|
Sada je: čet 04 lip, 2026 9:21 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: 5x18 - Course: Oblivion
RAI'TARA je napisao/la: Pa to su kopije orginala, očito su se prilagodili bolje. Srebrena krv je očito poboljšala kopije i sad mogu disati zrak.
Mi zapravo ne znamo, jesu li ovo duplikati orginala, ili pak duplikati duplikata. Možda nisu svi otišli sa demonskog planeta.
Sjeti se epke Demon. Kopirani Kim i Paris (dakle 'duplikati originala') su teleportirani na Voyager i počeli se gušiti čim su udahnuli kisik na 20°C, a čim su dobili usijanu tox atmosferu, bilo im je ok. Srebrna krv nije poboljšala kopije. A da su 'duplikati duplikata' (prenategnuta teorija, al ajde), bila bi još gora situacija. RAI'TARA je napisao/la: [color=#40FF40][b]Tko zna, možda se cijeli taj događaj iz prvog dijela vrti u krug. Voyagerova posada se duplicira, napusti planet, zatim i ti duplikati zaborave što su napravili, a duplikati duplikata nakon nekog vremena naprave isto i tako dalje u krug. Pa po toj logici, ovaj brod koji se raspao je mogao biti kopirana kopija kopirane kopije. Čist sumnjam da je srebrna krv mogla imitirati kopije; jer da jest, Paris i Kim ne bi tražili još DNA u epki Demon, niti bi srebrna krv utapala Voyager, već bi čitav planet nastanili Parisovim i Kimovim kopijama (uf, zamisli taj gej scenarij).
|
| pet 11 pro, 2009 2:55 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Mislim da su tražili još DNK u onoj epizodi, radi genetske raznolikosti. Odnosno da bi imali uzorak DNK svijuh na brodu.
Ja smatram da su se mogli prilagoditi. Ipak je u onoj epizodi to bio prvi pokušaj srebrene krvi u kopiranju nekog bića, odnosno prvi put da su ta živa bića dobila svijest.
Realno je za očekivati da imaju mogućnost evoluiranja, unapređivanja. A kako u ovoj epizodi dišu zrak, logično je za očekivati da su se prilagodili. Možda baš u onom trenutku kad su se prilagođavali, možda su onda i zaboravili što su oni zapravo. Ipak je ta srebrena krv prvo takvo biće ikad viđeno u star treku.
A ja isto vjerujem, da je lako moguće da su ovo kopije kopija. Jer sumnjam da srebrene krvi na onom planetu ima tako malo da stvori samo 150 osoba. 
|
| sub 12 pro, 2009 12:21 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
I logično je da su od jedne tvari, jednog materijala, razvili tehnologiju za warp jezgru, trup broda, naoružanje, metalurgiju i biologiju? I onda još s tim napravili replikator koji je sposoban tu istu tvar pretvoriti u bilošta drugo? ...
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 12 pro, 2009 12:24 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
The Boz je napisao/la: I logično je da su od jedne tvari, jednog materijala, razvili tehnologiju za warp jezgru, trup broda, naoružanje, metalurgiju i biologiju? I onda još s tim napravili replikator koji je sposoban tu istu tvar pretvoriti u bilošta drugo? ... Pa srebrena krv, kako joj samo ima kaže ima neka metalna svojstva. Može kopirati, replicirati i živo i neživo.
Jer na granici je organskog i anorganskog.
|
| sub 12 pro, 2009 12:27 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Da, ne zna se zapravo što je ta srebrna krv. Sastav kaže da ima 'dikromate', ili kak već...to može biti bilo što. U tom smislu neku vrste ubrzane evolucije bi mogao prihvatiti, u smislu bržeg prilagođavanja na normalnije (ili u njihovom slučaju ekstremnije uvjete). Ajd, povisujem ocjenu na 5. 
|
| sub 12 pro, 2009 3:51 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Dikromat je vrsta kisele soli, i neznam kako može pomoći u ovom slučaju. Al glavno da je "objašnjeno".
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 12 pro, 2009 4:04 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Pa objašnjeno je ništa bolje niti ništa lošije od toga kako su objašnjene mnoge druge vrste u star treku, počevši od osnivača, tolijanaca, Q-a, pa sve do ovih humanoidnih poput Vulkanaca koji imaju krv na bazi bakra a mogu imati potomke sa ljudima koji imaju krv na bazi željeza. 
|
| sub 12 pro, 2009 8:42 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Miki je napisao/la: Zasad dajem ocjenu 4, ako mi date neke smislene argumente, onda ću povisit ocjenu. ...evo pokušat ću ja...  Miki je napisao/la: Sve mi je to klimavo; nastanak duplicirane posade još mogu progutati, ali način zašto je Voyager došao u kontakt sa tom tekućinom in the first place mi je traljav, kao i motivi za napuštanje vlastitog planeta. ...jel si čuo za onu... ''life always find the way'' ? ...a kad su već imali shemu broda i DNK posade... ...pa su malo išli istraživati svemir kad su već imali tu opciju...  Miki je napisao/la: Kako je onda ta duplicirana posada dolazila u kontakt sa tuđincima ako duplići mogu udisati samo toksičnu atmosferu na 400-500K??? Kak to da nisu skužili kakvu atmosferu imaju unutar broda? ...ja mislim pošto je brod napravljen od istog bazičnog materijala kao i oni sami... da je unutar broda stvoren klimat koji ima omogučuje disanje...  Miki je napisao/la: Inače epka kao takva je oke. Posada umire one by one, Janeway je tvrdoglava jer misli da će stić doma, al se mora okrenut i ić natrag...valjda su smetnuli s uma da u Zemljinom sustavu ima jedan demonski planet na kojeg bi se posada bez beda smjestila...VENERA! ...pa mislim da ima je originalni planet bliže Venere... Miki je napisao/la: Tužan završetak epke, na kraju ko da nisu ni postojali. Ili jesu li? ...to su bile replike originala... ...dakle postojali jesu ali samo ograničeno vrijeme dok im se molekularna struktura nije počela raspadati...  Miki je napisao/la: Na kraju Tuvok očitava samo spojeve koji čine onu bio tekućinu. Kak to da nije očitao predmete koji se nisu raspadali??? Ili barem njihove tragove?
...pa jesu očitai i neke druge predmete... ...ali ne one ključne od kojih su sastavljeni... ...a vidio si da se zapravo na kraju pretvore...i tekuće stanje...
...i jel može ocijena više...?? 
| uto 15 pro, 2009 4:04 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Mr.bobo je napisao/la: ...jel si čuo za onu... ''life always find the way'' ? ...a kad su već imali shemu broda i DNK posade... ...pa su malo išli istraživati svemir kad su već imali tu opciju...  Srebrnoj krvi je trebala DNK. OK. Nismo vidjeli kada je nastao brod. Brod nema DNK; osim možda u biogelovima. No ne postoji inteligencija. A srebrna krv je upravo to tražila; inteligenciju ili svijest. Brod nema nijedno. Mr.bobo je napisao/la: Miki je napisao/la: Kako je onda ta duplicirana posada dolazila u kontakt sa tuđincima ako duplići mogu udisati samo toksičnu atmosferu na 400-500K??? Kak to da nisu skužili kakvu atmosferu imaju unutar broda? ...ja mislim pošto je brod napravljen od istog bazičnog materijala kao i oni sami... da je unutar broda stvoren klimat koji ima omogučuje disanje...  Nije problem što oni udišu unutar broda, već što bi se dogodilo kada su došli u kontakt sa tuđincima? Dizanje forcefieldova, stavljanje umjetne atmosfere...ili samo komunikacija preko video veze? Dakle u takvim situacijama su trebali skužit da nešto ne štima, da se alieni guše kad dođu na Voyager, ili da se netko od posade guši kad ode alienima. Mr.bobo je napisao/la: Miki je napisao/la: Inače epka kao takva je oke. Posada umire one by one, Janeway je tvrdoglava jer misli da će stić doma, al se mora okrenut i ić natrag...valjda su smetnuli s uma da u Zemljinom sustavu ima jedan demonski planet na kojeg bi se posada bez beda smjestila...VENERA! ...pa mislim da ima je originalni planet bliže Venere...  Ne znam jel pišeš u žurbi ili si pod čokom. Al ak sam skužio originalni planet je bio bliže. Onda oke. Morali su se okrenuti natrag. Mr.bobo je napisao/la: Miki je napisao/la: Na kraju Tuvok očitava samo spojeve koji čine onu bio tekućinu. Kak to da nije očitao predmete koji se nisu raspadali??? Ili barem njihove tragove?
...pa jesu očitai i neke druge predmete... ...ali ne one ključne od kojih su sastavljeni... ...a vidio si da se zapravo na kraju pretvore...i tekuće stanje...
...i jel može ocijena više...??  [/quote] Tuvok bi onda rekao: očitavam posudu, očitavam biljke. I one ostale predmete koje je Neelix izdvojio, a nisu se raspadali. Dižem na šesticu; preračunao sam se za Veneru, jer do Zemlje su imali cca 2 godine, a od Demona do mjesta kad su se počeli raspadati nekih pola godine.
|
| sri 16 pro, 2009 12:07 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
Oni su jednostavno evoluirali i prilagodili su se okolini. Mogli su postojati u za ljude normalnoj temperaturi i atmosferi. To je očito.
A srebrena krv može replicirati sve, a ne samo organsko tkivo. To se vidi i u prvoj epizodi kad je replicirala komunikatore i uniforme na Parisu i Kimu.
U isto vrijeme kad su se prilagodili, zaboravili su što su oni zapravo.
Možda je sve to skupa bio pokušaj te vrste u istraživanju svemira, koji je pošao u krivom smjeru, odnosno uzrokovao je da zaborave što su zapravo. ( duplikati ni u prvoj epizodi u početku nisu znali da su duplikati )
Isto se tako spominje da bi ih uvjeti koji vladaju na demonskom planetu izlječili. Znači njih je upravo prilagodba na ljudske uvjete života oslabila i uništila.
|
| sri 16 pro, 2009 2:06 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Miki je napisao/la: Srebrnoj krvi je trebala DNK. OK. Nismo vidjeli kada je nastao brod. Brod nema DNK; osim možda u biogelovima. No ne postoji inteligencija. A srebrna krv je upravo to tražila; inteligenciju ili svijest. Brod nema nijedno. . ...a možda im treba DNK kako bi kumunicirala s drugim alienima... ...no nije bilo odbačeno da ne može imitirati i ostale materijale... Miki je napisao/la: Nije problem što oni udišu unutar broda, već što bi se dogodilo kada su došli u kontakt sa tuđincima? Dizanje forcefieldova, stavljanje umjetne atmosfere...ili samo komunikacija preko video veze? Dakle u takvim situacijama su trebali skužit da nešto ne štima, da se alieni guše kad dođu na Voyager, ili da se netko od posade guši kad ode alienima.. ...e ovo ne mogu pobit... dobro si to rekao... Miki je napisao/la: Al ak sam skužio originalni planet je bio bliže. Onda oke. Morali su se okrenuti natrag.. ...dobro si skužio... i zaključio...  Miki je napisao/la: Na kraju Tuvok očitava samo spojeve koji čine onu bio tekućinu. Kak to da nije očitao predmete koji se nisu raspadali??? Ili barem njihove tragove?
...a koliko sam ja skužio da se treba podesiti skener ako se traži nešto specifično... on je na nekakvom standardnom skeniranju pa je zato sve bilo normalno...  ...tek kad je unio nove informacije u njega... tad su se pokazali tragovi navedenih spojeva...  Miki je napisao/la: Dižem na šesticu; preračunao sam se za Veneru, jer do Zemlje su imali cca 2 godine, a od Demona do mjesta kad su se počeli raspadati nekih pola godine. ...eto... my mission is succes... 
| sri 16 pro, 2009 3:31 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Meni je jadno ,sad cu napisat zasto ,kad sam prvi puta gledo prvu epizodu sa "srebrenom krvi " ocekivo sam ovi ce ostat tamo, razvit civlilizaciju ..... itd tako da mi je ova epizoda "suck" 1 ocjena
| sri 16 pro, 2009 11:52 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...u zaboravio sam napisati da mi je baš bila zanimljiva epizoda pa dajem 9...
...a jedino me Janeway razočarala kad je inzistirala da idu prema Zemlji a ne prema Demon planetu...
...jer za to uzalud potrošeno vrijeme... mogli su se sresti s originalnim Voyagerom...
...i da pitam se da podaci koji su izneseni u epizodi vrijede i za originalni Voyager... no mislim da ne ... zato jer je duplikat imao svoje neki put...
| ned 03 sij, 2010 3:30 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Kako je i Miki pisao, jedna i druga epizoda su međusobno oprečne.... u prvoj epizodi duplići vole svoj Demonski planet, ne žele nikuda ići... pa onda izgube svijest ili šta ja znam šta,.. i nađu se na brodu i ne znaju da potječu s Demonskog planeta nego misle da su ljudi Scenaristi su mogli smisliti stotine obrazloženja zašto je to tako ispalo, ali nisu No, sama za sebe, epizoda je sasvim okej... Nešto filozofiranja o smislu svijesti, duplikatu, osobnosti i sl.. to je bilo okej... Ostale stvari (stvaranje cijelog voyagera i sl) to se da objasniti, jedino stoji to d anema smisla da su mogli udisati zrak ili opet ne primjetiti da na brodu nemaju zrak nego plinove s onog planeta. No mene više zanima: captain je napisao/la: Duplikati su kasnije otisli jer su u međuvremenu duplicirali voyager a zaboravili da su duplikati  RAI'TARA je napisao/la: te su zatim u jednom trenutku zaboravili da su duplikati te su krenili prema Zemlji. ZAŠTO i KAKO su zaboravili da su duplići i da potječu s Demonskog planeta?! 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 24 vel, 2010 8:55 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Neznam ..mogli su to barem dijelom objasnit 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 24 vel, 2010 1:10 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|