Sada je: čet 01 lis, 2026 5:12 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
 Sferakon 2006 
Autor/ica Poruka
Commander
Commander

Hebiga...meni je ovo fino prošlo, a s obzirom na to koliko je program bio ambiciozan, zapravo je čudo što smo uspijeli ovoliko realizirati. Naravno, uzeli smo prevelik kolač i što je tu je, ali to nije razlog lošoj organizaciji. Sljedeće godine će svakako biti bolje, a možda bude i nekakvih neočekivanih iznenađenja.

Što se tiče mog dojma, sve je fino, iako sam ja bio u čitavoj strci sa svojim obvezama (Linux radionica, pisanje reportaže za CLUC i prezentacija za predavanje o Borg Kolektivu). Nažalost malo sam se zanio sa vremenom pa predavanje o Star Wrecku nije bilo održano, što nije razlog da neće biti nešto o tome napisano. Naravno, sve će više o ovome biti u Fanzinu, pa ćete moći pročitati naše sveukupne dojmove o ovoj konvenciji.

Program je bio ove godine prebogat i za sve one koji su išli na Sferakon prošlih godina, ove je godine (barem za mlade) program bio barem dva reda bolji i čak imam dojam da se isplatilo dati 70 kuna za trodnevnu ulaznicu. Sve je što se mene tiče fino organizirano, iako imam dojam da se previše toga planiralo, a da stvar nije šljakala na realizaciji.

Svidjelo mi se što se Sferakon poklopio sa uskršnjim praznicima, pa je vjerojatno i to razlog što je ove godine došlo puno više mladih. Dodjela Sfere je bila vrlo zanimljiva i unatoč tome što se događalo prošlih godina (forsiranje na odlazak), ove godine mi je event jako dobro sjeo. Pogotovo mi je drago što nisu forsirali odlazak, pa je shodno tome i zadovoljstvo dodjelom bilo bolje. Umjesto toga fino su nas zamolili što je rezultiralo boljim prihvaćanjem događaja, pa je, naravno, i pljesak bio jači nego prošlih godina.

Predavanje o Maquisima je bilo jako dobro napravljeno i s obzirom da je ovo prvo javno predavanje našeg člana, moram odati pohvalu na uloženom trudu i solidnoj pripremi. Nažalost, ja nisam baš dobro realizirao svoje predavanje. Razlozi su višestruki, ali najveći je nedostatak vremena. Kad shvatite da sam proučavao tekstove do tri ujutro, onda je sve jasno. Predavanje o Maquisima i o Kolektivu su samo početak ovakvih predavanja. Jasno je da još treba raditi na njima, ali dali smo dobar početak ovakvog vida komuniciranja, barem što se Udruge tiče. Predavanje o SW-u nije bilo održano (kao ni o 'Misteriji broja 47'), zbog toga što sam malo izdužio predavanje o Kolektivu, a s obzirom da je iza mog predavanja bio ugledni gost (M. Swanwick - valjda se tako piše, ispričavam se gostu ako nije), jasno je zašto smo morali završiti. Iz moje strane nema nikakvih problema, ali eto ipak mi je žao što nisam imao prilike nešto reći i o Star Wrecku. Ipak projekcija je bila u nedjelju pa se i film mogao pogledati.

Kviz Milijunaš je bio jako dobro realiziran, a šteta je stvarno što je pojačalo crknulo jer bi i u subotu okupili jako puno ljudi. Atmosfera je u petak bila izvrsna, a ja kad sam uletio na FER uhvatila me nevjerica da sam fulao lokaciju. Naravno, svi su odradili izvrstan posao oko održavanja atmosfere onakvom kao na početku, a pohvalu našim tehničkim realizatorima (Mariju, Leu, Čakiju, Goranu i ostalima) koji su se pobrinuli da se uvijek pušta dobra glazba na našem štandu.

Svakako dobar dio je bio okrugli stol o mentalitetu ljudske rase u Star Trek svemiru, a iako je rasprava otišla u totalno krivom smjeru (a kad ne ode), ipak smo neke stvari i iskustva uspjeli razmjeniti. Što je pohvalno za nas svađalice. Zbog preklapanja, nisam mogao doći na Andrejino predavanje o Parapsihologiji u SF-u, ali kao što sam već napomenuo stvarno je bilo previše programa da bi sve uspjeli pohvatati.

Program ostalih Udruga je također bio zanimljiv, a svakako bismo spomenuli SW duel light-saberima u kojima su očito trekiji imali bolje poznavanje Sile nego Warseri. Cilj je bio protivnika sa povezanim očima tri puta dodirnuti mačem, a da bi stvar bila zanimljivija, svaki par je imao svog sugovornika koji mu je pokazivao put sile jednostavnim riječima lijevo, desno, okreni se, pazi dolje i slično. Naravno, autor ovog teksta je potukao sve do koljena (sa 3:0) osim finalista, naravno trekija, 15-17-godišnjeg Juraja koji ga je potukao 3:2 u finalu. Ironija je bila što je mladi Padawan koji je branio boje Warsa izgubio u prvom krugu. Pobjednik je dobio mogućnost izvlačenja tri nagrade iz tombole, a naš Juraj je dobio SW fanzin, što i nije tako loše s obzirom da će usavršiti svoje poznavanje Sile i biti još respektabilniji protivnik sljedeće godine. Što se tiče duela, on je sniman, pa sam tako završio i mislim na Novoj TV i to u dvije emisije - Red Carpetu (to ne znam, jer nisam gledao) i na Dnevniku (opet navodno, prema riječima svojih prijatelja sa faksa).

Na ovogodišnjem Sferakonu je bila i nekolicina STC-ovaca. Nisam siguran koji broj jer sam prepoznao samo jednog (Gul Raneka), a svakako je žalosno napomenuti da ostali siteovi (izuzev UFPCro-a kojeg sam ja već zastupao) nisu poslali svoje Poslanike.

Nedjelja je bila rezervirana za projekcije filmova, a osim već poznatih i razvikanih naslova: Star Wreck: In The Pirkening i Periode I: (T)Raumschiff Surprise tu je bilo i nekoliko jako dobrih klasika. Inače, korišteni titlovi su navodno oni koje smo ja i Leo radili, ali ipak Leu ide veći dio zasluga, jer sam ja zaslužan samo za prvih 10 minuta filma i to djelomično. Nažalost, nisam bio u nedjelju pa ne mogu svjedočiti da li su filmovi održani, ali htio bih napomenuti da je odabir filmova ove godine, bio odličan. Tu je još bio i Aeon Flux crtić tj. nekoliko izabranih epizoda, prema kojem je snimljen i film iz 2004. godine i vrijedilo je i njega pogledati (ako je naravno bio pušten).

Sve u svemu ovogodišnji Sferakon je bio vrlo veliko osvježenje u odnosu na prethodne godine, a iako se s drugima slažem da još treba raditi na programu i organizaciji, mislim da je ovo dalje samo stvar poliranja već solidnog koncepta. Svakako bih napomenuo da su Udruge živnule, a da unatoč tome što neki nisu imali program koji su najavljivali, dobro je znati da se stvari ipak kreću u pravom smjeru. Mogu samo poželjeti da će Sferakon 2007 biti još bolji, veći i zanimljiviji od ovoga, pa da ćemo uskoro konkurirati vodećim europskim sajmima ovog tipa :)

NAPOMENA: Svi dijelovi ovog teksta koji mogu biti u izmjenjenoj formi će biti upotrijebljeni na drugim siteovima ili u druge svrhe i ni u kojem slučaju nisu vlasništvo ovog foruma ili vlasnika ovog foruma odnosno sitea.

http://forum.ufpcroatia.com - SciFi forum

uto 25 tra, 2006 11:47 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG

uto 25 tra, 2006 11:57 pm
Profil ICQ Web stranica
Counselor
Counselor

svaka čast! :s_clap: uz dopuštenje autora, spojit ću vaše tekstove u jedinstveni sferakon report za fanzin (i potpisat vas sve, fkors :wink: )

sri 26 tra, 2006 12:01 am
Über Trekkie
Über Trekkie

svaka čast! :s_clap: uz dopuštenje autora, spojit ću vaše tekstove u jedinstveni sferakon report za fanzin (i potpisat vas sve, fkors :wink: )

Ja sam za! :D

sri 26 tra, 2006 12:02 am
Profil ICQ Web stranica
Commander
Commander

Hvala svima!

sri 26 tra, 2006 12:24 am
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

bit će zanimljivo vidit taj čušpajz! :lol:

sri 26 tra, 2006 8:08 pm
Kviz Milijunaš je bio jako dobro realiziran.

Lijepo je to čuti(pročitati)!

sri 26 tra, 2006 10:29 pm
Ok da cujem ko je na net stavio moju khmmm "neprimjerenu" sliku?

pet 28 tra, 2006 2:41 pm
Inquisitor
Inquisitor

pet 28 tra, 2006 3:12 pm
Profil Web stranica
Cadet 2nd year
Cadet 2nd year

Ako nekoga zanima... našao se na MCSu onaj prilog Nov@-e sa Sferakona... :)

http://www.megaupload.com/?d=4O8TBLOE ~7.5mb

pet 28 tra, 2006 3:41 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Ok da cujem ko je na net stavio moju khmmm "neprimjerenu" sliku?

Di pise da je zabranjena? :twisted:

sub 29 tra, 2006 1:59 pm
Profil ICQ Web stranica
Commander
Commander

Ispravila se...slika je neprimjerena i ono. Kad objavljujete slike ipak trebate voditi dužnost da ne povrijedite osobu koja je slikana, bez obzira da li si ti uzeo od nekoga ili si ju sam napravio. Tako da ono :)

pon 01 svi, 2006 4:55 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Ja kad slikam napomenem da je za web, i da je za galeriju, problem je samo sa clancima koji neki ljudi pisu, pa umetnu slike za koje nisu trazili dopustenje. :twisted:

uto 02 svi, 2006 3:00 pm
Profil ICQ Web stranica
Commander
Commander

To nije tvoj problem, ali trebaš napomenuti na vidljivom mjestu za koje si slike tražio dopuštenje :)

uto 02 svi, 2006 10:11 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Dobro onda tko nadze sliku na kojoj ne zeli biti viđen neka mi se javi da ga izbacimo iz glerije. :twisted:

uto 02 svi, 2006 10:17 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: