| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 1x06 - The Cloud
The Cloud (Oblak)Sezona: 1 Epizoda: 06 Datum premijere: 13.02.1995 Prikazano na HRT-u: 03.07.2009 Scenarist: Tom Szollosi i Michael PillerRedatelj: David LivingstonStardate: 48546.2Gostujući Glumci:Larry Hankin - Gaunt Gary Luigi Amodeo - žigolo Angela Dohrmann - Ricky Judy Geeson – Sandrine Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA) U želji da podigne moral svoje posade Janeway koristi priliku i kreće u istraživanje maglice koja emitira omikron čestice visoke gustoće koje se mogu pokazati korisne za brodske rezerve energije, no nedugo nakon što brod uđe u nešto nalik oblaku naiđe na energetsku barijeru koja u potpunosti zaustavi brod. Probivši se, brod nastavlja svoj put u dubinu maglice, no tu bude bombardiran čudnim kuglicama koja se zaljepljuju za trup broda. Te čudne kuglice počnu crpiti energetske rezerve Voyagera. Reagirajući na to, Janeway zapovjedi da se odmah izađe iz te maglice, ali usprkos fotonskim torpedima više ne mogu probiti onu energetsku barijeru koju su lako probili na ulasku.Kompletan scenarij: The CloudDetaljnije informacije: Memory alpha
Zadnja izmjena: Cvicek; čet 30 srp, 2009 12:12 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
dodao link na kompletan scenarij
|
| pet 03 srp, 2009 2:20 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 1x06 - The Cloud
Kapetanica je nesto bila vesela danas cak je i upoznala svog zivotinjskog savjetnika a eto i spasila se od neelixove kave Citat: There's coffee in that nebula."
- Captain Janeway Zena u svemu vidi kavu ali ovaj put je pogrijesila i usla u maglicu koja je bila zivo bice i to zivo bice je zbog njene akcije ozlijeđeno , ali kao i svaki posteni starfleet kapetan se vratila u maglicu da popravi stvar Inace drago mi je da je neelixu bila ocitana bukvica od strane janeway jer se covjek stalno nesto zali i nista mu ne odgovara a sad bi i bjezao na brzinu , doduse i EMH se stalno zali ali to je opet the doctor , a njega mozes stavit i na MUTE lol (sta je i ucinjeno) Paris je napravio program koji replicira jedan kafic iz marseilla , neznam zasto ali star trek i francuska ocito imaju nekakve veze prvo preko jean luca a sada i preko parisa Inace posada voyagera a janeway pogotovo se ponijela dosta moralno , picardovski kad su riskirali brod da zalijece to ogromno svemirsko bice , tesko je i zamislit onoliki zivi organizam... 8
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 03 srp, 2009 2:31 am |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
E pogledala i ja epizodu Ovo je prvi put da sam pogledala nesto od treka u zadnjih par mjeseci (ok, osim novog filma  )... I da, znam, sram me i stid moze bit Anyway, epka nist posebno... Doduse, meni je cijeli Voy nist posebno Ocjena...4... Aj ustvari nek bude 5 zbog onog žigola, bio je simpa kad je bario Janewayicu 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pet 03 srp, 2009 5:16 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Jako mi se svidjela epizoda i postupak kapetanice Janeway - povratak kako bi se biće izliječilo. Samo biće je veoma zanimljivo. Ne znam bih li se ja vratila popraviti štetu s obzirom na razne obrambene sustave bića.  Možda bi me bilo strah, a možda bih uletjela na prvu loptu da pomognem i napravila još veću štetu. Uglavnom, jedna od Voyagerovih epizoda za razmišljanje. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pet 03 srp, 2009 5:21 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Kao i svaka epizoda, temu iz sadašnjosti su ugradili u budućnost i moralno spasili čovjekov glupi postupak. Sviđa mi se epizoda. Ma kao i svaka voyagerova epizoda  7
|
| pet 03 srp, 2009 11:44 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
LOL Neelix je pokušao kapetanici podvaliti nešt drugo umjesto kave...
...LOL Tuvok i Kim na mostu kad su si slali poruke preko kumunikatora... ma to mi je najblji dio epizode... potrgao sam se...
...u neku opaku maglivu je Janeway zavukla Voyager, a onda se ispostavi da je to živo biće... pa onda popravljaju nastalu štetu...
Parisov holodeck gdje je on glavni žigolo me baš i nije impresionirao...
LOL Kako je Janeway odbrusila Neelixu na njegov protest...
LOL Neelix i Kes na mostu s tacnama hrane...
...ok, nije mi jasno kaj je Tuvok radio u holodecku... ...to nije svojstveno njegovom liku... ...on ne voli takve stvari... !!
LOL Janeway je rasturila u biljaru... Cviček, mogao bi nešto naučiti od nje...
...ajd radi dosta smiješnih situacija 7...
| sub 04 srp, 2009 12:24 am |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Osmica. Bila mi je prilično dobra epizoda no bilo mi je glupo što nisu uspostavili nekakvu komunikaciju s tim bićem ako je to bilo moguće.
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sub 04 srp, 2009 1:56 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
|
| sub 04 srp, 2009 1:58 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: sri 04 lis, 2006 5:42 pm Postovi: 775 Lokacija: 7th Level Of Hell - For Violent and Wicked Ones Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Drowning In Hell, Burning In Heavens
|
ok također osmica! ... jer ... neelix vs. janeway zbog kave ... janeway rastura u poolu ... njen životinski savjetnik je gmaz ... EMH maše da bi dobio pozornot jer su stavili MUTE na njega. bilo je dobrih scena i opet ideja sa ogromnim živućim bićem je uvijek vrlo dobra stvar.
| sub 04 srp, 2009 3:50 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
meni je bila odlična stvar s tim životinjskim savjetnikom! molim, tko to stalno stavlja jedinice? hm?
| sub 04 srp, 2009 3:57 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Eh, da, i životinjski savjetnik je bio dobar.  Volim što ponekad ubace indijansku kulturu u Zvjezdane staze.  Oni su veoma zanimljiv narod.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sub 04 srp, 2009 6:32 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
7
Ne mogu točno odrediti zašto...niti je preloša, niti je predobra epizoda. Ima misterij, ima opet voyagerovski banalni moral.
|
| sub 04 srp, 2009 6:53 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
hm... meni je najbolja stvar u ovoj epki onaj Janewayicin stav. povrijedili smo to bice i sad cemo mu pomoci. nema dileme, nema rasprave. naprosto biti u zivotu tako siguran oko necega. potsjetilo me na ono sto je Mario govorio o kvaliteti vođe, kako mora nastupati odlucno prema posadi. ali u ovom slucaju cini mi se da to nije samo fasada. takvo djelovanje iz apsoutnog uvjerenja... neznam, rijetko kada u zivotu cojek naiđe na tako nesto. ona je bas potpuno uvjerena u to sto cini. nema ni trunke sumnje. pomalo joj zavidim na tome. neupitno znati da cinis nesto ispravno i da to moras uciniti bez obzira na sve. i dakako, jedan od meni najdrazih Voyager quoteova: "Dismissed... That's Starfleet for get out."  inace, nije mi bas nesto epka. neka bude sestica.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 04 srp, 2009 11:41 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Hehe, čak i ja malo pogledao epke. Prvo što mi je upalo u uho je bio Katičin glas.  Pa njihove frizure i neuigranost.  Epizoda, baš niš posebno, neću davat ocjenu. Kata me inspirirala za biljar u petak. 

|
| ned 05 srp, 2009 6:52 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Meni Kata ima ludilo glas... ko da će te pljunut svaki tren... 
| ned 05 srp, 2009 1:00 pm |
|
 |
|