Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Avatar (2009) [vijesti + spoileri]
Jeste li gledali film. Kakvim vam se čini.
Meni je odličan. Već dugo nisam gledala tako dobar film.
Nakon završetka snimanja Titanica, davne 1994. godine redatelj James Cameron bacio se na pisanje scenarija za Avatar. Ideja se od tada nije promijenila, no realizacija je bila puno teža i skuplja pred 15 godina. U 2001., imali smo priliku svjedočiti do tad neviđenom spoju digitalnih specijalnih efekata i tehnologije motion capture, utjelovljenima u liku Golluma u filmu Gospodar Prstenova: Prstenova družina. 8 godina nakon toga, dobili smo Avatar. Na kocki su Cameronov ugled i navodno čak pola milijarde dolara uloženih sredstava.
U svom prvom vikendu prikazivanja, Cameronov Avatar, (najvjerojatnije) najskuplji film svih vremena ugrabio je solidnih, no ne i rekordnih 77 milijuna USD, ostvarivši tako drugo najbolje vikend otvorenje nekog filma u mjesecu prosincu, odmah iza Hancocka, koji je u ovo vrijeme prošle godine inkasirao svega $0,3 mil. više.
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Re: Avatar ( 2009 )
Nećeš se razočarati, film je odličan. Samo pripremi se na poduže sjedanje. Film traje skoro 3 sata.
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
Film je lijep vizualno, ali to je to. Ništa više. Radnja je već viđena. Došli Zemljani, žele eksploatirati resurse, i eto ima domorodaca. I onda jedan ode među aliene i onda se sprijatelji s njima i onda i onda i onda. Uglavnom mislim da nije pristojno se hvalisati sa pola milijarde ulupanih novaca koje je rezultiralo crtićem sa kliše radnjom; pogotovo u doba globalne recesije.
Ne slažem se. Film je odličan. Efekti spektakularni. A radnja jako zanimljiva i poučna, nosi lijepu poruku.
A film je dobio pozitivne kritike i od kritičara i bit će nominiran za Oscara.
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
Ne slažem se. Film je odličan. Efekti spektakularni. A radnja jako zanimljiva i poučna, nosi lijepu poruku.
A film je dobio pozitivne kritike i od kritičara i bit će nominiran za Oscara.
Film je praktički remake "Plesa s vukovima" (90% radnje je isto, čak su i neki dijalozi slični) i velikim dijelom "Pocahontas."
BTW, Star Trek XI je dobio bolje kritike, al to nije bitno, jer Akademiju to ne zanima. Na kraju će Avatar sigurno biti nominiran za najbolji film, jer bi i trulo jaje sa potpisom Jamesa Camerona dobilo nominaciju (plus, broj nominacija je ove godine proširen sa 5 na 10).
Al da je film loš, to nikako. Meni se dosta svidio.
Sviđa mi se to što film govori o tome kako je čuvati prirodu jako važno i kako je ono što mi radimo zemlji loše.
Isto tako sviđa mi se što su glavni likovi pravi alieni, koji doista tako i izgledaju. Nisu ljudi sa naljepljenom maskom na licu.
Re: Avatar (2009) [spoileri]
Iskreno i nisam upoznata baš sa tim Warcraft svemirom i ne znam o čemu se tu točno radi, tako da to ne mogu komentirati. Ali Na'viji stvarno izgledaju fantastično, alienski a opet nisu ružni već lijepi.
Smiješno mi je na kraju kad se grle Neytiri i Jake. Razlika u veličini je stvarno velika.
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
Iskreno i nisam upoznata baš sa tim Warcraft svemirom i ne znam o čemu se tu točno radi, tako da to ne mogu komentirati.
LOTR ripoff... Ali fora igrica. I meni Na'viji baš i nisu bili ko night elfovi, odviše su mačkasti.
RAI'TARA je napisao/la:
Ali Na'viji stvarno izgledaju fantastično, alienski a opet nisu ružni već lijepi.
Nisu previše alienski, lica im izgledaju ko ljudska sa mačjim ošima, nosom i očima. A kultura im je vrlo slična kao ona sjevernoameričkih Indijanaca. Pogotovo u onoj sceni kad Neytiri ubije onu životinju pa izvrši neki ritual zahvale/isprike, štogod. To je bukvalno iskopirano iz indijanske kulture.
RAI'TARA je napisao/la:
Smiješno mi je na kraju kad se grle Neytiri i Jake. Razlika u veličini je stvarno velika.
To mi je jedna od boljih scena u filmu.
RAI'TARA je napisao/la:
Film je do sad zaradio 760,003,825 dolara.
S time da zarada uopće ne pada, dapače, drugi tjedan je profitabilniji od prvog što je senzacija. Ide mu doduše na ruku nedostatak konkurencije.
Da istina, kultura Na'vija ima dosta elemenata sjevorno-američkih indijanaca. Vjerojatno zbog toga što su oni bili duboko povezani sa prirodom i štitili su ju.
Vjerojatno zbog toga što su i Na'viji jako povezani sa prirodom su iskoristili te elemente i za njihovu kulturu.
Super mi je i to što se živa biće na Pandori mogu međusobno spajati i povezivati te spajati umove. To me podsjeća na Trile.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.