| Autor/ica |
Poruka |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
 Nezadovoljan Sokrat versus zadovoljna svinja
John Stuart Mill suprotstavio se mišljenju Jeremyja Benthama, koji je užitke razlikovao samo kvantitativno, a ne i kvalitativno rekavši da je bolje biti nezadovoljan Sokrat nego zadovoljna svinja. Što biste vi radije bili?
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pon 23 ožu, 2009 10:33 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Nezadovoljan Sokrat versus zadovoljna svinja
Ja bih radije bila nezadovoljni Sokrat. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pon 23 ožu, 2009 10:39 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
I ja bi radije bio nezadovoljni Sokrat... naravno 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 24 ožu, 2009 1:55 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Hrčak je napisao/la: Ja bih radije bila nezadovoljni Sokrat.  
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 24 ožu, 2009 3:18 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Nezadovoljan Sokrat a i ja isto...
| uto 24 ožu, 2009 1:18 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Zna se, zadovoljna svinja ko najveći broj normalnih ljudi. Pozdrav Istinske riječi 2

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 24 ožu, 2009 1:24 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
I ja bih radije bila nezadovoljan Sokrat, jer mi do sreće i zadovoljstva ionako nije osobito stalo, a do inteligencije, etičnosti i filozofije, to jest do svega što Sokrat simbolizira, jest.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| uto 24 ožu, 2009 3:23 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Kako ti ne bi bilo stalo do sreće i zadovoljstva (pogotovo ako nije u sukobu s inteligencijom, etičnošću i filozofijom. Meni je važno i jedno i drugo 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 24 ožu, 2009 5:14 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
. je napisao/la: I ja bih radije bila nezadovoljan Sokrat, jer mi do sreće i zadovoljstva ionako nije osobito stalo, a do inteligencije, etičnosti i filozofije, to jest do svega što Sokrat simbolizira, jest.
Pa to moš , mislin filozofirat i ka "zadovoljna svinja" i to još kako! Vidi mene. Kak' ti nije stalo do sriće i zadovoljstva... hmmm? Tu neko nekog da ne rečen.. Pozdrav Ptice trkačice 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 24 ožu, 2009 5:25 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ja baš nisam sigurna. Jeli doista kvaliteta uvijek bolja od kvantitete.
Dat ću primjer
Bili ste radje izabrali jedan keks koji je fenomenalan ili 20 onih koji nisu fenomenalni ali svejedno dobri.
Ili sad ću bit prosta, kad biste morali birati, bili izabrali jedan seks u životu koji će bit fenomenalan ( ali vaš jedini seks ikad ), ili prosjećan seks ali kojeg će te često dobivati do kraja života. 
|
| uto 24 ožu, 2009 8:13 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
Zadovoljna svinja Ja bi puno keksa i puno seksa 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| uto 24 ožu, 2009 9:11 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Dj je napisao/la: Zadovoljna svinja
Nema tice do prasice! @RAI i nije neki primjer. Odgovri na pitanje ak hoćeš. Pozdrav Miss Piggy 99

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 24 ožu, 2009 9:19 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Rađe bi bio zadovoljna svinja Makar se slažem sa Cvičekom da je oboje važno, mislim da mi je zabava ipak važnija
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 24 ožu, 2009 9:23 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Hmmm... još malo pa bi mogli otvorit svinjac. Pozdrav Svinjske kuge 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 24 ožu, 2009 9:25 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ma ja, nije dobro biti nezadovoljan...  Moš imat svu pamet i štajaznam, ali koja korist od svega ako si nezadovoljan? 

|
| uto 24 ožu, 2009 10:14 pm |
|
 |
|