Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
Najbolje Science Fiction Bitke
Tema o najboljim bitkama u science fiction svijetu
Znaci one bitke koje su vas impresionirale s necim i kojih se sjecate jako dobro ..osim postavljanja videa mozemo i diskutirat o situciji koja je do njih dovela ali i o nekim nelogicnostima ili superscenama u samim bitkama
Tako da ukljucite memoriju i postavite najdraze bitke ali i napisete nesto o njima
Bitka za osvajanje DS9-a ..dominij je zauzeo postaju i sada je sisko pokusava osvojit ..meni osobno jedna od drazih bitki u cijelom treku
Bitka s Pegasus replikatorima ..to jest zadnja bitka koja ce dovest do njihova poraza
Dakara i konfrontacija goaulda ..jaffa i replikatora
Borg u napadu na zemlju ..flota pokusava odbit napad
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
Re: Najbolje Science Fiction Bitke
Ant je napisao/la:
Galactica, dude, Galactica.
ant me pretekao.
ali, da, slazem se u potpunosti.
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
ma, ok, nije da sam razocaran
ali BSG ima, po meni, dosta ozbiljan prikaz vojske. u treku se nekako ide k tome da je flota samo djelom ratna organizacija, u gateu je vojska pomalo pojednostavljeno prikazana (gotovo kao da im je cilj promovirati usaf), ali u BSG-u se bas radi o vojsci pa je vec i tu ozbiljnije pristupljeno bitkama.
nadalje, CGI je naprosto genijalan. decki su pokupili dva emmya (usporedbe radi, to nije oslo za rukom ni SG-1u ni Atlantisu, a zajedno imaju gotovo cetiri puta vise sezona)
nadalje, sviđa mi se princip borbe. u Galactici postoje kapitalni brodovi koji se bore vise/manje tako da dođu jedni do drugih i opale rafale jedni po drugima. radi se o ogromnim mrcinama pa tako nema nekog narocitog manevriranja sto daje dobar osjecaj za velicinu. (kog stargatea i treka mi recimo smeta sto se brodovi, premda bi trebali iti glomazni, bez problema krecu okolo poput igracaka)
ipak, to ne znaci da nema taktiziranja. cak stovise, prije svakog sukoba ekipa ti radi na planu. razmatraju se diverzije i ostale taktike. razlicite postrojbe dobivaju svoje ciljeve i slicno. bas se vidi razrada bitke i to uvelike doprinosi uzitku gledanja iste.
nadalje, postoje i fighteri kojih ima dosta. i tu valja napomenuti da je svemir u Galactici Newtonovski, tako da borbe fightera izgledaju jako cool. plus, u BSGu nema lasera i slicnih gluposti. ispaljuju se metci ili rakete. (ove druge ostavljaju dim iza sebe, sto fizikalno nije opravdano, ali daje svemirskim bitkama u seriji stvarno cool i prepoznatljiv izgled.)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
Sad opet upadam padobranski ali bitka u filmu dan nezavisnosti je dosta dobra ..to jest pola filma je nekakva bitka i prikaz ljudskog ocaja i nadmocne alienske tehnologije
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
Prvo da napisem captain odlicna tema . Ok volim pogledati tako bitke u svemiru ali jace su mi one koje se dogadaju na postajama ili planetima . Zakon su mi npr. u Ratu svijetova ona mehanizacija od Marsovaca . Onda u S. W. ima hrpa takvih bitaka na onoj ledenoj planeti ,kad ih carska vojska napada s onom mehanizacijom ,pa jedan uniste . Onda u Svemirskim marincima to mi je super u prvom dijelu(kad im izroni onaj kukac sto bljue vatru ) bitke na onoj planeti od kukaca . DS9 bitka sa Klingoncima kad Jake ostane zarobljen u onoj bolnici ,ili ona epizoda kad Sisko ide pomoc nekoj federaciskoj skupini sto je izmorena u obrani baze. Ent one dvije Teranske epizode su meni najbolje ratni prikazi ,doslovno da covijek svrsi . Kad sam pogledo te dvije epke zelio sam bit clan te Teranske posade Ent i zato mi je i Ent najbolji .
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
Relativno ok bitka u kojoj je Enterprise dobrano izrešetan.
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Jest da je ovo fikcijska bitka, ali je fakat odlično napravljena:
I drugi dio:
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
Meni je najdraža SF bitka ona u BSG. Bitka za oslobođenje i bijeg sa Nove Caprice. Najjača scena je kad Galactica uskoči u atmosferu, vrlo brzo ponire, dno joj gori, a viper-lovci izlijeću iz nje i izlaze van kroz plamen. I onda Galactica iskoči natrag u orbitu, a za sobom ostavi samo vatru u zraku. A u orbiti dobije po nosu, i spasi je Pegasus sa suicidnim zabijanjem. Okačio bi jutub link, al jutub je prepun fan-made videa na tu bitku, ili videa ali sa odvratnom popratnom glazbom.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.