Sada je: ned 04 lis, 2026 10:14 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 Domikon 2010 
Autor/ica Poruka
Cadet 1st year
Cadet 1st year

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Domikon 2010
Što se tiče nekog plaćanja upada na samu konvenciju njega nema, dakle ulaz je besplatan. Što je stvarno rijetkost, mogu reći. Jedino je ulaz na koncert tj., NLO festival 10 kuna, Klingonsko vino i romulansko pivo uglavnom će biti besplatno za vrijeme konvencije tj ,za vrijeme pauzi i ručka. Klingonski grah je također besplatan za sve posjetitelje. Za privatni smještaj moram provjeriti u idućih dan dva, vjerojatno bi se radilo o jednoj praznoj kući no s točnim informacijama se mogu javiti kad provjerim. Što se tiče doručka u nedjelju, vrlo blizu se nalaze 2 restorana sa vrlo povoljnim cijenama pica i ostalih jela, a osim toga rade i Billa, konzum i lidl do 14 sati u nedjelju. Što se tiće cijena pića za vrijeme koncerta i after partija one će biti slijedeće:
kola 0,3l 5kn, 0,5 l 8kn,
bambus 0,3l 5kn, 0,5l 8kn,
pivo STAROPRAMEN 0,33L 7KN (pivo je stvarno dobro)
žesta (votka, pelin) 0,05 6kn.
Ovisno o sponzorima vjerojatno bi trebalo biti i besplatnih nekih grickalica.
U svakom slučaju ako budete dolazili, ako vam stane u auto nešto modela i ostalih stvari za izložbu ne bi bilo loše ako ih ponesete, pa ćemo složiti nešto.
Eto toliko za sada, može dalje pitanja.

uto 10 kol, 2010 12:26 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Koje si vrste?: BORG
Probao sam te dobiti na telefon, no nikako da te dobijem, probaj me nazvati na 098517416 da se dogovorimo oko detalja. Definitivno sam zainteresiran za dolazak. Uzeo bi onda svoj auto i 5 ljudi i ponjeli bi sve stvari koje obično uzimamo za štand. Što se tice kviza i predavanja ako nađemo dobrovoljce javim još, no zasad ništa no radimo na tome da dobijete naš najnoviji fanzin. Ako još što treba javi, smještaj nam je jako važan, a za hranu cemo se lako snaci.

uto 10 kol, 2010 12:14 pm
Profil ICQ Web stranica
PARTIJA

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
uuuu, cijene ovih pića su mi intrigantne... :mrgreen: ...mislim da bi se mogli vidjeti na Domikonu...

uto 10 kol, 2010 8:19 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Ipak smo uspjeli spremiti neki kviz pa javite ako jos imate rupu u programu...

pet 13 kol, 2010 12:35 am
Profil ICQ Web stranica
Cadet 1st year
Cadet 1st year

Odlično. svakako ponesite kviz, naći će se mjesta za njega. Moram reći da nisam uspio rješiti neki adekvatni privatni smještaj, ali zato mogu ponuditi ovoj 5-orici ljudi koji će sigurno doći smještaj u klubu mladih (kauč, fotelje i slično). Svi ostali mogu se smjestiti u objektima tipa šatora ispred kluba mladih (poželjno imati šator ili bar vreću za spavanje)

ned 15 kol, 2010 3:16 pm
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Mislim da je bezveze situacija da su obije konvencije (jedine 2 ljetne konvencije) baš isti vikend,
Bez obzira što ekipa iz Domikona (koji su svoj kon najavili davno prije) kažu da nije bad radi udaljenosti i sadržaja, meni kao potencijalnom posjetitelju (a možda nas postoji još) koji bi išao na oba kona, je bezveze što se oba održavaju istodobno...

No za ovu godinu mi i nije toliki problem jer nisam baš pri lovi za putovanja, pa mislim da neću ići ni na Liburnikon ni na Domikon... ako bi se išta promjenilo, javim.

Nadam se da će iduće godine biti bolje i da će Domikon i Liburnikon biti u različitim terminima, pa ću moći oba posjetiti [-o<

A vi koji idete, očekujem da će ponetko i napisati kakav report i/ili staviti koju sliku da vidimo kak je bilo :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 15 kol, 2010 4:11 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Iz meni jos uvijek neobjasnjivih razloga otpao je odlazak u petak i odlazak smo prebacili sa petka popodne na subodu ujutro. Dakle ako je jos netko zainteresiran mjesta u autu ima, benzin je placen, smještaj osiguran. Krece se u 8:00 - 8:30 kod mene pa ako netko jos hoce ici moze. Trenutacno idemo:

JA
ZVONKO
(jos 3 mjesta)

Ostali neka se jave...

pet 20 kol, 2010 6:24 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Ja ću biti treći :)

Ajd, ipak ću na kraju posjetiti neku konvenciju ovo ljeto :D

@Shadowmaster, jel tvoj auto bude izdržao nas trojicu jakih dečki? :zubo:
I da se nisi usudio da me nagovaraš da ja vodim On Screen, baš me zanima kako će to tebi ići :mrgreen:

I btw, LOOOL za neobjašnjive razloge :lolsmjeh:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 20 kol, 2010 7:46 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Ako se Danijel i Mirta odljute još uvijek imaju mjesta u autu, ja nisam bauk koji pamti što je bilo jucer i što će biti sutra... vec sam stisnuo reset tipku na ps3....

pet 20 kol, 2010 10:52 pm
Profil ICQ Web stranica
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

ekipa, drago mi je da ste bili... nadam se da vam je bilo OK;

Cvićek, molio bih te da staviš svoje slike negdje pa da ih mogu downloadat; hvala ti unaprijed!

sri 25 kol, 2010 9:00 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Zel Uneec je napisao/la:

Cvićek, molio bih te da staviš svoje slike negdje pa da ih mogu downloadat; hvala ti unaprijed!

Super je bilo, ja zadovoljan svime, pogotovo smještajem. Ekipa super ste! =D>

čet 26 kol, 2010 5:12 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Zel Uneec je napisao/la:
Kratak odgovor:
Meni je bilo sasvim ok :)
Drago mi je da sam i ove godine navratio, puno vam svima hvala na gostoprimstvu koje je i ove godine bilo vrhunsko! :thumbs2:

Dugačak odgovor:

Subota

Leo je (začudo :vrazicak1: ) na vrijeme došao po mene. Zvonka je već bio pokupio, krenuli smo na vrijeme, pa se sve odvijalo dosta brzo. Tako smo se prekasno sjetili javiti Mirni da prolazimo kroz Našice... no budemo drugi puta... valjda :)
Hm, i shirajzl živi negdje u blizini, pa se možda i na njega može računati nekom drugom prilikom :-k

Došli smo na konvenciju dok je trajalo predavanje o Federacijsko-Klingonskom hladnom ratu.
slika

Bila je tamo i TV ekipa postaje kojoj nisam zapamtio koje, i Leo je dao intervju :)
slika

Večina Osječana koje znamo se nažalost nisu pojavili na konvenciji :(
No pridružio nam se je i 4 od 1, pa smo se ovaj puta uspjeli više družiti sa njim :)

Nakon predavanja bio je kviz s pogađanjem rasa u Treku, 6 slika - 60 sekundi za odgovoriti. Uspio sam sam pogoditi 4 od 6 uz pomoć "pitaj trekera Gorana" jockera i plasirao se u finale u kojem ovaj puta nisam osramotio USS trekere i uvjerljivo pobjedio 8)
Jedino na kraju opet nisam zapamtio kako se zove Mornova rasa i onaj vodenasti alien (ne mislim na Dašu :zubo: )

slikaslika

Klingonski grah je bio odličan kao i svake godine :thumbs2:
slikaslikaslika

Što se štandova i uređenja prostora tiče nije bilo nekih većih novotarija, vjerojatno radi recesije. Bilo je uređeno slično prošlim godinama (slike ima u temama o prošlim Domikonima, nije mi imalo smisla ponovo isto slikati).
Mi smo imali mini štand u sklopu izložaka u predvorju, i Leo je uspio prodati nekoliko majici :D
slikaslikaslika

Predavanje od Zadravca o Znakovima vremena i 2012. je bilo... neobično :)
Vidi se da je lik totalno ufuran u sve to sa 2012, alternativnim izvorima energije, urotama, ufoima i sl,.. ali samo predavanje je bilo dosta kaotično bez nekakve jasne niti vodilje. Počelo je o Majama i 2012. a završilo sa slikama UFOa i aliena,.. i meni je to sve ličilo da je poslagano zbrda zdola... :? Možda bi bilo bolje da je više obradio jednu određenu temu a ne da je površno prošao više različitih, bez nekakve glavne poante cjelog predavanja.
Na kraju je predavanje trajalo puno duže nego je orginalno planirano... ako se ne varam, oko 2,5-3 sata.
slika

Lea se predavanje izgleda dojmilo pa je nakon toga imao kratku diskusiju s predavačem.
slika

Nakon toga došao je na red i na "On Screen" igru koju je pripremio Ant, a vodio Leo.
Leo možda nije najbolji i najzabavniji voditelj ikada, ali posao je solidno obavio :thumbs2:
slikaslikaslika

Evo Lea i pobjedničkog tima :)
slika

Nakon što je službeni dio završio, Leo nas je neočekivano častio pizzom :o =D> , a pridružio nam se je i Ivan, organizator Domikona i predsjednik DM Kluba mladih, pa smo se svi skupa lijepo najeli i napričali :)

Nakon toga smo se pridružili ostalima na NLO festivalu, popili koje pivo, slušali koncert, pričali s DM ekipom, 4 od 1, pjevačicom benda koji je nastupao, i drugima. Mi smo otišli spavati nešto poslije 2 je smo bili poprilično umorni. A kako čujem, fešta je potrajala cijelu noć i bilo je zanimljivo :)
slikaslika

Nedjelja

Ujutro oko 9 je Zvonko otišao doma vlakom :roll:
Uzalud smo ga još dan prije odgovarali od toga nauma :neznam:

Na doručku (oko 12 popodne :D ) nam se je pridružio gospodin Zadravec (predavač sa predhodnog dana), i s obzirom da je nastavak programa bio tek poslije 15:30, imali smo viška vremena pa nam je pričao o alternativnoj energiji, dogodovštinama od večer prije, i sl :)

Pridružio nam se još jedan Donjemiholjčanin (opet zaboravih ime :oops: ) pa smo svi skupa otišli do Drave gdje priroda poprilično lijepo izgleda... i nastavili (uglavnom Zagravec) pričati o NLO i sličnim temama :)

slikaslika

Jahvina Slava

Za kraj sam poslušao predavanje o drevnim bogovima i njihovim letjelicama, od Branka Hiršla.
Na njegovom predavanju iste tematike sam već bio na prošlogodišnjem Rikonu, a s obzirom da o Rikonu nakon razočarenja sa spavanjem nisam imao volje pisati report, budem o tom predavanju sada :)

slikaslika

Hiršl je solidan predavač, drži se teme, i predavanje nije bilo teško za pratiti (pogotovo ako uzmem u obzir da sam već bio na gotovo identičnom prije manje od godinu dana :mrgreen: )
Predavanje, isto kao i na Rikonu, nije bilobaš pretjerano posjećeno. U dvorani nas je bilo svega desetak.

Njegove teorije se baziraju na teorijama Denikena i još nekih istraživača koji smatraju da su drevni bogovi u stvari bili vanzemaljci koji su pu prošlosti posjećivali Zemlju sa svojim letjelicama i utjecali na razvoj čovjeka, kao i tvrdnje da se o tome može naći puno podataka u starim spisima, uz malo kreativnog tumačenja teksta.

Hiršl konkretno tvrdi da je otišao korak dalje i da je uspio dešifrirati Ezekielovo evanđelje i iz toga napravio skicu kako bi ta letjelica, nazvana "Jahvina slava", stvarno trebala izgledati. I da su vanzemaljski posjetitelji namjerno ušifrirali informacije u bibliju na taj način da kad ljudi steknu dovoljno tehničkog znanja, uspjeti će taj tekst pravilno shvatiti.

Nakon predavanja bio je predviđen prostor za pitanja i diskusiju. Osim ponekog pojedinca drugi nisu imali puno pitanja, pa sam ih ja postavio nekoliko :D
Jedno koje sam morao ponavljati 3 puta (jer mi prva 2 puta nije konkretno odgovorio :P ) je bilo sa kojeg jezika (izdanja biblije) je dešifrirao ezekielovo evanđelje. Odgovor je na kraju bio da svoj rad temelji na proučavanju hrvatskog prijevoda ezekielovog evanđelja. I također, da je Jahve baš tako osmislio taj tekst da se i kod prepisivanja i prevođenja ne gubi ništa na tom prenesenom značenju (ili kako već da kažem) koje je potrebno da se na taj način shvati taj tekst.

Ja sam mišljenja da bi se takvi tekstovi, ako se uopće i mogu "dešifrirati", trebali proučavati sa što je moguće orginalnijih materijala (jezika), iako i ti materijali mogu biti skloni gubljenju orginalnosti tokom stoljeća i stoljeća prepisivanja.
Svaki jezik ima mnogo fraza koje su kulturološki bazirane i svaki jezik ima neke svoje igre riječi, pa smatram da je vrlo nategnuto tvrditi da se sa hrvatskog izdanja biblije mogu na taj način interpretirati tekstovi na taj način.

No bilo kako bilo, iako možda i ne vjerujem u tu teoriju, svakako mi je zanimljiva kao nekome tko je odrastao na stripovima Martija Misterije (strip koji je također dosta nadahnuća nalazio u teorijama Denikena i njemu sličnih)

Kad mu treći put naiđem na predavanje, možda me se sjeti pa mi pokloni svoju knjigu tako da za 4. put pripremim još bolja pitanja :mrgreen:

Domikon je i za hrvatske standarde mala, možda i najmanja od konvencija koje se trenutačno održavaju u Hr. Ne može se pohvaliti velikom posjećenošću, gomilom događanja i "zvučnim" predavačima poput Paara ili Korlevića,.. no meni je lijepo maknuti se malo iz Zagreba i bez nekih velikih (kao u slučaju Istrakona) očekivanja otići i na takve manje konvencije i zabaviti se, družiti s ekipom, upoznati po nekog novog, možda i malo razgledati osobitosti tog mjesta gdje sam došao.

Što se gostoprimstva domačina tiče, za to bi trebao cijeli jedan post napisati.
Još jednom su bili iznad tradicionalne slavonske gostoljubivosti; pristupačni, prijateljski raspoloženi ljubitelji Treka i srodnih stvari koji su uvijek tu da se čovjek osjeća ugodno. A da i ne spominjem da su nam subvencionirali troškove putovanja, dobili smo i hotelsku sobu nakon što je neki predavač u zadnji čas odustao od dolaska, a Željko je na moju zamolbu spržio slike i snimke s prošlih Domikona koje sljedeći put dofuram u udrugu.

Sve u svemu, meni je drago da sam išao.

:sesir2:

slika

pet 27 kol, 2010 4:51 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Ste šta ševili? :zubo:

pet 27 kol, 2010 4:55 pm
Profil Web stranica
Cadet 1st year
Cadet 1st year

No eto sve u svemu s obzirom da ove godine nismo baš nešto vrvili od sponzora, mislim da je bilo ok. Uvijek to može biti bolje no to ovisi i o vremenu ekipe koja to organizira i količini financija. Pozdrav svima koji su bili i nadam se da ćemo se vidjeti i na nekom idućem Domikonu!

ned 29 kol, 2010 8:53 pm
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Naj Film: ST: XI
_Oz je napisao/la:
Ste šta ševili? :zubo:

:facepalm: Majko mila...

Nego da, trebali ste prije javiti da idete za Našice, pokazala bih vam dvorac. :zubo:

I to je otprilike to u Našicama. 8-[

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

pon 30 kol, 2010 9:34 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: