Zel Uneec je napisao/la:
ekipa, drago mi je da ste bili... nadam se da vam je bilo OK;
Kratak odgovor: Meni je bilo sasvim ok
Drago mi je da sam i ove godine navratio, puno vam svima hvala na gostoprimstvu koje je i ove godine bilo vrhunsko!
Dugačak odgovor:SubotaLeo je (začudo

) na vrijeme došao po mene. Zvonka je već bio pokupio, krenuli smo na vrijeme, pa se sve odvijalo dosta brzo. Tako smo se prekasno sjetili javiti Mirni da prolazimo kroz Našice... no budemo drugi puta... valjda
Hm, i shirajzl živi negdje u blizini, pa se možda i na njega može računati nekom drugom prilikom
Došli smo na konvenciju dok je trajalo predavanje o Federacijsko-Klingonskom hladnom ratu.

Bila je tamo i TV ekipa postaje kojoj nisam zapamtio koje, i Leo je dao intervju

Večina Osječana koje znamo se nažalost nisu pojavili na konvenciji

No pridružio nam se je i 4 od 1, pa smo se ovaj puta uspjeli više družiti sa njim

Nakon predavanja bio je kviz s pogađanjem rasa u Treku, 6 slika - 60 sekundi za odgovoriti. Uspio sam sam pogoditi 4 od 6 uz pomoć "pitaj trekera Gorana" jockera i plasirao se u finale u kojem ovaj puta nisam osramotio USS trekere i uvjerljivo pobjedio
Jedino na kraju opet nisam zapamtio kako se zove Mornova rasa i onaj vodenasti alien (ne mislim na Dašu

)

Klingonski grah je bio odličan kao i svake godine

Što se štandova i uređenja prostora tiče nije bilo nekih većih novotarija, vjerojatno radi recesije. Bilo je uređeno slično prošlim godinama (slike ima u temama o prošlim Domikonima, nije mi imalo smisla ponovo isto slikati).
Mi smo imali mini štand u sklopu izložaka u predvorju, i Leo je uspio prodati nekoliko majici

Predavanje od Zadravca o Znakovima vremena i 2012. je bilo... neobično

Vidi se da je lik totalno ufuran u sve to sa 2012, alternativnim izvorima energije, urotama, ufoima i sl,.. ali samo predavanje je bilo dosta kaotično bez nekakve jasne niti vodilje. Počelo je o Majama i 2012. a završilo sa slikama UFOa i aliena,.. i meni je to sve ličilo da je poslagano zbrda zdola...

Možda bi bilo bolje da je više obradio jednu određenu temu a ne da je površno prošao više različitih, bez nekakve glavne poante cjelog predavanja.
Na kraju je predavanje trajalo puno duže nego je orginalno planirano... ako se ne varam, oko 2,5-3 sata.

Lea se predavanje izgleda dojmilo pa je nakon toga imao kratku diskusiju s predavačem.

Nakon toga došao je na red i na "On Screen" igru koju je pripremio Ant, a vodio Leo.
Leo možda nije najbolji i najzabavniji voditelj ikada, ali posao je solidno obavio

Evo Lea i pobjedničkog tima

Nakon što je službeni dio završio, Leo nas je neočekivano častio pizzom

, a pridružio nam se je i Ivan, organizator Domikona i predsjednik DM Kluba mladih, pa smo se svi skupa lijepo najeli i napričali

Nakon toga smo se pridružili ostalima na NLO festivalu, popili koje pivo, slušali koncert, pričali s DM ekipom, 4 od 1, pjevačicom benda koji je nastupao, i drugima. Mi smo otišli spavati nešto poslije 2 je smo bili poprilično umorni. A kako čujem, fešta je potrajala cijelu noć i bilo je zanimljivo

NedjeljaUjutro oko 9 je Zvonko otišao doma vlakom
Uzalud smo ga još dan prije odgovarali od toga nauma
Na doručku (oko 12 popodne

) nam se je pridružio gospodin Zadravec (predavač sa predhodnog dana), i s obzirom da je nastavak programa bio tek poslije 15:30, imali smo viška vremena pa nam je pričao o alternativnoj energiji, dogodovštinama od večer prije, i sl

Pridružio nam se još jedan Donjemiholjčanin (opet zaboravih ime

) pa smo svi skupa otišli do Drave gdje priroda poprilično lijepo izgleda... i nastavili (uglavnom Zagravec) pričati o NLO i sličnim temama

***Jahvina SlavaZa kraj sam poslušao predavanje o drevnim bogovima i njihovim letjelicama, od Branka Hiršla.
Na njegovom predavanju iste tematike sam već bio na prošlogodišnjem Rikonu, a s obzirom da o Rikonu nakon razočarenja sa spavanjem nisam imao volje pisati report, budem o tom predavanju sada

Hiršl je solidan predavač, drži se teme, i predavanje nije bilo teško za pratiti (pogotovo ako uzmem u obzir da sam već bio na gotovo identičnom prije manje od godinu dana

)
Predavanje, isto kao i na Rikonu, nije bilobaš pretjerano posjećeno. U dvorani nas je bilo svega desetak.
Njegove teorije se baziraju na teorijama Denikena i još nekih istraživača koji smatraju da su drevni bogovi u stvari bili vanzemaljci koji su pu prošlosti posjećivali Zemlju sa svojim letjelicama i utjecali na razvoj čovjeka, kao i tvrdnje da se o tome može naći puno podataka u starim spisima, uz malo kreativnog tumačenja teksta.
Hiršl konkretno tvrdi da je otišao korak dalje i da je uspio dešifrirati Ezekielovo evanđelje i iz toga napravio skicu kako bi ta letjelica, nazvana "Jahvina slava", stvarno trebala izgledati. I da su vanzemaljski posjetitelji namjerno ušifrirali informacije u bibliju na taj način da kad ljudi steknu dovoljno tehničkog znanja, uspjeti će taj tekst pravilno shvatiti.
Nakon predavanja bio je predviđen prostor za pitanja i diskusiju. Osim ponekog pojedinca drugi nisu imali puno pitanja, pa sam ih ja postavio nekoliko
Jedno koje sam morao ponavljati 3 puta (jer mi prva 2 puta nije konkretno odgovorio

) je bilo sa kojeg jezika (izdanja biblije) je dešifrirao ezekielovo evanđelje. Odgovor je na kraju bio da svoj rad temelji na proučavanju hrvatskog prijevoda ezekielovog evanđelja. I također, da je Jahve baš tako osmislio taj tekst da se i kod prepisivanja i prevođenja ne gubi ništa na tom prenesenom značenju (ili kako već da kažem) koje je potrebno da se na taj način shvati taj tekst.
Ja sam mišljenja da bi se takvi tekstovi, ako se uopće i mogu "dešifrirati", trebali proučavati sa što je moguće orginalnijih materijala (jezika), iako i ti materijali mogu biti skloni gubljenju orginalnosti tokom stoljeća i stoljeća prepisivanja.
Svaki jezik ima mnogo fraza koje su kulturološki bazirane i svaki jezik ima neke svoje igre riječi, pa smatram da je vrlo nategnuto tvrditi da se sa hrvatskog izdanja biblije mogu na taj način interpretirati tekstovi na taj način.
No bilo kako bilo, iako možda i ne vjerujem u tu teoriju, svakako mi je zanimljiva kao nekome tko je odrastao na stripovima Martija Misterije (strip koji je također dosta nadahnuća nalazio u teorijama Denikena i njemu sličnih)
Kad mu treći put naiđem na predavanje, možda me se sjeti pa mi pokloni svoju knjigu tako da za 4. put pripremim još bolja pitanja
***Domikon je i za hrvatske standarde mala, možda i najmanja od konvencija koje se trenutačno održavaju u Hr. Ne može se pohvaliti velikom posjećenošću, gomilom događanja i "zvučnim" predavačima poput Paara ili Korlevića,.. no meni je lijepo maknuti se malo iz Zagreba i bez nekih velikih (kao u slučaju Istrakona) očekivanja otići i na takve manje konvencije i zabaviti se, družiti s ekipom, upoznati po nekog novog, možda i malo razgledati osobitosti tog mjesta gdje sam došao.
Što se gostoprimstva domačina tiče, za to bi trebao cijeli jedan post napisati.
Još jednom su bili iznad tradicionalne slavonske gostoljubivosti; pristupačni, prijateljski raspoloženi ljubitelji Treka i srodnih stvari koji su uvijek tu da se čovjek osjeća ugodno. A da i ne spominjem da su nam subvencionirali troškove putovanja, dobili smo i hotelsku sobu nakon što je neki predavač u zadnji čas odustao od dolaska, a Željko je na moju zamolbu spržio slike i snimke s prošlih Domikona koje sljedeći put dofuram u udrugu.
Sve u svemu, meni je drago da sam išao.