PetakKad sam došao (nešto prije 19h), frodo i ostali su već završavali sređivanje štanda.
Konzola ovaj puta nije bilo, koga zanima neka pita frodu i shadowmastera zašto je tako ispalo

Da li je to bio više (ne)namjeran propust organizatora, ili nedovoljno inzistiranje s naše strane - ne znam jer nisam sudjelovao u dogovorima sa Sferašima - no činjenica je da su nas
OPET bacili gotovo na kraj hodnika predviđenog za udruge, iza štandova 2 ili 3 udruge
Neovisno o tome da li je bilo premalo inzistiranja, smatram da je stvaaaaaaarno jadno što nas koji se već toliko godina neprekidno pojavljujemo na konvenciji, čak smo bili i onda kad skoro i nije bilo drugih udruga (npr. Warsera) to vraćaju tako da nas opet gurnu "gdje najmanje smetamo" i još se oko toga zafrkavaju kad ih se pita zašto.
Odmah nakon toga novo iznenađenje -
organizatori nas UOPĆE NISU SPOMENULI u program booku
Na stranici sa udrugama su najviše mjesta dobili ljubitelji japanske multimedijalne (anti)kulture i udruga "Ognjeni mač", a spomenuti su i Warseri koji su bili pozitivno comeback iznenađenje, kao i nova udrugu "Kantina" za koje su najavili da će ih za štandom predstavljati "inteligentno računalo" koje će odgovarati na pitanja. U stvarnosti, čitav štand se sastojao od klupe na kojoj je bio postavljen stari komp i na njemu programčić (stranica) s odgovorima na nekoliko pitanja o udruzi.

Također sam saznao da su našu igru "milijunaš" pomaknuli na 23h navečer, a predavanje od prof.Uvodić stavili popodne u pola 2, i to PRIJE predavanja od Teddee i Daše. Nadam se da je to zato jer jer Uvodićki odgovarao taj termin
Tako me je početak kona dosta neugodno iznenadio... bilo je tu još nekih bad stuffova (recimo oni "teen love" balavci koji su prošli kraj našeg štanda bez da nas i pogledaju a kamoli i pozdrave) ali uz sve ovo gore nabrojano te druge stvari i nisu toliko bitne...
Naš štand je bio sasvim dobro uređen, bio u rangu s prošlogodišnjim jer iako nismo imali konzole (ajd, ionako su određeni laameguyovi komentirali da im ne valja

) to smo nadoknadili s više većih maketa brodova i drugog sadržaja.

U petak i nije bilo predavanja koje bi me zanimalo, pa sam uglavnom išao okolo s pivom u ruci, pričao s ljudima i sl. Kon je bio dosta dobro posjećen. Otišao sam s kona ranije nego inače da se odmorim i budem spreman za subotu.

Ovo bi bio zombi ples iz Sferakon Survivora:

E da, navratila je i ekipa s TVa i tražila Trek ekipu da nastupi u 8.katu, trebalo im je par ljudi iz udruge da ju predstave. Već je izgledalo da od toga neće biti ništa, no potrudio sam se i našao par ljudi koji su, nadam se, ovaj tjedan išli na snimanje i koliko toliko solidno prestavili USS Croatia
SubotaJedva sam stigao na predavanje od prof. Uvodić. Snimio sam najbitniji dio (kažu da se je prije nego sam došao samo predstavila sebe i udrugu i sl) pa jednom stavim na youtube i sl...
Predavanje je bilo pomalo neobično no sasvim okej. Zanimljivo je vidjeti kako jedna psihologica neupućena u trek a i SF doživljava prvo gledanje Treka

Nakon predavanja sam dobio pohvale da sam izabrao dobre epizode koje su joj se svidjele (koliko sam shvatio, od onog što smo snimili je najviše pažnje obratila na TNG, i to mi je drago jer baš za TNG sam tražio najbolje od najboljih epizoda koje bi i bile zanimljive jednog psihologici a da u isto vrijeme obuhvaćaju sve važne trek teme)

Na Dašinom predavanju sam uspio biti nekih 15ak minuta, i slažem se sa ostalima koji su komentirali da takvo predavanje i nije primjereno za SF konvenciju, jer osim što je doslovno spomenuo Planet majnuna, o SFu nije bilo ni riječi. Totalni promašaj.
Bio sam i na Teddeinom predavanju o Barbarelli.

Teddea je slavila rođendan.

I negdje popodne smo Sov i ja otišli do Glavnog kolodvora i nabavili sastojke koji su nam falili za Romulan ale i ostala ST pića. S guštom sam ih pripremao u vrijeme dok se ništa nije događalo (dok je bilo ono dodjeljivanje nagrada Sfera ili šta već). Dok sam iskušavao pravu kombinaciju čak sam se i malo pripio

Evo još poneke fotke:

Navečer se je sakupilo dosta ljudi i činilo se da nas čeka zanimljiva večer...
Nakon nešto vremena i truda da se ne napijem previše, konačno je bio Sovereignov kviz ST milijunaš. Ja sam pomagao oko tehničkog djela (komp i program za milijunaša) i relativno (ne)uspješno stišavao ljude koji su poslije 23h već bili pripiti i neozbiljni

Naš wannabe Trekker Oz je skoro došao do kraja.

Neću opisivati kviz, jer bi bilo fer da se to prvo prepusti Sovereignu, on je bio glavni za to.
Nakon kviza - neugodno iznenađenje -
već u ponoć PRAZAN KON. Gotovo da nikoga nije bilo, osim grupice ljudi u onom hodniku prema Šanku na rubu svemira koji su pričali sa GOHom i nekoliko njih u sobi za gejmanje...
Ono malo ljudi koji su ostali su bili ispred FERa. Atmosfera je bila nekako čudna, neuobičajena.
Pive koje je Oz osvojio sam jedva uspio dobiti (prvo smo mi htjeli srediti hladne pive, no onda je rečeno da će nam dati bonove, spominjalo se 5 pivi,... da bi na kraju rekli da je predviđena jedna). Još jedan od failova organizacije?
Da stvar bude gora, netko od organizatora na štandu je bio uvjeren da je "Milijunaš" bio u organizaciji "Kantine". Ako je ovaj kon bio finalna proba za Eurokon, to će biti, kako su neki spominjali, ispasti stvarno epski fail
Još sam popričao s nekim ljudima vani, saznao što su sve Teddea, Dejanira i ostali radili sinoć nakon što smo mi otišli, zijevao dok su Oz i Ernesto trekeljali o SFu, tražio preživjele konaše, gledao kako Teddea zabavlja GOHa, opet se odlazio uvjeriti da li je kon i dalje prazan ili je samo bilo neko super predavanje u međuvremenu...

Na kraju sam vani ostao s par ljudi trekeljati sve do zore (trijeznio se da mogu voziti

).
Eto tako... ovaj Sferakon mi je bio baš nekako čudan, djelom i radi događanja a djelom i radi kombinacije svih događaja i žurbe oko priprema i još nekih stvari... (na trenutke sam bio skroz nabrijan, a na trenutke gotovo bezvoljan...)
Enivej..., ne da mi se sve opisivati pa evo vam beta draft bez previše uređivanja

Koga zanima, ostale slike može vidjeti [url=photobucket.com/sferakon2011]ovdje[/url].
Što se tiče udruge, iako smo zbog ko zna kojih razloga bili marginalizirani od strane Sferaša dobro smo se predstavili na štandu, imali smo i ozbiljno predavanje o Treku i zabavnog Milijunaša koji je nasmijao mnoge. Mission accomplished
Što se priprema za Eurokon, mislim da smo na dobrom putu da se sasvim okej predstavimo, samo trebamo za još 20-30% poboljšati razinu s ovog, izboriti se za pravedniji tretman od strane Sferaša i srediti tehničke probleme (nedostatak projektora i laptopa za štand)