|
Sada je: čet 27 kol, 2026 8:52 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
 Re: 4x19 - Hard Time
TerNek je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: A najgluplje je to što se događaji iz ove epizode više ne spominju, a on je u ostalim epizodama normalan. Iznutra sigurno još dosta vremena nije bio normalan, no uz psihoterapiju se to može riješiti i nositi se s tim iskustvom kao što se nosio i sa ratnim strahotama sa Setlika 3 i brojnim drugim neugodnim iskustvima koja je doživio u svojoj dugoj karijeri. Uostalom, sasvim je dovoljan ovakav prikaz Milivojevog proživljavanja kazne i njenog utjecaja na njega i njegove bližnje. Zar nam treba arc od nekoliko epizoda njegovog PTSP-a? Tako je. Da ne spominjem kako u jednoj epizodi Voyagera Doktor izgubi svo pamćenje od protekle 3 godine, a u idućoj epizodi kao da se ništa nije dogodilo.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| sub 28 vel, 2009 10:47 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Lore je napisao/la: TerNek je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: A najgluplje je to što se događaji iz ove epizode više ne spominju, a on je u ostalim epizodama normalan. Iznutra sigurno još dosta vremena nije bio normalan, no uz psihoterapiju se to može riješiti i nositi se s tim iskustvom kao što se nosio i sa ratnim strahotama sa Setlika 3 i brojnim drugim neugodnim iskustvima koja je doživio u svojoj dugoj karijeri. Uostalom, sasvim je dovoljan ovakav prikaz Milivojevog proživljavanja kazne i njenog utjecaja na njega i njegove bližnje. Zar nam treba arc od nekoliko epizoda njegovog PTSP-a? Tako je. Da ne spominjem kako u jednoj epizodi Voyagera Doktor izgubi svo pamćenje od protekle 3 godine, a u idućoj epizodi kao da se ništa nije dogodilo. No dobro, ipak je Voyager daleko najbolja Trek serija kojoj se sve može oprostiti. Je li tako, Rai'Tara? 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 28 vel, 2009 10:50 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Lore je napisao/la: TerNek je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: A najgluplje je to što se događaji iz ove epizode više ne spominju, a on je u ostalim epizodama normalan. Iznutra sigurno još dosta vremena nije bio normalan, no uz psihoterapiju se to može riješiti i nositi se s tim iskustvom kao što se nosio i sa ratnim strahotama sa Setlika 3 i brojnim drugim neugodnim iskustvima koja je doživio u svojoj dugoj karijeri. Uostalom, sasvim je dovoljan ovakav prikaz Milivojevog proživljavanja kazne i njenog utjecaja na njega i njegove bližnje. Zar nam treba arc od nekoliko epizoda njegovog PTSP-a? Tako je. Da ne spominjem kako u jednoj epizodi Voyagera Doktor izgubi svo pamćenje od protekle 3 godine, a u idućoj epizodi kao da se ništa nije dogodilo. Ja se ne sjećam takve epizode u Voyageru gdje je on izgubio pamćenje za stalno. Kes mu je vratila pamćenje pomoću drugog hololika.Ovo sa Milesom, je glupo. Ograničeno na samo jednu epizode. Kasnije se to niti spominje, niti ima kakvih posljedica. Skroz je normalan. Isto tako ako je u njegovoj glavi prošlo 20 godina, kako to da se jasno sjeća posade, i svog posla. Zar nebi trebao ići ponovno na ispite da provjeru jeli u stanju obavljati posao još uvijek. Sjećate li se vi točno svega što ste radili prije 10 godina recimo. Meni je sve to skupa jednostavno glupo.
|
| uto 03 ožu, 2009 4:17 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Citat: Ja se ne sjećam takve epizode u Voyageru gdje je on izgubio pamćenje za stalno. Kes mu je vratila pamćenje pomoću drugog hololika. Negdje u trećoj sezoni. Izgubio je cjelokupno pamćenje. U idućoj epizodi kao da ništa nije ni bilo. Referenca na taj događaj je bila u epizodi Future's End, gdje je Doktor samo rekao da je to nedavno doživio i da se još uvijek oporavlja.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 03 ožu, 2009 4:47 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Naš M. O'Brian ima super sinaptički processor, Intel.. garant! Malo su ga tu spetljali i to stoji. Čoijek je doša k sebi nakon one traume u hipu... Lipo se probudija drugo jutro i nastavija ka da se to njega netiče, kao da je holilik a ne biološko biće. No toga ima po svud, u svim trek serijama. Pa nije neka strahota. A i nije bitno jer ne utječe toliko na radnju samog DS9, kao one "gluposti" u VOYageru. Tamo su ga zaista pretjerali do "crvenog usijanja". Kao npr.... Pronlaženje virusa (tako nešto) protiv one vrste 8472 u par minuta, dok je Borg asimilariao tisuće pripadnika vrste za koju je rečeno da je naj što se genetičkog inžinjeringa tiče u svim kvadrantima za koje Fedsi znaju. U susretu s tom vrstom su i sami bili zatečeni znanjima iz biotehnologije i genske manipulacije. I sad di je tu logika da Borg s tom vrstom nezna nikako nač "lijek" za vrstu 8472 a Doktor onako usput u 2 minute to riješi?? To je nešto što nije viđeno nigdje u serijalu ST (Glupost prve klase, no ne i jedina od većih u VOY). To ne znači da mi VOYager nije zanimljiv i da ga nisam s uživanjem gledao više puta, cijeloga (najradije od epizode kad stradava onaj toliko "smiješan" i naporan lik, one Okampe. Neznam što im je ono trebalo?) Pozdrav Scenarističke zavjere 4

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 03 ožu, 2009 4:52 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Lore je napisao/la: Citat: Ja se ne sjećam takve epizode u Voyageru gdje je on izgubio pamćenje za stalno. Kes mu je vratila pamćenje pomoću drugog hololika. Negdje u trećoj sezoni. Izgubio je cjelokupno pamćenje. U idućoj epizodi kao da ništa nije ni bilo. Referenca na taj događaj je bila u epizodi Future's End, gdje je Doktor samo rekao da je to nedavno doživio i da se još uvijek oporavlja. U istoj toj epizodi, pamćenje mu je vraćeno. Pomoću kes i holo-lika profesora. Buco, meni su okampe odlična vrsta. 
|
| uto 03 ožu, 2009 6:47 pm |
|
 |
|
The Traveler
|
RAI'TARA je napisao/la: Lore je napisao/la: Citat: Ja se ne sjećam takve epizode u Voyageru gdje je on izgubio pamćenje za stalno. Kes mu je vratila pamćenje pomoću drugog hololika. Negdje u trećoj sezoni. Izgubio je cjelokupno pamćenje. U idućoj epizodi kao da ništa nije ni bilo. Referenca na taj događaj je bila u epizodi Future's End, gdje je Doktor samo rekao da je to nedavno doživio i da se još uvijek oporavlja. U istoj toj epizodi, pamćenje mu je vraćeno. Pomoću kes i holo-lika profesora. Buco, meni su okampe odlična vrsta.  Uopće mu nije vraćeno. Nego su mu samo kreirali novu matricu u koju će moći trajno pohranjivati pamćenje bez daljnjeg brisanja.
|
| uto 03 ožu, 2009 7:48 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
RAI'TARA je napisao/la: Ovo sa Milesom, je glupo. Ograničeno na samo jednu epizode. Kasnije se to niti spominje, niti ima kakvih posljedica. Skroz je normalan. Isto tako ako je u njegovoj glavi prošlo 20 godina, kako to da se jasno sjeća posade, i svog posla. Zar nebi trebao ići ponovno na ispite da provjeru jeli u stanju obavljati posao još uvijek. Sjećate li se vi točno svega što ste radili prije 10 godina recimo. Meni je sve to skupa jednostavno glupo. Dobro dosla u svijet serija. Svako malo se dogodi nesto bitno sto se vise nikad ne spominje (osim u serijama Jossa Whedona) Uostalom, ovdje se ocjenjuje ova epizoda, a ne to sto su iduce epizode zasrale i to vise nikad ne spominjale. Ako ti to smeta, daj kasnijim epizodama jedinicu, a ne ovoj odlicnoj epizodi Inace, odlicna epizoda... ipak je to remake Inner Lighta. 10
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 03 ožu, 2009 8:18 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Lore je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ja se ne sjećam takve epizode u Voyageru gdje je on izgubio pamćenje za stalno. Kes mu je vratila pamćenje pomoću drugog hololika. Negdje u trećoj sezoni. Izgubio je cjelokupno pamćenje. U idućoj epizodi kao da ništa nije ni bilo. Referenca na taj događaj je bila u epizodi Future's End, gdje je Doktor samo rekao da je to nedavno doživio i da se još uvijek oporavlja. U istoj toj epizodi, pamćenje mu je vraćeno. Pomoću kes i holo-lika profesora. Buco, meni su okampe odlična vrsta.  [/quote] Uopće mu nije vraćeno. Nego su mu samo kreirali novu matricu u koju će moći trajno pohranjivati pamćenje bez daljnjeg brisanja.[/quote] Ne, ne. Vratili su mu pamćenje. Na kraju je opet pjevao onu pjesmicu. Što je bio dokaz da mu se pamćenje vraća. 
|
| uto 03 ožu, 2009 8:29 pm |
|
 |
|
The Traveler
|
RAI'TARA je napisao/la: Lore je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ja se ne sjećam takve epizode u Voyageru gdje je on izgubio pamćenje za stalno. Kes mu je vratila pamćenje pomoću drugog hololika. Negdje u trećoj sezoni. Izgubio je cjelokupno pamćenje. U idućoj epizodi kao da ništa nije ni bilo. Referenca na taj događaj je bila u epizodi Future's End, gdje je Doktor samo rekao da je to nedavno doživio i da se još uvijek oporavlja. U istoj toj epizodi, pamćenje mu je vraćeno. Pomoću kes i holo-lika profesora. Buco, meni su okampe odlična vrsta.  Uopće mu nije vraćeno. Nego su mu samo kreirali novu matricu u koju će moći trajno pohranjivati pamćenje bez daljnjeg brisanja.[/quote] Ne, ne. Vratili su mu pamćenje. Na kraju je opet pjevao onu pjesmicu. Što je bio dokaz da mu se pamćenje vraća.  [/quote] Vraćanje pamćenja je dugotrajan proces. Nije mu u istoj epizodi odjednom sve vraćeno.
|
| uto 03 ožu, 2009 10:02 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
U svakom slučaju. To sa Milesom mi ne štima. Dvadeset je godina bio u zatvoru, a vrati se na posao kao da se ništa dogodilo nije. Pa da sam mu ja nadređena, vratio bi se on meni opet na akademiju, da provjerim sjeća li se uopće svog posla. 
|
| uto 03 ožu, 2009 11:21 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
RAI'TARA je napisao/la: U svakom slučaju. To sa Milesom mi ne štima. Dvadeset je godina bio u zatvoru, a vrati se na posao kao da se ništa dogodilo nije. Pa da sam mu ja nadređena, vratio bi se on meni opet na akademiju, da provjerim sjeća li se uopće svog posla.  Ma ziher. Onda su Picarda trebali nakon stogodišnjeg životnog iskustva u epki "Inner light" trebali vratit u osnovnu da provjere zna li se normalno potpisat na latinici. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 03 ožu, 2009 11:24 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
TerNek je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: U svakom slučaju. To sa Milesom mi ne štima. Dvadeset je godina bio u zatvoru, a vrati se na posao kao da se ništa dogodilo nije. Pa da sam mu ja nadređena, vratio bi se on meni opet na akademiju, da provjerim sjeća li se uopće svog posla.  Ma ziher. Onda su Picarda trebali nakon stogodišnjeg životnog iskustva u epki "Inner light" trebali vratit u osnovnu da provjere zna li se normalno potpisat na latinici.  Pa to sa Picardom također. Nema ga na Enterpriseu 100 godina i vrati se na posao samo tako i sjeća se svega. A stožer ga samo tako ostavi na brodu. I to mi je bilo neuvjerljivo i glupo.Ja se ne sjećam gdje sam bila prije 10 godina. 
|
| uto 03 ožu, 2009 11:29 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
RAI'TARA je napisao/la: TerNek je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: U svakom slučaju. To sa Milesom mi ne štima. Dvadeset je godina bio u zatvoru, a vrati se na posao kao da se ništa dogodilo nije. Pa da sam mu ja nadređena, vratio bi se on meni opet na akademiju, da provjerim sjeća li se uopće svog posla.  Ma ziher. Onda su Picarda trebali nakon stogodišnjeg životnog iskustva u epki "Inner light" trebali vratit u osnovnu da provjere zna li se normalno potpisat na latinici.  Pa to sa Picardom također. Nema ga na Enterpriseu 100 godina i vrati se na posao samo tako i sjeća se svega. A stožer ga samo tako ostavi na brodu. I to mi je bilo neuvjerljivo i glupo.Zašto bi ga se micalo? Nigdje ne piše da su Picardu i Milivoju ta nova iskustva izbrisala sve što su prije bili i znali. RAI'TARA je napisao/la: Ja se ne sjećam gdje sam bila prije 10 godina.  Ne možeš sebe uspoređivati sa školovanim i iskusnim Starfleet časnicima. Oni su to u vrijeme radnje, kao što su bili i prije 10 godina. Ti si prije 10 godina bila curica koja se jedva znala pošteno potpisati. NHF, ali razlika je golema. 
|
| uto 03 ožu, 2009 11:39 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
RAI'TARA je napisao/la: TerNek je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: U svakom slučaju. To sa Milesom mi ne štima. Dvadeset je godina bio u zatvoru, a vrati se na posao kao da se ništa dogodilo nije. Pa da sam mu ja nadređena, vratio bi se on meni opet na akademiju, da provjerim sjeća li se uopće svog posla.  Ma ziher. Onda su Picarda trebali nakon stogodišnjeg životnog iskustva u epki "Inner light" trebali vratit u osnovnu da provjere zna li se normalno potpisat na latinici.  Pa to sa Picardom također. Nema ga na Enterpriseu 100 godina i vrati se na posao samo tako i sjeća se svega. A stožer ga samo tako ostavi na brodu. I to mi je bilo neuvjerljivo i glupo.Ja se ne sjećam gdje sam bila prije 10 godina.  Jesi ti dala peticu Inner Lightu? 
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 03 ožu, 2009 11:59 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|