stu, 2009 11:15 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Cmd Data je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ocjena 9. Super epizoda.
A zvijezde se ne vide vjerojatno, zbog nekog oblaka, ili maglice sastavljenog od nekakve mračne tvari koja blokira svjetlost zvjezda. Isto ko sto ti je Oz rekao...meni ne trebaju nekva super uber objasnjenja...inace malo previse vi svi tu seriju dozivljavate kao stvarnu... Nije me uopce briga za sad taj holodek..oke on ima svoje napajanje, no vidjeli smo u epki "One" da klimatizacija i lifesuport nemaju, dok je Sedma preusmjerila energiju iz tih sustava u sustav za odrzavanje hibernacijskih kapsula...Pa kako onda su sad ti sustavi radili?? ... i nemoj sad opet..ja ne trazim takva objasnjenja...svi mi znamo da su to ili obicne redateljske pogreske ili namjerno tak napravljeno jer bi onda sve to izgledalo malo prenapeto itd... Isto tako sa ovim zvijezdama...ne kuzim kaj sad imas filozofirat zasto se ne vide?...ne vide se zato jer se ne vide...zato jer su redatelji osmislili takvu epku, sa takvim prostranstvom gdje je totalni mrak...amen...
bas sam danas vidio jedan komentar na Youtubeu na jednoj od epki iz Voyager gdje je napisano, citiram: "Computer: WARNING! Anyone who takes things seriously about this show is stupid." bez uvrede al ja se sa njim slazem I to pise neki trek fan sa nickom Defiant82 Pa ti si rekao da su to nelogičnosti. Ja sam samo istaknula da se u epizodi spominje da sustavi sa neovisnim izvorima energije radu. Ito u epizodi se spominje da radu holodekovi, klimatizacija ( i još nešto ali nisam zapamtila ). Sad u epizodi One su mogli preusmjerit energiju iz održavanja života, ali to ne znači da to nisu neovisni izvori energije.
U seriji ENT se također pojavljuje slična praznina. Sad sam se sjetila da se ni tamo nisu vidjele zvijezde, premda je ta bila puno manja. 
|
| pet 13 stu, 2009 12:44 am |
|
 |
|
bubica
|
To u epizodi "Daedalus," jel? Mrzim tu epku...
|
| pet 13 stu, 2009 12:48 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
Iskreno ni meni nije baš draga, ta epizoda. Kao ni ona poslije te u kojoj se pojavljuju organijanci
U Voyu je ovom epizodom počelo razdoblje malonaca.
|
| pet 13 stu, 2009 12:51 am |
|
 |
|
nešt po svom izboru
|
RAI'TARA je napisao/la: Sad u epizodi One su mogli preusmjerit energiju iz održavanja života, ali to ne znači da to nisu neovisni izvori energije.
U seriji ENT se također pojavljuje slična praznina. Sad sam se sjetila da se ni tamo nisu vidjele zvijezde, premda je ta bila puno manja.  Ja sam govorio opcenito za cijeli trek, ne samo za Voy

|
| pet 13 stu, 2009 3:28 pm |
|
 |
|