Sada je: uto 01 ruj, 2026 12:11 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 230 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sljedeća
 Avatar (2009) [vijesti + spoileri] 

Ocijenite film
10 32%  32%  [ 9 ]
9 14%  14%  [ 4 ]
8 18%  18%  [ 5 ]
7 11%  11%  [ 3 ]
6 7%  7%  [ 2 ]
5 4%  4%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 7%  7%  [ 2 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 7%  7%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 28

Avatar (2009) [vijesti + spoileri] 
Autor/ica Poruka
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: Avatar (2009) [spoileri]
Miki je napisao/la:
Evo vidim, dodana je i anketa. Dao sam ocjenu TRI :shock: :roll:

Da, da...Film je napravljen samo da zgrne novce. I to mu ide.
Da, i zbog efekata, ajde.

Ne bih se složila. Filmovi koji nemaju poruku niti pravu priču već hrpu efekata, su tu da zgrnu lovu.

Ovaj film ima lijepu priču i nosi pouku kako bi se trebali odnositi prema svom planetu i prema prirodi na njemu.

Isto tako ovaj film govori kakvi su ljudi zapravo dvoličnjaci.

ned 03 sij, 2010 11:11 pm
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
Miki je napisao/la:
Evo vidim, dodana je i anketa. Dao sam ocjenu TRI :shock: :roll:

Da, da...Film je napravljen samo da zgrne novce. I to mu ide.
Da, i zbog efekata, ajde.

Ne bih se složila. Filmovi koji nemaju poruku niti pravu priču već hrpu efekata, su tu da zgrnu lovu.

Ovaj film ima lijepu priču i nosi pouku kako bi se trebali odnositi prema svom planetu i prema prirodi na njemu.

Pa ne bih se složio da su dvoličnjaci. Ljudi su u Avataru prilično nedvosmisleno negativni i ne pokušavaju se prikazat u drugačijem svjetlu.
Ono što mi je u filmu falilo je malo više informacija o ljudskoj civilizaciji u tom periodu, zbog čega je zavladao takav brutalni kapitalizam i sl.

Opet, poruka filma je prilično jasna i već viđena, unobtanij je metafora za naftu, a Zemljani za Amerikance koju su spremni i za krvoproliće kako bi je se domogli.

Priča o Pocahontas gotovo je identična - Pocahontas je poglavičina kći (isto kao i Neytiri), zaručena je za najvećeg ratnika iz plemena i budućeg poglavicu Kocouma (ovdje je to Tsu'tey). Zatim u taj kraj stižu Englezi u potrazi za zlatom (kao Zemljani za unobtanijem), među njima je John Smith koji se zaljubi u Pocahontas i pridruži Indijancima protiv Engleza (isto kao Jake Sully). Na čelu Engleskih okupatora je Guverner Radcliffe koji je vrlo sličan lik pukovniku Quaritchu.

ned 03 sij, 2010 11:25 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Ovaj film bi trebao imati dva nastavka. Zapravo ovaj film je početak franšaze.

Vjerojatno ćemo u nastavcima saznati nešto više o ljudima, odnosno o ljudskoj civilizaciji. Ali kako smo saznali u ovom filmu, na Zemlji u tom svemiru nema više prirode, uništena je zbog profita.
:-k

PS. Nikad nisam gledala Pocahontas, tako da iskreno nisam ni znala priču tog filma.

Ali priča ovog filma mi se jako sviđa, posebno Pandora, te biljke i životinje na njoj.
:thumbs2:

ned 03 sij, 2010 11:34 pm
bubica
bubica

RAI'TARA je napisao/la:
Ovaj film bi trebao imati dva nastavka. Zapravo ovaj film je početak franšaze. :-k

U nastavku ćemo najvjerojatnije vidjet i druge mjesece u tom sustavu, ne samo Pandoru (tako je rekao Cameron).

Evo jedan poduži intervju, za one koji imaju živaca:

ned 03 sij, 2010 11:37 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
RAI'TARA je napisao/la:

Pa da, to smo već spomenuli, film ima priču i pouku, no već viđenu. Da film nije krcat efektima, vjerojatno bi prošao dosta nezapaženo.

_Oz je napisao/la:
Ono što mi je u filmu falilo je malo više informacija o ljudskoj civilizaciji u tom periodu, zbog čega je zavladao takav brutalni kapitalizam i sl.

Opet, poruka filma je prilično jasna i već viđena, unobtanij je metafora za naftu, a Zemljani za Amerikance koju su spremni i za krvoproliće kako bi je se domogli.

Da, čovječanstvo su mogli bolje obraditi. Ono što možemo sa nekom izvjesnošću reći da je došlo do velikog napretka neurologije, kibernetike i genetičkog inžinjeringa...možda i svemirskog putovanja jer u početku vidimo kako vojnici hiberniraju. No pored toga, ne znamo u biti ništa. Čak ni koja je godina.

A glede metafora, zbog univerzalnosti pouke, unobtanij može biti i nafta (današnji svijet), prostor (širenje SADa vs Indijanci), zlato (pohlepa Španjolaca vs Indijanci), dijamanti (Zapad vs Afrika)...što god.

Ajde, to je isto jedan plus filma što ima tako jednostavnu i lako prepoznatljivu poruku, no minus je što se ta poruka previše puta prežvakala. Kao i zbližavanje ovog vojnika sa Na'Vijima. Čim se izgubio u prašumi nakon 20ak minuta filma, znao sam u kojem (dosta kliše) smjeru će se radnja odvijati. Jedino me čudi što ova Neytiri nema veće sise, da holivudski utisak bude još jači.

pon 04 sij, 2010 12:16 am
Goddess in green
Goddess in green

Meni se baš sviđa što nije data godina.
To onda znači da se radnja filma može dogoditi bilo kad u budućnosti, neovisno o tome kad ga gledaš. Kad se da godina, čim se polako počnemo i u stvarnosti približavati toj godini, film bi izgubio na svojoj čari i uvjerljivosti.

Poruka filma možda jest već viđena, ali nije na odmet ponoviti ju više puta, jer čini se da ju mnogi u svijetu prečesto i prebrzo zaboravljaju i nastavljaju po svom.

pon 04 sij, 2010 12:20 am
bubica
bubica

Data je godina, samo vam je promaklo. 2154.

pon 04 sij, 2010 1:07 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Kad to kažu? Totalno mi promaklo... :oops:

pon 04 sij, 2010 4:38 pm
bubica
bubica

Miki je napisao/la:
Kad to kažu? Totalno mi promaklo... :oops:

Nisam siguran, promaklo je i meni. To sam pročitao po drugim forumima i recenzijama (možda piše i na službenom sajtu). Pretpostavljam da se datum u filmu vidi na monitoru kad Jake diktira dnevnik.

Boxoffice: Nakon Camerona, Cameron

slika

Kada sam prije dva tjedna pisao prvo Avatarovo boxoffice izvješće, namjerno sam u naslovu naglasio kako rekordi samo "zasad" ne padaju, jer kad je jedan James Cameron u pitanju, uobičajena pravila i trendovi padaju u vodu. Prije dvanaest godina njegov je Titanic u svoj boxoffice pohod krenuo gotovo neprimjetno... Ostalo je povijest. Može li se ona ponoviti? Nakon premašenih milijardu dolara u svega sedamnaest dana, više ništa nije nemoguće. [SFC]

pon 04 sij, 2010 5:30 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Post Re: Avatar (2009) [vijesti + spoileri]
WOW, :shock: .

Avatar je 3. najuspješniji film svih vremena. Zaradio je već više od miljardu dolara.

Od njega su zaradili više samo Titanik ( koji je na prvom mjestu ), te treći dio Gospodara prstenova. O:)

I meni je promakla godina ( bilo bi bolje da nije data ).

uto 05 sij, 2010 3:41 am
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...vidio sam najavu filma i svakako ga mislim pogledati...
...javim se s komentarima...

uto 05 sij, 2010 4:43 pm
Profil ICQ Web stranica
bubica
bubica

RAI'TARA je napisao/la:
WOW, :shock: .

Avatar je 3. najuspješniji film svih vremena. Zaradio je već više od miljardu dolara.

Od njega su zaradili više samo Titanik ( koji je na prvom mjestu ), te treći dio Gospodara prstenova. O:)

Sad je samo pitanje dana kad će se probit na drugo mjesto. Samo je još upitno može li ugrozit prvu poziciju. IMO u SAD-u možda uspije, ali globalno vjerojatno neće (morao bi još dodatnih 800 milijuna zaradit).

No te brojke su, kao što sam napisao na kraju članka, dosta varljive. Milijardu dolara danas nije isto što i milijardu prije deset godina.

Trenutna prosječna cijena kino ulaznice u SAD-u je $7,19, a 1997 je bila $4,59. 1939. godine kada je izašao "Zameo ih vjetar," karta je koštala samo 35 centi.

uto 05 sij, 2010 5:03 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Malo offtopik, ali po meni je pomalo glupo računati na taj način.... za 20 godina će novi filmovi imati još bolje rezultate od Titanika i Avatara, baš radi inflacije.

Radije nek računaju broj prodanih ulaznica... :P
(makar i tu bi se moglo uračunati prirasat stanovništva i tak to :lolsmjeh: )

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 05 sij, 2010 5:16 pm
bubica
bubica

Cvicek je napisao/la:
Malo offtopik, ali po meni je pomalo glupo računati na taj način.... za 20 godina će novi filmovi imati još bolje rezultate od Titanika i Avatara, baš radi inflacije.

Radije nek računaju broj prodanih ulaznica... :P
(makar i tu bi se moglo uračunati prirasat stanovništva i tak to :lolsmjeh: )

Hehe, tek sad dolazimo do najzanimljivijih podataka.

Prema popisu stanovništva iz 1940. broj stanovnika u SAD-u iznosio je 132,164,569, a broj prodanih ulaznica za "Zameo ih vjetar" godinu ranije 202,044,600, što znači da je u prosjeku svaki stanovnik SAD-a taj film u kinu gledao 1,53 puta!

uto 05 sij, 2010 5:22 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Da, za zameo ih vjetar (i donekle za SW1) sam čuo da su fanovi hrpu puta išli u kino gledati...

Dakle sada bi samo u SADu trebalo prodati 470 milijuna ulaznica da ih sustignu....

Koliko je Avatar prodao do sada? :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 05 sij, 2010 5:31 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 230 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: