|
Sada je: pet 04 ruj, 2026 12:07 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Quantum Leap
...ilitiga kvantni skok...
...glavnu ulogu ima Scott Bakula... (poznat i kao Jonathan Archer)
...sad dal vam pričam ili ne??
...jel ste gledali??
...ja to dobivam sljedeći tjedan 
| pet 12 svi, 2006 7:14 pm |
|
 |
|
Cadet 1st year
|
Nije baš nešto, da se gledati, ali ne sviđa mi se previše, sad sam došao pred kraj 2. sezone, možda kasnije bude bolje, ali čisto sumnjam. Moja ocjena je 6/10.
|
| sub 13 svi, 2006 2:14 am |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
Daj samo reci okvirno. Nisam gledao, ali me čist zanima o čemu je.
| uto 16 svi, 2006 9:43 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
....baš sam danas dobio serijal... mmmm sviđa mi se...
...happy...
...moram ti na mail poslati sadržaj, a još bolje... pričat ću ti u udruzi 
| uto 16 svi, 2006 10:33 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 16 svi, 2006 7:02 am Postovi: 1066 Lokacija: Atlantis
|
Scott Bakula glumi fizičara Sama Nešto (nisam ulovila prezime, a i on ga je zaboravio u seriji, al će ga se valjda sjetiti u narednim epizodama) koji se vrlo nepromišljeno odluči isprobati nedovoljno testiran stroj za kvantni skok. Naime on i još par kolega rade na tom stroju/tehnici putovanja kroz vrijeme.
Što je kvantni skok? Kako lik po imenu Al objašnjava, to je kao kad bi život zamislili kao uže, gdje je jedan kraj užeta rođenje, a drugi kraj užeta je smrt. Ako se uže sveže u omču i zatim zgužva, kao u stisnutoj šaci, sve se dakle ispremješa, a osoba pokrene kvantne skokove događa se da "skače" nasumice iz jedne vremenske točke u drugu, nepredvidivo - i to je ono što se događa Samu. S jednom cakom - svaki put kada Sam skoči, nađe se u ulozi neke već postojeće osobe (koliko sam shvatila uvijek iz prošlosti). Njegov zadatak je ispraviti neku pogrešku koju je ta osoba počinila, na taj način popraviti povijest, i tek tada može skakati dalje.
Evo što je u tome zanimljivo i zgodno:
Sam se svaki put nađe zatečen, iznenađen i tako dalje u ulozi neke nove osobe. Prvi skok je zabavan (a kako Boris tvrdi kako stvar ide dalje urnebes je sve veći), jer Sam uopće ne shvaća što se dogodilo, kako se tu našao, ne sjeća se ničega o sebi, a odjednom se našao u koži pokusnog vojnog pilota u 1956. godini. Kada se Al pojavi (a Al je u stvari njegov kolega s projekta, koji se projicira kao hologram uz pomoć tog stroja - ne znam dobro objasniti detalje - tek sam jednu epizodu pogledala) - pomaže mu da polako shvati što se događa.
Sviđa mi se koncept, a posebno mi se sviđa što sam mora popravljati povijest običnih malih ljudi. Tako u prvom skoku sprječava da se dogodi tragedija obiteljske prirode. Priča je topla, takve su i ostale i u kontrastu s današnjim serijama ova mi se čini kao lijepo osvježenje. Drago mi je da se sam ne bavi velikim povjesnim zbivanjima i "spašavanjem svijeta" u superheroj stilu. Specijalni efekti su skromni u odnosu na današnje, ali mi je i to šarmantno i simpatično.
Serija je snimana negdje krajem 80tih ako se ne varam, pa tu možemo vidjeti Scotta Bakulu u mlađem izdanju. Koliko sam o QLu uspjela saznati, on u toj seriji u stvari glumi more različitih likova koji rade različite stvari - kako Boris kaže, dosta se pjeva?! Jedva čekam da to vidim.
|
| sri 06 ruj, 2006 12:29 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Joj kak je bil užitak ovo čitati... ...ja to nebi znao tako ljepo napisati...
...inaće puno ime mu je SAM BECKET... ...u seriji se pojavljuju čak i glumci iz star treka... (Tom Paris, Jadzia Dax..) ...s vremenom će Sam sve više toga otkriti o sebi i sječanje će mu se sporo ali vračati, a razolg je zbog toga što će u svojim pustolovinama nailaziti na likove koji su mu u stvarnom životu nešto značili, (poput njegove žene, pa učiteljice klavira, obitelj, brat...) samo što se ta radnja događa u prošlosti pa se mora suzdržavati da ne promijeni budučnost... ...serija je pravo osvježenje, i pokazuje zapravo koliko je Scott Bakula multitalent... (pa pogotovo kad hoda u štiklama i haljini) ...  ...ja sam se smijao ko nikad!! ...mama me je došla provjeriti kaj se događa... dal sam dobro!
| sri 06 ruj, 2006 1:46 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 16 svi, 2006 7:02 am Postovi: 1066 Lokacija: Atlantis
|
Dakle, jedva čekam da pogledam ostatak  Sviđa mi se ta pomalo opuštena atmosfera, svakodnevne scene... pomalo neuobičajen SF jer nema svemirskih brodova i sličnih zbivanja... no tjera te da promisliš o stvarno bitnim stvarima.
_________________ "That is Lt. Colonel errand boy to you."
|
| sri 06 ruj, 2006 2:26 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Jel bi mi mogao netko sprziti Quantum Leap? (ja bi vam dao lovu, prazne DVDe ili bi se mogli trejdati, stavit cu svoj popis ako hocete). Htio bi ga pogledati, a nikako da nabavim 
|
| sub 16 ruj, 2006 7:40 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...pa... odakle si?? ...možda bi mogli nekaj iskemijati...
| pon 18 ruj, 2006 11:43 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...pogledao jedan dio epizode iz 5 sezone...
...ja mislim da je Scott u prošlom životu bio rus...
...tako je tečno ruski prićal... nisam mogao vjerovati...
...baš mi je falilo dobrog starog QL... 
| sri 06 lip, 2007 11:46 am |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
 Re: Quantum Leap
Baš sam pogledala prvih pet epizoda-i serija je stvarno super. Ja sam se lomila od smijeha...Bakula je prelegendaran A tek hologram Al-stvarno je super... Kidam se od smijeha na svaku epizodu-posebno prvu i petu 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| uto 28 kol, 2007 12:41 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Ja sam sad preko ljeta pogledao prvu polovicu cetvrte sezone... malo mi je serija pocela ici na zivce...
Iz lagane, humoristicne serije kakva je bila u prve dvije sezone se pretvorila u neku relativno mracnu i pesimisticnu seriju sa previse moraliziranja i nategnutim forama...
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 28 kol, 2007 3:21 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
nisam gledao ali morat cu jos samo da dokucim kako...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| uto 28 kol, 2007 3:40 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
daso je napisao/la: nisam gledao ali morat cu jos samo da dokucim kako... Pa neko ti sprži i pošalje poštom npr. 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| sri 29 kol, 2007 6:36 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| sri 29 kol, 2007 8:39 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|