Sada je: sri 30 ruj, 2026 12:46 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 Terminator 4: Spasenje [+ spoileri] 
Autor/ica Poruka
Cadet 4th year
Cadet 4th year

Post Re: Terminator 4: Spasenje [+ spoileri]
Obje glumice su mi se dosta svidjele, jedino što je ova plava od Connora u nekim scenama izgledala nekako prosječno, a u drugim stvarno vrlo lijepo i šarmantno, baš nekako umirujuće. ...

Ma Kyle Reese, ako se dobro sjećam imena, je izgleda njegov otac koji bi dakle trebao biti poslan u prošlost, kako bi spriječio katastrofu. Zanimljivo, Infiltrator (ne znam više imena) mu je baš pokazao onaj trik sa puškom, koji je / će on kasnije pokazati mami od Connora (mislim).

Izgleda da u ovom nastavku Connor još nije pravi vođa, nego tek ideološki ili duhovni predvodnik (uz pomoć poruka iz budućnosti). No, pitanje je jer nitko točno ne zna da li će se budućnost ponoviti ili će se nešto promijeniti s obzirom da su u prošlim nastavcima neprestano pokušavali promijeniti katastrofičnu budućnost, iako uglavnom bezuspješno.

Ono sa srcem je vrlo "markantno", ali sam se ipak nadao da će oba preživjeti, a ne da će morati birati. Problem usporedbe T1-T4 nije lagan i zbog toga što je prošlo dosta vremena i promijenila se i tehnologija izrade filma, pa i način života ljudi. T1 sam gledao još kao dijete i sjećam se da sam ga kompletno drugačije doživljavao nego danas. S druge strane stariji filmovi su u nekim stvarima mnogo bolji, ljudskiji, smireniji.

Danas je sve malo podivljalo, iako je tehnologija išla napred pa neke scene starijih filmova mogu djelovati neuvjerljivo ili je to zato što smo izgubili sposobnost vjerovanja i dubokog uživljavanja. Jer, nekada nam je već i dobra knjiga u glavi stvarala svakojake asocijacije, a danas se često ta komponenta u filmovima preskače, ne daju nam trenutak da nam proradi mašta nego sve izbace van odjednom. Pa ipak, u T4, a u nekim elementima i u ST XI, je ipak bilo i takvih trenutaka, pa se nadam da ćemo se ponovno vratiti na taj put.

Interesantna je razlika kada gledam prizore rata u budućnosti u T1 ili T4, bar ovako napamet. Ovdje treba uzeti u obzir da je tada Amerikancima najbliži bio rat u Vijetnamu, a danas je to Irak i Afganistan, pa neke doživljaje rata možda sada tumače na drugi način. Da društvene promjene i ne spominjem, što je još vidljivije u ST XI koji je namijenjen novim generacijama, a mogao bi imati i neku svoju ulogu i u stvarnosti radi motiviranja mladih za angažiranje u budućem svemirskom programu. Društveno-ekonomski i tehnološki razvoj mijenja dosta toga, to se odražava i na film (i obrnuto).

To mi je također vrlo interesantno, koju budućnost odabrati i kako ?

čet 11 lip, 2009 8:43 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Uf... prekomplicirano... Meni su stari filmovi bili sasvim ok. Ne možeš reć da je onaj tekući terminator bio loše napravljen? I za današnje pojmove je savršeno napravljen. Dapače, djeluje uvjerljivije od Arnija u ovom dijelu.

Nek pošalju nekog iz prošlosti u budućnost pa da se film umiri.

čet 11 lip, 2009 11:44 pm
Cadet 4th year
Cadet 4th year

To jednim dijelom znači da bi trebalo promijeniti i našu sadašnjost (u svakom slučaju).

pet 12 lip, 2009 10:27 am
Number One
Number One

Zašto? Ako je prvotno ta osoba otišla u budućnost, ništa se ne mijenja...

pet 12 lip, 2009 12:41 pm
Cadet 4th year
Cadet 4th year

Mijenja se budućnost u odnosu na buduću budućnost, kao i prošlost ako se toj osobi nešto dogodi pa izostane iz prošlosti ili ako svojim spoznajama nešto promijeni po povratku. ... Iako, bilo bi zanimljivo vidjeti Sarah Connor u budućnosti svakako, ionako je budućnost katastrofa, pa se nema šta izgubiti, a svaka pomoć bi dobro došla ...

Ali, nisam mislio na to. Mislio sam na našu sadašnjost s obzirom na ono što sam spomenuo o ratnom iskustvu amerikanaca, kao i o (de-)evoluciji čovječanstva i njegovom utjecaju na film. Jer, oni će različita svoja iskustva, ideje i promišljanja iz stvarnosti ugraditi u film. ...

pet 12 lip, 2009 3:48 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Film je vizualno stvarno impresivan, uistinu pravi ratni film u SF okružju. Doduše, ne bi bilo naodmet da smo vidjeli masovniji orkšaj pokreta otpora i Skyneta, baš kako je to prikazano u primjerice flash forwardu Teminatora 3. No, valjda nas to čeka u Terminatoru 5 - postrojbe T-800 opremljene plazmenim puškama, sukobi po noći i sl.

Worthington je odličan, dok je Bale malko zasjenjen, budući je T4 tek priprema za glavnu ulogu koju će John Connor imati u potencijalnom T5. Yelchin mi je bio sasvim oke kao Kyle Reese, dok je Moon Bloodgood djelovala kao djevojka Dereka Reesea iz "Sarah Connor Chronicles". Konačno, bilo je stvarno zakon vidjeti legendu SF-a, Michaela Ironsidea.

I da, film je stvarno prekratak, pa su neke scene poprilično nagurane, povezane bez reda, bez dublje razrade. Ipak, poprilično sam zadovoljan i stvarno sam uživao u filmu.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

uto 16 lip, 2009 8:59 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

Pol gdje si otišo?
Miroslav je party booper... gdje on posta, svima dosta...

Baš sam pričala sa starim, kaže da mu nije jasno kako uspiju napravit loš film s toliko puno love... prije su se vadili da nemaju dovoljno sredstava, sad kad su krcati love, a film ispadne loš, možemo se slobodno zapitati kamo sva ta lova ide... svi znamo da se ogromna lova obrće u filmskoj industriji, al očito svrće više određene džepove... a najtužnije je što mi to plaćamo. po običaju.

baš sam pratila reklame ovog puta u kinu, i fakat ima reklama tipo kinder milkschnite i nestea... bezveze...

sub 20 lip, 2009 10:02 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spet je napisao/la:
Pol gdje si otišo?
Miroslav je party booper... gdje on posta, svima dosta...

Ovo shvaćam kao uvredu na osobnoj razini, k tome još potpuno lažnu. Nismo u komunizmu, a ni balavci (bar se nadam) da bi svi morali jednako razmišljati. Konačno, jadan forum, kakve li sve glupe postove mora trpjeti. :hallo:

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

pon 22 lip, 2009 9:54 am
Profil Web stranica
Number One
Number One

Oprosti, Miroslave, krivo si me shvatio. Htjela sam reći da ti sve sažmeš onak kak spada pa više nitko nema što za reći jer bi bilo što više bilo suvišno. :sesir2:

pon 22 lip, 2009 3:58 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Oke, sori na mom "klingonskom" postu. :mrgreen: Takav sam, prvo te bijem, a onda te ljubim. :zubo:

Benedikt XVI

pon 22 lip, 2009 4:03 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

Nema frke... katkad mi se čini da od svih očekujem da mi čitaju misli... takvi smo ti "mi vulkanci"... :vulcan:

pon 22 lip, 2009 4:06 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spet je napisao/la:
Nema frke... katkad mi se čini da od svih očekujem da mi čitaju misli... takvi smo ti "mi vulkanci"... :vulcan:

A mi Klingonci odmah potežemo d'k'tag. :lolsmjeh:

Benedikt XVI

pon 22 lip, 2009 4:08 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Opis Stanja: Valhall Awaits
a ti mi kradeš ulogu,inace ontopick pogledao terminatora novog,ništa ekstra ali ok film

pon 22 lip, 2009 4:13 pm
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
A za to vrijeme dok se vi tučete, ja vas promatram i pijem Kanar iz boce, potežem phaser i sredim vas :kardasijanac: :zubo:

ONTOPIC: Nije to to kad nema Schwarzenegera :( , ali namjeravam pogledat film doma :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

pon 22 lip, 2009 4:21 pm
Profil YIM Web stranica
Number One
Number One

Ima ga... recimo.

pon 22 lip, 2009 4:25 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: