|
Sada je: sub 18 tra, 2026 3:27 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 2x21 - Deadlock
Deadlock (Mrtva trka) Sezona: 2 Epizoda: 21 Datum premijere: 18.3.1996. Prikazano na HRT-u: 18.8.2009. Scenarist: Brannon Braga Redatelj: David Livingston Stardate: 49548.7 (2372) Gostujući Glumci: * Nancy Hower - Samantha Wildman * Simon Billig - Hogan * Bob Clendenin - Vidiian Surgeon * Ray Proscia - Vidiian Commander * Keythe Farley - Vidiian #2 * Chris Johnston - Vidiian #1 * Majel Barrett - computer voice Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) "Dok Voyager pokušava pobjeći vidijanskom brodu, ulaskom u plazmeni oblak, zastavnica Wildman rodi curicu. Nakon što je brod izašao iz oblaka, počnu se događati čudne stvari: Gase se warp motori, prazne se zalihe antimaterije, dolazi do proboja trupa zbog protonskih izboja. Kim, u jednom od proboja, izleti u svemir i pogine, Kes nestane u misterioznoj praznini, a u konačnici umre i zastavičino dijete. Proboji trupa bivaju sve veći, a brod je prisiljen koristiti se rezervnom energijom. Brod pogodi još jedan val protonskih izboja, prisilivši Chakotaya na izdavanje naredbe za evakuaciju mosta." Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Deadlock
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 18 kol, 2009 12:35 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: 2x21 - Deadlock
... idem i ja jednom prvi postati komentar epizode 10 Jedna od meni najzanimljivijih epizoda Voyagera. Mislim da sam tu epizodu gledao najviše puta (i gledali u udruzi prije nekoliko tjedana opet) Naomi je došla na svijet  Harry Kim je još jednom umro Janeway se jr upoznala sama sa sobom  Bit će još druženja dynamic dua Janeway & Janeway tokom Voyagera  Vidijanci su (uz onaj odmak u Lifesigns), opet bili skroz stereotipni. Malo mi je nategnuti tehnobabble o duplanju Voyagera... ajd još da se zdupla.. ali da 2 broda budu na istom mjestu, i na kraju Vidijanci vide samo jedan, i da onaj koji "preživi" normalno nastavi dalje... Ne bi li jedan od ta 2 broda trebao biti "izvan faze" ili nešto u tom stilu?! Pa se poslije vračati  Ne sječam se da li su nešto reklo o tome... Fajt dok su zauzimali brod je bio poprilično naivan.... ali to je boljka svih sličnih epizoda. Ako se ništa ne resetira - onda je kompletna posada zarobljena/uspavana/izbačena na planet... ali preživi,... a ako će se sve na neki način "resetirati" onda su teški gubici uobičajeni Zanimljivo je da je to (kako čitam na memory alpha) epizoda u kojoj nije bilo važnih gostujućih glumaca, sve je bilo rađeno na postojećim setovima, tako da za epizodu nije utrošeno puno love, a opet je ispala dosta dobro.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 18 kol, 2009 1:40 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Ja samo obožavam epizode u kojima Voyager crkne.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| uto 18 kol, 2009 1:42 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Uzasno je smijesno kako doktor kaze za naomi da je njegovo dijete Inace ova epizoda masu podsjeca na epizodu gdje picard viđa sam sebe ali jos visena onu epizodu gdje obrien skakuce u buducnost . bas paradox , kim naprimjer je harry kim u obje opcije ali je dosao na brod gdje je harry kim poginuo , ali svejedno je to jer je ipak i on isti harry kim , jos veci paradox je sa naomi wildman , naomi je umrla ali je onda dosla kod matere ziva sa drugog voyagera , koji je zapravo isti voyager samo uduplani , cudno je i to dal su uopce umrli oni sa voyagera koji se samounistio ili je njihova svijest jednostavno prosla u svoje druge kopije , smijesno je da ce se kim sjecat kako je dosao sa drugog voyagera na voyager , kao da se selio a nije se nit pomakao No vrhunac svega je vidit janeway kako prica sama sa sobom , uh strasna je kao duplikat Inace zanimljivo bi bilo nac se u tako situaciji da upoznas sebe sa posredne vanjske strane , ili doc u situaciju williama rikera koji je dupla osoba sada , shit ,I hate temporal mechanics." 9 Cvicek stereotipni viidianci su ovaj put bili potrebni , sjeti se samo koliko su puta klingonci ispali stereotip ,. unatoc worfu , martoku i njima slicnim individuama ? Ovo sa kimom i sa obrienom u DS9-u kao da gledas south park u kojem ubiju kennya ali on je uvijek ziv  , ovaj dvojac umra ali je ziv 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 18 kol, 2009 1:59 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Mislim da će ova epizoda ako pobere okej glasove biti jedna od onih za koje ću glasati za naj epizodu  captain je napisao/la: kim naprimjer je harry kim u obje opcije ali je dosao na brod gdje je harry kim poginuo , ali svejedno je to jer je ipak i on isti harry kim Ne vidim ništa čudno u tome. Naravno da su oba Kima ista, bar do trenutka duplanja.... jedino je Kimu sve to grdo jer je on došao s "verzije" Voyagera koja je uništena, a on je preživio samo zato jer je njegov duplikat na drogom Voyageru preživio.... nije čudno da ga je na kraju epizode sve to skupa ubijalo u pojam  captain je napisao/la: cudno je i to dal su uopce umrli oni sa voyagera koji se samounistio ili je njihova svijest jednostavno prosla u svoje druge kopije Mislim da se Harry ne sječa iskustava svog dvojnika... nisu to u epizodi spomenuli... Čini mi se i da to s Harryjem već spada u područje religije  jer stvorene su 2 identične kopije ljudi. Baš me zanima šta bi teolozi što se duše tiče rekli na ovu epizodu. Da li ti "poduplani" ljudi imaju 2 duše ili "djele" istu dušu ili kako već? captain je napisao/la: No vrhunac svega je vidit janeway kako prica sama sa sobom , uh strasna je kao duplikat Dobro su se razumjele, svaka je znala kako druga razmišlja pa nije bilo 10 minuta nagovaranja da se jedna kopija Voyagera uništi 
|
| uto 18 kol, 2009 2:21 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ja mislim da su se duse voyagera vratile u onaj voyager koji je prezivio , doduse tu moze bit i paradox nepostojanja kao u DS9-u gdje odo iz proslosti sprecava kirinu smrt i tako sprjecava svoje postojanje , sta znaci da je ekipa sa defienta upoznala nepostojece ljude 
|
| uto 18 kol, 2009 2:26 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Znači duše su iz jednog prešle u drugi Voyager, ali sječanja nisu? 
|
| uto 18 kol, 2009 2:35 am |
|
 |
|
Make it so
|
Da  , ali posto citiram obriena onda znas kako je tesko ovo shvatit , pa po logici umiranja , pravi kim je umra a krivi je ziv ali nekim slucajem je onaj krivi isto i onaj pravi 
|
| uto 18 kol, 2009 2:47 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
9
Dobra, napeta i mračna epizoda. Ovi tehnički i filozofski detalji koje ste gore naveli odvlače epku od desetke. 
|
| uto 18 kol, 2009 5:43 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Ja sam dao desetku baš zato jer ima stvari za raspravljati u epizodi  ... inače bi bila devetka 
|
| uto 18 kol, 2009 5:55 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Mi ni ne znamo dali mi imamo dušu, možda smo svjesni svega zbog naših neurona koji su različito povezani u mozgu pa prilikom kopiranja osobe, nastaje ista sa svim sjećanjima koje je imao original. U ovom slučaju, Kim ima sjećanja s onog ne oštećenog voyagera i sjećanja od trenutka kad je stupio na onaj drugi razrušeni voyager. Luda i futurističko vremenska epizoda 
|
| uto 18 kol, 2009 10:13 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
7 ocjena neznam sta ste svi nalozili na ovu epizodu ,meni neki posjek 
| uto 18 kol, 2009 10:59 pm |
|
 |
|
Trekker
Pridružen/a: sri 19 kol, 2009 1:01 am Postovi: 9 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI
|
super epizoda  a cuj malo je cudno kaj unisti voyager koji nije ostecen a nebi bila dobr epizoda da postoje dva voyagera
|
| sri 19 kol, 2009 1:09 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Bra , reci nesto vise o epizodi 
|
| sri 19 kol, 2009 4:18 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...oho, novi način rađanja djece... ...direktna teleportacija...
...problemi s motorima su fakat izgledali ozbiljno... ...bombandiranje protonima je izazvalo suprotan učinak...
...hmmm... nekekav paradox... ja vilom kad je Voyager u paradoxu... 
...Kes je presla na drugi Voyager... opa, poduplana posada... ...jedni imaju problema, drugi ne...
...bile su fora dvije Janeway na istom mjestu...
...i ovi šugavi Vidijanci... i ja bi isto uništio brod samo da me ne dohvate... imali su neki veliki brod... ...baš im tako i treba... kad se tako teroristički ponašaju...
...mudra odluka da Kim i dijete pređu na drugi brod... ...hm, zar su oni bili jedine žrtve... hmm... valjda...
...Doc je bio fora kad je rekao da je programiran za junaštvo... u slučajevima nužde... ...ok... ostao je duplicirani Voyager... ...a kako su riješili problem s antimaterijom... ??
...i nekak su brzo popravili brod... ...dajem 10, konfuzna ali super epizoda...
| čet 20 kol, 2009 4:34 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|