Sada je: uto 29 ruj, 2026 11:03 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 97 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 Sferakon 2011 
Autor/ica Poruka
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
Post Re: Sferakon 2011
Sovereign X je napisao/la:
Da pogodim, prepoznala si Maju ili Dajanu? :mrgreen:

Slike će bit uz report ;)

...prepoznala sam maju i mislim da je čak u tom kadru bila i dajana :mrgreen:

ned 15 svi, 2011 11:51 pm
Profil YIM Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
_Oz je napisao/la:

Zato Jedi drži plavu lizalicu... :lolsmjeh:

Preslatki su. :inlove:

Jel itko gledao filmove...? 8-[

pon 16 svi, 2011 9:34 am
Overlord
Overlord

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
pahuljica je napisao/la:
Sovereign X je napisao/la:
Da pogodim, prepoznala si Maju ili Dajanu? :mrgreen:

Slike će bit uz report ;)

...prepoznala sam maju i mislim da je čak u tom kadru bila i dajana :mrgreen:

Hehehe...znači dobro sam pogodio ipak :mrgreen:

slika

ST battles audio/video tribute!

pon 16 svi, 2011 12:17 pm
Profil YIM Web stranica
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Lokacija: Second star to the right and straight on till morning
Opis Stanja: 28 going on 6 :D
Koje si vrste?: koliko mogu biti
@ pahuljica: A mene nisi prepoznala :(.

pon 16 svi, 2011 6:42 pm
fluffy

Sorron je napisao/la:
@ pahuljica: A mene nisi prepoznala :(.

damn, pretpostavila sam da ćeš i ti biti tamo no nisam te uopće skužila...a vidjela brdo slika na fejsu...khm, opiši se :zubo:

pon 16 svi, 2011 6:46 pm
Profil YIM Web stranica
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Imas moju sliku, a nosio sam TOS uniformu i igrao karte :P

pon 16 svi, 2011 6:48 pm
fluffy

Sorron je napisao/la:

khm, mislim da tu sliku nisam vidjela na fejsu...vidjela sam samo one grupne slike sa cosplaya... :)

pon 16 svi, 2011 6:49 pm
Profil YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
a stream komentari....
kaj nitko nije gledao :shock:
ni onaj naš ni sferovski :zbunj:
telka više nije in ljudi :whatever:

uto 17 svi, 2011 8:45 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

pahuljica je napisao/la:
Sorron je napisao/la:

khm, mislim da tu sliku nisam vidjela na fejsu...vidjela sam samo one grupne slike sa cosplaya... :)

Nisu me uslikali nego sam bio na RTL televiziji :P

P.S. SFerakon je bio super iako mozda malo po sadrzaju losiji nego prosle godine. Jutros u 5 sam dosao doma i idem spavat za par sati :P

uto 17 svi, 2011 10:47 pm
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Petak

Kad sam došao (nešto prije 19h), frodo i ostali su već završavali sređivanje štanda.

Konzola ovaj puta nije bilo, koga zanima neka pita frodu i shadowmastera zašto je tako ispalo :P

Da li je to bio više (ne)namjeran propust organizatora, ili nedovoljno inzistiranje s naše strane - ne znam jer nisam sudjelovao u dogovorima sa Sferašima - no činjenica je da su nas OPET bacili gotovo na kraj hodnika predviđenog za udruge, iza štandova 2 ili 3 udruge :pokislo:
Neovisno o tome da li je bilo premalo inzistiranja, smatram da je stvaaaaaaarno jadno što nas koji se već toliko godina neprekidno pojavljujemo na konvenciji, čak smo bili i onda kad skoro i nije bilo drugih udruga (npr. Warsera) to vraćaju tako da nas opet gurnu "gdje najmanje smetamo" i još se oko toga zafrkavaju kad ih se pita zašto.

Odmah nakon toga novo iznenađenje - organizatori nas UOPĆE NISU SPOMENULI u program booku :shock: :thumbs3:
Na stranici sa udrugama su najviše mjesta dobili ljubitelji japanske multimedijalne (anti)kulture i udruga "Ognjeni mač", a spomenuti su i Warseri koji su bili pozitivno comeback iznenađenje, kao i nova udrugu "Kantina" za koje su najavili da će ih za štandom predstavljati "inteligentno računalo" koje će odgovarati na pitanja. U stvarnosti, čitav štand se sastojao od klupe na kojoj je bio postavljen stari komp i na njemu programčić (stranica) s odgovorima na nekoliko pitanja o udruzi.

slika

Također sam saznao da su našu igru "milijunaš" pomaknuli na 23h navečer, a predavanje od prof.Uvodić stavili popodne u pola 2, i to PRIJE predavanja od Teddee i Daše. Nadam se da je to zato jer jer Uvodićki odgovarao taj termin 8-[

Tako me je početak kona dosta neugodno iznenadio... bilo je tu još nekih bad stuffova (recimo oni "teen love" balavci koji su prošli kraj našeg štanda bez da nas i pogledaju a kamoli i pozdrave) ali uz sve ovo gore nabrojano te druge stvari i nisu toliko bitne...

Naš štand je bio sasvim dobro uređen, bio u rangu s prošlogodišnjim jer iako nismo imali konzole (ajd, ionako su određeni laameguyovi komentirali da im ne valja :P ) to smo nadoknadili s više većih maketa brodova i drugog sadržaja.

slikaslikaslikaslika

U petak i nije bilo predavanja koje bi me zanimalo, pa sam uglavnom išao okolo s pivom u ruci, pričao s ljudima i sl. Kon je bio dosta dobro posjećen. Otišao sam s kona ranije nego inače da se odmorim i budem spreman za subotu.

slikaslika

Ovo bi bio zombi ples iz Sferakon Survivora:

slikaslika

E da, navratila je i ekipa s TVa i tražila Trek ekipu da nastupi u 8.katu, trebalo im je par ljudi iz udruge da ju predstave. Već je izgledalo da od toga neće biti ništa, no potrudio sam se i našao par ljudi koji su, nadam se, ovaj tjedan išli na snimanje i koliko toliko solidno prestavili USS Croatia [-o<

slika

Subota

Jedva sam stigao na predavanje od prof. Uvodić. Snimio sam najbitniji dio (kažu da se je prije nego sam došao samo predstavila sebe i udrugu i sl) pa jednom stavim na youtube i sl...
Predavanje je bilo pomalo neobično no sasvim okej. Zanimljivo je vidjeti kako jedna psihologica neupućena u trek a i SF doživljava prvo gledanje Treka :)
Nakon predavanja sam dobio pohvale da sam izabrao dobre epizode koje su joj se svidjele (koliko sam shvatio, od onog što smo snimili je najviše pažnje obratila na TNG, i to mi je drago jer baš za TNG sam tražio najbolje od najboljih epizoda koje bi i bile zanimljive jednog psihologici a da u isto vrijeme obuhvaćaju sve važne trek teme)

slikaslikaslika

Na Dašinom predavanju sam uspio biti nekih 15ak minuta, i slažem se sa ostalima koji su komentirali da takvo predavanje i nije primjereno za SF konvenciju, jer osim što je doslovno spomenuo Planet majnuna, o SFu nije bilo ni riječi. Totalni promašaj.

Bio sam i na Teddeinom predavanju o Barbarelli.

slika

Teddea je slavila rođendan.

slikaslikaslikaslika

I negdje popodne smo Sov i ja otišli do Glavnog kolodvora i nabavili sastojke koji su nam falili za Romulan ale i ostala ST pića. S guštom sam ih pripremao u vrijeme dok se ništa nije događalo (dok je bilo ono dodjeljivanje nagrada Sfera ili šta već). Dok sam iskušavao pravu kombinaciju čak sam se i malo pripio :)

Evo još poneke fotke:

slikaslika

Navečer se je sakupilo dosta ljudi i činilo se da nas čeka zanimljiva večer...

Nakon nešto vremena i truda da se ne napijem previše, konačno je bio Sovereignov kviz ST milijunaš. Ja sam pomagao oko tehničkog djela (komp i program za milijunaša) i relativno (ne)uspješno stišavao ljude koji su poslije 23h već bili pripiti i neozbiljni :)

Naš wannabe Trekker Oz je skoro došao do kraja.

slika

Neću opisivati kviz, jer bi bilo fer da se to prvo prepusti Sovereignu, on je bio glavni za to.

Nakon kviza - neugodno iznenađenje - već u ponoć PRAZAN KON. Gotovo da nikoga nije bilo, osim grupice ljudi u onom hodniku prema Šanku na rubu svemira koji su pričali sa GOHom i nekoliko njih u sobi za gejmanje...
Ono malo ljudi koji su ostali su bili ispred FERa. Atmosfera je bila nekako čudna, neuobičajena.
Pive koje je Oz osvojio sam jedva uspio dobiti (prvo smo mi htjeli srediti hladne pive, no onda je rečeno da će nam dati bonove, spominjalo se 5 pivi,... da bi na kraju rekli da je predviđena jedna). Još jedan od failova organizacije? :-k

Da stvar bude gora, netko od organizatora na štandu je bio uvjeren da je "Milijunaš" bio u organizaciji "Kantine". Ako je ovaj kon bio finalna proba za Eurokon, to će biti, kako su neki spominjali, ispasti stvarno epski fail :mrgreen:

Još sam popričao s nekim ljudima vani, saznao što su sve Teddea, Dejanira i ostali radili sinoć nakon što smo mi otišli, zijevao dok su Oz i Ernesto trekeljali o SFu, tražio preživjele konaše, gledao kako Teddea zabavlja GOHa, opet se odlazio uvjeriti da li je kon i dalje prazan ili je samo bilo neko super predavanje u međuvremenu...

slika

Na kraju sam vani ostao s par ljudi trekeljati sve do zore (trijeznio se da mogu voziti :) ).

Eto tako... ovaj Sferakon mi je bio baš nekako čudan, djelom i radi događanja a djelom i radi kombinacije svih događaja i žurbe oko priprema i još nekih stvari... (na trenutke sam bio skroz nabrijan, a na trenutke gotovo bezvoljan...)
Enivej..., ne da mi se sve opisivati pa evo vam beta draft bez previše uređivanja :)
Koga zanima, ostale slike može vidjeti [url=photobucket.com/sferakon2011]ovdje[/url].

Što se tiče udruge, iako smo zbog ko zna kojih razloga bili marginalizirani od strane Sferaša dobro smo se predstavili na štandu, imali smo i ozbiljno predavanje o Treku i zabavnog Milijunaša koji je nasmijao mnoge. Mission accomplished :D
Što se priprema za Eurokon, mislim da smo na dobrom putu da se sasvim okej predstavimo, samo trebamo za još 20-30% poboljšati razinu s ovog, izboriti se za pravedniji tretman od strane Sferaša i srediti tehničke probleme (nedostatak projektora i laptopa za štand)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 18 svi, 2011 8:26 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Koje si vrste?: BORG
Sad bar znamo na cemu trebamo raditi do sljedeceg Eurokona a to je projektor i laptop za udrugu, a sto se tice ne stavljanja u program razgovarao sam se sa Sferašima i obečano nam je da se greska vise nece ponoviti, te da je sve bio njihov propust u organizaciji, tako da mi ne potrazujemo nikakvu sluzbenu ispriku nego garanciju da se takve stvari nikada neće ponoviti.

Uglavnom vidjelo nas se, štand je bio ok, tko je bio vidio nas je. Program se odradio i podjelili smo letke i sudjelovali u emisiji 8 kat. Bilo je i par reportaža sa sferakona koje je nadam se netko snimio, pa bi bilo zgodno da ih se stavi na youtube ako je to moguce.

Uskoro cu otvoriti temu Eurokona 2012 pa se unutra mozemo polagano poceti spremati za najbitniji kon u povjesti naše udruge. Možemo reći da je do sada sve ovo bilo zagrijavanje, no ono pravo tek dolazi i trebamo već polagano razmišljati o tome, jer ovakvog eventa u Zagrebu nije bilo od kada postoji naša udruga. Stoga treba početi što prije.

Osobno sam zadovoljan sa konom makar sam bio spriječen prisustvovati i moram pohvaliti Danijela i dve koji su mu pomogli i sudjelovali u konu. Danijel je puno toga izvukao kad je bilo najteže i svi mu moramo biti zahvalni na tome. Bravo Danijel, Bravo Cvicek, Bravo Zvonko, Bravo Ronald i Bravo Mirta!!! I bravo svi koji su sudjelovali!!!!

čet 19 svi, 2011 10:36 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Shadowmaster je napisao/la:
Sad bar znamo na cemu trebamo raditi do sljedeceg Eurokona a to je projektor i laptop za udrugu, a sto se tice ne stavljanja u program razgovarao sam se sa Sferašima i obečano nam je da se greska vise nece ponoviti, te da je sve bio njihov propust u organizaciji, tako da mi ne potrazujemo nikakvu sluzbenu ispriku nego garanciju da se takve stvari nikada neće ponoviti.
Nije bilo samo fail s programom, već i nekolicina drugih stvari koje sam spomenuo u reportu.
I da, slažem se nije poanta sad glavna poanta tražiti krivca već se potruditi i osigurati da se takve stvari ne ponove. Djelomično "krivim" sebe jer nisam otišao na sastanke sa Sferašima (jednom nisam mogao, a drugi put kad sam zvao su frodo i zvonko već bili na putu do tamo pa mi se nije dolazilo, mislio sam da je glavno da se čisto pojavi netko iz udruge i dogovori oko važnih stvari.

Što se tiče Eurokona, možda i nije loša ideja da malo ranije otvorimo topic. Hoćeš li otvoriti temu kak spada (nadupunjavati po potrebi i sl), ili prepuštaš meni (pa ja otvorim ovih dana)?

Što se tiče ostalih stvari...
Eto, saznao sam da je nekoliko forumaša koje ne poznajem bilo na Sferakonu al nismo se upoznali (ili bar povezali osobe i forum nickove, za slučaj da se već poznajemo). Recimo @Sorron kad si bio na štandu, što nisi rekao tko si, pa da te stavim na Listu :mrgreen:

I još jedna zanimljivost sa Sferakona:
U petak smo nas nekoliko bili pred ulazom, pijuckali pivo i pripalili koju,... i u jednom trenutku na kon dolazi Teddea s par frendica. I kako ona prošla pored nas i ulazila unutra, tako se zaštitar koji je stajao ispred doslovno srušio na pod :shock: (jao, da se Tomo nije izmaknuo, pao bi na njega :| )
Čak i drugi put kad je Teddea prošla, zaštitar se primio za glavu i pokazivao znakove da mu nije dobro...

@Teddea, što to radiš ljudima? :lol:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 20 svi, 2011 2:09 pm
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Bio sam na standu i upoznao se sa Sovom, ja mislim Bobom i sa jos jednim mlađim, ja mislim iz udruge, ima naocale i nosio je DS9 uniformu.
Drugih tada nije bilo. A poslije mi je bilo glupo dolazit na stand svako malo i predstavljat se 8-[

pet 20 svi, 2011 3:48 pm
fluffy

Bobom :? :scratch:

pet 20 svi, 2011 5:19 pm
Profil YIM Web stranica
anarho trekkie

Od bobe već mjesecima nije bilo ni traga ni glasa...

Može biti da si se upoznao sa Frodom koji je najčešće bio na štandu, a ovaj drugi,.. možda Josip?

slika

pet 20 svi, 2011 6:33 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 97 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: