| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Episode I - The Phantom menace (1999.)
Uloge: Liam Neeson, Ewan McGreggor, Natalie Portman, Jake Lloyd, Samuel L. Jackson, Ian McDiarmid, Frank Oz Scenarij i Režija: George Lucas Proizvodnja: LucasFilm Ltd., SAD, 1999. Sinopsis (Wikipedia):Radnjom smještenom 32 godine prije četvrtog dijela sage, Nove nade (1977.), Fantomska prijetnja nas vraća u doba Galaktičke Republike i vrijeme pune organiziranosti legendarnog zaštitničkog reda Jedi vitezova.
Zbog neraspravljenih odnosa unutar Galaktičkog senata, pohlepni je Trgovinski savez blokirao sav promet prema malenom planetu Naboo-u.
U nadi da će riješiti sukob, kancelar Republike se za pomoć obraća Jedijima, već tradicionalno vrhunskim diplomatima. Qui-Gon Jinn, već star i iskusan Jedi, odabran je da se sastane s potkraljem Trgovinskog saveza i uvjeri ga da postignu kompromis. Qui-Gona na zadatku slijedi učenik, mladi pripravnik za Jedija, Obi-Wan Kenobi - tad još mladić u iščekivanju ispita spremnosti za titulu viteza.
Evo, napokon napisah dugo odgađanu recenziju Fantomske prijetnje na SFC-u, pa nema potrebe da se ovdje ponavljam. Kako vam se taj film dopao, što bi ste promijenili, što vam je bilo najbolje, a što najgore? Raspišite se! 
|
| uto 11 sij, 2011 10:57 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
 Re: Episode I - The Phantom menace (1999.)
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sri 12 sij, 2011 12:52 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Plinkettove "recenzije" imaju trenutke čiste genijalnosti, ali 80% vremena čovjek komentira stvari koje prosječnom gledatelju ne bi pale na pamet ni nakon 3-4 gledanja (pa se pitam koliko je on sati brutto potrošio na disekciju prequel trilogije, i općenito koliko netko mora bit opterećen nečime da toliko vremena tome posveti). Kad bi mu svaki review barem bio kao ovaj. 70+ minuta je fakat too much i za analizu Građanina Kanea, a kamo li za jedan Phantom Menace. BTW, na staru godinu je objavio ROTS recenziju. Digao mi je živac neprestanim vraćanjem na Fantomsku prijetnju, a kad je zabrijao na Anakinov "I'm gonna go help 'em out", puko mi je film pa sam ugasio. Ono, get over it. Jedan besmisleni line, u moru besmislenih lajnova. Pogledat ću ovih dana. ST-XI review mu je prilično dobar, BTW.
|
| sri 12 sij, 2011 1:13 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
3/10... Kad je tek izašao, jedva sam čekala da napokon opet vidim SW na ekranu. Jedva sam čekala u redu za kartu. A kad je film završio, pitala sam se zašto sam ga uopće gledala? Nekako mi je sve djelovalo... neuvjerljivo. Dječje, nacrtano, bez duše, bez emocionalne napetosti, bez iščekivanja.  Film s toliko specijalnih efekata, s toliko izmišljenih krasota, a radnja nikako da te uvuče u taj svijet. 
| sri 12 sij, 2011 12:02 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
8 + prequel počinje ovim, samim time nova trilogija + političke spletke + dobri efekti + Keira Knightley i Natalie Portman + Darth Maul - nepotrebno duga utrka - Annakin prvi put u avionu i rasturi apsolutno sve - Jar-Jar Binks Nije loš film, dapače vrlo je zabavan i šaren, i već se tu vidi kako će ova prequel trilogija biti drugačija od one 'normalne' trilogije; kako po spletkarenju, tako i po nešto kompleksnijoj radnji. Dijelovi 4,5,6 su Rebel vs. Imperij radnje; prilično jednosmjerno.
|
| sri 12 sij, 2011 4:42 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
sestica od mene. nije los film, ali nije bas ni na nivou.
imao je u biti dva peha:
prvi je Jar-Jar efekt kojim film odlikuje. (tu ne mislim iskljucivo i samo na njegov lik, ali on je jedna od glavih utjelovljenja. drugo bi mogao biti mali Anakin koji ide okolo i rastura sve zive.)
drugo je sto je prvi film nove trilogije, sto u biti znaci da je dobio ulogu ufurati gledatelje u novu i drugaciju wars atmosferu. drugi i treci film kasnije grade na tome i imali su se prilike malo "korigirati" i pribliziti barem tematski nekim elementima originalne trilogije. Fantom menace je tu ispao poput prvih macica koji se bacaju u vodu.
s druge strane, Naboo i Qui-Gon su cool.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 13 sij, 2011 1:10 am |
|
 |
|
bubica
|
http://www.slashfilm.com/star-wars-fan- ... ace-reviewHehe, the plot thickens Back off Ant, to je bio moj catchphrase way back dok si ti još vježbao polinome trećeg stupnja 
|
| pet 14 sij, 2011 4:05 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Zašto svima Jar Jar ide na živce? 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sub 15 sij, 2011 1:27 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
meni je on baš simpa 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| sub 15 sij, 2011 3:25 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Zato jer je retardiran lik. Zato jer se splete na prebanalne načine. Zato jer ne zna baratat bombama, već mu ispadaju pod noge. Zato jer gura jezik u energetske barijere. Zato jer je Jar-Jar. I njegov narod ga je stjerao jer misli da je retardiran.
|
| sub 15 sij, 2011 3:26 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Miki je napisao/la: Zato jer gura jezik u energetske barijere. Aaaaawwww, so cute! ^^
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sub 15 sij, 2011 3:33 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ma problem je u ocekivanjima koja se stavljaju na film. ako netko hoce pogledat iole ozbiljan film Jar Jar mu dođe kao analno silovanje.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 15 sij, 2011 4:31 pm |
|
 |
|
Častoljupka
|
Ma jar jar je više kao kad ti netko zabije prst u nos. Neugodno, ali podnošljivo. Nakon nekog vremena i neprimjetno čak.
|
| sub 15 sij, 2011 5:58 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Miki je napisao/la: Zato jer je retardiran lik. Zato jer se splete na prebanalne načine. Zato jer ne zna baratat bombama, već mu ispadaju pod noge. Zato jer gura jezik u energetske barijere. Zato jer je Jar-Jar. I njegov narod ga je stjerao jer misli da je retardiran. + 1 Mislim da je on stavljen da bi se svidio mlađoj publici. 
| ned 16 sij, 2011 12:20 pm |
|
 |
|
bubica
|
Spet je napisao/la: Mislim da je on stavljen da bi se svidio mlađoj publici.  Ja mislim da je ČITAV FILM snimljen prvenstveno za mlađu publiku. Osnova za tu pretpostavku mi je ona Lucasova "It's a kids' movie", al nikad ne znaš... 
|
| ned 16 sij, 2011 2:30 pm |
|
 |
|