Sada je: ned 09 kol, 2026 9:24 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 74 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 DS9 je najbolji serijal od svih! 
Autor/ica Poruka
Defender of Earth

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Post Re: DS9 je NAJBOLJI serijal od svih!!!!!
Pa evo ja sam do sad pogledao gotovo sve od TNG-a što se do sad prikazivalo pa zato mogu s sigurnošču reči da do sad i nije milo nešto previše epizoda koji su bili orijentiranji na samo jednog lika. Najviše saznamo o Picardu i Data-i, ali ostali likovi stvarno jako malo. I stvarno mi najviše smeta to što večinom cijelu radnju strpaju u jedan nastavak od 45min., a iskreno u tako malom vremenu se ne može sve detaljno pokazat o liku koliko je potrebno.

sri 13 kol, 2008 12:16 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Opis Stanja: Sranje
Ponovit ću po treći , a možda i 3 x 5 ti !!
Samo pogledajte molim vas o kojim likovima pričaju i TNG-ljubci !!!! :mrgreen:

Netreba dalje trošit riječi , kad oni sami jasno kažu da imaju samo 2 lika Picard i Data . #-o
Ostali ne samo da za njih ne postoje kao likovi već su vrlo često ismijani ! A najpoznatiji talkav lik kojeg oni nemogu smislit , što je pak malo neobično za Fanove , je lik W.Crushera . 8-[ :mrgreen:

Kojeg je , ako bolje pogledate početak TNGa , tatica G.R očito zamislila ka malog "PICARDA superbraina" , pa je zaista bilo smišno vidit sve one inžinjere i stručnjake koji su bili ismijavani jer 'dite ' Picardovo (točno ste pročitali) naprosto je najpametnije ali samo ne od jednoga , 'tatice' !

TNG ima 2 lika i to je jasno svima koji su taj serija i gledali , možda nije onima koji su "čuli da bi treba bit najbolji " a takvih je vidim na boardu .

Za neke od njih sam i sam vidio transformaciju ' odovskog' tipa !
Valjda se lakše postaje plav, zelen oli što već više od "0" , običnog pučanina .

Pozdrav
Ljubi ga mama 1

Tehnika Pucanstvu !

sri 13 kol, 2008 5:45 pm
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
buco je napisao/la:
ka i oni tvoj “EP” o TNG-u, nravano bez ijednog argumenta

Kako misliš bez ijednog argumena. Evo sad ću ponovo objasniti zašto je meni TNG bolji od DS9-a. U sljedećim rečenicama ne planiram popljuvati DS9 jer je jako dobar serijal, nego ću iznijeti svoje mišljenje zašto je meni bolji TNG. Možda ću biti pregrub prema DS9-u, ali nije mi cilj reći da je DS9 loš serijal. I ne planiram nikoga uvrijediti, nego samo iznijeti svoje stajalište.

buco je napisao/la:
Likovi nisu dekarakterizani, a sublimacija cijelog TNG-a je ogleda samo u jednom liku, zato ćeš kod TNG-ovaca rijetko primijetit da govore o ikome drugome osim Pikardu. Pogledaj im samo postove, njima nijedan lik više ne postoji.

Kad si ti vidio u mome postu da ja govorim samo o Picardu. Ja nikada nisam rekao da mi je TNG dobar zbog Picarda. Sada ću u svom postu prvi puta spomenuti Picarda i reći ću da je on jedan od razloga zašto mi je TNG najbolji.
Što se dekarakterizacije tiče... Likovi u TNG nisu tako slabo okarakterizirani zato što se tako htjelo, nego zbog razdoblja u kojem je sniman. To je splet okolnosti. Gene nije nikad bio dobar redatelj, a Berman je tek učio raditi svoj posao. Likovi u TNG sigurno nisu okarakterizirani tako dobro kao u DS9-u. A ja sam kod DS9-ovaca vidio da samo ističu karakterizaciju likova kao razlog zašto im je DS9 najbolji. Karakterizacija likova je bitna za dobru seriju, ali Star Trek je nešto više od serije. Meni je bitnija tema koja se obrađuje u seriji od njezinog ostvarenja na platnu.
Evo objasnit ću na primjeru. Jedna od prvih epizoda TNG-a je epka Hide and Q. Ja bih rekao da je realizacija te epizode katastrofalna, ali zato nosi savršenu pouku, a to je da moć kvari ljude. Dok u trećoj sezoni ENT-a ima epizoda bez ikakve pouke, samo da pustiš mozak na pašu, ali je zato realizacija perfektna. Karakterizacija likova, gluma, spec efekti.... Meni je bitnije ovo prvo. Jer to je ono što je Star Trek, to je ideja Star Treka, a ne Bashirove ljubavne avanture. Ovo drugo je preduvjet za dobru seriju koja će privući širu publiku, a kao što sam rekao Star Trek bi trebao biti nešto više od serije.
Sada će te se vi pitati, kako ja znam što bi trebala biti ideja Star Treka. Evo, citirat ću Genea Roddenberryja kako je on opisao Star Trek: “I didn’t want to make space-cadets. The series is about moral”. Evo prijevod za pučanstvo koje ne zna kineski: “Nisam želio napraviti svemirske vojnike. Serija je o moralu”.
A to je ono što je dobar dio TNG-a, MORAL. Da nije bilo TNG-a, ja ne bih bio danas čovjek kakav jesam. TNG ima onih epizoda koje potiču na razmišljanje. On je promijenio moj pogled na svijet. Kao što je rekao Berman: “Prijateljstvo s Geneom ga je totalno promijenilo.” Tako je i mene. Kad je Gene umro, Berman je nastojao održati prvotnu ideju Star Treka, ali nije mogao pod pritiskom Pillera i ostalih. Berman je za vrijeme snimanja citirao DS9: “Nekako mi se ne sviđa, prenasilno je.”, a tada je Piller rekao: “To je j*eni rat. I trebalo bi biti nasilno.” Ali opet ne zamjeran toliko puno DS9-u Dominion War. On je ipak imao neku pouku. A to je da kada ljudima oduzmeš komfor, oni se počnu ponašati kao da su u kamenom dobu. Zaborave sve što su postignuli kroz svoj razvoj. A ti buco očito nisi primijetio tu dubinu jer Star Trek gledaš samo površno. Ono što TNG ima, a ostali nemaju je DUBINA. A to se ne može primijetiti i cijeniti ako se serija samo gleda površno i pusti se mozak na pašu za vrijeme gledanja. Nema mi ništa ljepše od moralnih dilema koje uzrokuju prevrtanje u mom mozgu, i pitanja: Jesam li bio u pravu? Jesam li živio u laži? i sl...
Kod DS9-a to nije izraženo u tolikoj mjeri i zbog toga DS9 posjeduje malo toga što ga razlikuje od ostalih SF serija. Ne kažem ja da DS9 nema dobrih TNG-ovskih epizoda.

suikotreki je napisao/la:
Žalosno je što se u TNGu cijela radnja zaključi u istom nastavku.

Upravo suprotno. Dobro je kad se radnja epizode zaključi u istom nastavku. To je smisao Star Treka.
Svaka epizoda TNG-a ima neku pouku. Priča počne i završi u istoj epizodi. U ostalim serijalima nema onih citata od kojih ti zastane dah. Nakon svake epizode TNG-a bi mi ostalo 90% scena u pamćenju. Nevjerojatnom bih brzinom zapamtio radnju. A zašto? Zato što naglasak nije stavljen na radnju i likove nego na teme koje se obrađuju. Moralne dileme. TNG je jedna epizoda – jedna tema. Znači da je u TNG-u obrađeno oko 100 tema. (nisu sve epizode vrijedne spomena). Dok je u DS9-u obrađeno recimo duplo manje. Ima najmanje 15 epizoda s trilovima, a u svakoj epizodi je rečeno više-manje isto. Isto ima jedno 15 epizoda o prorocima(primitivni bajoranci, utjecaj vjere na život) a to je sve jedna tema. To se moglo sve u 2-3 epizode obradit.

I to je razlog zašto kad pogledam nastavak DS9, želimo odmah pogledat slijedeći nastavak, da saznamo što će se slijedeće dogoditi. Toga u TNG-u nije bilo i drago mi je što su tu pogrešku ispravili u idućim serijalima.

E to se meni ne sviđa. Ja kada pogledam jednu epizodu DS9-a, odmah trčim pogledati drugu, a zašto? Zato što želim saznati ishod događaja. A to ne trebao biti smisao Star Treka. Tako samo saznajem ishod događaja, bez skoro ikakve pouke, a to svaka serija ima, a kao što sam rekao, Star Trek bi trebao biti nešto više od serije.
U DS9-u se zaplet radnje dogodio u prvoj epizodi, rasplet u zadnjoj i skoro se svaka epizoda nastavlja... a to se zove sapunica. Tako mi samo radnje epizoda prolete kroz glavu i ubrzo zaboravim što se u kojoj epizodi dešavalo za razliku od TNGa. U TNG-u odgledam jednu epizodu i onda satima razmišljam samo o njoj. A u DS9-u pogledam jednu, na kraju epizode se Bashirov šatl sruši na nepoznati planet klase M i onda trčim što brže pogledati drugu epizodu samo da bih saznao ishod, a prvu epizodu zaboravljam i te događaje stavljam na stranu, jer su trenutno nebitni. I tako iz epizode u epizodu. I dođeš do kraja serije i vidiš da se tamo sve završilo sa happy endom. Pa mislim... koji je smisao toga. To je bacanje mozga na pašu. To ima svaka SF serija. DS9 i ostale SF serije su zanimljive dok ih trenutno gledaš, ali ti poslije u glavi ne ostane puno, za razliku od TNG-a.

ZAKLJUČAK: Smiješno je nazivati neku seriju najboljom zbog karakterizacije likova. Šta mene sada zanima u koju je školu išao Siskov otac i kakve je ljubavne probleme imao. To je zadiranje u privatni život. Uopće ne utječe na moj pogled na svijet nego omogućuje da pustim mozak na pašu dok to gledam. Gledanje dobre karakterizacije likova je skoro isto kao gledanje Big Brothera. To je ono što ima svaka sapunica i jako puno serija. Karakterizacija likova je površna, a Star Trek bi trebao sadržavati nešto više. Star Trek ne bi trebao biti: Obiteljska komedija, Big Brother, Spašavanje vojnika Ryana ili nešto četvrto... STAR TREK JE MORAL. IDILIČNA BUDUĆNOST. SURADNJA, PRIJATELJSTVO BEZ OBZIRA NA RASU, NACIONALNOST, VJERSKU PRIPADNOST I SL...
Sad će buco reći da živim u iluziji. Da ne prihvaćam stvarnost, ali nije tako. Star Trek bi trebao biti svijet prema kojem bi svi trebali težiti. Većina će vas reći da će konflikti među ljudima uvijek postojati, ali to je primitivno razmišljanje. Uvijek će se stvari mijenjati.
Za kraj... Nadam se da me nisto krivo shvatili. Meni su DS9, VOY, ENT i TOS jako dobri serijali, a TNG je perfektan, što me dovodi do one rečenice iz Chakyjevog predzadnjeg posta: “Star Trek je vrhunac SF-a, a TNG je vrhunac Star Treka”. Nemam ja ništa protiv ostalih serijala, ali ne mogu shvatiti kako neki kao buco mogu toliko mrziti TNG, a on je najbliže onome što Star Trek treba biti. Fanovi su se počeli okupljati radi ovakvih epizoda, a ne radi Dominiona i Xindija jer to onda Star Trek ne čini nimalo drukčijim od Star Warsa. Ne mrzim nijedan serijal i neshvatljivo mi je kako neki mogu mrziti neki serijal zbog razdoblja u kojem je sniman.

P.S. Jedna zamolba: Nemojte quotati moj post i izvlačiti rečenice iz konteksta prije nego ga cijelog pročitate. A vjerujem da je malo onih koji čitaju cijele postove pogotovo kad su ovako dugački. Ovo je moj najduži sastavak što sam u životu napisao. Sadrži 1523 riječi. A kad sam pisao probnu maturu jedva sam 700 riječi napisao. Kud nije bila neka tema o Star Treku. A tko zna... možda bude jednom u budućnosti, kad ostali ljudi vide pravu vrijednost Star Treka i što nam on donosi. Neke epizode kao Who Watches the Watchers (TNG) i Chosen Realm (ENT) bi se trebale puštati djeci na vjeronauku, Visitor (DS9) na psihologiji... Takvih ima jako puno epizoda koje me podsjećaju na ono što Star Trek jest. Kada odgledam sve Star Trekove (još mi je ostao Voyager) napravit ću popis takvih epizoda koje su remekdjelo i koje bi trebale imati ulogu u obrazovanju. Uff, oduži se ja u P.S.-u...

slika

sub 23 kol, 2008 6:13 pm
Make it so
Make it so

Lore svaka cast 8)

Iako ima i DS9 dosta dobrih citata , cak ima i nekakvih kopiranih citata

Citat:
During the end of the Dominion War, Quark would speak, in DS9: "The Dogs of War", the same words ("The line must be drawn here! This far and no further!") as Picard does during Star Trek: First Contact.

Ja cu samo rec da TNG ima 17 sezona umjesto 7 , nebi mi ih bilo tesko sve odgledat , serija je jednostavno dosta poucna i poprilicno ima humora u sebi , vise od bilo koje druge star trek serije

sub 23 kol, 2008 6:26 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Lore je napisao/la:
buco je napisao/la:
ka i oni tvoj “EP” o TNG-u, nravano bez ijednog argumenta

Kako misliš bez ijednog argumena. Evo sad ću ponovo objasniti zašto je meni TNG bolji od DS9-a. U sljedećim rečenicama ne planiram popljuvati DS9 jer je jako dobar serijal, nego ću iznijeti svoje mišljenje zašto je meni bolji TNG. Možda ću biti pregrub prema DS9-u, ali nije mi cilj reći da je DS9 loš serijal. I ne planiram nikoga uvrijediti, nego samo iznijeti svoje stajalište.

buco je napisao/la:
Likovi nisu dekarakterizani, a sublimacija cijelog TNG-a je ogleda samo u jednom liku, zato ćeš kod TNG-ovaca rijetko primijetit da govore o ikome drugome osim Pikardu. Pogledaj im samo postove, njima nijedan lik više ne postoji.

Kad si ti vidio u mome postu da ja govorim samo o Picardu. Ja nikada nisam rekao da mi je TNG dobar zbog Picarda. Sada ću u svom postu prvi puta spomenuti Picarda i reći ću da je on jedan od razloga zašto mi je TNG najbolji.
Što se dekarakterizacije tiče... Likovi u TNG nisu tako slabo okarakterizirani zato što se tako htjelo, nego zbog razdoblja u kojem je sniman. To je splet okolnosti. Gene nije nikad bio dobar redatelj, a Berman je tek učio raditi svoj posao. Likovi u TNG sigurno nisu okarakterizirani tako dobro kao u DS9-u. A ja sam kod DS9-ovaca vidio da samo ističu karakterizaciju likova kao razlog zašto im je DS9 najbolji. Karakterizacija likova je bitna za dobru seriju, ali Star Trek je nešto više od serije. Meni je bitnija tema koja se obrađuje u seriji od njezinog ostvarenja na platnu.
Evo objasnit ću na primjeru. Jedna od prvih epizoda TNG-a je epka Hide and Q. Ja bih rekao da je realizacija te epizode katastrofalna, ali zato nosi savršenu pouku, a to je da moć kvari ljude. Dok u trećoj sezoni ENT-a ima epizoda bez ikakve pouke, samo da pustiš mozak na pašu, ali je zato realizacija perfektna. Karakterizacija likova, gluma, spec efekti.... Meni je bitnije ovo prvo. Jer to je ono što je Star Trek, to je ideja Star Treka, a ne Bashirove ljubavne avanture. Ovo drugo je preduvjet za dobru seriju koja će privući širu publiku, a kao što sam rekao Star Trek bi trebao biti nešto više od serije.
Sada će te se vi pitati, kako ja znam što bi trebala biti ideja Star Treka. Evo, citirat ću Genea Roddenberryja kako je on opisao Star Trek: “I didn’t want to make space-cadets. The series is about moral”. Evo prijevod za pučanstvo koje ne zna kineski: “Nisam želio napraviti svemirske vojnike. Serija je o moralu”.
A to je ono što je dobar dio TNG-a, MORAL. Da nije bilo TNG-a, ja ne bih bio danas čovjek kakav jesam. TNG ima onih epizoda koje potiču na razmišljanje. On je promijenio moj pogled na svijet. Kao što je rekao Berman: “Prijateljstvo s Geneom ga je totalno promijenilo.” Tako je i mene. Kad je Gene umro, Berman je nastojao održati prvotnu ideju Star Treka, ali nije mogao pod pritiskom Pillera i ostalih. Berman je za vrijeme snimanja citirao DS9: “Nekako mi se ne sviđa, prenasilno je.”, a tada je Piller rekao: “To je j*eni rat. I trebalo bi biti nasilno.” Ali opet ne zamjeran toliko puno DS9-u Dominion War. On je ipak imao neku pouku. A to je da kada ljudima oduzmeš komfor, oni se počnu ponašati kao da su u kamenom dobu. Zaborave sve što su postignuli kroz svoj razvoj. A ti buco očito nisi primijetio tu dubinu jer Star Trek gledaš samo površno. Ono što TNG ima, a ostali nemaju je DUBINA. A to se ne može primijetiti i cijeniti ako se serija samo gleda površno i pusti se mozak na pašu za vrijeme gledanja. Nema mi ništa ljepše od moralnih dilema koje uzrokuju prevrtanje u mom mozgu, i pitanja: Jesam li bio u pravu? Jesam li živio u laži? i sl...
Kod DS9-a to nije izraženo u tolikoj mjeri i zbog toga DS9 posjeduje malo toga što ga razlikuje od ostalih SF serija. Ne kažem ja da DS9 nema dobrih TNG-ovskih epizoda.

Žalosno je što se u TNGu cijela radnja zaključi u istom nastavku.

Upravo suprotno. Dobro je kad se radnja epizode zaključi u istom nastavku. To je smisao Star Treka.
Svaka epizoda TNG-a ima neku pouku. Priča počne i završi u istoj epizodi. U ostalim serijalima nema onih citata od kojih ti zastane dah. Nakon svake epizode TNG-a bi mi ostalo 90% scena u pamćenju. Nevjerojatnom bih brzinom zapamtio radnju. A zašto? Zato što naglasak nije stavljen na radnju i likove nego na teme koje se obrađuju. Moralne dileme. TNG je jedna epizoda – jedna tema. Znači da je u TNG-u obrađeno oko 100 tema. (nisu sve epizode vrijedne spomena). Dok je u DS9-u obrađeno recimo duplo manje. Ima najmanje 15 epizoda s trilovima, a u svakoj epizodi je rečeno više-manje isto. Isto ima jedno 15 epizoda o prorocima(primitivni bajoranci, utjecaj vjere na život) a to je sve jedna tema. To se moglo sve u 2-3 epizode obradit.

I to je razlog zašto kad pogledam nastavak DS9, želimo odmah pogledat slijedeći nastavak, da saznamo što će se slijedeće dogoditi. Toga u TNG-u nije bilo i drago mi je što su tu pogrešku ispravili u idućim serijalima.

E to se meni ne sviđa. Ja kada pogledam jednu epizodu DS9-a, odmah trčim pogledati drugu, a zašto? Zato što želim saznati ishod događaja. A to ne trebao biti smisao Star Treka. Tako samo saznajem ishod događaja, bez skoro ikakve pouke, a to svaka serija ima, a kao što sam rekao, Star Trek bi trebao biti nešto više od serije.
U DS9-u se zaplet radnje dogodio u prvoj epizodi, rasplet u zadnjoj i skoro se svaka epizoda nastavlja... a to se zove sapunica. Tako mi samo radnje epizoda prolete kroz glavu i ubrzo zaboravim što se u kojoj epizodi dešavalo za razliku od TNGa. U TNG-u odgledam jednu epizodu i onda satima razmišljam samo o njoj. A u DS9-u pogledam jednu, na kraju epizode se Bashirov šatl sruši na nepoznati planet klase M i onda trčim što brže pogledati drugu epizodu samo da bih saznao ishod, a prvu epizodu zaboravljam i te događaje stavljam na stranu, jer su trenutno nebitni. I tako iz epizode u epizodu. I dođeš do kraja serije i vidiš da se tamo sve završilo sa happy endom. Pa mislim... koji je smisao toga. To je bacanje mozga na pašu. To ima svaka SF serija. DS9 i ostale SF serije su zanimljive dok ih trenutno gledaš, ali ti poslije u glavi ne ostane puno, za razliku od TNG-a.

ZAKLJUČAK: Smiješno je nazivati neku seriju najboljom zbog karakterizacije likova. Šta mene sada zanima u koju je školu išao Siskov otac i kakve je ljubavne probleme imao. To je zadiranje u privatni život. Uopće ne utječe na moj pogled na svijet nego omogućuje da pustim mozak na pašu dok to gledam. Gledanje dobre karakterizacije likova je skoro isto kao gledanje Big Brothera. To je ono što ima svaka sapunica i jako puno serija. Karakterizacija likova je površna, a Star Trek bi trebao sadržavati nešto više. Star Trek ne bi trebao biti: Obiteljska komedija, Big Brother, Spašavanje vojnika Ryana ili nešto četvrto... STAR TREK JE MORAL. IDILIČNA BUDUĆNOST. SURADNJA, PRIJATELJSTVO BEZ OBZIRA NA RASU, NACIONALNOST, VJERSKU PRIPADNOST I SL...
Sad će buco reći da živim u iluziji. Da ne prihvaćam stvarnost, ali nije tako. Star Trek bi trebao biti svijet prema kojem bi svi trebali težiti. Većina će vas reći da će konflikti među ljudima uvijek postojati, ali to je primitivno razmišljanje. Uvijek će se stvari mijenjati.
Za kraj... Nadam se da me nisto krivo shvatili. Meni su DS9, VOY, ENT i TOS jako dobri serijali, a TNG je perfektan, što me dovodi do one rečenice iz Chakyjevog predzadnjeg posta: “Star Trek je vrhunac SF-a, a TNG je vrhunac Star Treka”. Nemam ja ništa protiv ostalih serijala, ali ne mogu shvatiti kako neki kao buco mogu toliko mrziti TNG, a on je najbliže onome što Star Trek treba biti. Fanovi su se počeli okupljati radi ovakvih epizoda, a ne radi Dominiona i Xindija jer to onda Star Trek ne čini nimalo drukčijim od Star Warsa. Ne mrzim nijedan serijal i neshvatljivo mi je kako neki mogu mrziti neki serijal zbog razdoblja u kojem je sniman.

P.S. Jedna zamolba: Nemojte quotati moj post i izvlačiti rečenice iz konteksta prije nego ga cijelog pročitate. A vjerujem da je malo onih koji čitaju cijele postove pogotovo kad su ovako dugački. Ovo je moj najduži sastavak što sam u životu napisao. Sadrži 1523 riječi. A kad sam pisao probnu maturu jedva sam 700 riječi napisao. Kud nije bila neka tema o Star Treku. A tko zna... možda bude jednom u budućnosti, kad ostali ljudi vide pravu vrijednost Star Treka i što nam on donosi. Neke epizode kao Who Watches the Watchers (TNG) i Chosen Realm (ENT) bi se trebale puštati djeci na vjeronauku, Visitor (DS9) na psihologiji... Takvih ima jako puno epizoda koje me podsjećaju na ono što Star Trek jest. Kada odgledam sve Star Trekove (još mi je ostao Voyager) napravit ću popis takvih epizoda koje su remekdjelo i koje bi trebale imati ulogu u obrazovanju. Uff, oduži se ja u P.S.-u...

Svaka čast, slažem se u 97% stvari s tobom :hail:
S tim da je meni nakon TNG najdraži DS9 :)

ned 08 ožu, 2009 1:55 pm
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
PrincMatias je napisao/la:
Svaka čast, slažem se u 97% stvari s tobom :hail:
S tim da je meni nakon TNG najdraži DS9 :)

I meni. :thumbs2:

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

ned 08 ožu, 2009 1:57 pm
Profil Web stranica
Valkyrie

Spol: Ženski
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: foundation and empire
@Lore:svaka ti cast na odlicno napisanom postu =D> :hail:

mogao bi jednog dana napisati knjigu o serijalima tj.o nasem pogledu na svaki serijal :thumbs2:,jer je ovo fantasticno

meni se TNG zato i toliko svida jer svaka epizoda potice na razmisljanje :zaljubljen: i nije samo obicna serija za razbibrigu.

koliko epizoda mogu izdvojiti koje su me doslovno oborile s nogu,npr.darmok :hail:

ned 08 ožu, 2009 3:45 pm
The Traveler
The Traveler

Malo kasnite... taj post sam napisao prije 6-7 mjeseci... :zubo:

slika

ned 08 ožu, 2009 3:56 pm
Valkyrie

Spol: Ženski
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: foundation and empire
Lore je napisao/la:

nema to veze,nek se zna :mrgreen:

ned 08 ožu, 2009 3:58 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Nije bitno kad je napisano jer vrijednost posta ostaje :thumbs2:

ned 08 ožu, 2009 4:10 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Opis Stanja: Sranje
@Lore Mora da me nešto "omelo" kad ti nisam odgovorija kad sam bija "in"!
Nisam pročitao odgovor, no poznavajući tvoju predanost TNG-u, a i način na koji pišeš, vjerujem da je dobro odrađen. :wink:

Pozdrav

Piki-Datina 2

Tehnika Pucanstvu !

ned 08 ožu, 2009 7:51 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Lore, svaka ti čast. Slažem se u potpunosti sa tobom. Bio sam gledao TNG extrase i mislim da je Berman govorio o Bragi (opet mislim, nisam 100% siguran), dok je Braga tek došao sa svojom pričom za epizodu i sve to lijepo izreferirao Geneu, a Gene ga je na kraju samo pitao (nešto tipa) "What is it about?" Ovaj opet sve ispriča, sim-tam, odličan zaplet, SF, bla bla da bi ga ovaj opet na kraju pitao isto pitanje. Tj. tražio taj neki dublji smisao, poruku koju epizoda šalje.

Kasnije su doradili epizodu. I Berman je rekao kako sada i on tako isto pita ljude koji mu dođu sa pričom/scenarijem... o čemu se radi? Što se tiče nekontinuiranosti, nepovezanosti epizoda, meni to uopće ne smeta. Dapače, slažem se sa tobom da je lakše popamtiti šta se dogodilo u kojoj epizodi TNG-a pošto su zasebne, nego recimo što se točno dogodilo u kojoj epizodi u Dominijskom ratu ili Xindijskoj prijetnji. A i ovo je istina što si rekao da se puno više tema tako moglo obraditi u TNG-u.

Dodat ću jedan citat jedne kolegice sa drugog foruma...

Citat:
E to bih i ja mogla reći, TNG epizode su jednostavno.... sf-ovski Shakespeare!!!

Opet ni sam ne bi mogao bolje sročiti...

Nadalje, nije mi jasno kako netko može pljuvati po tom ubermoralu, utopiji u TNG-u kada je to upravo ono što je Star Trek učinilo onim što jest i kakav on danas jest. Upravo je to privuklo masu ljudi i obožavatelja. Po tome se Star Trek izdvaja od XY drugih dobrih i manje dobrih serija. Po tome je on poseban. Iskreno, TNG je zaslužan što sam ljubitelj Star Treka. Zbog njega volim i sve ostale serije i sve su mi drage jer su dio te franšize.

No dosta za sada o tome. Još jednom, svaka čast Lore! :sesir2:

Zaboravih napomenuti jednu stvar glede onog da te DS9 tjera da gledaš dalje... Mene niti jedna serija kao TNG ne privlači toliko da bi mogao istu epizodu ponovno gledati u (recimo) vrlo kratkom roku. :thumbs2:

Istina nisu sve epizode takve... :hallo:

ned 08 ožu, 2009 8:54 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Lore je napisao/la:
Zašto DS9 nije najbolji serijal od svih... Evo zašto...

Predugački arcovi...
Kada sam gledao TNG, nakon svake skoro pogledane epizode bi mi ostalo nešto što bi mi se JAKO urezalo u pamćenje. Nešto što bi promijenilo moj pogled na svijet. Nakon svake epizode bih zastao, i prevrtio si događaje u toj epizodi zbog tako savršenih priča, ideja, ostvarenja....
A kakva je situacija kod DS9-a. Kad odgledam jednu epizodu, jedva čekam da vidim drugu. Kada odgledam tu, opet jedva čekam da vidim treću..... A malo je onakvih epizoda nakon kojih bi zastao i prevrtio si događaje... Nije bilo nečega što bi utjecalo moralno na mene i slične stvari... Samo želja da što prije odgledam. Slično kao treća sezona ENT-a.
U početku sam bio protiv tog dominion wara, i sad mi se čini da je na kraju bio nepotreban. Ali sviđa mi se to što je u jednom serijalu obrađen rat, i najbolja strana DS9-a je to što je prikazao da kada dođe rat, ljudi se počnu ponašati primitivno kao da su još u kamenom dobu. Ali samo sam DS9-u progledao kroz prste.
Ako se u budućnosti snimi još neki serijal u kojem će biti prikazan tako glomazni rat, to onda za mene više neće biti Star Trek nego samo serija koja služi za privlačenje šire publike. Osim ako se ne snimi neki dobar prequel. Ali ako snime u 25. st. rat federacije i klingonaca, romulanaca, to neće zaslužiti moje divljenje.
I sviđa mi se isto u DS9-u što je Bajoranska vjera prikazan s dozom sprdnje. Ljudi su prikazani kao strogi ateisti i s podsmijehom gledaju bajorance, a ovi bajoranci misle baš da su oni u pravu iako nisu. Prikazana je ona pokvarena Kai Winn, tj. prikazano je kako ima pokvarenih ljudi a zovu se vjernicima dok ima onih koji nisu vjernici a žive pravedno.

Unatoč svemu, TNG je daleko iznad DS9-a :mrgreen:

sedi 1 !!!

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

ned 08 ožu, 2009 9:47 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Lore je napisao/la:

uzecu u obzir da si bio mlad i zelen pa nisi mogao realno da sagledas stvari...
a ubuduce ko mi kaze da je zarad TNG covek kakav jeste i da je on od njega/nje napravio coveka samo cu da napomenem da je to ozbiljan psihicki poremecaj.
meni ne treba tutor niti pastir pa da odvojim dobro od loseg. niti sam slep pa neko treba da me vodi. sve ovo kazem zbog gomile gluposti koji predstavljaju TNG a pretoceni su u prime directive i uber moralu koji svi pominju.
kao prvo i sam picard je gledao da izvrda prime directive kad god mu nije isla na ruku. da ne pominjem situacije kad je zdrav razum govorio jedno a prime directive drugo... gde je onda bio moral tih uber moralista???

ds9 je stotinama godina ispred TNG u svakom smislu. nije sve upakovano u lep omot i dato publici da proguta. stvari se nazivaju pravim imenom i akcije likova su aprppo njima.
jos jedna bitna stvar je da se TNG radnja odvija mahom u mirnodopsko vreme pa je i moguce manje ili vece proseravanja isoljenja pameti zaostalim rasama. DS9 se vecim delom odvija u ratnom stanju gde se menjaju pravila igre.
epizoda kad sisko manipulise sa romulancima i uvlaci ih u rat na strani alfana :hail:
ili kad section 31 zarazi faundere...

ja znam da uber moralisti ovo ne mogu da progutaju ali kada u dodjete u bezizlaznu situaciju moralna nacela se menjaju.
bitna stvar je i mesto dogadjaja. nije isto ponasanje oficira, osoblja i ljudi na zemlji i star fleet stabu i na rubu galaksije na nekoj oronuloj stanici gde je zadatak pripremiti planetu (bejzor) za eventualni ulazak u federaciju i gde je verovatno pozeljno da se zazmuri na jedno oko kad su zakoni federacije u pitanju kako bi se sto pre doslo do cilja...

eto zasto je meni DS9 daleko ispred TNG i svih ostalih serijala. jednostavno iako je sf u pitanju odise ogromnom dozom realnosti i logike a najbitnije je to sto u srz opisuje ljudski karakteri ljudsko razmisljanje.

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

ned 08 ožu, 2009 10:46 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

OGamer je napisao/la:
DS9 se vecim delom odvija u ratnom stanju gde se menjaju pravila igre.
epizoda kad sisko manipulise sa romulancima i uvlaci ih u rat na strani alfana :hail:
ili kad section 31 zarazi faundere...

ja znam da uber moralisti ovo ne mogu da progutaju ali kada u dodjete u bezizlaznu situaciju moralna nacela se menjaju.

To je istina sta si rekao. I bas zato DS9-u nije mjesto medju Star Trekovima

pon 09 ožu, 2009 12:08 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 74 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: