|
Sada je: pon 31 kol, 2026 4:31 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Terminator 4: Spasenje [+ spoileri]
| Autor/ica |
Poruka |
|
Cadet 4th year
Pridružen/a: sri 30 sij, 2008 4:11 pm Postovi: 46 Lokacija: Pula
|
 Terminator 4: Spasenje [+ spoileri]
Nakon premijere Star Treka XI, jučer sam u kinu pogledao i premijeru Terminatora 4: Spasenje. Prizori su manje blještavi, više u zagasitom tonu od ST XI, ali je film ostao dosljedan što se tiče radnje i strukture. ... Preporučujem pogledati.
_________________ HSA - Hrvatska svemirska agencija (http://www.csa.hr)
|
| pet 05 lip, 2009 12:38 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: Terminator 4: Spasenje
U odnosu na prva dva filma, kako bi rangirao 4. nastavak?
| pon 08 lip, 2009 3:13 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Bi li se ovaj topic mogao prebaciti u njegov pripadajući podforum - Ostali SF/Fantasy?
BTW. mislim kako ću T4 ići gledati tijekom vikenda.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| pon 08 lip, 2009 6:42 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
|
Bilo bi dobro prebaciti, jer ga je ovako dosta teško naći. ...
Nekako mi je teško rangirati, jer su smještaj i atmosfera radnje dosta drukčiji pa se možda i ne da izravno uspoređivati, a i glumci uglavnom nisu isti. Unatoč svim tim razlikama mislim da je film ipak uspio donekle održati onu karakterističnu nit poveznicu (iako gledatelj (ja) kao da sumnja do kraja hoće li mu to zaista i uspjeti).
Film je od početka do kraja vrlo ispunjen dinamičnim prikazima, koji se isprepliću sa trenutcima samoće i preispitivanja, tj. ne radi se samo o običnoj "pucačini", ili preubrzanim virtualnim prikazima (kao recimo u nekim dijelovima novijih nastavaka Ratova zvijezda). ...
Kada budem imao priliku pogledati ću još jednom ST XI i T4 na DVD-u, pa ću malo bolje složiti dojmove. U svakom slučaju isplatilo se pogledati, a kod T4 smo svi (bar ja) očekivali ovaj dio, jer je od početka vezan za budućnost. Broj 3 me u nekim dijelovima razočarao (šteta i što je negativan lik bila onako zgodna glumica, ali bar pokušavaš zavoljeti robote). Zato sam i prema T4 bio malo skeptičan, ali sada sam dosta zadovoljan.
|
| pon 08 lip, 2009 10:57 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Hm... išla sam ga pogledat danas... nisam tako oduševljena.  iskreno, očekivala sam više. christian bale tako loše glumi da ga je teško gledat. a da nema sama worthingtona i one kosooke, film bi bio shit. hvala Bogu, ima ga, na radost svih žena u kinu koje su se veselo hihotale svaki put kad bi se pojavio. a što se tiče strave i užasa sa strojevima, vjerujem da će novi transformersi bit puno užasniji. bar sudeći po trailerima. a onaj koji je montirao film treba ići kod okulista... scene su tako presječene, nabacane jedna na drugu... ne znam, mene je film razočarao, trebali su ipak puno više uložiti u film s ovakvim imenom. i treći dio mi se čini bolji. eto, mislim da sam sve rekla, nadam se bez spoilanja. naravno, bilo mi drago vidjet - oni koji su gledali znaju koga - pa makar i na par minuta u filmu. ko da vidim starog frenda...  P.S. Drugi dio mi se čini ipak najbolji.
| uto 09 lip, 2009 10:03 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
|
Da je film mogao biti i bolji, vjerujem da je mogao, ali s obzirom na neke temeljne postavke ili prethodnim odabirom zadana ograničenja (ne znam kako bi to preciznije definirao) mislim da je na kraju ipak dosta uspio.
Ali nešto me tu malo sada čudi, da mi nismo možda gledali različite verzije istog filma ? To vrijedi i za ST XI (čiji je promidžbeni trailer meni nekako dosta različit od odgovarajućih prizora u toku filma, posebno u ritmu). Kada sam išao rezervirati karte za ST XI, dečko koji tamo radi baš mi je pokazivao film zapakiran u kutiju, koji je taman stigao. Je li možda moguće da se nešto pobrkalo, je li riječ o opremi kina ili netko tu nešto namjerno manipulira ?
BTW kakve su se reklame prikazivale prije filma ?
|
| uto 09 lip, 2009 10:26 pm |
|
 |
|
Number One
|
heh... nisam stigla na reklame... skužila sam da reklame traju točno 10 minuta, pa one krenu a ja još čekam u redu za karte. meni je isto STXI trailer bio previše histeričan, tako da sam očekivala da će film bit katastrofa, zato sam ostala ful oduševljena nakon filma. ne znam je li riječ o opremi kina, takve stvari su se znale događat u starim kinima, ne u cinestaru. u istoj dvorani sam gledala i STXI i nije bilo problema. moguće da je film došao oštećen... manipulacija... tu te baš ne pratim. 
| uto 09 lip, 2009 10:35 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
|
Dečka u kinu sam naime pitao zašto je tolika razlika u datumu prikazivanja u odnosu na druge dijelove Hrvatske (Zagreb), a on je rekao da to nije običan DVD, koji se može jednostavno kopirati, nego za cijelu Hrvatsku dođe tek jedan ili nekoliko filmova (sa trakom ?), za kojeg je potrebna čitava kutija (koju mi je odmah i pokazao). Znači tu bitnu ulogu igra i licenca, te zaštita od kopiranja, itd. - što bi netko mogao pokušati kod nas izigrati ili pak možda da Hrvatska kao malo tržište dobije lošiju ili oštećenu kopiju.
S druge strane, zbog manjeg broja kopija ista se treba prikazivati više puta u različitim kinima, te oštetiti i po transportu, a možda bi se to moglo dogoditi i tijekom titlovanja (kod na su slova bijela tanka bijela). Kod ST XI mi se čini kao da postoji lagana neusklađenost između slike i tona (a samim time i prijevoda). ...
Što se tiče manipulacija tu je svašta moguće, čak i ono što možda ne možemo zamisliti, a kamoli uočiti. Neke od tih manipulacija bi mogle biti (po nas) pozitivne, a neke negativne. Mediji su inače odlična podloga za različite manipulacije, no u kinu se ne radi o emitiranju široj javnosti, pa bi one mogle lako ostati nezamijećene. Primjerice u našem kinu je bilo dosta lokalnih reklama i to prilično kvalitetno napravljenih (što je već samo po sebi čudno, jer kvaliteta obično znači i višu cijenu, a malo lokalno tržište ne može opravdati trošak, znači mora postojati dodatni motiv za dodatna financiranja, npr. neka istraživanja ili utjecaj na gledatelje putem subliminalne propagande i sl. - različiti bljeskovi i sl.). ...
P.S. Pardon što sinoć nisam odmah odgovorio, taman sam otišao spavati.
|
| sri 10 lip, 2009 2:43 pm |
|
 |
|
Number One
|
Aha... sad mi sve jasno. Nemaš frke što se odgovora tiče. A vezano za reklame, sjetila sam se da sam vidjela jednu - o Brünu. Trailer je gadan, i nisam baš sigurna da će bit dobar kao Borat. U cinestaru su uvijek iste reklame, i vezane su isključivo za filmove i kina. Jedanput sam gledala Okajanje (prvi i zadnji put, nakon toga sam bila 2 dana u potpunoj depri  ), i bili su upozorili da je film došao oštećen i ako nam se ne sviđa da možemo izaći s filma i tražiti povrat novca ili gledati drugi film za tu lovu. Međutim, gledala sam neki drugi film prije Okajanja, i taj je bio više oštećen nego Okajanje, a nitko nije bio upozorio na lošu sliku. Na kraju, na Okajanju su bile tri bijele crte preko sredine ekrana otprilike 3-4 minute, a ono što su oni mislili da je oštećeni zvuk, u biti je bila pčela koja nije bila vidljiva u filmu ali se čuo njen zvuk! I da se vratim na temu. Što više razmišljam o Terminatoru, to uviđam da film i nije toliko loš, samo nedostaje glavno obilježje svih prijašnjih nastavaka - putovanje kroz vrijeme.  Mislim da je Terminator baš po tome specifičan i drukčiji od ostalih filmova. Možda nije potpuno usporedivo, ali isto tako ne mogu zamislit Povratak u budućnost bez putovanja kroz vrijeme.
| sri 10 lip, 2009 3:38 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
|
Da, baš sam gledao tokom filma hoće li se putovanje kroz vrijeme dogoditi ili ne. No, s obzirom da su uspijeli uništiti najnoviji model T-800 (Schwarzeneger) i postrojenje koje ga proizvodi, pretpostavio sam da su onda ili uspjeli odgoditi njegovo vraćanje u prošlost ili će to trebati učiniti u nekom idućem nastavku.
Sada, pitanje je što je sa vremenskim kontinuom, da li će spriječiti katastrofu ako promijene budućnost. Isto pitanje, ako ne i veće bi trebalo postaviti i kod ST XI, gdje je tu vremenska policija (kao u Voyageru) i hoće li njihova stvarnost nastaviti egzistirati u nekom paralelnom svemiru i ako se prošlost ispravi ? ...
Mislim da je dobro da svatko ima svoje mišljenje, tj. da razmišlja i osjeća "svojom glavom", samo mi je bilo čudno da se ono toliko znatno razlikuje.
|
| sri 10 lip, 2009 3:52 pm |
|
 |
|
Number One
|
Ok. Sad objasni što misliš pod "svojim mišljenjem"? Sumnjam da su uništili sve T-800, i sumnjam da strojevi imaju samo jedno središte... zanimljivo da se sve događa u SAD-u. Sumnjam da postoji vremenska policija. Puna sam sumnji... Nekako mislim da ta cijela fora s budućnosti i prošlosti ne drži vodu (osoba prestaje postojati ako se susretne sa samom sobom iz budućnosti ili prošlosti), normalno je mijenjat budućnost, i normalno je promijeniti prošlost, i mislim da postoje odvojeno kao dvije različite stvarnosti, i mijenjanje jednog stvara samo još jednu alternativnu stvarnost a ne utječe na dosadašnji razvoj događaja jer su odvojeni jedni od drugih, kao dimenzije. Ko razumije, shvatit će. Izgubila sam nit... da, to si spomenuo... paralelni svemir. Hm... bilo bi zanimljivo da za promjenu iz prošlosti idu u budućnost.
| sri 10 lip, 2009 4:19 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
|
 Re: Terminator 4: Spasenje [+ spoileri]
Pa, evo konkretno. Sinoć kada sam čuo primjedbe na T4 otišao sam pitati još neke ukućane s kojima sam gledao oba filma, koji im se činio bolji i što i se svidjelo, a što ne kod njih. Odgovorili su mi donekle u skladu s onim što sam i ja napisao na forumu. No, kada sam im spomenuo da ima netko sa drugačijim mišljenjem, odjednom kao da su počeli sumnjati i u svoje mišljenje, da bi na kraju postali posve razuvjereni. Pomislih, kakvi ljudi bez karaktera, bože pa da nisu oni Borg. Što se tiče prošlosti i budućnosti, naravno to je sve za sada ipak teorija, posebno što se tiče paralelnog svemira, jer nitko za sada ne zna što se krije izvan granica našeg svemira i vremena. ... Da, koliko sam shvatio oni su uništili lokalno ili regionalno središte T-800 (L.A. ili San Francisco ?), a sada preostaju druga središta globalne mreže. Morati ćemo pričekati T5. Nadam se da će i naši početi jednom raditi SF filmove (onaj hrvatsko-češki film - "Posjetitelji iz galaksije", snimljen prije nekih 25 godina mi je prilično dobar), pa će biti zastupljeniji i neki drugi krajevi. No, zanimljivo da ne postoji čak niti jedan pravi ratni film o ratu u Hrvatskoj ili na području bivše Jugoslavije općenito. Uvijek rade neke više-manje dosadne i jeftine drame. Da o ulaganjima u hrvatsku znanost i tehnologiju (da ne spominjem svemirski program) i ne govorim. Toliko o paralelnim svjetovima ... 
|
| sri 10 lip, 2009 6:15 pm |
|
 |
|
Number One
|
Svaki film ima svoje mane i kvalitete. Ovisi o čovjekovom raspoloženju što će mu se u određenom trenutku svidjeti i hoće li odmah uvidjeti nešto što mu ne odgovara. I naravno, to ovisi i o ukusu. Stoga, nisu oni Borg, ali nemaju ni urođenu Vulkansku objektivnost. Ja sam eto, pričala jutros frendici kako film nije niš posebno, i dok sam joj to pričala sam pomislila da sam možda pretjerano kritički nastrojena.  Malo me previše izritiralo to s Christianom Bale-om. Lik je fakat loš.  A prvi dio filma me nekako podsjeća na video igricu... odmah se zamislim u njegovoj koži pa mi dođe da se ispovraćam. Sve u svemu, na ljestvici od 1 do 10 - dajem 7 i to samo radi Infiltratora (njemu dajem 3 boda). 
| sri 10 lip, 2009 6:53 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
|
I meni je glumac koji glumi glavni lik nekako (crtama lica, brada i sl.) odskakao, posebno što su u prethodnim nastavcima u prvom planu bili nekako nježniji likovi (npr. otac vođe pokreta otpora), a ovaj bi slobodno mogao biti i vođa robota. Pa čak i Schwarzenegger ovdje izgleda malo izobličeno, kao da je prenapuhan. Srećom glavni lik ne dominira previše u filmu, nego kao da je preraspodijeljen, posebno sa "Infiltratorom", a tu je dijelom i onaj stariji poznati glumac (komandant štaba iz podmornice) iz "Starship troopersa" (film Svemirski vojnici) koji svojom zrelošću i godinama dovodi u pitanje njihovu ulogu i autoritet. Tu su i ne manje važni ženski dijelovi ekipe, koji svojom pojavom i utjecajem balansiraju sve skupa i unose dozu ljudskosti (u prostor i vrijeme gdje baš nema mnogo mjesta za emocije, sklad i igru) ...
Osim igrica, je li to ono kada pada helikopter (?). Neke scene filma su me pomalo asocirale recimo na Matrix i Rat svjetova, te možda dijelom Dan nezavisnosti i baš sam gledao hoće li tu zaglibiti ili će ipak izbjeći kopiranje. Mislim da su ipak izbjegli. ...
|
| čet 11 lip, 2009 9:29 am |
|
 |
|
Number One
|
Da, mislila sam na helikopter. Da sam htjela igricu ne bih išla u kino. Matrix... misliš na one letjelice i one hidro-terminatore? Pa ta scena kad Infiltratora spale sa napalmom a nije mu se ni koža sa skeletona digla, nego mu se samo jedna strana lica oljuštila, a srce i mozak koji su ljudski uopće nisu spaljeni? Right... Onaj dio kad raju vode u zatvor podsjeća na Rat svjetova, premda mi je Rat svjetova za klasu bolji film. Ona Connorova ženska mi se nije svidjela, s onim čudnim očima...  Ona od infiltratora rules! Sorry, nemam pojma kako se zovu glumice... Ah! Gdje je nestala dobra stara Linda Hamilton? Da, to što glavnog glumca nema, mogu opravdat što Connor misli da je Kyle Reese glavni pokretač otpora, a na kraju se opet skuži da su to strojevi iscenirali kako bi došli do Connora, pa mi cijela ta zavrzlama nije baš sjela. Jedino je dobro što Balea i nema toliko puno u filmu. A s druge strane je to kretenski jer bi trebao biti glavni glumac. Ispadne da je Infiltrator glavni lik u filmu. Poruka na kraju filma je srcedrapajuća i mami suzu, a opet mi nekako čudno da Infiltrator daje svoje srce Connoru... sad Connor ima Terminatorovo srce koje su strojevi odabrali? I presađivanje srca se vrši usred američke pustinje gdje se pijesak uvlači svugdje? Ma mislim... priča je stvarno preprenategnuta. Al dobro... zato je valjda SF. A što se Arnija tiče, meni on izgleda dobro svakako, čak i ovako kompjuterski plastificiran. Premda je, moram priznat, original izgledao masu bolji. Al iskreno, ajd usporedi T4 sa T1 i T2! Cijeli T4 se ne može usporedit sa jednom noćnom morom Sare Connor! P.S. Imaš pravo što se tiče starijih glumaca, al nekako od početka znaš da će loše završit, jer Connor treba bit vođa. Nadam se da će T5 bit bolji! Veselo ga iščekujem!
| čet 11 lip, 2009 1:14 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|