|
Sada je: ned 27 ruj, 2026 6:00 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Avatar (2009) [vijesti + spoileri]
Avatar (2009) [vijesti + spoileri]
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
 Re: Avatar (2009) [vijesti + spoileri]
RAI'TARA je napisao/la: Mislim da se neki previše zamaraju time što neki dijelovi Avatara podsjećaju na neke druge filmove i slično.
U cjelini taj film je orginalan.
Jedini film čija se radnja odvija na mjesecu Pandori na kojemu su svi organizmi u simbiozi i kolektivu donekle i čine jedan um. Posebno biljke.
Jedini film koji ima tako maštovita stvorenja. I jedini film u kojemu se koristi avatar na taj način. Svaki film koji se snimi preuzeo je nešto iz kultura koje postoje i iz filmova i knjiga koje postoje.
Recimo Naboo je u stvarnosti mjesto na kojemu jedno afričko pleme vijeća. Riječ koja je preuzeta u star warsu. Po tvojoj definiciji originalnosti je sve originalno jer ništa (osim kopija) doslovno ne kopira sve od glave do pete. 

|
| pon 01 vel, 2010 3:15 am |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
The Boz je napisao/la: Zašto se cure ne lijepe za Stephena Langa? Zar vam je pre star? Pa fizicki nije ni los... Ali lik mu je... Boze sacuvaj...  tako stereotipnog i bezlicnog, jednodimenzionalnog bad guya vec dugo nisma vidjela... ustvari, nisam vidjela tamo negdje od osnovne, kad sam prestala gledat filmove sa Schwarzeneggerom i Seagalom Gle mene, ja sam opak i zlocest, i sad cu sve pobit jer ja tako hocu, o ne, gle, ovaj tu plavi mi je stao na put i sje*o planove, uf, sad cu do kraja filma pokusavat njega ubit, i dat cu sve od sebe i bit cu opak i strašan, iako je od pocetka filma sasvim ocito da to necu suspjet.  Oh, please... Ma sta uopce pisem u ovom topicu, sam se nazivciram bezveze kad se sjetim zbog cega je sve ovaj film sranje... Mjenjam ocjenu... Dajem 1 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pon 01 vel, 2010 4:28 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Dejanira [Bot] je napisao/la: Ma sta uopce pisem u ovom topicu, sam se nazivciram bezveze kad se sjetim zbog cega je sve ovaj film sranje... Mjenjam ocjenu... Dajem 1  Ti si samo zavidna jer je Avatar najbolji, najuspješniji i najoriginalniji film svih vremena koji ima pouku da smo svi jedno s majkom prirodom. 
|
| pon 01 vel, 2010 5:34 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
T'Rapavi je napisao/la: Po tvojoj definiciji originalnosti je sve originalno jer ništa (osim kopija) doslovno ne kopira sve od glave do pete.  A po tvojoj definiciji onda više ništa nije orginalno jer sve što se snimi inspirirano je nečim što već postoji.
Uglavnom ako Avatar nije orginalan, Star wars je za primjer još manje orginalan jer kopira hrpu drugih filmova, i serija.
Jako pozitivne ocjene kritičara, rekordna zarada filma, kao i brojne nagrade i nominacije na iste dovoljno govore o kvaliteti ovog filma.
PS. film je do sad zaradio 2,039,222,000 dolara. 
|
| pon 01 vel, 2010 6:32 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Pronicljiviji među vama primjetiti će da Trap nije dao definiciju originalnosti...
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| pon 01 vel, 2010 6:46 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ja ne tvrdim da ništa nije originalno, a ti tvrdiš da je Avatar originalan. Eto, mala razlika... EDIT: i to što Boz kaže... 

|
| pon 01 vel, 2010 6:47 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
T'Rapavi je napisao/la: Ja ne tvrdim da ništa nije originalno, a ti tvrdiš da je Avatar originalan. Eto, mala razlika... EDIT: i to što Boz kaže...  Ja tvrdim da je Avatar dovoljno orginalan.
Gledaj na to kao na neki kolač. Svi kolači imaju iste osnovne sastojke. Razlike su u omjerima tih sastojaka plus mala količina nečeg novog, što onda stvara posve novi orginalni kolač.
I kao što već rekoh ako Avatar nije orginalan, onda ni SW nije orginalan također ( SW služi kao primjer ).
|
| pon 01 vel, 2010 8:04 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
kako sam se strgala... vic mjeseca... The Boz je napisao/la: U Pocahontas nisu imali strojnice i egzoskeletonska borbena vozila. Bilo bi neprimjereno da se u crtiću za djecu stavljaju elementi koji potiču nasilje... Spet je napisao/la: ... glazba (e tu je lista podugačka, definitivno ima elemente iz Gladijatora, Zaboravljenog slučaja, Schindlerove liste, Čovjek u divljini, a za glavni motiv se još ne mogu sjetit naziva filma... al ću se sjetiti jer mi je poznat...). Braveheart.  Al to je zato što je isti skladatelj - James Horner...
| uto 02 vel, 2010 6:15 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ako jos malo izanalizirate film .. jos ce ispast da je los a taman mi je lipo sia  .... doduse dejanira mislim da sa kompliciranijim negativcem ..avatar i nebi bia mozda toliko dobar film ..jer cijeli smisao u je u tom umu koji gazi sve pred sobom i predstavlja cijelu negativu ljudskog uma ..naspram predivne pandore i njene iskonske lipote 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 02 vel, 2010 8:06 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ma film je super. Ima dobru pouku.  I moralizira se. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| uto 02 vel, 2010 8:28 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
captain je napisao/la: Ako jos malo izanalizirate film .. jos ce ispast da je los a taman mi je lipo sia Svaki film te vrste ispadne loš ako ga se ide analizirat do besvijesti. Radi se o lijepom filmu bez kompleksne radnje i likova. Taj film nije snimljen da bi ga kritičari analizirali, već da bi ljudi uživali u njemu, i kao takav je čisto okej.
|
| uto 02 vel, 2010 8:34 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Pa meni je bia bas takav ..uzivancija 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 02 vel, 2010 8:53 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Hrčak je napisao/la: Ma film je super. Ima dobru pouku.  I moralizira se.  kad smo vec kod te poruke, bilo mi je najbolje kad sam procitao negdje kako lik prica da je Avatar jak film jer je uspio dobiti amere da navijaju za domorodce, a protiv opakih mačo marinaca. prvo sam se okinuo smijat, a onda onda me sustigla spoznaja o svijetu u kakvom zivimo. (steta, smijanje je bilo zabavnije)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 02 vel, 2010 9:57 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Film je do sad zaradio 2,077,338,293 dolara.
Te osim što film ima jako dobre ocjene kritičara, zaradio je i 9 nominacija za Oscara. Među kojima i nominaciju za Najbolji film, te najboljeg redatelja. 
|
| pet 05 vel, 2010 1:43 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Ant je napisao/la: kad smo vec kod te poruke, bilo mi je najbolje kad sam procitao negdje kako lik prica da je Avatar jak film jer je uspio dobiti amere da navijaju za domorodce, a protiv opakih mačo marinaca. tužna je istina koliko su ameri indijanaca pobili... bila je ista fora kao u filmu... došo jedan general i preselio cijelo pleme siouxa (radilo se o desecima tisuća ljudi) s jednog kraja amerike na drugi... više od polovice ih nije preživjelo put... mislim da je ovaj film ipak namijenjen amerikancima... njima može značit puno, al meni osobno baš i ne... captain je napisao/la: ..naspram predivne pandore i njene iskonske lipote  ne znam... meni pandora nije bila ništa posebno... više je nalik na jurski park koji i nije neka ljepota... plus, ako je 60% filma kompjutorska animacija, možda bi trebao konkurirati u animiranim filmovima? 
| pet 05 vel, 2010 6:31 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|