|
Sada je: sri 26 kol, 2026 5:05 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Dinamo Zagreb
shirajzl je napisao/la: Ovih dana nisam znao na čemu ljudi temelje optimizam pred ovu utakmicu Jednom kad Našice budu pred istom ovakvom prilikom, možda tada shvatiš...  shirajzl je napisao/la: Na kraju je Hajduk ostao duže u Europi od Dinama.  shiralzl is doing it again  Za one koji ne znaju, Hajduk je trenutačno 4 boda iza drugoplasiranog (a samo prva 2 kluba idu dalje). Osim ako u zadnjem kolu ne dobiju 5 bodova (što je nemoguće  ) Hajduk isto kao i Dinamo svoj ovogodišnji nastup u Europi završava sa 6. kolom grupne faze natjecanja Euro lige. Dodao bih da je Hajduk još prošlo kolo izgubio svaku pa i teoretsku šansu za plasman dalje, dok je Dinamo imao šanse sve do kraja...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 15 pro, 2010 11:18 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Toliko o Cvičekovom smislu za humor.  A ni ovdje evidentno nisi shvatio što sam htio reći: Citat: Jednom kad Našice budu pred istom ovakvom prilikom, možda tada shvatiš...  Znam koji je značaj prolaska u europsko proljeće nakon 40 godina, ali ono što sam ja htio reći je da su ljudi imali optimizam bez (dovoljno) pokrića.
|
| sri 15 pro, 2010 11:22 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Skužio sam ja da podj***vaš, pa sam ti zato i vratio  (plus napisao objašnjenje za eventualne neinformirane, da ne pomisle da zaista Hajduk ima ikakve šanse) A realna šansa za Dinamo je postojala... i dalje smatram da je dinamo bolja momčad, i da je recimo utakmica bila igrana prošli tjedan kad je bilo puno toplije, Dinamo bi vrlo vjerojatno PAOKu utrpao nekoliko komada jer bi tada kvaliteta više izašla na vidjelo. A i da je Dinamo rasprodao sve igrače prije utakmice i igrao s juniorima, opet bi postojao razlog za optimizam. I u takvoj utakmici se SVAŠTA može desiti... da recimo protivnički tim slučajno "zaradi" crveni karton praćen penalom i sl... A optimizam je jaaaako relativan pojam, pa nema smisla o tome previše raspravljati; ili ga imaš ili ga nemaš, i ne mora biti baziran na čistoj vulkanskoj računici tipa PAOK ima više šanse jer im pašu 2 od 3 moguća ishoda utakmice i trebaju se samo obraniti a ne i postići zgoditak...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 15 pro, 2010 11:39 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Cvicek je napisao/la: Skužio sam ja da podj***vaš, pa sam ti zato i vratio  (plus napisao objašnjenje za eventualne neinformirane, da ne pomisle da zaista Hajduk ima ikakve šanse) Da, ali si isto tako svojim objašnjenjem bacio u drugi plan poantu mog podjeba, tj. same činjenice da Hajduk igra dan poslije te je teoretski još u Europi, dok je Dinamov europski nastup i službeno završio. No dobro, sad na proljeće opet HNL. 
|
| sri 15 pro, 2010 11:43 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
kao navijač i fan Dinama žao mi je što nismo prošli dalje, no takav je nogomet neiskorištene prilike se loše vraćaju. Bilo je želje no nedostajalo je to zadnje proigravanje prema golu, da može se reći što zbog neiskustava , kvalitete. ne treba krivit igrače dali su sve od sebe kao i moj zemljak Vaha.... nadam se da je ovo samo priprema za iduću sezonu u europskim natjecanjima gdje ćemo proći bolje.. 
|
| sri 15 pro, 2010 11:57 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
shirajzl je napisao/la: Moderan nogomet je doveo do taktiku do znanosti i igra se isključivo na rezultat bez obzira na atraktivnost igre, a prepuštanje inicijative i organizirana obrana je samo još jedna taktička finesa. Bingo. Kad bi to jedan Arsene Wenger shvatio, Arsenalovoj dominaciji ne bi bilo kraja. shirajzl je napisao/la: Na kraju je Hajduk ostao duže u Europi od Dinama.  LOL, tješi se. Hajduk već puna dva tjedna nije u Europi, a ovo sutra je neka tamo trening utakmica za Anderlecht. BTW, prije početka natjecanja sam Hajduku prognozirao maksimalno tri boda na tablici i uvjerljivo začelje.  Inače, gledam malo ukupne statistike dosadašnjeg dijela natjecanja ... Dinamov prosjek udaraca u okvir po utakmici je svega 3.8, dok je Hajdukov 6.0.
|
| čet 16 pro, 2010 1:32 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...e meni samo još nije jasno koji je nabolji ''stručnjak'' od vas tri...
| čet 16 pro, 2010 2:09 am |
|
 |
|
PARTIJA
|
_Oz je napisao/la: BTW, prije početka natjecanja sam Hajduku prognozirao maksimalno tri boda na tablici i uvjerljivo začelje.  Inače, gledam malo ukupne statistike dosadašnjeg dijela natjecanja ... Dinamov prosjek udaraca u okvir po utakmici je svega 3.8, dok je Hajdukov 6.0. A čuj, svakome tko se imalo razumije u nogomet od samog početka bilo je jasno da Hajduk ne može držati jesensku razinu igre s ovakvom ekipom. Uzmi samo Tomasova i Anasa; forsiraju i forsiraju, gube lopte, napucavaju na tribine, ali zamjene za njih ne postoje... Što se tiče statistike, ništa me ne čudi...Hajduk je obje utakmice protiv AEK-a odigrao dobro i otvoreno, s puno udaraca i prilika na obje strane. Dodaš tome 20 minuta dobre igre protiv Zenita i Anderlechta i to digne prosjek. Dinamo je protiv Villareala kod kuće i Bruggea u gostima odigrao stvorivši puno prilika, a ovo ostalo je bilo tvrdo i bezidejno (PAOK u obje utakmice, Brugge kod kuće) ili katastrofalno (Villareal u gostima).
|
| čet 16 pro, 2010 11:08 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
_Oz je napisao/la: shirajzl je napisao/la: Moderan nogomet je doveo do taktiku do znanosti i igra se isključivo na rezultat bez obzira na atraktivnost igre, a prepuštanje inicijative i organizirana obrana je samo još jedna taktička finesa. Bingo. Kad bi to jedan Arsene Wenger shvatio, Arsenalovoj dominaciji ne bi bilo kraja. A ono vaaaau... drugim riječima u org. postu je shirajzl konstatirao da ako netko želi pobijediti, da mora zabiti god. Ajme kako li se nitko prije toga nije sjetio 
|
| čet 16 pro, 2010 12:06 pm |
|
 |
|
PARTIJA
|
Cvicek je napisao/la: _Oz je napisao/la: shirajzl je napisao/la: Moderan nogomet je doveo do taktiku do znanosti i igra se isključivo na rezultat bez obzira na atraktivnost igre, a prepuštanje inicijative i organizirana obrana je samo još jedna taktička finesa. Bingo. Kad bi to jedan Arsene Wenger shvatio, Arsenalovoj dominaciji ne bi bilo kraja. A ono vaaaau... drugim riječima u org. postu je shirajzl konstatirao da ako netko želi pobijediti, da mora zabiti god. Ajme kako li se nitko prije toga nije sjetio  Podsjećaš me na T'Grela već...Jedino on ima takav talent krivo protumačiti tuđe postove. 
|
| čet 16 pro, 2010 12:31 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
LOL, ja sam usporedio njega pprije neki dan i samo je čekao priliku da mi vrati @Shirajzl vidi ovo: shirajzl je napisao/la: Moderan nogomet je doveo do taktiku do znanosti i igra se isključivo na rezultat bez obzira na atraktivnost igre, a prepuštanje inicijative i organizirana obrana je samo još jedna taktička finesa. Ako ovo nije "stating the obvious" onda ne znam šta je ... i ako je to ta visoka razina struč,... ovaj, informiranosti o nogometu, onda imam dobrih razloga sumnjati u neko preveliko znanje  BTW, nevezano direktno za moju konstataciju, ta vrsta taktike je u nekoj vrsti 'igara' općenito bila poznata još prije par tisuća godina u naučavanju Sun Tzua i ostalih  I da ne budem previše offtopic: Dinamo je bio taj koji je morao imati inicijativu jer je Dinamo taj kojem nerješeno nije odgovaralo, i nije imao druge nego igrati ofenzivno, s pressingom. Također, PAOK je poznat po tome da im odgovara upravo defanzivna igra, tako da je Dinamo u utakmici bio u slabijoj taktičkoj poziciji... (i da, i ja sada govorim ono što je očito, al meni bar nitko neće "lajkati" post i reći kako je to bilo dubokoumno  )
|
| čet 16 pro, 2010 12:49 pm |
|
 |
|
PARTIJA
|
Rasprave s Cvičekom o nogometu su me podsjetile zašto sam prestao pisati na forum.hr-u.  Najgori oblik forumaša je onaj koji ne zna, ali misli da zna. Nije to vrijedno mojih živaca i slobodnog vremena. Ovo je zadnji Cvičekov post na temu nogometa na koji sam odgovorio. Uživaj u svom svijetu. On topic: Baš me zanima tko će se sve prodati iz Dinama na ljeto... 
|
| čet 16 pro, 2010 1:19 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Naravno, na argumente umjesto argumentima odgovara durenjem samo zato jer nema boljnih argumentata osim pod***avanja uspoređivajući nekoga sa T'Grelom. Ništa novo. Toliko o tome 
|
| čet 16 pro, 2010 1:26 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Ajme Cviček, FAIL. Fakat, tvoje shvaćanje širajzlova komentara dijametralno je suprotno od stvarnog značenja.  Nije poanta, daj gol - pobijedit ćeš. Poanta je, igraj disciplinirano, ne srljaj, čekaj priliku... I kad se otvori (a kad tad hoće), nemoj ju prokockat. Arsenal njeguje filozofiju igre "trči ko mazga, kombiniraj do besvijesti, stvori 20 milijuna šansi i moli boga da te protivnik ne iskontrira". Širajzlov ideal ozbiljne momčadi je da ekipa igra disciplinirano i ne dozvoli protivniku da lako prelazi u kontre. Tu je jako bitna dominacija na sredini terena, i disciplina u obrani. Ako je jaka sredina, napadači će kad tad biti gurnuti u šansu. U prijevodu, nije bitno koliko golova si zabio, bitno je samo da nisi primio, a kod arsenala je obrnuto. Kod njh vrijedi "ajmo zabit deset komada, nije frka ako primimo sedam"... 
|
| čet 16 pro, 2010 2:01 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
To sve stoji, ali sve to je i dalje kako sam već spomenuo, "stating the obvious" što zna svatko tko iole prati nogomet. Ne kažem da je shirajzl napisao nešto krivo, već je napisao nešto što je samo po sebi jasno... A to što se duri jer ne priznajem da je rekao nešto ne znam kako pametno (tj. da je to jasno samo po sebi i meni kojeg on smatra neznalicom za nogomet, i kojeg umjesto argumentima kontrira usporedbama s T'Grelom), to je njegov problem, a ne moj  I ajmo dalje raspravljati o Dinamu ili ovo prebaciti u drugi topik  Da mi se da, pisao bi o neobičnoj postavi sinoć, igračima koji nisu bili na pozicijama na kojima najbolje igraju, neuvođenje drugog napadača sve do sredine drugog poluvremena, previše sporu igru, raspad igre u drugom poluvremenu i o gomili drugih sitnica... 10 pasusa (i onda bi me shirajzl možda smatrao ravnopravnim  ) ali jednostavno mi se ne da o takvim detaljima glede nogometa tipkati po forumima.... eto, za to sam više da napišem koju rečenicu dojma nakon utakmice i to je to...
|
| čet 16 pro, 2010 2:17 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|