| Autor/ica |
Poruka |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
 Re: Da li Jediji trebaju biti priznati kao religija?
“Yes, a Jedi's strength flows from the Force. But beware of the dark side. Anger, fear, aggression; the dark side of the Force are they. Easily they flow, quick to join you in a fight. If once you start down the dark path, forever will it dominate your destiny, consume you it will, as it did Obi-Wan's apprentice.”
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| sri 22 tra, 2009 4:30 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
alien she je napisao/la: zasto ne? ako tolika kolicina ljudi sebe deklarira kao sljedbenike jedi religije onda nemam nista protiv. e ja cu zatraziti da se kardasijanci priznaju kao nova rasa (zasad nas je dvoje  ) Pa vi možete na popisu stanovništva reći da ste Kardasijanci i to će se upisati. Ja ću reći da sam Ahejka. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| čet 23 tra, 2009 9:37 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
Točkica je napisao/la: Pa vi možete na popisu stanovništva reći da ste Kardasijanci i to će se upisati. Ja ću reći da sam Ahejka.  eeee odlicna ti je ideja tockice 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| čet 23 tra, 2009 9:39 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
ok ljudi al onak Jedija ima puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno mi se zad zajeb.... ali to je stvarno nesto u sta oni vjeruju i treba ih u tome podrzati 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| pet 24 tra, 2009 10:19 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Ted;DeA je napisao/la: ok ljudi al onak Jedija ima puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno mi se zad zajeb.... ali to je stvarno nesto u sta oni vjeruju i treba ih u tome podrzati  Pa nije stvar u tome što oni u to vjeruju... već to u što vjeruju da je to dobro vjerovanje. 
| pet 24 tra, 2009 3:47 pm |
|
 |
|
Predsjednica
|
Suikotreki je napisao/la: Ted;DeA je napisao/la: ok ljudi al onak Jedija ima puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno mi se zad zajeb.... ali to je stvarno nesto u sta oni vjeruju i treba ih u tome podrzati  Pa nije stvar u tome što oni u to vjeruju... već to u što vjeruju da je to dobro vjerovanje.  A po cemu nije? zar nije sve oko nas sila,suiko to je cista fizika u sta oni vjeruju
|
| sub 25 tra, 2009 11:23 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Ted;DeA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: Ted;DeA je napisao/la: ok ljudi al onak Jedija ima puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno mi se zad zajeb.... ali to je stvarno nesto u sta oni vjeruju i treba ih u tome podrzati  Pa nije stvar u tome što oni u to vjeruju... već to u što vjeruju da je to dobro vjerovanje.  A po cemu nije? zar nije sve oko nas sila,suiko to je cista fizika u sta oni vjeruju Pa "force" je po meni neka nevidljiva materija koja pokreće svemir koja stvara život..., ne znam s kojim bi to pojmom usporedio u stvarnom životu...
| sub 25 tra, 2009 1:07 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Ted;DeA je napisao/la: Cvicek je napisao/la: A šta ako se Lucas javi i kaže da je on izmislio koncept jedi religije - koja je prikazana u filmovima i crtićima - ima autorska prava i sl  ako do sada nije niti nece.Uostalom kolko sam cula on to i ne povezuje bas sa sobom a i nije se izjasnjavao nista o tome... Lucas je sam priznao kako je koncept Jedija sinteza drevnih istočnjačkih religija koje je proučavao, baš kao što i cijela SW mitologija vuče korjene iz mnogih svjetskih mitologija. Slavni profesor mitologije Joseph Campbell (možda ste gledali onaj sjajni serijal njegovih razgovora s Billom Moyersom) rekao je za Lucasa da je to najbolji student kojeg je ikad imao. EDIT: Policajci u Škotskoj se izjasnili kao Jediji 
|
| čet 30 tra, 2009 5:42 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Što se mene tiče da. Nek svatko vjeruje u što želi.
Sve vjere su počele kao kult koji je činio mali broj ljudi.
|
| pet 27 stu, 2009 5:53 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
Ne, jer je to glupost. 
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| pet 27 stu, 2009 8:45 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Mr.Good je napisao/la: Ne, jer je to glupost.  A tko si ti da kažeš što je glupost, a što nije? Jedievska religija nije nešto što je Lucas prosrao iz ničeg, to je sinteza mnogih orijentalnih filozofija. Predlažem pogledati šestodjelni serijal "The Power of Myth" gdje Joseph Campbell i novinar Bill Moyers jako lijepo diskutiraju o mitologiji i njenoj ulozi u razvoju naše civilizacije. Ima dosta govora o SW-u.
|
| pet 27 stu, 2009 8:54 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
Hehe, a Lucas je mesija, slusajte ga i slijedite. I udjelite mu koji $... 
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| sub 28 stu, 2009 3:09 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Ne... s obzirom da još nije dokazano da postoje ljudi koji posjeduju te moći... od davljenja ljudi na daljinu, skakanja po zraku, vrtnje po zraku, vitlanja svjetlosnim mačem, a nema ni svjetlosnog mača... onda ne... a nikad u medicini nisam čula ni za midiklorijane pa zato... s tim da bi se vjerovanje proglasilo religijom mora imati najmanje milijun pripadnika, inače se smatra sektom... proglašenje jedi filozofije religijom možda bi čak i bilo kontraproduktivno jer bi bilo gomilu čudaka koji bi pratili ljude uokolo sa sabljama tvrdeći da to rade iz ljubavi i za zaštitu svjetskog mira...
Premda bi postojanje jedija poprilično uvelo reda na svijetu...
| sub 28 stu, 2009 5:58 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
_Oz je napisao/la: http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/glasgow_and_west/8003067.stm Citat: Last year, brothers Barney and Daniel Jones founded the UK Church of the Jedi - which offered sermons on the Force, light sabre training, and meditation techniques. 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 28 stu, 2009 6:13 pm |
|
 |
|
bubica
|
Spet je napisao/la: Ne... s obzirom da još nije dokazano da postoje ljudi koji posjeduju te moći... Telepatija i telekineza su dokazane odavno. Jedino nisu objašnjene. Osim toga, otkad religija mora bit potkrijepljena dokazima? http://misakvecernji.blog.hr/2007/12/16 ... oriji.htmlSpet je napisao/la: proglašenje jedi filozofije religijom možda bi čak i bilo kontraproduktivno jer bi bilo gomilu čudaka koji bi pratili ljude uokolo sa sabljama tvrdeći da to rade iz ljubavi i za zaštitu svjetskog mira... Nema se tu šta proglašavat. Ako netko želi slijedit neku filozofiju il vjerovat u nešto, tko mu to može zabranit? Još jednom kažem, ako može postojat jedna scijentološka crkva, onda može postojat i crkva pohane piletine.
|
| sub 28 stu, 2009 6:18 pm |
|
 |
|