| Autor/ica |
Poruka |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
 Re: Zadnje rečenice u serijama...
Five-card stud, nothing wild and the sky's the limit. Legendarno! 

|
| sri 24 pro, 2008 10:46 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
T'Rapavi je napisao/la: Five-card stud, nothing wild and the sky's the limit. Legendarno!  Je slazen se. Odlicna i recenica i zadnja epizoda TNG-a. I ova od DS9-a je odlicna. Enerpriseova mi je vec nekako isprana kroz sve serijale, pa mi nije nesto. Ai TATV ne postoji. 
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| pet 11 ruj, 2009 12:07 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Rapavi je napisao/la: Five-card stud, nothing wild and the sky's the limit. Legendarno!  Doslovce su mi suze išle na oči svaki put. Nikad više takvog finala... BTW, Five-card, to je poker, ne ono Texas Hold'em sranje koje mi igramo...
|
| pet 11 ruj, 2009 12:11 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
T'Rapavi je napisao/la: Five-card stud, nothing wild and the sky's the limit. Legendarno!  najbolji zavrsetak definitivno 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 11 ruj, 2009 12:14 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Da, to.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| pet 11 ruj, 2009 12:18 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Glasao sam za VOY i ENT.
Zanimljivo da 'Set a course for home' je u vodstvu, budući da ta rečenica nema neko preveliko značenje koje bi zaokružilo seriju. Štoviše, ta rečenica se možda nije ponavljala kroz cijelu seriju, ali se izgovarala na drugačiji način (unesi kurs za Alfa kvadrant isl). No kada su konačno stigli do Alfa kvadranta, Unošenje kursa do doma je bilo stvar formalnosti. I konačno su uspjeli.
'To boldly go where no one has gone before' jest izlizana izjava, jer je to moto čitavog Treka, dvije serije počinju sa tom rečenicom, dvije epizode se tako zovu, i još se pojavljuje u fijasku od epizode. No ipak, kronološki gledano u Trek svemiru, to je prvi put da se ta rečenica spominje, budući da je Federacija osnovana, čovječanstvo se stavilo na mapu kvadranta kao važan faktor, te gotovo simbolički, pojavljuje se nakon rješavanja krize sa Terrom prime skupinom. Dakle svojevrsno raskrštavanje sa mračnom zemaljskom prošlošću i pogled u vedriju budućnost.
|
| pet 11 ruj, 2009 9:27 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Citat: Five-card stud, nothing wild and the sky's the limit. (TNG) The more things change, the more they stay the same. (DS9)
Te dvije su mi najlegendarnije
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 11 ruj, 2009 11:29 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: No ipak, kronološki gledano u Trek svemiru, to je prvi put da se ta rečenica spominje Pa ono, tehnički i nije. "Broken Bow" počinje mladim Archerom koji se igra onim brodićem i kaže "Where no MAN has gone before," a kasnije kada je svečano porinuće Enterprisea, Starfleet pusti onaj govor Zephrama Cochranea koji završava sa: "And we'll be able to explore those strange new worlds and seek out new life and new civilizations. This engine will let us go boldly where no man has gone before."I bila je to lijepa, moćna scena, koju nisam gledao s okusom kuhanog proljeva u ustima 
|
| pet 11 ruj, 2009 11:37 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
What-a mistake-a to make-a. Morao bi opet gledat ENT. 
|
| pet 11 ruj, 2009 12:33 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
DS9 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| pet 11 ruj, 2009 6:45 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Meni su naj TNG, VOY i DS9.  Prođu me trnci na prvije dvije a zadnja mi je super. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pet 11 ruj, 2009 9:24 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
glasala za; The more things change, the more they stay the same. (DS9) jer me podsjeća na stvarnost, u životu uvijek se mnoge stvari mijenjaju ali večina njih ostaju iste.. druga mi je Voyager rečenica, fakat mi je bilo drago da su konačno dosli doma... 
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| pet 11 ruj, 2009 9:26 pm |
|
 |
|