|
Sada je: ned 30 kol, 2026 4:47 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
SG-1 impresije by Oz - spoiler alert -
| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: SG-1 impresije by Oz
S03E21 - "Crystal Skull"Hehe, ovdje im je samo falio Indiana Jones. (da, znam da je ova epka snimljena osam godina prije toga, bla bla...)Epizoda je donekle slična onoj TNG epki u kojoj Geordi i Ro Laren bivaju "fazno pomaknuti" pa ih nitko ne vidi, prolaze kriz zidove ali ne propadaju kroz podove... Danielov djed Nick je dosta zanimljiv lik, podsjetio me na Waltera iz Fringea (da, znam da je ova epka snimljena devet godina prije toga, bla bla...). Onaj veliki alien Quetzalcoatl (iz majanske kulture) me malo razočarao izgledom i pojavom, no dobro, niš strašno... Ipak su mogli napravit nekakav dizajn koji bi podsjećao na majanske crteže... Okej, ne nešto doslovno ovakvo:  ali barem kreativnije od konačnog proizvoda. BTW, ne kužim kako je ekipa mogla onako nonšalantno hodat po onom uskom mostiću prema kristalnoj lubanji, barem bi se od Jacksona očekivalo da se malo boji visine. S03E22- "Nemesis" & S04E01 - "Small Victories"Eto ga, gotova treća sezona. Napokon smo upoznali i rasu koja je toliko zaj*bana da ni Asgardi ne znaju šta bi s njom - "replikatore." Koncepcijski dosta podsjećaju na Borga, samo što ne asimiliraju organska bića već isključivo tehnologiju. Poput Borga imaju i kraljicu (maticu), samo što njihov cilj, njihova svrha, njihov glavni motiv nije postizanje "savršenstva" već nešto sasvim banalno, praiskonsko - "razmnožavanje." Najveći plus ovog two-partera je što se dobar dio radnje odvija u svemiru, na Asgardskom brodu i jednom od njihovih planeta. Vrlo lijepo realizirano, napokon malo pravog punokrvnog space-based SF-a. Kraj mi je malo pokvarila dosta loša, mrtva muzika koja totalno ubija napetost i uzbuđenje. Trebalo je sve to skupa bit življe, dramatičnije, a ne ovako melankolično. Ma, štogod... Palac gore za Carteričinu novu zurku! 
|
| pet 19 ožu, 2010 1:01 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Replikatori apsorbiraju materijale ..vise nego samo tehnologiju ..treba im goriva da bi se samoreplicirali 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 19 ožu, 2010 1:46 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ma ti lego-kockice replikatori su zakon. u atlantisu ih nasnije siluju, ali u SG-1 se da uzivati u njima. ima nesto ubojito i hladno u toj ideji.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 19 ožu, 2010 1:50 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ja bas imam suprotno misljenje ..bolja mi je ekipa asuranaca iz atlantisa ..imaju nesto drevno u sebi a planet im je strasan 
|
| pet 19 ožu, 2010 2:12 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
_Oz je napisao/la: EDIT: Ove moje mikro-osvrte nitko ne čita, jelda? Čitaju se... ima ljudi koji čitaju postove duže od 3 pasusa  Jedino nemam ništa pametno za dodati pa ne dajem komentare tek toliko da bi nešto napisao  Također, ne sječam se baš najbolje večine epizoda, pa nema smisla da komentiram tvoje dojmove. I Stargate je što se mene tiče serija okrenuta akciji i zabavnosti (što samo po sebi nije loše, ali nema u toj mjeri onu ozbiljnost kao Trek i slične serije, pa nema toliko materijala za ozbiljnije komentare) No evo: Ant je napisao/la: da, to je istina sto se tice izfuravanja religija. bilo je cool kako su koristili egipatsku mitologiju, pa i nordijsku bi im jos pustio, ali kasnije im je ponestajalo ideja. pa su tako isli "štancati" okolo po popisu zemaljskih religija. (kasnije ubace jos par takvih stvari, a deveta/deseta sezona mi je po pitanju iskoristene mitologije narocito slaba i isfurana. ali otom potom) Meni se SG1 s te strane baš sviđa, jer se kroz cijelu seriju vuče koncept borbe protiv lažnih bogova. Ehm.. baš mi se piše o tome... budem sad otvorio novu temu 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 19 ožu, 2010 3:43 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
_Oz je napisao/la: S03E21 - "Crystal Skull"Epizoda je donekle slična onoj TNG epki u kojoj Geordi i Ro Laren bivaju "fazno pomaknuti" pa ih nitko ne vidi, prolaze kriz zidove ali ne propadaju kroz podove... Onaj veliki alien Quetzalcoatl (iz majanske kulture) me malo razočarao izgledom i pojavom, no dobro, niš strašno... Ipak su mogli napravit nekakav dizajn koji bi podsjećao na majanske crteže... Da, i mene je razočarao taj Kvecalkvatl...umjesto da i on bude neki Asgard ili Goa'uld, on je samo fazno pomaknuti oblak koji čuči u provaliji. Inače epka podsjeća i na ono loše ostvarenje u ENTu gdje Hoshi ima istu krizu. _Oz je napisao/la: S03E22- "Nemesis" & S04E01 - "Small Victories" Koncepcijski dosta podsjećaju na Borga, samo što ne asimiliraju organska bića već isključivo tehnologiju. Poput Borga imaju i kraljicu (maticu), samo što njihov cilj, njihova svrha, njihov glavni motiv nije postizanje "savršenstva" već nešto sasvim banalno, praiskonsko - "razmnožavanje." Pa u toj prvoj epki sa Replikatorima se i ne vidi kraljica. Ako misliš na onog velikog kukca od kojeg nastaju ovi manji, kasnije će biti više takvih 'matica' koje proizvode ove malene, tak da mi je naziv 'kraljica' za takve pomalo nepraktičan. Ne može biti toliko kraljica kada svi rade za isti cilj. I kolko sam skužio, ne asimiliraju tehnologiju, već prvenstveno materijale od kojih mogu napraviti svoju tehnologiju. Ne znam jel ti ovo prvo gledanje Stargatea, ali početkom osme sezone će se to potvrditi tako da Replikatori asimiliraju asgardske naslage whats-its-name materijala. Dakle, nije bitna tehnika, bitni su materijali. Zbog toga Replikatori napadaju napredne civilizacije, jer su ukompnirale materijale u svoju civilizaciju.
|
| pet 19 ožu, 2010 4:16 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: I kolko sam skužio, ne asimiliraju tehnologiju, već prvenstveno materijale od kojih mogu napraviti svoju tehnologiju. Hm, Thor je naglasio kako replikatori imaju enormnu sposobnost učenja, a bez problema preuzimaju kontrolu nad brodovima i općenito okreću neprijateljsku tehnologiju protiv svojih neprijatelja...
|
| pet 19 ožu, 2010 7:06 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Damn...imaš pravo...al i ja imam pravo. Dakle obojica imamo pravo. Preuzimaju brodove ako im se učine korisnima za prijevoz do idućeg planeta ili broda na kojem se mogu nakrcati novim materijalima, a samim time i razmnožiti.
|
| sub 20 ožu, 2010 12:33 am |
|
 |
|
bubica
|
Pogledao sam The Other Side, Upgrades i Crossroads... Sad mi se baš ne da tipkat, al samo da kažem da su sve od reda dosta dobre epke, pogotovo ova zadnja koja je odlična. Četvrta sezona zasad djeluje mnogo bolje od treće.
|
| sub 20 ožu, 2010 1:18 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
da, sada si zagazio u tzv zlatno doba SG-1a. uzivaj! 
|
| sub 20 ožu, 2010 1:19 am |
|
 |
|
Make it so
|
Zlatno doba je doba anubisa 
|
| sub 20 ožu, 2010 1:31 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
ah, dobro, i to je istina. ali i ovdje ima dobrih i prije svega novih stvari. jos imas osjecaj da ti se svemir otkriva pred ocima, da se horizont siri. to je ono sto mi je narocito dobro u tom djelu serije.
Anubis, koliko god dobar lik bio, je i dalje saom jedan Goa'uld i vec samim time predstavlja nekakvo "suzenje" (sa onoga kad smo ih imali puno, i idalje otkrivali nove, sada imamo samo jednog.)
|
| sub 20 ožu, 2010 1:36 am |
|
 |
|
Make it so
|
Dobro ..istina ali kroz cili stargate je bilo otkrivanja ..samo kod anubisa je stos da je on nekakav supervillain kakvog do njega nije bilo ..to jest bilo ga je ali su ga ubili u dvi epizode (sokar) ..pa samim time cini seriju napetijom ..inace to ubojstvo sokara je najveci grijeh u stargateu jer bi bilo super imat anubis vs sokar situaciju 
|
| sub 20 ožu, 2010 1:44 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
ma meni je recimo Ra bio zakon, i u jednu ruku je steta sto su ga se rijesili u filmu. plus, malo mi je zao sto nisu vise pokazali kako je Ra bio zakon.  mislim, lik je ipak godinama bio vladao system lordsima. bilo bi fora da smo vidjeli nekakav veci utjecaj njegovog trenutnog nestanka sa galakticke pozornice.
|
| sub 20 ožu, 2010 1:50 am |
|
 |
|
Make it so
|
Istina ..ali nije li njegov nestanak bia prvi korak ka povratku anubisa a drugi je korak bia nestanak apophisa..iako mislim da bi se anubis ionako vratia ..druga stvar je to sta nikad nismo vidjeli paklenu trojku Ra ..Anubis i Sokar zajedno ..tu bi jos moga baal upast ali baal je vise cool smutljivac nego ultra zli goauld 
|
| sub 20 ožu, 2010 1:55 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|