|
Sada je: čet 27 kol, 2026 3:36 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Nogomet
Da Međutim ako već idemo komentirat ..u skopju je dobro prošlo a u beogradu isto dobro s tim da je tamo neriješeno bila bolja opcija ..baren za nas
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 13 lis, 2012 10:16 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
_Oz je napisao/la: Nije da nismo gledali, samo... Nekako je nekima od nas postalo teško slavit reprezentaciju u koju se guraju razni Brazilci koji do jučer za Hrvatsku nisu ni čuli, samo zato jer se drugačije ne mogu prodat...  Ovaj post baš me rastužio, vjerojatno zato što je riječima opisao kako se osjećam kad je u pitanju repka...Ni sam sebi ne želim priznati to što je Oz napisao...Kolike sam godine navijao za repku kao zadnji bastion strasti u nogometu. I to su nam uzeli...
|
| ned 14 lis, 2012 3:20 am |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pet 14 ruj, 2012 8:21 pm Postovi: 483 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Vulkanac
|
Kako mnoge stvari u Hrv. nogometu nisu kako bi trebale bit nisu. To je svima jasno i tu se neću sporit. Sam način kako su Šuker i Štimac došli na funkcije je smijurija. Međutim, za repku ću osobno uvijek navijat i kritizirat, radi jednog igrača ne ću si taj gušt oduzet. Kad ću imat osjećaj da repka uistinu postaje brazilska kolonija.., a onda ne ću ni gledat i to je to. Pratit ću vaterpol i rukomet. Što se tiče samog Samira, njega ću skomentirat nakon dva ili tri nastupa. Može bit pogodak, a može bit totalna katastrofa. Bilo je slično i sa Eduardom pa nas je čovjek dosta puta izvuko, i ne samo to već smo htjeli i zaratit sa Englezima zbog starta na njega.
_________________ Pazi svoje misli, jer one postaju riječi. Pazi svoje riječi, jer one postaju djela. Pazi svoja djela, jer ona postaju navike. Pazi kakve su ti navike, jer one grade tvoj karakter. I pazi svoj karakter, jer on kroji tvoju sudbinu. Što mislimo, to postajemo.
M.T.
|
| ned 14 lis, 2012 6:36 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Eduardo je doša u HR defacto ko malo dite dok sammir u doba dolaska u dinamo to baš i nije bia :/ Nisan protiv tog da ljudi stranog podrijetla igraju za HR ali samo uz uvijet da su ode cili život ili baren da su u hrvatskoj od maloljetnosti ..eventualno ako imaju nekog pretka iz hrvatske se može progledat kroz prste i nekim punoljetnima ali onima koji su punoljetni i nemaju veze s hrvatskom ..ja baš i nebi dozvolia da igraju u HR ..jer nisu reprezentacije klubovi i nepošteno je nekom momku iz splita ili zagreba ..osijeka , rijeke i generalno iz hrvatske ..oduzimat šansu za napredak zbog nekog iz dalekog brazila ili neke druge strane zemlje 
|
| ned 14 lis, 2012 10:03 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ja sam već odavno prihvatio činjenicu da je sve to oko nacionalnosti pa time i nacionalne reprezentacije tako umjetno, besmisleno, da me to ostavilo sasvim ravnodušnim. Kad je komentator tekme govorio o pražnjenju stadiona ako Sammir istrči, na prvu mi nije bilo ni jasno o čemu on to govori.... Baš mi je awww vidjeti kako ljudi malo po malo, pa bar i kroz ovakve stvari poput nac. repke to na nekom nivou počinju uviđati. Vidim da su neki u fazi "ljutnje" no najviše mi je simpatično captainovo "pregovaranje" koje mi je namamilo smiješak za početak dana 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 14 lis, 2012 11:44 am |
|
 |
|
Make it so
|
Cvicek je napisao/la: :lol: Ja sam već odavno prihvatio činjenicu da je sve to oko nacionalnosti pa time i nacionalne reprezentacije tako umjetno, besmisleno, da me to ostavilo sasvim ravnodušnim. Kad je komentator tekme govorio o pražnjenju stadiona ako Sammir istrči, na prvu mi nije bilo ni jasno o čemu on to govori.... Baš mi je awww vidjeti kako ljudi malo po malo, pa bar i kroz ovakve stvari poput nac. repke to na nekom nivou počinju uviđati. Vidim da su neki u fazi "ljutnje" no najviše mi je simpatično captainovo "pregovaranje" koje mi je namamilo smiješak za početak dana  Cviček ti malo stvari gledaš na poprilično netolerantan način ponekad a moran i kazat zašto  Tipično anacionalno postavljanje sebe i svog mišljenja relevantnijim od nekog drugog mišljenja je veliki minus ..nikako plus , jer budimo realni ..jedine neumijetne stvari na kugli zemaljskoj su prokreacija ..rađanje ..uzimanje hrane i vode i unošenje istih u organizam ..umiranje i možda još nekoliko bioloških pojava a sve ostalo je umjetno (izmeđuostalog i društvo) ..pa mogu kazat da su anacionalno i nacionalno ista umjetna stvar a šta je relevantnije se sigurno nemože olako zaključit a to moje "pregovaranje" je realnost jer čemu imat reprezentacije na nacionalnoj ili nekoj sličnoj osnovi ako bi te reprezentacije funkcionirale ko klubovi i dobavljale raznorazne igrače iz cilog svita ..onako kad im zatribaju ?  Jer ako je sastav "nacionalni" onda mora postojat nekoliko uvjeta a ti su uvjeti : Državljanstvo i boravljenje u zemlji za koju nastupaš od rođenja do punoljetnosti Jednaka etnička pripadnost kao i večinski narod u toj nacionalnoj državi ili podrijetlo iz te zemlje (Uopće nije problem ako za hrvatsku igra neki australac hrvatskih korijena ..ili čak pripadnik nekog drugog naroda ali ako mu je netko s područja HR) Podrijetlo iz druge zemlje ali jednaka etnička samoidentifikacija A znaš zbog čega je to bitno ? ..zbog tog da igrači koji igraju za neku zemlju to rade ne zbog prodaje u neki bogatiji klub ili čisto zbog vlastitih sebičnih pobuda(iako budimo realni pa recimo da svak ima baren neke sebične pobude) ..nego zbog tog jer predstavljaju nekog i nešto i to rade od srca ..sa zadovoljstvom zbog tog jer to rade  Jer jednostavno je glupo da pored naših sportaša koji bi tili igrat za hrvatsku i kojima je to čast i zadovoljstvo ..dobavljamo igrače iz brazila ili peru-a ili velike britanije ..itd ..s tim akcijama zatvaramo šansu nekim našim igračima iz susjedstva ..nekom našem talentu iz splita ..zagreba..rijeke , da pokaže šta zna .. u hrvatskoj reprezentaciji  Btw nacionalne identifikacije su prirodna stvar kad su ljudska društva u pitanju ..regionalne isto ..nadnacionalne isto ..regionalne koje su i nadnacionalne isto ..anacionalne isto ..ali u svem tomu mi je potpuno iracionalno nešto prozivat "besmislenim" jer u tom slučaju je svaki ljudski konstrukt pa i generalno bilo kakav inteligencijski konstrukt društvenog uređenja i samoidentifikacije , zapravo besmislen  Ekstramnija Anacionalnost i Ekstremnije gledanje Nacionalnosti na isključiv način su jednako netolerantni ideološki oblici ..uostalom često se oni koji kažu za sebe da su tolerantni ..pokažu jako netolerantni , jer obezvrijeđuju nečije mišljenje ili ideološko uvjerenje , isto tako ljudi znaju upast u zamku da svoje uvjerenje gledaju ko jedino ispravno iako to skoro nikad nije istina  Zaključak - I moje i tvoje uvjerenje je sasvin jednako vridno i tvoje i moje uvjerenje ima netolerantne i tolerantne komponente u sebi i nijedno od ta dva uvjerenja smišno zapravo nije 
|
| pon 15 lis, 2012 11:29 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Nisam pročitao cijeli Captainov post, ali načelno mislim da je u pravu.
Nacionalnost i nacionalna svijest možda nisu baš toliko bitni faktori ljudima koji nisu kondicionirani od malena da se opterećuju tim stvarima, ali ostaje jedna vrlo jednostavna činjenica...
Reprezentacija bez te nacionalne komponente gubi svaki smisao. A nogometne momčadi bez te nacionalne komponente već postoje, zovu se klubovi.
|
| pon 15 lis, 2012 1:44 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Uzmimo primjer Sammir-a , on sam po sebi nije problem ali ima jedan drugi problem a to je da on nije rođen u hrvatskoj ..dolazi u hrvatsku kad je već punoljetan i prije tog je već nastupio za brazilsku juniorsku reprezentaciju i u trenutku dolaska nema hrvatsko državljanstvo !! Da je kojim slučajem Sammir došao u hrvatsku kao maloljetnik i kroz juniorske sastave hrvatskih klubova se prvo probio do prve ekipe dinama a onda zbog dobre igre završia u reprezentaciji ..e to bi već bila druga priča  Bila bi druga priča jer on kao maloljetnik se probije do reprezentacije na sasvim drugi način , probija se kroz juniorske ekipe domicilnih klubova i probija se možda čak i kroz juniorske izabrane vrste Hrvatske do seniorske reprezentacije Hrvatske Eduardo da silva je proša taj put ..nema nastupa za brazil ..dolazi u hrvatsku kao maloljetnik i probija se kroz juniore do prve ekipe dinama a onda tek kasnije do juniorske reprezentacije hrvatske da bi onda doša do seniorske reprezentacije ..i njegov put sticanja državljanstva je predpostavljam drugačiji od sammirova Nije problem nit u Sammiru nit u bilo kom sličnom pod uvijetom da u hrvatskoj odrastaju pa steknu državljanstvo ili su tu rođeni nekim spletom okolnosti pa imaju državljanstvo na temelju zemlje rođenja i proboravljenog djetinjstva u hrvatskoj ..nije nit problem ako imaju i jednog roditelja ili pretka iz hrvatske ..nije nit problem ako su hrvati iz neke druge zemlje ali se jasno u papirima vidi da se izjašnjavaju hrvatima (ovo govorin primarno za dijasporce i one u BIH) ..nije problem nit ime ..nit nacija ..nego samo to da moraju imat nekakve veze s hrvatskom od malena ( ili baren imat igračke početke u hrvatskoj) ..jer u protivnom reprezentacije uistinu postaju ko klubovi di svak može igrat ..moje je mišljenje da se državljanstva nebi tribala dilit ko bomboni nakon nečijeg vinčanja !! Ukratko ..može i kinez igrat za hrvatsku ali ako je tu rođen ..živi od maloljetnosti ..no nemože ako se rodi u kini ..igra za kinu a onda dođe u HR ..dobije državljanstvo sa dvadesetak i nešto godina pa odjednom se poželi igrat za HR ..to je previše podložno manipulacijama , jer ako se tako radi ..onda zemlje kao katar ili UAE mogu jednostavno podilit državljanstva brazilcima i argentincima kad ovi budu već formirani igraći ..zvat ih u reprezentaciju i bit najbolji na kugli zemaljskoj a da nemaju nikakvu nogometnu tradiciju na dulje razdoblje i da nemaju nijednog igrača koji živi u kataru ili UAE a predstavlja ih na internacionalnoj nogometnoj sceni
|
| pon 15 lis, 2012 2:29 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pet 14 ruj, 2012 8:21 pm Postovi: 483 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Vulkanac
|
Ono što je na žalost velika činjenica kako je danas postalo sve biznis i zarade. Brazilci igraju u mnogim nac. repkama i to je postalo normalno. Po meni, ako baš želimo bit iskreni, za repku trebaju igrat samo oni koji su se rodili u Hrvatskoj. Ako je natjecanje i odmjeravanje s nekim onda bi te trebao predstavljat netko dijeli s tobom prostor i mentalitet. To bi bilo zapravo ono kako je bilo u početku i tada se uistinu moglo govoriti o nekom ponosu i tome sl.. Drugo, vrhunski sportaši bi trebali biti ujedno i uzori mladima. sportaš koji ide na pripreme za prvenstvo, a tri dana ranije lumpa do sitnih sati nema što radit u repki. Po tom kriteriju i jedino po tom kriteriju smatram kako Sammir nije trebao dobit poziv u repku. Ali po tom istom kriteriju su ujedno i neki od reprezentivaca trebali bit izbačeni. Jedno od najvećih razočaranja mi je bio recimo Giriček u košarci..., ali dobro..
_________________ Pazi svoje misli, jer one postaju riječi. Pazi svoje riječi, jer one postaju djela. Pazi svoja djela, jer ona postaju navike. Pazi kakve su ti navike, jer one grade tvoj karakter. I pazi svoj karakter, jer on kroji tvoju sudbinu. Što mislimo, to postajemo.
M.T.
|
| pon 15 lis, 2012 4:43 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ideš... moj pasus od jedva 3 rečenice je pokrenuo sve ovo! Hey ho, lets go!  captain je napisao/la: Cviček ti malo stvari gledaš na poprilično netolerantan način ponekad a moran i kazat zašto  Tipično anacionalno postavljanje sebe i svog mišljenja relevantnijim od nekog drugog mišljenja je veliki minus ..nikako plus , Ne baš. Ne postavljam sebe kao anacionalnog nego kao nekoga tko vidi da to sve skupa nema smisla. Jednostavno odbacujem razmišljanja koja nemaju nikakvu racionalnu podlogu, i komentiram ih kad god stignem. S obzirom da se takve stvati i povezanih - poput religije (bilo usmjerene prema "bogu" ili "nevidljivoj ruci" free market kapitalizma) nastaju na temelju iracionalnog, emotivnog, ili kako to Oz kaže - kondicioniranja, od strane dominantne kulture i sl). Takve stvari koje se od malena usađuju postaju dio identiteta osobe ili skupine koja ih prihvaća. Oni na to često odgovaraju agresijom (u raznim oblicima), jer na racionalan način oni svoja vjerovanja ne mogu objasniti, i rasplinavanje tih iluzija stvara otpor - jer smatraju te iluzije djelom sebe. Takva osoba će "napad" na nelogičnost shvatiti kao napad na sebe. Na isti način će se možda i ovih prethodnih nekoliko rečenica shvatiti kao vrijeđanje ili netolerancija. Da se vratim na temu - ovo oko "pregovaranja" tko sve smije ili ne smije igrati za reprezentaciju samo po sebi pokazuje da tu nema jasne granice, već da je istu HNS (FIFA) donio proizvoljno, negdje povukao liniju i odredio. I taj primjer Sammira je naveo ekipu da razgovara da li, da bi se igralo za odr. tim, treba "ovdje" biti rođen, ili imati "korijene" iz ovih krajeva, ili se doseliti do neke dobi od xx godina, ili biti pripadnik određenog naroda itd... A to sve proizlazi oko tog besmisla odvajanja po narodima/nacijama. O tome da ne postoji "čisti" Hrvat (genetika i takoto), kako se s vremenima mijenjaju veličine nacija (u smislu nekakvog zajedništva ljudi koji žive na nekom prostoru odijeljenom proizvoljnim i stalno promjenjivim granicama) - sam već dovoljno pisao, pa nemam potrebe ponovo, ako treba detaljnije - naći ću linkove  Uglavnom, ja ću navečer gledati tekmu neopterećen frkom oko Sammira  Više me zanima kako će tim igrati bez dvojice koji su pod žutim kartonima.... * odlazi promijeniti avatar *
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 16 lis, 2012 2:43 pm |
|
 |
|
Captain
|
Po meni bi bilo super kad bi općenito za nac repke igrali samo oni koji su rođeni u zemlji za koju nastupaju. jer to bi onda imalo smisla, natjecanje među narodima itd.., ovako.., još malo pa će se kupovati reprezentativci.. također ću gledat tekmu i navijat, bilo bi super ovo dobit i s 10 bodova završit za ovu god  btw, zašto nije otvorena posebna tema za ove kvalifikacije? 
M.T.
|
| uto 16 lis, 2012 3:39 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Meni se čini da je cvicek previše zaglibija u antikapitalistički borbu a religiju ne priznaje pa nit s čisto kulturološkog aspekta (koji nije uvik loš) i onda to sve nekako zbrčka i zbučka na sebi svojstven gotovo vulkanski način Iracionalnost često daje predivne stvari , siguran sna da polovica kulture vezane uz slikanje ..pisanje ili pjesništvo nema veze s racionalnim ali ima veze s emotivnom stranom ljudskog bića ..racionalnost je nužna ali emocije su često i najracionalnija stvar jer daju svitu u kojem živimo boju i okus Citat: Da se vratim na temu - ovo oko "pregovaranja" tko sve smije ili ne smije igrati za reprezentaciju samo po sebi pokazuje da tu nema jasne granice, već da je istu HNS (FIFA) donio proizvoljno, negdje povukao liniju i odredio. Ja san "pregovara" zato jer mislin da naprimjer sin nekog imigranta ima pravo igrat za hrvatsku ali ima to pravo i potomak nekog ko se doselia u hrvatsku iz češke naprimjer ..a ima to pravo i ivan s kupresa kojem pola roda i obitelji živi u splitu ..no mislin da mi je glupo u nekom sustavu nacionalnih reprezentacija ..pozivat ljude koji dođu tu za vrime punoljetnosti i odigraju dvi sezone u dinama i odjednom bi odma igrali za hrvatsku ..to je previše podložno manipulacijama i nesviđa mi se  Citat: I taj primjer Sammira je naveo ekipu da razgovara da li, da bi se igralo za odr. tim, treba "ovdje" biti rođen, ili imati "korijene" iz ovih krajeva, ili se doseliti do neke dobi od xx godina, ili biti pripadnik određenog naroda itd... Pa da ..uprotivnom imamo klubove a ne reprezentacije Citat: A to sve proizlazi oko tog besmisla odvajanja po narodima/nacijama. O tome da ne postoji "čisti" Hrvat (genetika i takoto), kako se s vremenima mijenjaju veličine nacija (u smislu nekakvog zajedništva ljudi koji žive na nekom prostoru odijeljenom proizvoljnim i stalno promjenjivim granicama) - sam već dovoljno pisao, pa nemam potrebe ponovo, ako treba detaljnije - naći ću linkove  Krivo shvačaš poantu sveg ..nije bit nit u fetivom hrvatu nit u doseljenom kinezu ..neg samo u činjenici da je zivkanje nekog tko nema veze s hrvatskom u nacionalnu vrstu kad je već punoljetan( ili bilo koju drugu vrstu) ..stvar previše podložna manipulaciji ..tako doslovce jedan katar može dovest najbolje brazilce u neki svoj klub i dat im državljanstvo pa bit najbolja reprezentacija bez ijednog domicilnog nogometaša ..pa čak i bez ijednog igrača s katarskim korijenima Citat: Uglavnom, ja ću navečer gledati tekmu neopterećen frkom oko Sammira  Više me zanima kako će tim igrati bez dvojice koji su pod žutim kartonima.... * odlazi promijeniti avatar * Sammiru sve najbolje  ..ispalo je kako je ispalo btw trolić je super
|
| uto 16 lis, 2012 4:00 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Ajd da malo, vježbe radi, komentiram unutar tog settinga  Illuvator je napisao/la: Po meni bi bilo super kad bi općenito za nac repke igrali samo oni koji su rođeni u zemlji za koju nastupaju. jer to bi onda imalo smisla, natjecanje među narodima itd.. Smatram da je ovo logički fail. "Natjecanje među narodima" nije isto što i "rođeni u zemlji u kojoj nastupaju". U Hrvatskoj ima 10ak posto pripadnika drugih "naroda", i ako bi i oni nastupali onda se ne može govoriti o "natjecanju među narodima", već o natjecanju među nacijama (skupovima ljudi unutar politički određenih granica koji se natječu sa skupovima ljudi unutar drugih politički određenih granica). Isto vrijedi i obrnuto - natjecanje među narodima bi za "naš" tim obuhvaćalo i one koji su izvan domovine - npr. Hrvati iz BiH. Illuvator je napisao/la: btw, zašto nije otvorena posebna tema za ove kvalifikacije?  Prošle takve "uske" teme su često doživljavale fail. Za primjer spominjem onu za Ligu prvaka koju je Oz otvorio, pa se i krenulo s predviđanjima rezultata i sl... i na kraju se ni Ozu to nije dalo održavati, slično kao što ni u temi o zadnjem prvenstvu nije zavšeno računanje pobjednika  Bolje imati aktivnu skupnu temu, nego poneki post razbacan u x drugih, specijaliziranih. Najdalje što bi po meni imalo smisla ići bi bila tema o reprezentaciji općenito.
|
| uto 16 lis, 2012 4:13 pm |
|
 |
|
Captain
|
Pa dobro, može i tema o repki općenito, a onda tema nogomet neka obuhvaća sve ostale segmente (LP, HNL itd.)
Da pogreška , natjecanje među nacijama. Ma što zapravo želim reć. Svi ti kriteriji se mijenjaju, pitanje je tko će sve za repku igrat i pod kojim uvjetima će on uć u repku. Prema tome najbitnije je da da neki značajniji doprinos u repki i ono što je po meni jako bitno da se ponaša kako spada.
M.T.
|
| uto 16 lis, 2012 4:44 pm |
|
 |
|
Captain
|
sasvim pristojna tekma, super zadovoljan 
M.T.
|
| uto 16 lis, 2012 10:14 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|