|
Sada je: pet 31 srp, 2026 10:16 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Vipnet muljaže, pljačke i varanje korisnika
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Vipnet muljaže, pljačke i varanje korisnika
(nisam siguran da li imamo topic o takvoj vrsti muljaža, pa otvaram topic u cjelosti posvečen Vipnetu) U ljeto 2008. sam uzeo ugovor kod Vipneta za mobilni internet... Bio sam došao tamo i rekao da bi uzeo pretplatu od 100/mjesec za 512mb mjesečno ili tako nešto (da usput dobijem USB uređaj za net) Ženska rekla da kao pretplatnik već XX mjeseci mogu dobiti popust, besplatno uređaj plus ne 512megi za 100kn nego 1024 megi za iste pare... ugovor od 24 mjeseci... Ja reko super. I bilo sve okej godinu dana, plačao po 100kn dok mi zadnja 2 računa nije došlo 200kn! Zovem ja službu za korisnike, da prijavim grešku... i onda (nakon jedno 5+ minuta čekanja) me nakon pregleda računa i sl, lik počinje uvjeravati da je "promocija" trajala samo godinu dana, i da sad trebam plačati 200 kn! Ja WTF, kakvih 200 ... pa jel vam sad i na stranicama piše 100kn giga ,... on ne, da sam ja uzeo "mobile broadband" a ono što oni sada nude je "mobilni internet" Ja kažem - okej, reci mi muljatoru gdje je stranica s cjenikom za taj "mobile broadband" ... on kaže nešt u stilu "joj to ne postoji ovo ono, to još samo za vaš ugovor vrijedi" ... ja njemu da nek ne sere da sam potpisao 24 mjeseca za 100kn, tak mi je ženska rekla, i da nema šta zmišljati usluge koje ne više ne postoje i nek si nauči engleski da zna da je "mobile broadband" i "mobilni internet" isti k***c. I da mi je ženska rekla da ću plačati 100kn 1 gigu, inače bi odmah uzeo 512 za 100kn... on da nek ju potražim On onda počne da sam potpisao ugovor i da tamo sve piše, i na moje da li me misli prestati muljati ili moram ići tražiti f****** ugovor je nastavio dalje istu priču pa sam poklopio i otišao naći ugovor. Naravno, na ugovoru nigdje ne piše da ću plačati 200kn 24 mjeseca, već da će "posebna ponuda" trajati punih 24 mj. Dakle 24 mjeseca isto. Zovemn opet... prođem sve ono što i prije (ovaj puta nisam nijednom opsovao... prvi razgovor sam počeo nakon par minuta) i ovaj puta bar došao do toga da drugi lik koji se javio prizna da mogu s obzirom na stanje otići do VIP centra i promjeniti tarifni model na neki drugi (prvi me je htio odj***ti s tim da moram plačati do kraja pretplate, bez promjene tarife) I tak ću radi APP bedastoća morati potrošiti 2 sata da idem u f****** VIP centar i možda se i svadim s njima tamo. Ima li tkogod hint kako najbezbolnije srediti stvar (WCS je da me tuže)? Mislio sam doći i tražiti da promjenim tarifni model, nažalost nema nižeg od tog za 100kn (namjerno bi uzeo najniži da ima neki tipa 100mb za 50kn) ... a za 200 kn bi trebao dobiti 5 gigi! Druga solucija bi bila uzeti pretplatu za mob i tada bi net bio besplatan 12 mejseci... možda bi time ostao na 0 tj. ne gubio bezveze 100kn mjesečno,... ali to mi djeluje ko da sam se prodao njima... a idem se boritii radi principa a ne samo nekih 1200kn... Treća (koja bi išla nako neuspjele prve) bi bila da se svadim s njima, tražim pravdu, prestanem plačati pretplatu (nakon što im pismeno pošaljem koju žalbu) ... Uglavnom, mrzim takve muljaže, i ne mislim im pustiti (pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da bi tako njima plačao za nešto što skoro i ne koristim više nego za fiksni net koji koristim punom parom)
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 27 lis, 2009 6:20 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
 Re: Vipnet muljaže
Ak ti na ugovoru piše da promotivna akcija traje 24 mjeseci, onda se tvoj tarifni model ne bi smio mjenjati u ta 24 mjeseca. Jedino ako nije bilo ugovorom naznačeno nešto drugo, da promocija od xx mb traje toliko Na vip-ovim ugovorima ti ne piše nigdje koliko će biti cijena. Što se tiče obavijesti na stranicama lik je tu točno rekao...nemaš više opcija/promocija koje su završile
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| uto 27 lis, 2009 7:34 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ako bi promocija završila - plačao bi punu cijenu usluge ali oni mi nabili DUPLU cijenu nego što sada prodaju identični paket. Koliko god Tcom znali biti gadovi, nisu mi povečali cijenu u pola ugovora, čak su mi par puta besplatno povečali brzinu (surfam brže za iste pare)
A u ugovoru na prednjoj strani piše da "posebna ponuda" traje 24 mjeseci... a ne 12...
Tako da s koje god strane da okreneš - muljaža.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 27 lis, 2009 8:16 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Ak sam te dobro shvatio: ženska ti je rekla dok si sklapao ugovor da plačaš 1GB=100kn i sad je tarifa od 1GB=200 kn Može biti da je sve ok, tj. da je pisalo da promocija traje samo 1 god. ali da se ugovor sklapa na 2. ili tak nešto  p.s. tužit te ne mogu, mogu ti samo isključiti uslugu...a ak si ju vezao za mobitel onda si nadrapao  no oprezno s tim, jer sam i ja imal problema tj. naplačivali su mi 2 usluge-nekih 6 mjeseci i pitaj jel možeš preči na ove tarife, da promjeniš ugovor http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=27895359&idnews=503163
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| uto 27 lis, 2009 8:43 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Ne, kad sam sklapao ugovor cijena je bila 100kn za 512mb i 200kn za 1024mb. Ja sam htio 100kn/512mb, ali mi je ženska preporučala da uzmem ugovor na 24 mjeseci jer tako dobijem gigu za 100k mjesečno (dakle ista cijena, više prometa) plus usb modem. Tj. da se obavežem na 24 mjeseca u zamjenu za više prometa. Meni zvučalo okej, i uzeo sam. Sada je cijena za gigu i bez promocije 100kn/mjesec. A na ugovoru piše da "posebna ponuda" vrijedi 24 mjeseci. Dobro da takve materijale (ugovore i sl) čuvam za slučaj WCS-a. Hvala za link, ali i tu i neke druge stranice sam proučio i prije nego sam ih zvao  A pretplatu imam preko kreditne... koja istjeće idući mjesec, tako da najviše što mi mogu ukrasti je još jedan mjesec pretplate. A onda me mogu tužili  Pa onda otvorim topic "U parnicu kada krenem ja" ... možda i facebook grupu posvećenu tome No vidjet ću kako će biti kad odem kod njih. Tražiti ću i da mi vrate 2 rate koje su mi već naplatili (tj. ne naplate iduća 2 računa ili kako već). Možda tako seru samo preko telefona (APP sistem) a uživo promjene priču, pogotovo kad pred drugim klijentima krenem biti glasan i ponavljam šta mi je obečano i šta piše u ugovoru.
|
| uto 27 lis, 2009 9:03 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Posto je net zadnji bio kod mene ako treba kaj platit reci no mislim da nisam preso vise od 50 mb prometa... a sto se tice vipa tuzi ih i gotovo... prijavi ih potrosackom kodu...
| čet 29 lis, 2009 12:06 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...e da da, potrošački kod je zakon...
...pa ih malo javno zbrukaj...
...puno se situacija riješilo takvim načinom... 
| pon 02 stu, 2009 11:56 am |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Jesi uspio šta? 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pon 02 stu, 2009 6:25 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Bio sam tamo, rekao je lik da mogu preći na novu jeftiniju tarifu, ali da trebam platiti 200kn prelazak, na što sam rekao da nije u redu da plačam nešto što su oni zeznuli, pa je stavljena ta pritužba, da će me netko nazvati. Kaže da im kažem situaciju pa da se pređe besplatno. Uglavnom, čekam poziv...
|
| pon 02 stu, 2009 7:54 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...mislim indijanaca... još bi za to kaj oni muljaju izvukli 200kn... 
| pon 02 stu, 2009 9:35 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Ustvari to svi rade na neki ancin samo mi to rijetko skuzimo... recimo za vrijeme onih nogometnih utakmica voda je poskupila za 3x puta samo to nitko nije skuzio... i nitko se nije bunio cjena vise past nece.... kad je npr 98 prelazio sa tarife Prijatelji na Tulum i sl.. znao je iskljucit tarifu i stavit je na default sto je oko 3 kn po pozivu moglo bit.... recimo ako si na Tele2 i ne platis 100 kn mjesecno za knock out nije ti prema svim mrezama 42 lipe nego 1,80 + 12 lipa za uspostavu poziva koju ovak i onak placas... a da ne kazem kako sam skuzio ako 3 mjeseca ne placas nist na 98 platis i ostavis samo pare da stoje gore za misteriozno nestat po 20 kn... frend je skuzio i srao im pa su mu vratili... ak ne gledas racun svako malo mogu te zajebat sam tak...
| pon 09 stu, 2009 12:50 pm |
|
 |
|
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ili ti ukinu tarifu i stave te na neku koja ti uopće ne odgovara. 
|
| pon 09 stu, 2009 5:58 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
 Re: Vipnet muljaže, pljačke i varanje korisnika
Puštam si par rundi Đubriva da se smirim...... ... Here we go again... Krenuli oni opet sa računima od 200kn. Mislio da neće dalje slat jer sam promjenio karticu ali bio sam u krivu.... Izgleda da bih morao tražiti poništnje ove kartice i tražiti skroz novu, da više nemaju pristupa.... I nazvao ja ... po ko zna koji put... i opet se javljaju oni maloumni operateri (ili glume da su takvi) sa ponavljanjem gluposti takvih da bi se i najveće papige s ovog foruma zgražale... Uglavnom... nakon "razgovora" s papigama (ovaj puta nisam ni tako puno psovao  ) uspio sam doći do nekoga tko pokazuje nekakvu inteligenciju... prešaltali me do njega.... D. Tripalo (da ne zapisujem na papiriće, nek sve bude tu, meni za evidenciju) Uglavnom nakon par minuta "razgovora" ispada da je moja pritužba za duplanje računa "rješena" tako da su mi promjenili tarifu sa 512mb na 1GB ali cijena ostaje ista... Kao, zvali su me, ali se nisam javljao... Yeah right... I da je istina, moigli su poslati SMS da nek im se javim tad i tad... naravno da nisu... Pa sam s njim malo popričao o tome (ponavljao po 7. puta isto), komentirao malo "sve za vas", "račun bez iznenađenja" i sl... Na kraju je rekao da će srediti da računi opet budu 100 kn (promjeniti onu "mobile brodband" u "mobilni internet" tarifu or samting... ono što su odavnom trebali napraviti još dok sam prvi puta išao da ih zovem ili bar dok sam) i da bi sad dalje dolazili računi od 100 kn... od sljedećeg računa... On ne kaže da ne vjeruje da me ona kuja u Vip centru prevarila (jooooj što joj nisam bolje zapamtio ime ili facu... našo bi ju ja...  ), ali veli da mi nijedan sud neće priznati takvu pritužbu niti postoji način niti žele da mi vrate ukradenih 600kn... "ugovor je ugovor" za što je najvjerojatnije u pravu,.... iako je ugovor koji sam proučavao naprecizan, i moglo bi biti da bi osporio povečanje pretplate, ali tko zna koliko bi platio za evenbtualnu parnicu.... Tu vrstu zadovoljštine bi mi se "isplatilo" tražiti it ideoloških razloga ("dolje lopovi!") ali kad bi imao viška love koju mi nije žao potrošiti za borbu za pravedniju Hrvatsku, gdje firme neće na taj način varati pretplatnike... Mogu dat u medije; trkeljat po forumima, razgovorima uživo, otvoriti blog o tome, i sl... ali realno je istina da je gotovo nemoguće da ću postići i materijalnu zadovoljštinu) I tako... za 12. mjesec su me opet zaj**ali i sada mogu čekati novi račun i eventualno novo iznenađenje.... I psovati vipnet reklame o "računu bez iznenađenja" kad budu na TVu. I tako... Sve počelo zato što sam se navesti na to da mi ta kuja ponudi "istu cijenu za duplu megabajtažu" i reći da... Nedo vam Q kuge, rata i Vipnet pretplate!
|
| pet 15 sij, 2010 8:54 pm |
|
 |
|
|
Odi u neke novine sa pričom.
|
| pet 15 sij, 2010 8:57 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Mislim da novine za firme poput Vipa mogu pronaći i puno "boljih" priča... mene su sj***li samo za 600kn i za to što su me "natjerali" da više puta psujem na telefon iako to nisam do tada radio, i da psujem kad vidim reklame "sve za vas" ili "račun bez iznenađenja" ...
Ali nije da ću samo tako zaboraviti, bude u podsvjesti, pa čim naletim na priliku, iskoristit ću je...
|
| pet 15 sij, 2010 9:08 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|