|
Sada je: pon 31 kol, 2026 5:14 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Avatar (2009) [vijesti + spoileri]
Avatar (2009) [vijesti + spoileri]
| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Avatar (2009) [vijesti + spoileri]
Miki je napisao/la: Ma...kvantiteta nije mjerilo kvalitete. Koga uopće danas više briga za kvalitetu? Hollywood je industrija, a stvarno sjajni blockbusteri su danas rijetkost. Među turbo-zarađivačima u zadnjih 10-15 godina samo se LOTR trilogija i The Dark Knight zbilja mogu pohvalit kvalitetom, ovo drugo je sve industrijski štancano.
|
| pon 25 sij, 2010 4:45 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Miki je napisao/la: Ma...kvantiteta nije mjerilo kvalitete. Pa prestižne nagrade i nominacije na iste, kao i ocjene kritičara su mjerilo kvalitete. A u svemu tome ovaj film rules. Za ovaj film se može reći da je uspješan a ne neki koji zaradi 200-300 miljuna. 
|
| pon 25 sij, 2010 5:57 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
RAI'TARA je napisao/la: Za ovaj film se može reći da je uspješan a ne neki koji zaradi 200-300 miljuna.  Svaki film koji ispuni ili premaši studijska očekivanja je uspješan. "Twilight Saga: Mladi mjesec" je za današnje pojmove niskobudžetni film, a zaradio je blizu 300 milijuna u Americi. To se zove uspjeh. Koga od producenata boli briga što kritičaru ismijavaju taj film? Pare su u banci. 
|
| pon 25 sij, 2010 6:07 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Avatar je zasjeo na prvo mjesto. Prešišao je Titanik. 
|
| uto 26 sij, 2010 6:36 pm |
|
 |
|
bubica
|
Evo kopipejst jedne mini-recenzije sa newsgrupe hr.rec.film: To je kao u emisiji "Vecera za pet" ... covjek napravi zubaca na elektronički upravljane gradele, jutros ulovljenog laserski navođenim blinkerom, s domacim maslinovim uljem destiliranim japanskom nano-tehnologijom, ruzmarinom, persinom i cesnjakom iz klimatiziranog vrta sa samopodesivim klimatskim uvjetima.
E ali onda gost kaze, meni je bilo dobro, ali to nije zubatac nego vrhunski pripremljena ronilačka peraja i malo mi se guma razvlači po ustima...  Evo i jedan članak, koji zapravo i nije zanimljiv jer se o ovome sve zna, al opet... http://uk.movies.yahoo.com/blog/article ... f-all-time
|
| sri 27 sij, 2010 6:22 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Cista desetka ko kuca ..jos kad ga gledas u 3D tehnici ..savrseno Pandora  .... sta rec ..svijet je caroban i povezanost navi-a i planeta je fascinantan , krajolici su divni ..letece planine i ogromna stabla a zivotinjsko je carstvo toliko raznoliko da sve izgleda kao bajka Big Blue Aliens su super ...na neki nacin se sully se pronasao među njima ..nekako me oni podsjecaju na filozofiju americkih indijanaca samo na vise fantasy nacin s tom povezanoscu i sa mogucnoscu da doslovce se spoje s bicima koja im koriste i razumiju ih ..zapovijedaju s njima bez da kazu rijec ili pomaknu rukom ..gotovo kao simbioza a u tom smislu je vrhunac bio kad je jake skocio na toruka i ukrotio ga ..to je bilo mocno uistinu Miles Quaritch i njegova klika mi je uistinu nesto sta prezentira ono najgore u ljudskom bicu ..covjek vojnicina je dosao na tuđi planet i misli kako ima pravo se ponasat kao glavni nasilnik a njegov sef parker je bezosjecajan korporativni cinovnik koji nema osjecaja naspram planeta koji zeli na neki nacin unistit , planeta gdje je ekosustav duboko međusobno povezan .. i sad taj vojnik i cinovnik imaju obraza da traze od domorodaca da se presele a onda kad ovi to ne zele ..uniste im njihov dom i ono sta im je najsvetije ..bez imalo kajanja ili predoumisljanja ..u tom smislu i izdaja vlastite rase koju je ucinio jake sulivan je bila jedan veoma moralan cin jer u ovom slucaju je ljudska rasa i korporativni um pokazao sve ono najgore u sebe  No bitka na kraju je bila super ..kad je jake ukrotio toruk-a i okupio plemena navi-a u jednu silu a jos bolje je bilo kad su bica s planeta osjetila da je on ugrozen i reagirala ...inace mislin da su visinom navi uistinu strasni ..humanoid od tri metra ..e pa to su visoki momci Inace ova caka s avatarima je super ..defacto kontroliras tijelo druge rase i mozes zivjet dva zivota ..samo su oe komore klaustrofobicne uzasno  ..kao kase za mrtve izgledaju .. a i caka s avatarima me podsjeca na onu bazu iz stargate-a di netko iz udaljenosti moze preuzest tuđe tijelo ..samo bez klaustrofobije 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 27 sij, 2010 10:32 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
_Oz je napisao/la: Pol je napisao/la: Avatar je možda čak i najbolji film koji sam do sada pogledao. A kad si počeo gledat filmove, jučer?  Bilo tko, tko je ikad igrao ikakvu SF ili Fantasy igricu tipo Rama, Schizm, Myst, mora primjetiti da ovaj film definitivno nije unio ništa novo u povijest kinematografije. Dapače, isto kao i Titanic, koji je doduše remake, nije ništa više nego skup već viđenih likova, krajolika, priče i specijalnih efekata. Cameron je uzeo sve dobre kvalitete iz drugih filmova i sažeo ih u jedan film: priča (Pochahontas, Apocalipto), pejzaž (Schizm), oružje (Matrix), životinje (Jurski Park, a ostatak je nalik na oderane hijene), glazba (e tu je lista podugačka, definitivno ima elemente iz Gladijatora, Zaboravljenog slučaja, Schindlerove liste, Čovjek u divljini, a za glavni motiv se još ne mogu sjetit naziva filma... al ću se sjetiti jer mi je poznat...). I film dolazi u doba, kad je vidljivo da situacija na Zemlji nije baš najbolja... strateški odlično razdoblje za izlazak ovakvog filma... Da su odlični specijalni efekti, jesu. Al da priča nije solidna, ne bi me se pretjerano dirnuo film... bez obzira koliko Sam Worthington bio sladak, definitivno je lošija karika glumačke ekipe. Da je film lijep, je. Da je simboličan, je. Da ne ostavlja ravnodušnim, nije. Al da je nedovršen, je. Eto recenzija, a ne ona s perajama. Ah, a one planine lete radi male gravitacije, a s obzirom da su dosta visoko, pretpostavljam da dolazi do kondenzacije i od tud vodopadi... Oz, onaj dio u kojem Sully ubija životinju, izgovara indijansku zahvalu koju možeš vidjeti u prvoj sceni Posljednjeg Mohikanca.
| čet 28 sij, 2010 2:47 pm |
|
 |
|
bubica
|
Spet je napisao/la: Ah, a one planine lete radi male gravitacije, a s obzirom da su dosta visoko, pretpostavljam da dolazi do kondenzacije i od tud vodopadi... Ma štogod. Za jedan takav vodopad su potrebne pozamašne količine vode, u pravilu bi to trebala bit rijeka koja negdje izvire... No nema veze. Spet je napisao/la: Oz, onaj dio u kojem Sully ubija životinju, izgovara indijansku zahvalu koju možeš vidjeti u prvoj sceni Posljednjeg Mohikanca. Te zahvale ubijenom plijenu su vrlo bitan dio indijanske kulture, sjećam se da je Joseph Campbell dosta pisao i govorio o tome.
|
| čet 28 sij, 2010 2:54 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Ma cijela kultura je uzeta od Indijanaca... čak je i jezik sličan. Definitivno nije Navajo, al s obzirom da briju glave ko Irokezi, onda će bit i njihov jezik.  Cijelo vrijeme me morilo na što me podsjeća fluorescentno svjetlo za koje sam definitivno bila sigurna da sam to negdje prije vidjela... Nakon podužeg prisjećanja, sjetih se da je to bilo u Predatoru... i kao i u tom filmu, povezano je sa životnom energijom.. Što je opet pun pogodak jer ljude fascinira sve što bliješti u svijetlećim bojama...
| čet 28 sij, 2010 9:04 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
U Pocahontas nisu imali strojnice i egzoskeletonska borbena vozila.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| ned 31 sij, 2010 7:12 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Onaj glumac koji glumi Jake Sullya je taakkkoo zgodan. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| ned 31 sij, 2010 7:12 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Zašto se cure ne lijepe za Stephena Langa? Zar vam je pre star?
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| ned 31 sij, 2010 7:36 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ma naživcirao me je u filmu pa mu je to onak stigma. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| ned 31 sij, 2010 7:41 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Mislim da se neki previše zamaraju time što neki dijelovi Avatara podsjećaju na neke druge filmove i slično.
U cjelini taj film je orginalan.
Jedini film čija se radnja odvija na mjesecu Pandori na kojemu su svi organizmi u simbiozi i kolektivu donekle i čine jedan um. Posebno biljke.
Jedini film koji ima tako maštovita stvorenja. I jedini film u kojemu se koristi avatar na taj način. Svaki film koji se snimi preuzeo je nešto iz kultura koje postoje i iz filmova i knjiga koje postoje.
Recimo Naboo je u stvarnosti mjesto na kojemu jedno afričko pleme vijeća. Riječ koja je preuzeta u star warsu.
|
| ned 31 sij, 2010 10:16 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
| ned 31 sij, 2010 10:36 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|