Ajd da napisem koju rijec o konu dok je jos aktualno.
Krenuli smo rano ujutro (definitivno nisam "morning person" ... zaboravio sam ponjeti bilo kakvu normalnu majicu za drugi dan konvencije

) na put samnom u autu TDA, Dr.Jones i Homo C. (u drugom su bili Simba, Chaky i Maxx.
Put je bio dug i bilo bi dosadno da nas TDA nije zabavljala

Dosli smo negdje oko 13:15 popodne taman da Dr.Jones u par minuta pripremi predavanje i onda cekasno pocetak konvencije u 14h i usput se upoznasmo s organizatorima.
Dr.Jonesino predavanje je bilo fora.

Prvi dio je po meni bio dosadan jer se samo gledala flash animacija o medicini u STu ali je drugi dio bio mozda i najzanimljiviji dio konvencije.
Postavila je neka eticka/moralna pitanja vezana uz medicinu (kloniranje, abortus, maticne stanice itd) i na svaku temu je bilo puno komentara iz publike i rasprava bi se jos dugo vodila da nije bilo strke s vremenom.
Definitivno joj predlazem organiziranje kakvog okruglog stola o tom temama na nekoj od buducih konvencija.
Dosla je i TV ekipa i snimila je kratak intervju s Chakyjem i TDAom.... nisam cuo cijeli intervju, ali prica se da se je TDA bolje snasla od Chakyja

Bas mi je zao sto nisam pitao kad ce prilog biti na TVu da ga pogledam i snimim.
Imam par isjecaka, nazalost kod mene ne radi da se klikne pa se gleda... radi samo "save target as" pa tko voli nek izvoli
Chaky se uredjuje za intervju 1.7mb
Chaky daje intervju 4.6mb
Profesionalni trekkie TDA se priprema za intervju 1.6mb
TDA daje intervju 3.0mb
Poslije toga smo nas par otisli po pive pa smo propusti predavanje o umjetnoj inteligenciji, dosao sam taman na zavrsne rijeci predavanja

Nakon toga smo se najeli u obliznjem klubu mladih. Grah je bio odlican, ne znam kako je bilo drugima, ali ja skoro i nisam nasao graha, naletio sam na hrpu raznog mesa i bio ugodno iznenadjen. Grah je bio malo prevruc, ali ko mi kriv sta mi se nije dalo cekati par minuta da se ohladi

Nakon toga predavanje o borgu kada sam poceo osjecati znakove pospanosti, pokusao to izljeciti s bloodwineom i romulanskim pivom koje su nam domacini pripremili

ali samo napola pomoglo. Bio sam i dalje pospan ali me vise nije bilo toliko briga za to

Slusao sam dobar dio predavanja "Je li Q Bog" ali sam bio prepospan za postavljanje pitanja nakon toga. A bilo bi ih dovoljno za oboriti predavacevu misao da "Q zaista je Bog" lakse nego da li je Ezri vegetarijanka

.
Poslije sam s Q-packom u ruci i 250 grama pistacija uzivao u filmu "In the mirror darkly" (ok ok nije film ali su te 2 epizode tako dobre, zasebna cjelina, da bi bez bada mogle proci pod solidan ST film

)
Film sam gledao nekoliko puta do sada (pogotovo prvi dio) tako da sam znao radnju, vise recenica iz dijaloga napamet, pa sam mozda bacao dosadne komentare (TDA, Maxx razuvjerite me da brijem bezveze

)
TDA se povukla na pola filma (JA sam najveci fan Mirror Universea u udruzi!

), ja pogledao do kraja s Maxxom i razmjenili smo par komentara koji bi mogli biti topic za sebe ("da li je su M.U. epizode ST ili ne")
I onda afterparty.... preparkiravanje auta dok sam jos relativno budan i ne previse pripit (djeco ne pokusavajte to kod kuce! radilo se o 500 metara voznje i ne namjeravam to cesto raditi

)
Selidba u Dom Mladih

Afterparty je bio OK, nije bilo muzike ali smo se svi dobro raspricali u Domu mladih. Skoro besplatna piva.
Nazalost, nisam previse komunicirao s domacima jer sam bio prepospan, ali smo se zato nas par razblebetali ko babe.... ono o cemu mogu pricati je da su poceli padati prijedlozi za organiziranje Zagrebackog ST kona
(A sve ono o "16-36","foticu","muzici" i sl.nema bas previse veze s konovanjem i to ide u poseban topic kad se konacno odlucim aktivirati svoj kutak)Nakon par rakija bio sam relativno jos priseban ali vidio sam da jedva gledam i pricam nerazumljivo i odustao sam i otisao spavati.... jos je netko malo nakon mene "otisao se samo nakratko na 6-7 sati odmoriti"... nije to bilo spavanje jer on ne spava na konovima jer jednostavno "nema spavanja na konovima!"

Budjenje u 9 ujutro.... pi*anje, pusenje i eksanje 2 litre soka da bi dosao do konstatacije da se kon nastavlja tek u 14h i ponovo na spavanje do 13:30.... dobro mi je doslo .... kasnije sam izgledao normalnije nego na ovoj slici

Drugi dan je isti lik (S.Zvonaric) cijeli dan imao svoja predavanja o UFOima, biblijskim siframa, kamenju, paskom trokutu, ljudima-vodozemcima i sl...

Nisam se nekako zainteresirao ili nasao u njegovim razmisljanjima.
Biblija je u stvari sifrovanqa poruka od vanzemaljaca?
U Donjem Miholjcu i okolici je vidjen covjek-vodozemac koji je u stvari potomak elijena koji su dosli tu prije puno tisuca godina i zasijali zivot?
Ako se puno molis na velikoj vrucini, Bog ce ti pomoci da nadjes kamen koji trazis?
Cmoooooooon
OK, postujem lika i sigurno je fora okolo istrazivati u stilu Martina Mysterea (i ja cu to raditi jednog dana kad odrastem i budem bogat

) ali nekako se bavi s previse razlicitih teorija od kojih je svaka prenategnuta. Da se koncentrirao na jednu od tih, jos bi me, ako ne uvjerio, barem zainteresirao da poslusam predavanje do kraja.
Dr.Jones je slusala njegova prva 2 ili 3 predavanja u prvom redu cijelo vrijeme.
Dr.jones: ako ovo citas, volio bih da i ti nabacis koji komentar o njegovom predavanju
Istodobno s predavanjem, Chaky se bavio gatanjem iz StarTrek Munchkin karata a ja sam mu tjerao musterije komentarima kako bi mogao vise zaraditi

Pricekasmo Dr.Jones da zavrsi to predavanje i krenusmo u "quest to find autobahn"

HomoC je defectao do Simbe jer ima vise mjesta za noge pa sam se u drustvu dvije dame

uputio natrag u Zagreb.
Ukratko, ja sam se tokom puta cudio kako to da vec na 3. ili 4. benzinskoj nemaju super98 benzin, TDA se cudila kako u istim benzinskim nema za kupiti sendvic, a Dr.Jones se vjerojatno osjecala ko da putuje s djecjim vrticem dok smo preslusavali novi album Hladnog piva i dok sam komentirao da je "Nije sve tako sivo" apsolutno "muska" pjesma koju zene ne mogu shvatiti
Final thoughts: bilo je zabavno i nije mi zao sto sam isao.
Nije bilo toliko zabavno kao na Rikonu (sory guys

) ali je definitivno bilo bolje nego na pretproslom Rikonu... (lose je jedino sto me toliko umor uhvatio vec oko 18h

nisam bas puno spavao zadnjih par dana i eto...)
Uzmite u obzir da su decki to prvi puta organizirali a Rikon (bez obzira na stalne promjene teama organizatora) traje vec godinama.
Odusevilo me je jos jednom gostoprimstvo Slavonaca. Vidjelo se je da je deckima bilo jako drago sto smo dosli, neki su nas pozdravljali i vise puta, ispratili do auta itd.... vracam se iduce godine tamo i vidimo se na Essekonu ljudi!

Auto koji je fascinirao TDU

Za ovu sliku nisam skroz siguran sta je trebala predstavljati

Ako netko jzeli neku konkretnu sliku u full rezoluciji, ili neku drugu, neka mi javi pa mu posaljem na email ili uploadam negdje.