Informacije iz prosle epizode su bile korisne ...sviđa mi se kako je radnja tekla iako mislim da je gralik pomalo bia preprijateljski nastrojen u nekim momentima ..naspram rase koja kako je i on reka upala u njegov dom i na neki ga nacin lisila slobode ..u biti archer se nasa u nezahvalnoj ulozi otmicara a to mu nije u prirodi ..meni osobno da netko upadne u kucu i kaze kako imam prste u genocidu a ja nit mu znam rasu ..nit jel sve to istina ..nebi mu nista virova ..no opet arboreali su poznati ko najmirniji i najlogicniji xindi ..a cak i na kraju su arcer i gralik virovali jedan drugome ..iako i nisu mozda imali razloga ..posebno nakon degrina upozorenja ..jer da su ljudi bili neposteni i lazljivi ..gralik bi uistiu izda svoju rasu ljutom neprijatelju
Zanimljiva je i xindi bio puska ..di djelovi doslovno izrastaju iz oruzja ..ali najzanimljiviji je dio epizode.. prica o tome kako su izumrli aviani i kako je unisten xindi planet ..izgleda da xindi i nisu bas ljubitelji jedni drugih i da se neke grupe povezuju (insekti i reptili ) a druge su kontra onih prvih xindia ..imam dojam da su raze bile u velikom antagonizmu pa cak i mrznji ..jer da nisu nebi nit unistili svoj planet ..a jos gore jedna od rasa aviani ..su izumrli jer nisu imali dosta populacije van maticnog planeta ..gralik je pomalo sa sjetom pricao o nebu punom aviana
Podsjecala me ova epizoda i na neke playstation igrice u smislu infiltriranja i ambijenta
U svemu ovom gralikova smirenost i archerov razum su doveli do toga da ipak su svi vuci siti a sve ovce na broju ..jer jednostavno gralik nije htio sudjelovat u genocidu a archer nije htio virovat da su svi xindi neprijatelji ..i tako je sve mirno zavrsilo
10