|
Sada je: čet 04 lip, 2026 2:50 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
 2x02 - Initiations
Initiations (inicijacije) Sezona: 2. Epizoda: 02 Datum premijere: 04-09-1995 Prikazana na HRT-u: 22-07-2009
Scenarist: Kenneth Biller Redatelj: Winrich Kolbe
Stardate: 49005.3
Gostujuci glumci: * Aron Eisenberg - Kar * Patrick Kilpatrick - Razik * Tim deZarn - Haliz Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Kapetanica Janeway dopušta Chakotayu da u šatlu izvrši samački ritual u čast očeve smrti. Njegova letjelica nehotice ulazi u Kazonsko-Oglanski svemir te Chakotay postaje Karova meta. Kar je mladi Kazonac koji pokušava postati ratnikom tako što će ubiti Federacijskog prijestupnika. Chakotay uništava Karov brod no uspijeva spasiti dječaka teleportiravši ga na svoj brod netom prije eksplozije. Chakotay pokušava vratiti Kara Kazoncima, ali oni ga zarobljavaju.
Detaljnije informacije: Memory Alpha
Kompletan scenarij: Initiations
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sri 22 srp, 2009 9:41 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
 Re: 2x02 Initiations
8
epizoda je dobra, ali nije ništa posebno...
biloje dobro vidjeti Noga u ratničkom izdanju...
dobro sam se nasmijala kad sam ga vidjela, ali kasnioje sam se skroz uživjela u priču, da sam zaboravila da je Nog... Obje mu uloge odlično stoje...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sri 22 srp, 2009 10:02 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Držat se starih običaja i principa ili ih nekad malo preskočiti, kul epizoda! 
|
| čet 23 srp, 2009 1:12 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Danas dvije poveznice sa DS9-om , naravno u liku glumaca koji glume kazonce , jedan od njih je poznat kao prvi ferengijski starfleet casnik zvan nog  , meni je bilo danas kao da gledam kazonsku verziju noga Inace kazonci su stvarno losa kopija klingonaca a mozda mrvicu i nausikanaca u smislu da su nekakva vrsta svemirskih strvinara ratnika , mislim da su ih trabe ucinili dosta frustriranom rasom i da su moralno na niskim granama , nekako i to izivljavanje na djeci i ubijanje je jadno , nije sada da klingonci nisu slicni u tome ali oni imaju za sve ceremonije i pitaj boga kakva obrazlozenja dok ovi izgledaju samo kao nelos rip off klingonaca  , inace kar je dobro postupio i ipak shvatio tko mu je neprijatelj , pa se rijesio pravog neprijatelja i zavrijedio postovanje , smijesno je koliko federacijski satl ispada jak prema kazonskom lovcu , nesto za nevjerovat , inace i ovo sa ubijanjem i preuzimanjem casti slici mi na klingonce , e bas su kazonci teske kopije 9
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 23 srp, 2009 2:21 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
7 ocjena prosjecna epizoda
| čet 23 srp, 2009 11:07 am |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Epizoda dobro pokazuje kako se dvije potpuno različite vrste na početku ne razumiju, a zatim dođe do kakvog-takvog razumijevanja. Kar mi je malo išao na živce jer je forsirao svoju kulturu koja mu je očito nasilno usađena. Jako mi se svidjela prezentacija indijanske kulture - najprije ona molitva za oca, a zatim i referenca na to da zemlja ne pripada čovjeku. Inače, uvijek mi ide na živce kad je netko moralan pa poštedi život neprijatelju, a ovaj ga nazove kukavicom. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| čet 23 srp, 2009 1:22 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Točkica je napisao/la: uvijek mi ide na živce kad je netko moralan pa poštedi život neprijatelju, a ovaj ga nazove kukavicom.  Pa bas je kukavica taj koji zeli umrijet jer nije sposoban da se suoci sa vlastitim porazom 
|
| čet 23 srp, 2009 1:59 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...Chakotay ode na neki ritualnii obred i napadnu ga Kazonci... ...ali on rijesi situaciju...u svoju korist... i pritom spasi malog Kazonca... Kara... (prepoznao sam da ga glumi isti lik ko i Noga)...
...pa onda Chakotaya ipak zarobe...
...no on i Kar pobjegnu...
...ne kužim kako povrsina planeta nije bila dovoljno čvrsta za sljetanje shatla... pa stijene su bile svud okolo...
Chokotaj se htio žrtvovati da spasi čast mladog Jaala Kardaina... da bude priznat u svom drustvu...
...vrlo plemenito od njega...
...Chokotay je tako cool...
10
| pet 24 srp, 2009 2:04 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
6 Epizoda mi nije niš posebno... Eto da i ja dam do sada najnižu ocjenu za neku epizodu  Potpisujem što je captain rekao za Kardasijance, da su primitivna kopija Klingonaca... čak se nisu ni sjetili da raskopaju shuttle i izvade van napredne tehnologije - teleporter, phasere i sl...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 02 kol, 2009 5:56 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Cvicek je napisao/la: Potpisujem što je captain rekao za Kardasijance, da su primitivna kopija Klingonaca... Valjda misliš na kazonce? 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| ned 02 kol, 2009 9:51 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Naravno, greška u tipkanju  Kardasijanci su mi sasvim okej kao negativci... Kazonci skoro i nemaju nešto orginalno... banda koja se je tek prije 20ak godina osamostalila i još nisu prošli vrijeme anarhije, tj. da se nađe neki lider koji će spojiti sve te njihove sekti u jednu zajedničku organizaciju.... tada bi čak i oni imali šanse postati koliko toliko moćna rasa... Ali scenaristi su to valjda i htjeli tako prikazati Delta kvadrant - kao kaotično područje bez pravih močnih rasa, samo gomila raznih frakcija koje se bore da prežive (a to se odnosi i na Vidijance i druge)
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 02 kol, 2009 11:11 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Pa u dijelu delte zive i jace rase , ne samo ovakve kao kazonci , naprimjer imamo borga , vothe itd 
|
| pon 03 kol, 2009 2:58 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Borg je dalje od ovog kaotičnog djela delta kvadranta, moj post se odnosio na stanje u prvoj i drugoj sezoni...
Postoji poneka napredna rasa (tipa ona koja ima dugometne teleportere) ali oni se ne šire okolo, tako da nemaju utjecaja na "geopolitičku" situaciju tog djela svemira... (slično kao i neke lokal-rase u TNGu tipa ona koja je ukrala djecu s Enta i puknula Ent daleko od matičnog planeta)
|
| pon 03 kol, 2009 11:30 am |
|
 |
|
Make it so
|
 Re: 2x02 - Initiations
Aldeanci  , pa napredne rase su cesto van zbivanja i ne zele se dirat u poslove ovih manje naprednih rasa 
|
| pon 03 kol, 2009 3:28 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
 Re: 2x02 - Initiations
Prosječna epizoda naravno uz glumca koji je glumio noga pa je i zato malo zanimljivija nego inače.... Ocjena 7 ....
|
| sri 02 ruj, 2009 1:31 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|